|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No to:
Singlar-Głowa-Marcelo-Brożek Łobo-Sobol-Jirsak-Ćwielong/(ew. Mały) Brożek-Boguski Baszcza też oszczędzałbym przed Legią. |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Za to w Piaście nie zagra Kontuzjowany Bojarski i pauzujący za kartki Muszalik
Edit: Jak już na forach Legii piszą ,że MP2009 zawita pod Wawel to chyba nie za bardzo wierzą w Legie.
Ostatnio edytowane przez swinia : 27.04.2009 o godz. 11:32.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie ma co "oszczedzac" tylko wystawiac najsilniejszy mozliwy sklad.
Beda kartki - trudno. Taka jest pilka. Kunktatorstwo nigdy nie poplaca. Gramy na calosc, o wszystko, i musimy to wygrac. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No jakoś to się nie opłaciło przed meczem z Lechem bo sędzia wymyślił kartki i graliśmy w Poznaniu bez Piotrka Brożka i Marcelo. No ale cóż... I tak decyzja należy do trenera a nie do nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Gdyby mecz był w Krakowie typował bym łatwe zwycięstwo. A że nie jest to powiem że każdy wynik dający nam 3 punkty będzie sukcesem. Gdybym miał się bawić w trenera na ten mecz tak bym ustawił wisełkę.
Pawełek Baszczu, Głowa, Marcelo, Pieta Łobo, Sobol, Jirsak, Zieńczuk Brozionhio, Boguś Czemu Łobo i Zieniu a nie Mały i Ćwielong ? Bo Piast prawdopodobnie będzie grał skomasowaną defensywą ustawioną w polu karnym i potrzeba nam w takim wypadku dobrych wrzutek ze skrzydeł a ćwielong i Mały nadają się bardziej do gry z kontry i szybkiego wyprowadzania piłki. Po przerwie, w 60minucie, kiedy rywale opadną z sił (i Łobo pewno też) wprowadzamy Małego i Pepe żeby podkręcili tempo. W środku w wyjściowej "11" widze raczej Jirsaka, raz że Diaz miał ostatnio słabszy mecz, dwa że w ataku pozycyjnym lepiej wypadnie Jirsak chyba, zwłaszcza ze skomasowana defensywa Piasta moze zostawić nieco miejsca przed polem karnym na strzały z dystansu. Sobol powinien wystarczyć w opajnowaniu środka pola. Atak nie pozostawia żadnych wątpliwości. Beto jak dla mnie już teraz może jechać do Brazyli. Ok 70 minuty zakładając że wynik jest ok wprowadzamy Niedzielana żeby kontrował, ewentualnie Cantoro żeby uspokoił grę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Łatwo się pisze, gorzej przewidzieć. Wystarczy, że Piast zagra otwartą piłkę jak z Lechem i Twój plan o skomasowanej obronie Gliwic idzie sie delikatnie mówiąc rypać. ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No no nie zagraja Bojarski i Muszalik ...ufff co za ulga ,będe spał spokojniej . ![]() A tak na poważnie to Piast gra przedewszystkim ambicja i wolą walki,Jesli zagramy taka samo jak z Gornikiem + wieksze umiejetnosci czysto pilkarsko-taktyczne to musimy wygrac. Teraz max skoncentownia przed kazdym meczem ,bo kazdy z tych 5 jest tak samo wazny w kontekscie obrony tytułu. Ciekawe jak bedzie z Sobolem.Ma 3 kartki jak dostanie w Gliwicach to niezagra z Legią i bedzie lipa. Moze Skorza niezaryzukuje i da na srodek za niego Cantoro jestem bardzo ciekaw co Maciej wymysli ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie
JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie wiem co w tym dziwnego, że napisałem, że oni nie zagrają
To są podstawowi zawodnicy Piasta i ich brak może akurat dla Piasta okazać się bardzo odczuwalny. Nie mam żadnej wątpliwości kto ma większe umiejętności, ale w tym sezonie nie takie rzeczy już się działy w ekstraklasie, żeby lekceważyć zawodników Piasta. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A nie jest tak że pierwszą karę masz po 4 kartkach, a drugą po trzech
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie jest
http://www.ekstraklasa.org/rozgrywki/regulaminy/ Regulamin dyscyplinarny PZPN Początek rozdziału III |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Widocznie coś w tym sezonie zmienili. Zawsze się po 7 pauzowało.
Zresztą Skorża ściągnął Sobola w meczu derbowym żeby ten kartki nie wyłapał i mógł grać w Poznaniu. Nie wiem już jak z tym jest. Zagrożeni są naoewno Małecki i Zieńczuk |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Było po 7, ale zmienili przepisy. Skorża gdzieś chyba nawet mówił, że ściągnął Sobola, bo o tym fakcie zapomniał
![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
O mecz z piastem jestem spokojny, jeśli zdech wygrał strzelając gola w ostatniej minucie, to co zrobi Wisełka która gra od samego początku? Z tym skrzydłowymi to bym nie przesadzał, wystarczy że trener ich uczuli żeby nie faulowali, przecież to rozsądni ludzie i wiedzą o co grają... |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jestem zdania, że powinno być tak jak w Anglii, czyli że w końcówce sezonu żółte kartki się kasują i kluby mogą wystawiać to co mają najlepsze.
Co do meczu to obawiam się go bardzo, oglądając drugi raz mecz z Górnikiem to była praktycznie jedna wielka kopanina a największe zagrożenie stwarzaliśmy po stałych fragmentach gry wrzucanych na Marcelo. Na gorącą po meczu wrażenie było trochę inne, wiadomo bramki poprzeczki trochę rozjaśniły ten obraz gry, jednak graliśmy z drużyną która oddawała nam piłkę nawet bez specjalnego pressingu. Aby zdobyć mistrza moim zdaniem musimy jeszcze poprawić grę. Mecz z Piastem trzeba będzie wybiegać, bo jeśli pozwolimy sobie na mniejsze zaangażowania od gospodarzy to może być źle. PS. Chciałem dodać, że powoli wraca efekt "piranii" czyli agresywnego odbioru, ale to jeszcze nie to samo co z mistrzowskiego sezonu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.04.2009 o godz. 18:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Prezentujesz poziom z forum Cracovii. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No właśnie i z gry to będzie na bank trudniejszy mecz niż ze snującym się po murawie Górnikiem.
Tu nie ma co kalkulować/oszczędzać się ,liczyć tylko na Brożka itp. Trza zagrać bardzo twardo - pocieszające jest to że Piast nie ma noża na gardle ale 3 punktów to oni nam ot tak nie oddadzą. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Przepis o pauzowaniu po otrzymaniu 4 zoltych kartek to jeden z najwiekszych absurdow w regulaminie. Wynika z tego fakt, że zawodnik, który średnio otrzymuje zolta kartke raz na 7 meczy musi odpoczac sobie w 29 kolejce. Pamietam jak John Terry bil rekordy gry w pierwszym zespole Chelsea w Polsce byloby to niemozliwe...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jestem pewien, ze pokonamy Piasta. Forma wydaje sie jest na dosc wysokim poziomie, wedlug mnie kluczowym bedzie mecz z Legia, jesli go wygramy to juz raczej nic nam nie przeszkodzi. Przewiduje, ze z czolowki kazdy jeszcze gdzies punkty zgubi.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kolejny z ciężkich meczy, na moje oko Piast jest lepszą drużyną w tym momencie niż Górnik i Arka więc trzeba będzie włożyć wiele więcej walki i zaangażowania niż w poprzednich spotkaniach.
Obecnie jesteśmy drużyną lepszą niż na początku rundy nasza forma zwyżkuje więc nie powinno być źle. Aczkolwiek nie możemy lekceważyć Piasta, bo to się może dla nas bardzo źle skończyć. Ja typuje 2-0 obawiam się tylko tego, że znów będzie taka kopanina jak z Arką ale jak już kiedyś pisała nawet kopaninę będę oglądał byle końcowy efekt był zadawalający ... ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Dobrze, że w Piaście nie zagra (na pewno?) Kowalski, ich obrona na pewno nie bedzie tak zgrana jak z innymi zespolami, brak Bojarskiego to rowniez wielkie oslabienie
Chcac zdobyc mistrza Wisla nie moze sie obawiac wszystkich rywali, trzeba kazdemu pokazac kto tu gra najlepszy futbol, z taka forma Sobola jestem spokojny o wynik naszego zespolu, jak dla mnie to jest kluczowy gracz Wisełki, Marcelo z Glowa sa juz dobrze zgrani, caly blok defensywy musi uwazac przez cale 95 minut gry. Przez 1 glupi blad mozemy zniweczyc nasze starania. Mocno wierze w Pawelka, ze w takim waznym meczu (poprzedzajacym najwazniejszy mecz sezonu) utrzyma ta pewnosc siebie do konca rundy i kilka miesiecy/lat dluzej ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ale prawda taka, że chłopaki Skorży wygrać muszą.
Każdy punkt się liczy, gdyż może być ciekawie. Typuje, że Brozio strzeli 2 bramki, Boguski dołoży jedną a tamci strzelą pod koniec i będzie 3-1. ![]()
Tylko Wisła, nasz TS. Wisła Kraków mistrzem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ogladałem Piasta w meczu z Amiką i Legią i wcale gorsi nie byli. Zadzam sie ze musimy zagrac twardo,oni napewno bedą sie starali walką nadrobic inne braki ,ale my musimy grac na max , niewobrazam tez sobie zeby do konca rundy jakis nasz pilkarz przeszedl obok meczu,odrazu out z pierwszego skladu,to im Maciej pownien uswiadomic juz dzisiaj. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Chciałem dodać że trzeba uważać na gościa o nazwisku Smektała, dla mnie to ciche odkrycie tej rundy. Szybki, zdecydowany, potrafi podać i strzelić, do tego młody. Zobaczymy co pokaże przeciwko nam. I można byłoby w zasadzie wypuścić newsa o naszym zainteresowaniu jego osobą bo to zawsze trochę paraliżuje. Choć nie zapomnijmy że może to pójść w drugą stronę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.04.2009 o godz. 06:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dobre jest to że Piast ma już dużo punktów a nie na styk bo bylo by ciezej.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
praktycznie wszystko w naszych rękach - Piast i Łks mają mały nadbagaż punktowy, co oznacza, że nie mają noża na gardle po jednej przegranej. U siebie Śląsk i Legia - mecze, które musimy wygrać. No i najważniejsze Lech i Legia olśniewająco nie grają, do tej pory mieli dużo farta, a Wisła nawet jak wygrywała 1:0 to miała możność strzelenia dalszych bramek. Powrót Brożka - w najlepszym momencie. Jeżeli chłopaki spieprzą takie okoliczności, to można się tylko załamać.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Witam Wiślaków
czytam tak co jakis czas wasze forum i jestem mile zaskoczony ze tak rozsądnie wypowiadacie się o meczu z nami Legia i Lech sie spinały i niewiele brakowały zeby nie wywiozły kompletu punktów.Co do naszego składu to najwiekszym osłabieniem jest brak Muszalika :/ nie mamy dla niego wartosciowego zmiennika. Co do Bojarskiego to Smektała już udowodnił ze jest w stanie go zastapic ( nasz jedyny zawodnik ktory strzelil wiecej niz 1 bramke;p - ale swoja droga w ktorej druzynie ligowej jest az 13 zawodnikow ktorzy zdobyli po 1 bramce . Jeżeli Kowalski ma w kontrakcie zakaz gry przeciwko Wisle to tez bym sie nie martwil bo w koncu po kontuzji do gry wraca Pawel Gamla - jeden z naszych najlepszych zawodnikow. I trener albo wrzuci go za Muszalika ( niestety bedzie to oznaczac defensywne ustawienie bo Gamla jest stoperem/ defensywnym pomocnikiem ) a jeśli zagra za Kowalskeigo to w srodku pola bedzie ostra wyrwa :/ Legia zagrała z nami lepiej niż Lech bo przejeła totalnie gre w srodku pola , podejrzewam ze w piatek z Wisła bedzie podobnie, dlatego co najwzyej mozemy liczyc na jakis remis Ja w kazdym razie zycze Wislakom jak najlepiej ale nie obraze się jeśli potracicie punkty ( odbijecie sobie meczem z Legią Co do kibicow to mozecie smiało wpadac za płotem jest przygotowany "sektor" dla przyjezdnych - był tam Gornik , Lech i Legia . Widok fajny a dodatkowo macie tam grila postawionego no i nie trzeba placic za bilet pozdrowienia i zapraszam do Gliwic Powód: Amigo, jako ze to Twoj pierwszy wpis to jeszcze Ci sie upiecze.... pzdr
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 29.04.2009 o godz. 09:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 29.04.2009 o godz. 09:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Ciężki mecz będzie...ale powinno być dobrze. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że Lech cudem wygral w Gliwicach, Legia nie wiele lepiej się pokazała piekny gol Chinyamy i nic więcej.
Legia w między czasie gra z ŁKSem tez może sie potknąć ale sie piekielnie boje tego meczu z Piastem. Oni sa w gazie byli blisko dwoch niespodzianke teraz moga chciec w koncu taka sprawic... ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|