|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mecz stal na dobrym poziomie i nawet w TVP 2 dalo rade obejzec, pilkarsko minimalnie lepsi poznaniacy ale to tylko dzieki kibicom... cala druzyna pokazala ambicje, walke i zaangazowanie.
Pawelek - pewny i w miare udany wystep 7/10 Glowacki - profesor - czyscil wszystko 8/10 Basczu - profesor - pilkarz meczu 9/10 Singlar - bramka, na poczatku nerwowo ale potem juz poszlo 8/10 Diaz - 7/10 - szkoda czerwieni ale to powinna byc zmiana dobre 15 minut wczesniej Sobol - Tytan tytan tytan!!!! 8/10 Cantoro - walka, staral sie, widac ze niegral 7/10 Cwielong - OJ BEDZIE Z NIEGO POZYTEK!!!! 8/10 Boguski - oczekiwalem wiecej... 6/10 Zienczuk - nie schodzi ponizej pewnego poziomu 7/10 Malecki - hehe po jednym z fauli na nim wstal i doskoczyl do jednego z zawodnikow amici 7/10 - pracuj nad dosrodkowaniami! Niedzielan - za krotko Beto - nic nie pokazal, ale byl osamotniony z przodu ( nie oceniam) Lobodzinski - DO OBRONY GO! ![]() ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
dobry ten remis, Amika w sumie powinna wygrać, mieli parę setek. ale **** z tym, wynik idzie w świat. mi w głowie ciągle chodzi ten faul w polu karnym Amiki na naszym, w szybkiej piłce raczej powiedzą że się nam należał. brak Pawła i Piotrka, brak Marcelo, wyjazd, z mocną ekipą, jest dobrze..
była jakaś oprawa bo od 10 min zacząłem oglądać? |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
jakby babka miała wąsy, to by...... Peszko zachował się cwanie, ten wystawił nogę i koniec. Zresztą już wcześniej mu sie udało, bo za to kopnięcie kikuta kartka jak nic.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Po raz kolejny powiem nie wina to Diaza. Dopóki miał sił nie grał źle. To Skorża był ślepy i nie widział, że nie nadąża już, że musi ratować się faulem i że Lech (całkiem sensownie) gra na faul z tej strony boiska.
Szkoda taka gafa nie powinna się przytrafić wysokiej klasy trenerowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Serdecznie przepraszam szanownych kolegów. I dziękuję za słowa prawdy.
Żywczyk, to jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Widzę głosy, że Diaza p. Skorża nie ściągnął... A kogo miał wpuścić!?! A w dodatku, jak ktoś ma canal+ i ogląda teraz Ligę+ Extra, to wysłuchał trenera Skorży i ma wszystko wyjasnione. Koniec, kropka na temacie Diaza. (choć wiedząc jaka jest sytuacja, można było wziąć kogoś z ME. Często takim zawodnikom wychodzą mecze zycia).
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wpuscil by powiedzmy Niedzielana za Diaza i wtedy Zienczuk by zszedl do obrony..
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Zienczuka, na jego pozycje Pepe/Boguski/Malecki i wejsc mogl Wtorek/Beto lub nawet Łobo
Jeszcze co do sedziowania, to Glowacki ma duze szczescie, ze dostal tylko zolta kartke. Ewidentna czerwona dla Injaca za lokiec
Ostatnio edytowane przez mic : 05.04.2009 o godz. 18:54.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Dokładnie. Wystarczy spojrzeć na protokół meczowy - nie mieliśmy ANI JEDNEGO obrońcy na ławce. Skorża zresztą sam powiedzial przed chwila w C+ ze myslal juz o zmianie Diaza w 50 minucie i chcial przesunac tam Zieńczuka ale bał sie ze ten fizycznie nie wytrzyma meczu.
![]()
Amnezja Team.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Wg mnie nie ma co indywidualne oceniać. Dziś nie było indywidualności. Dziś po raz pierwszy od wielu wielu lat była wreszcie DRÓŻYNA. Wola walki, ambicja, presing, gryzienie trawy, nieustępliwość, wiara w dobry wynik choć...jak zawsze niestety pech. Taką Wisłę chcę oglądać. Wreszcie zagrali z jajami. Nie płakali po faulach, nie narzekali, nie marudzili. Wreszcie dróżyna, która nie liczyła na indywidualne akcje, przebłyski, szarpnięcia. Wszystkim dał bym 10, bo wszystkim zależało, a tego długo w tej ekipie nie widziałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A tak nie wytrzymał Diaz, dodatkowo łapiąc po drodze czerwień.
I żeby było jasne, nie czepiam się tej sytuacji, chodzi mi tylko o fakt po raz kolejny mamy do czynienia ze złymi bądź brakiem zmian Skorży. ![]()
the end
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
*Illargui* -> marthens już się wypowiedział, uprzedził mnie
. "...myslal juz o zmianie Diaza w 50 minucie i chcial przesunac tam Zieńczuka ale bał sie ze ten fizycznie nie wytrzyma meczu." Tak więc to tyle. ![]() Ja wam powiem, że nie będe się załamywac. Co się stało to się nie odstanie. ... Z WIARĄ NA KOŃCOWY SUKCES...byle do maja ![]() ![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szkoda 3 punktów.Liczyłem na wygraną :(
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Baszczu i Ćwielong najlepsi w tym meczu z Wiślaków. Pawełek nawet ładnie bronił, Diaz powinien zejść zaraz po 1 żółtej, reszta ok, nawet Cantoro....
żal tego ole Beto...... szkoda, bezsensowna bramka ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pawełek ostro się wkurzył po tej dziurze.
Niezwykle doświadczony środek obrony wyeliminował dzisiaj Lewandowskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
zapomniałeś jeszcze o SOBOLU !! dla niego wielki szacun gdybyśmy mieli pełny skład to na pewno 3 punkty nasze. amika nie pokazała nic specjalnego. nie rozumiem tylko dlaczego nie dostawali żadnych żółtych kartek a było pare ku temu powodów |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
jurukuru, zgadzam sie z toba.. ale najlepszym zawodnikiem w Wisle byl Radek
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
A co by bylo gdyby Amica miala pelny sklad ?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wtedy mielibyśmy świetny mecz... ^^ noi.. miarodajny
![]() ![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cieszy mnie ten wynik
![]() Co by nie mówić - z przebiegu gry remis wydaje się byc sprawiedliwy. Warto jednak zwrócić uwage na jedną rzecz - i Wisła i Lech nie maja zmienników... Przecież az prosiło się by zdjąć Diaza od ok 60 minuty - ledwo co wrócił do Polski z zupełnie innej strefy czasowej, rzucony na głęboką wodę (Peszko), z kartką, wyraźnie ustępował Poznaniakowi. Ale grał, bo nie miał go żywcem kto zastąpić... I tak powinien postawić flaszkę Siejewiczowi że ten nie wyrzucił go z 10 minut wcześniej ![]() A tak to mamy szlagier, bardzo ważne spotkanie w kontekście walki o mistrzostwo, eksportowe ekipy (co powinno wymuszać poszerzanie kadry!) - i nie ma zmian, a jak już są to wchodzą zawodnicy trzeciego sortu, którzy w normalnych warunkach ledwo mieszczą się na ławie. Ileż grał ten Cueto dotąd? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Remis no cóż, wynik patrząc na to co dzisiaj zagraliśmy w miarę dobry, była szansa na zwycięstwo, ale tylko była, Lech miał swoje okazje.
Nie wiem ile dokładnie cornerów mieli(myślę ze spokojnie liczba dwucyfrowa) na szczęście nie wykorzystali ani jednego; co ciekawe nawet jakiś większych zagrożeń z rożnych z ich strony nie było(chociaż Pyry potrafiły wykorzystać ten fragment w pucharach), na co wpłynęły dwa czynniki: 1.Pewna postawa Pawełka (i tak uważam go za bramkarza, bardzo nie pewnego który potrafi obronić wszytko, ale i puścić wszytko ;/) 2.(i ten w szczególności) Świetna gra Baszcza i Głowy, którzy nie tylko przy cornerach zachowali zimną krew, ale w całym meczu. Potrafili zagrać mądrze i wykorzystać swoje umiejętności, ale także swoje lata gry i dużo sprytu boiskowego m.in. przy akcjach z szybkim Lewandowskim, gdzie gra była na pograniczu faulu, a nawet nie raz została przekroczona mimo to umieli to dobrze zakmuflować.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 05.04.2009 o godz. 19:19.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
myślalem ze uda sie dociągnać to 1:0, ale remis nie jest zły. podobał mi się dziś Pawełek
a Sobol to mój piłkarski guru co do meczu miałem troche przewalone, bo oglądalem w knajpie razem ze znaczną częscią rodzinki Sławka Peszki...i chyba tylko ja byłem za Wisełką:( ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Brożek na lewej obronie jest chyba troche bardziej zwrotny przez co łatwiej by mu było za Peszką nadążyć. Dla Diaza mam i tak duży szacunek rozegrał na reprezentacji 2 pełne mecze. Przyleciał do nas w piątek a w sobote już wyjechał z drużyną momo to na 70 minut chyba mu wystarczyło sił.Teraz w PP wracają nasi obrońcy więc może być ciekawie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogliśmy ten mecz wygrać, mogliśmy przegrać a zremisowaliśmy i chyba nie jest to najgorszy wynik. Do momentu strzelenia przez nas bramki mecz był wyrównany, może trochę więcej przy piłce byli gospodarze ale za dużo z tego nie wynikało. Niestety później za bardzo cofnęliśmy się i zaczęliśmy grać zbyt nerwowo. Zawodnicy się starali i walczyli jak mogli i za to podziękowania, z taką determinacją do końca sezonu i będzie dobrze. W dzisiejszym spotkaniu podobała mi się gra Baszczyńskiego i Ćwielonga, pierwszy z nich pokazał że dalej dużo daje drużynie i należy podpisać z nim nowy kontrakt. Piotrek natomiast pokazuje że ma pojęcie o grze i może być z niego pożytek, szkoda że nie wykorzystał którejś z sytuacji z pierwszej połowy bo były by ładne bramki. Też nie rozumiem narzekania na Pawełka bo dzisiaj poza jedną niepewną interwencją gdzie piłka minimalnie minęła słupek grał pewnie.
Do końca sezonu jeszcze osiem kolejek, patrząc na tabelę dużo może się zdarzyć, a mistrzostwo zdobędzie ta drużyna która zanotuje najmniej wpadek, a decydującymi spotkaniami mogą się okazać mecze z teoretycznie słabszymi zespołami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie chce tutaj uchodzic za jakiegos eksperta ale mam jedno i tylko jedno zastrzezenie co do zestawienia skladu w drugiej polowie. i nie chodzi mi tutaj o Diaza. a mianowicie o zmiane Cwielong-Beto. sorry Panie Skorza,ale kto w momencie kiedy wygrywa sie na wyjezdzie z mocnym przeciwnikiem jakim jest Lech tylko 1-0 podkreslam tylko 1-0 wprowadza napastnika za napastnika
przed meczem remis bralbym w ciemno,ale teraz czuje niedosyt jak wiekszosc kibicow Wisly! pzdr |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|