The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
hoolifan
Banita

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2008, 19:51. [Akcja] Kibice też pomogą Frankowi Wiłkomirskiemu
Hej

Propnuje dołączyć się do akcji zbierania funduszy na operację syna Franka, naszego olimpijczyka, judokę Krzysztofa Wiłkomirskiego. Pojechał do Pekinu z nadzieją na medal i pieniądze, za które zapłaci za konieczną operacje synka. Niestety nie udao sie i medalu nie ma.

Na to zareagowali nasi piłkarze, włączając się z inicjatywą pomocy finansowej. Operacja ponoć kosztuje ok 90 tys zl.

http://sport.wp.pl/kat,1715,title,Wi...l?ticaid=1677c

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Cytat:
Piłkarze pomogą Frankowi Wiłkomirskiemu

Patryk Rachwał (27 l.) i jego koledzy z GKS Bełchatów poruszeni historią Franka Wiłkomirskiego (1 rok) postanowili poruszyć całą piłkarską ekstraklasę i I ligę, aby zebrać pieniądze na operację ratującą jego zdrowie.

Pomysł Rachwała jest prosty, ale genialny: - Niech każdy ligowy piłkarz da po 100 złotych. Dzięki temu uzbiera się kilkadziesiąt tysięcy! - tłumaczy. Judoka Krzysztof Wiłkomirski, ojciec chorego na serce Franka, robił wszystko, aby sięgnąć w Pekinie po medal, dzięki czemu zarobiłby na kolejny zabieg dla syna. Nie udało się, ale inni sportowcy ruszyli z pomocą.

- Rozmawialiśmy w Bełchatowie o tej sytuacji i chcemy zorganizować zbiórkę na rzecz Franka - mówi Rachwał. - My nie zbiedniejemy, a pomożemy potrzebującemu dziecku. Rachunek jest prosty: w ekstraklasie jest 16 zespołów, a w każdym z nich po 25 piłkarzy. Gdyby każdy dał stówę, to wychodzi 40 tysięcy. W akcję chcemy włączyć też kolegów z I ligi - opowiada piłkarz Bełchatowa, który mocno zaangażował się w zbiórkę.

- Dzwoniłem już do kolegów z innych drużyn i nie spotkałem się z ani jedną odmową. Marcin Zając z Ruchu Chorzów zapewnił mnie, że sam da pieniądze i jeszcze wśród kolegów pozbiera. To samo Darek Romuzga z Kmity Zabierzów. Rozmawiał już z chłopakami, cały zespół się zgodził. W Widzewie Łódź identycznie, wszyscy zamierzają się dołączyć - wylicza Rachwał.

Krzysztof Wiłkomirski, który wrócił już z Pekinu, jest poruszony pomysłem piłkarzy.

- Superakcja! Naprawdę. Wszystkim piłkarzom z głębi serca dziękuję - mówi ojciec Franka.

Kolejna operacja odbędzie się za kilka miesięcy w Monachium.

- Pokażmy, że jesteśmy wielką sportową rodziną - apeluje Rachwał i dzwoni do kolejnych piłkarzy. Brawo!

Popieramy akcję ligowców Piotr Rocki (34 l.), Legia Warszawa

Obok takich tragedii nie można przechodzić obojętnie. Dlatego bez wahania mogę wyłożyć stówę. Chcę też pogratulować Patrykowi, że wyszedł z tak wspaniałą inicjatywą. Oprócz składki można zorganizować licytację koszulek, pokazowy mecz czy jakiś festyn.

Rafał Boguski (24 l.), Wisła Kraków

Popieram akcję Patryka Rachwała. Zdaję sobie sprawę, że choroba dziecka to ciężka sprawa dla każdego człowieka. Uważam, że w takich chwilach powinniśmy sobie pomagać. Myślę, że większa grupa piłkarzy dołączy się do tego i pomoże Frankowi.

Jerzy Brzęczek (37 l.), Górnik Zabrze

Gorąco popieram inicjatywę. Jestem za tym, by pomóc temu dziecku. To moje zdanie, ale porozmawiam też z innymi piłkarzami Górnika. Mam nadzieję, że włączymy się w akcję większą grupą.

Brawa dla Rachwała i innych piłkarzy Bełchatowa za pomysł.

Dowolne wpłaty własne: Krzysztof i Dorota Wiłkomirscy, nr konta: 26 1240 1125 1111 0000 0368 0856 z dopiskiem w tytule przelewu: "Leczenie Franciszka Wiłkomirskiego"
Może i my, kibice jakoś wspomorzemy finansowo judokę Wiłkomirskiego.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.08.2008, 20:02
Cóż./...ode mnie drobna suma poszła , zachęcam innych, kazda złotówka jest wazna...nie 100 nie 50 ale nawet 10, 5 czy 1 zł wpłacajmy
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.08.2008, 20:17
Ode mnie także... Nie jest to jakaś pokaźna suma, ale grosik do grosika i wspólnymi siłami możemy młode życie uratować i dać wiarę w ludzi... Sam mam taką, od kiedy dziecko w mojej rodzinie zachorowało na nerczyce, ale własnie dzięki takim ludziom, jak Wy, jak My, z dnia na dzień jest coraz lepiej... Po pięciu latach od wykrycia choroby, wczoraj był pierwszy dzień gdy Młody nie brał lekarstw...

Dziękuje Wam wszystkim, bo serce rośnie gdy widzi się tyle dobra w ludziach!
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 21.08.2008, 20:34
Otóż to.
Nie dajmy odejść w zapomnienie temu tematowi.
Wystarczy, że każdy z tu obecnych i udzielających się na forum wpłaci marne 10zł, a suma już będzie całkiem pokaźna.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
hoolifan
Banita

Stary 21.08.2008, 21:16
Jeśli kazdy pikarz daje 100 zl x 25 pikarzy w zespole x 16 druzyn daje ok 40 tys zl
Frankowi potrzeba ok 90 tys, czyli 50 tys zostało

Jeśli włączymy w tą akcję kibiców wszystkich klubow ekstraklasy to 50 000/ 16 = 3200
To 160 fanow z kazdego klubu wplaciloby sume 20 zl, spokojnie uzbieramy potrzebna kase

Prosze przeslijcie ta informacje na fora kibicow innych klubow ekstraklasy !!! Przeklejcie temat
Dzieki
Odpowiedz cytując
Przemo12
Banita

Stary 22.08.2008, 09:00
wzruszyła mnie historia judoki Wiłkomirskiego
ambitna postawa i walka o życie swojego syna tak naprawde...

myślę, że on jest takim pozytywnym bohaterem tych Igrzysk.

Trzeba pomagać ludziom w potrzebie i ode mnie tez leci - 20 zl...

Kto jeszcze?
Odpowiedz cytując
Old Town
Banita

Od: 07.2008

Stary 22.08.2008, 14:17
Piękna inicjatywa piłkarzy, aż się łezka zakręciła. Dorzucam się.
Odpowiedz cytując
Amfre
Banita

Stary 22.08.2008, 14:24
Rzeczywiście, bardzo ładna akcja Więcej szczegółów tutaj http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=18845

Cytat:
Judoka Krzysztof Wiłkomirski, ojciec chorego na serce Franka, robił wszystko, aby sięgnąć w Pekinie po medal, dzięki czemu zarobiłby na kolejny zabieg dla syna. 30 maja Franek przeszedł w swoim krótkim życiu kolejną, już szóstą operację. Czeka go jeszcze jeden zabieg w klinice w Monachium. Taka operacja kosztuje 70 tys. zł. Chłopczyk urodził się z jednokomorowym sercem i innymi powikłaniami. Franek przeżył sepsę, zakażenie gronkowcem, dwukrotne zapalenie płuc. Cztery pierwsze miesiące życia spędził w szpitalu. Dwa razy zakażenia doprowadziły dziecko do stanu do śmierci klinicznej. "Czterokrotnie podejmowane próby przejścia na własny oddech nie dały rezultatu. I kiedy lekarze stracili już nadzieję, Franek sam wyciągnął rurkę intubacyjną i zaczął oddychać! Lekarze stwierdzili, że powrót dziecka do życia to prawdziwy cud" - czytamy w apelu o pomoc skierowanym do ludzi dobrej woli przez Dorotę i Krzysztofa Wiłkomirskich .
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.08.2008, 14:34
Ma ktos nr konta zeby mozna wplaic,albo adres na ktory wyslac czek inaczej nie moge bo w Anglii na razie jestem.
Wyjscia nie ma dziecku trzeba pomoc, a moze Panowie z C+ by rozpowszechnili ta akcje wsrod kibicow podczas transmisji, moze udalo by sie z nimi skontaktowac przed meczem.

Troche za pozno na dzisiejszy mecz ale na ogrodzeniu trybuny C jakies przescieradlo z informacja o akcji mozna by umiescic, bylo by dosc dobrze widoczne. A na mecz z Barcelona pewnie by juz dalo rade
,
Odpowiedz cytując
Amfre
Banita

Stary 22.08.2008, 14:57
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktos nr konta zeby mozna wplaic,albo adres na ktory wyslac czek inaczej nie moge bo w Anglii na razie jestem.
http://www.franekwilkomirski.pl/pl/jak-mozesz-pomoc

Tu masz wszystko fajnie opisane

http://www.franekwilkomirski.pl/pl/
Odpowiedz cytując
Wredny
Banita

Stary 22.08.2008, 17:57
grosik ode mnie
trzymaj sie Franek

fajnie byłoby jakis transparent wywiesic
trzeba uderzyc do SKWK
Odpowiedz cytując
noonelikeus
Banita

Stary 22.08.2008, 21:04
Wspominali o tej akcji na antenie Canal Sport podczas transmisji dzisiejszego meczu z Bełchatowem. Oklaski dla Rachwała za super inicjatywę. Trzeba zmobilizować cały polski sportowy światek i pomóc Państwu Wiłkomirskim.

Ode mnie tez grosik.
Odpowiedz cytując
hoolifan
Banita

Stary 23.08.2008, 08:54
No, ludzie ruszcie się !! Trzeba pomóc w tej sytuacji. A czy istnieje możliwość przyklejenia tego tematu?
Odpowiedz cytując
Małopolska NH
Banita

Stary 24.08.2008, 09:01
Bardzo ładnie, słyszałem, że kibice innych klubów z Polski tez organizują się i nawet mówią (narazie) o zbiórce podczas meczu, napewno wśród VIPów.
Na moje oko to szczytny cel. Niech ktoś z SKWK wyrazi swoją opinię.

Dorzucam swoje 3 grosze.
Odpowiedz cytując
Domas
Banita

Stary 25.08.2008, 16:31
Fajny pomysł.

http://www.franekwilkomirski.pl/pl/jak-mozesz-pomoc

Dowolne wpłaty własne:
Krzysztof i Dorota Wiłkomirscy, nr konta: 26 1240 1125 1111 0000 0368 0856
z dopiskiem w tytule przelewu
„Leczenie Franciszka Wiłkomirskiego”

Podklejcie ten temat na jakiś czas. Ode mnie dyszka.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 25.08.2008, 17:56
Ktoś tu napisał, że Krzysiek Wiłkomirski jest naszym polskim bohaterem tych igrzysk. I chyba coś w tym jest. Niestety nie udało mu się zdobyć medalu..

Myślę, że każdy z nas może mu pomóc wysyłając choćby 10zł.. Zresztą nie chodzi o to, żeby każdy pisał ile przesłał. Ważne żeby zrobiło to wiele osób. Pomyślcie sobie jakie to dla nich ważne. I każda złotówka może do wielkiej radości się przyczynić..
Odpowiedz cytując
Old Town
Banita

Stary 26.08.2008, 16:13
Rzeczywiście można by się przejść z puszką dzisiaj wśród szanownych gości na trybunie A i B, może i prezes Listkiewicz dorzuci swoje (nasze) 3 grosze...
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 26.08.2008, 16:18
Nie ma co się na prezesa przez "małe p" oglądać. Jak ktoś chce to przecież mały przelew każdy zrobić potrafi.. bo wydaje mi się, że jest trochę za późno żeby ktoś to organizował. Ale kto wie.. może nie doceniam co poniektórych
Odpowiedz cytując
hoolifan
Banita

Stary 26.08.2008, 16:38
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/i...4fcfa1a503aac2
Odpowiedz cytując
Przemo12
Banita

Stary 04.09.2008, 19:40
http://www.sport.pl/sport/1,65025,56...ego_synka.html
Odpowiedz cytując
Wredny
Banita

Stary 03.10.2008, 17:52
i co jakos sie ta akcja zakonczyla ? powiodła?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów