|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wyjazd zaliczony
![]() Bardzo fajnie sie mecz ogladalo. Kibice pokazali sie z dobrej strony,pilkarze zagrali na miare swoich mozliwosci ( kilku troche ponizej). Reszte juz inni powiedzieli. Gratulacje za historyczne pokonanie Barcelony. PS: I tak kocham Barce ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Po ochłonięciu kilka refleksji.
Marzyłem, że jakimś fuksem może uda się wygrać, ale realnie rzecz biorąc nastawiałem się na porażkę dwoma bramkami. Tym większa radość ze zwycięstwa. Katalończycy na pewno nie grali na maksa po 4-0 u siebie, ale Barca to jednak Barca. W dodatku poza 3 zawodnikami grali najsilniejszym składem - nikt mi nie wmówi, że pokonanie takich graczy jak Xavi, Iniesta, Alves, Henry czy Eto to nie jest wielki wyczyn jak na polską piłkę. To powinno podbudować psychicznie drużynę przed PUEFA. Pawełek (8/10) - fantastyczna gra na linii. Gdyby nie jego interwencje w drugiej połowie to niedługo cieszylibyśmy się prowadzeniem. Dobrze też, że nie wypluwał piłki przez siebie, co ostatnio seryjnie mu się zdarzało. Ale Mario, jak to Mario - mecz bez minięcia się z piłką to dla niego mecz stracony. Dziś zdarzyło mu się dwa razy. Za to, że Toure nie umiał trafić do pustej bramki po jednej takiej akcji Pawełek powinien na kolanach zapierdzielać do Częstochowy. Piotrek B. (9) - Piłkarz meczu. Kolejne wyśmienite spotkanie tego zawodnika w Krakowie po meczach z Beitarem i Bytomiem. Aż miło było patrzeć jak woził Iniestę i przyklejał się do rywala gdy ten tylko wchodził w jego strefę. Wspaniałe wsparcie w ofensywie i kilka efektownych akcji z klepki. W drugiej połowie może mniej efektownie, ale wciąż świetnie w destrukcji. Widać, że chłopak się rozwija i z taką grą powołanie jest tylko kwestią czasu, o ile Leo nie wymyśli sobie jakiegoś kolejnego Pazdana. Cleber (7) – brawa za piękną bramkę. Miał parę głupich fauli (m.in. Iniesta przed polem karnym) i błędy w kryciu, ale generalnie nie odstawiał nogi i klasycznie bardzo dobry odbiór. Baszczyński (9) – Drugi obok Piotrka najlepszy piłkarz Wisełki. Baszczu grał jak za najlepszych lat. Ciężko zliczyć ile miał dzisiaj skutecznych odbiorów, szczególnie gdy Barca przycisnęła w końcówce. Trochę rzadziej włączał się do ofensywy, ale można to zrozumieć, skoro grał na środku obrony. Biorąc pod uwagę dramat rodzinny tym bardziej należą mu się brawa za to co dziś pokazał. Singlar (7) – pewny w kryciu, agresywny, miał szereg ładnych odbiorów. To, że go Henry kilka razy woził to nie wstyd, zdarzało się znacznie lepszym. Ocena byłaby wyższa gdyby nie podwórkowa strata w polu karnym pod koniec meczu. Zieńczuk (8) - myślałem, że on zawsze będzie grał dno w europejskich pucharach, a tu proszę: dobre dośrodkowania (m.in. idealna wykładka na główkę Pawła w pierwszej połowie), fantastyczne wyjścia na piłkę (po jednej z akcji wg mnie karny), wyśmienity strzał, po którym Valdes końcówką palców sparował piłkę na róg. Potwierdza to, że nie trzeba mieć motoru w tyłku by być wartościowym skrzydłowym. Mały minus za to, że miał też momenty olewki. Boguski (5) – najsłabszy jego mecz w tym sezonie. Niestety Rafał nie dostosował się poziomem do kolegów: dużo strat, chaotyczny, mało aktywny w ofensywie, rzadko brał na siebie ciężar gry. Waleczność to za mało by to nadrobić. Jirsak (6,5) – sporymi fragmentami przechodził obok gry. Na plus piękna asysta przy golu i niezła praca w destrukcji. Diaz (8,5) – wyrasta nam drugi Dudka, z tą różnicą, że może jemu sodówka tak szybko nie uderzy. Świetny na lewej obronie, na stoperze, a dziś też na środku pomocy. Miał parę strat, ale bardzo pewnie przecinał akcje i rzadko dawał się wozić. Na plus też spore zaangażowanie w ataku: kilka ładnych podań oskrzydlających i dobry strzał. Łobodziński (7,5) – kolejny mecz gdy miał spore przestoje w grze i człapał po boisku. Jednak gdy mu się chciało to potrafił przeprowadzić naprawdę bardzo dobre akcje kilkukrotnie ładnie podając czy wtedy gdy 2 razy próbował przelobować Valdeza. Szczególnie ta druga akcja, po tym jak ośmieszył Abidala mogła się podobać. Dochodzę do wniosku, że temu człowiekowi potrzeba porządnego kopa w dupsko w postaci konkurencji bo widać, że grać potrafi tylko zbyt często mu się nie chce. ![]() Paweł B. (8,5) – ciężko mu się grało z asystą dwójki obrońców. Mimo to udało mu się parę razy wyrwać i uwolnić od krycia. Aktywny, cofał się do tyłu, skutecznie próbował rozgrywać i zrobić przewagę w linii pomocy. Kolejny mecz potwierdzający „international level”, którego mu rzekomo miało brakować. Byłaby jeszcze wyższa ocena, gdyby nie zmaszczona setka po świetnym podaniu Zienia w pierwszej odsłonie. A komentarz Szczęsnego spoko. Wyrafinowana odmiana po Szpakowskim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja chce tylko powiedzieć że Piotrek Brożek tym co wczoraj pokazał.. DO KADRY !!! Widzieliście jak ośmieszał w obronie kolesi z Barcy? zakładał im siatki i robiłjak małe dzieci. Fakt ze czasem jego piłki mogłby byc dokładniejsze ale w obronie brak słów!
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestes jednym z tych baranow, ktorzy siadaja we wlasnym kraju w sektorach Barcelony udajac ze sa bardziej katalonscy niz Gaudi ?
Szacun! ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
Nie, jestem jednym z tych ludzi ktorzy kibicuja Barcelonie od wielu wielu lat. Nie jestem bardziej katalonski, nie jestem nawet bardziej hiszpanski. Po prostu bywam w tym kraju czesto, mam tam rodzine, bywalem i bede bywal na stadionie Barcelony bo kibicowalem jej w dobrych i zlych chwilach. Moze posmiejemy sie z ludzi ktorzy przyjada na Wisle raz na rok a kibicuja jej z odleglych miast? Sa bardziej krakowscy? Radze sie zastanowic zanim napisze sie cokolwiek. Baran to do kolegi a nie do mnie. 4fan - Ty to juz jestes niereformowalny. Nie interesuje mnie to co Ciebie i innych obchodzi. To jest forum i mam prawo wypowiadac sie na nim. Tak dziala FORUM. Rozumiesz czy i z tym masz problemy? Wygrala Wisla, gratuluje,pokonala Barcelone ktorej kibicuje - na ten temat sie wypowiedzialem bo mialem prawo. To tak trudno pojac? Ogarnij sie.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 27.08.2008 o godz. 11:13.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Co do meczu to mnie osobiście bardzo cieszy zwycięstwo z Hiszpanami. Powiem więcej, niech wracają do Barcelony huśtać bykom jajca. Gol Clebera to miodzio szczupak, miodzio! Fajny akcent na pożegnanie el. LM w tym sezonie. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
wczoraj wygrała DRUŻYNA, WISEŁKA pokazała co to jest kolektyw... patrząc na pojedynczych zawodników to klasą dla siebie byli Piotrek Brożek, Baszczu, Singlar i Cleber. Co do Rafała Boguskiego to wydaje mi się że on psychicznie nie jest przygotowany do takich meczów... ale to zaprocentuje w przyszłości. musi się orgrać z takimi druzynami, bo jakby nie patrzeć to reszta drużyny miała już więcej okazji do walki z europejskimi przynajmniej średniakami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
UWAGA. Komentarze na piątek: "My to mamy szczęście", "Milan nie taki straszny jak Barca" lub "Za rok puchar będzie nasz", "Sevilla niewiele gorsza od Barcelony", "Ide się zapić ;/" a dlaczego tak myślę? proste, życie nauczylo mnie, że biednemu wiatr zawsze w oczy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
I po co takie biadolenie? Będzie co będzie. Kogo byśmy nie wylosowali trzeba będzie dać z siebie 120% żeby awansować.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
4fan - co się czepiasz? Gość się wypowiada, bo od tego jest forum! Mniue interesuje co sądzi kibic Legii i Barcy o takim meczu, szczególnie, że to my wygraliśmy. PS. Przypomne co mówił Janosik (senior) po piątkowym meczu: "Mam nadzieje, że we wtorek to MY wygramy". MY, nie Wisła, nie gospodarze, tylko my czyli polska piłka! ![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Kiedy losowanie następnej rundy pucharu UEFA ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
w piątek o 13
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
jak na tak bolesną kontuzję zagrał moim zdaniem bardzo bardzo dobrze nie zgadzam się że Zieńczuk zagrał dobry mecz przeciętny i kompletnie spuchł fizycznie niestety reszta ok ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Na plus należy zapisać fakt, że odkąd przyszedł Skorża gramy sparingi z drużynami europejskimi. Oby tak dalej... Na pocieszenie dodam, że lepiej odpaść z drużyną klasy Milanu niż z jakąś Steauą, wiecej nasze grajki się nauczą. Przydałoby się kilka nowych twarzy, ale wątpię, aby już JB wyrobił... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Witam,
Po wczorajszym historycznym zwycięstwie Wisły nad Barceloną ręce same składają się do braw. Ten mecz pokazał ,że w tej drużynie pod wodzą solidnego trenera Macieja Skorży tkwi ogromny potencjał. Oczywiście różne źródła starają się zdeprecjonować rezultat tego spotkania. Bardzo szkoda ,że różni przedstawiciele środowisk piłkarskiego i dziennikarskiego nie potrafią się cieszyć z takich wydarzeń (które bądź co bądź w naszej piłce zdarzają się rzadko) i próbują za wszelką cenę dorabiać filozofię pomniejszającą zasługi Wisły. Wczoraj cały zespół zagrał ambitnie, z wyrachowaniem i przede wszystkim naciskał na rywala. Wreszcie chyba nasi zawodnicy uświadomili sobie ,że trzeba na takiego rywala mocno nacisnąć pressingiem ,żeby stworzyć przesłanki do popełnienia błędów i w konsekwencji zdobycia bramek. Ten mecze również pokazał ,że kilku piłkarzy jest bardzo uniwersalnych , Skorża to dobry trener , a Bednarz przy środkach finansowych do swojej dyspozycji sprowadziłby ciekawych zawodników (patrz Singlar który moim zdaniem wczoraj zagrał kapitalnie). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Widze ze juz glowki sie pogotowaly. Moglbym napisac - az tak nisko upadlismy zeby naszym celem bylo tylko zdobycie pucharu uefa ![]() A na powaznie - tez sie ciesze ze wygralismy i nie chce tego umniejszac, tylko ze niektorzy jakby nie zauwazyli ze Barca w tym meczu mogla pozwolic sobie na porazke. W 1 meczu grali na maxa i jak sie to skonczylo ,kazdy wie. Tak wiec troche obiektywnosci bo od Barcelony nadal nas dziela lata swietlne - z drugiej strony tym wieksze gratulacje dla trenera i chlopakow bo wygralismy z druzyna ktora bije nas pod kazdym wzgledem na leb na szyje i ktora choc nie musiala to przyjechala tu jednak wygrac. Widok czasami bezradnych gwiazd(bo nie oszukujmy sie, to nie gwiazdki) = bezcenny. Ogolnie mam nadzieje ze po 2 fatalnych losowaniach(w tym jednym tylko na szczescie w teorii) tym razem los sie do nas usmiechnie i nie wylosujemy Milanu czy Sevilli. ps. Skorza to doskonaly taktyk - my nie wygralismy tego meczu zadna indywidualnoscia(bo jej nie mamy, moze oprocz Brozka, ktory byl znakomicie pilnowany) tylko druzyna i tak trzymac dalej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Singlar dla mnie tez zagrał kapitalnie, szczegolnie gdy Henry go atakował w koncowce meczu a piłka leciała dosyc wysoko nad ziemią, a ten skleił ją w powietrzu, obrocił sie z nią i pojechał dalej. Gosc mnie zaskakuje, nie wiem czy on nie jest lepszy niz Baszczu (brakuje mu szybkosci i zwrotnosci, widzieliscie pojedynek biegowy z Henrym sam na sam ? musiał udac sie do wslizgu bo był wolniutki, mimo to przez cały mecz pieknie grał). Jirsak niewidoczny, ale dobrze rozprowazał piłki, widać było że miał zadania defensywne i grał jak Sobol, defensywa odbiór, jakby zagrał źle (tak samo Diaz) to byłoby mnostwo akcji srodkiem pola, a mozna je policzyc na palcach jednej reki (najgorsza to ta kiedy Iniesta uciekł naszym 3 zawodnikom). Wiekszosc akcji Barcy szła bokami, jesli w ogole szła bo nasi boczni wywiazali sie z zadania na international level. Pi Brozek ogrywał sobie Alvesa, Inieste i Xaviego jak złoto, jak nie ich to kogo ?
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Szkoda ,ze w 1 polowie wyszlismy przestraszeni .Zdarzaly sie bezsensowne bledy , niedokladnosc,nawet w prostych momentach i trzeba bylo ganaic za pilka,jedynie Piotr Brozek ,gral bez kompleksow i nie bal sie Barcy.W 2 polowie zagralismy mniej bojaxliwie i sie oplacilo ,choc kupe szczescia tez mielismy bo Barca mogla spokojnie strzelic 3 gole.
Pawelek zagral mimo dwoch dramatycznych bledow ,bardzo dobrze.Widac ze ten bramkarz ma szczescie ,bo ilekroc robi jakiegos kiksa ,jeszcze nigdy Wisla nie stracila gola ,wiec opatrznosc czy cos nad nim czuwa Baszczu i "el Profesore" Cleber zagrali bardzo dobrze Piotr B. i Singlar tez ,szkoda tylko ze jest tak wolnym pilkarzem ,bo w odbiorze gra naprawde fajnie Srodek pola gral najchaotyczniej,najlepszy chyba Zienczuk ,ktory mogl miec asyste w 1 polowie i gola po strzale z dystansu .Pawel Brozek zrobil swoje |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wczorajszy mecz był o prestiż. Tylko tyle i aż tyle.
Faktycznie, nasi zagrali pięknie i wygrali z kosmiczną Barceloną. Mimo, że nadal na boisku było widać różnicę nie jednej, ale conajmniej dwóch klas. Brawa za ambicję, ale pamietajmy że awansu do LM to nam nei dało. A nawet do fazy grupowej PUEFA. Dalej jesteśmy wybijającą się drużyną w jednej z najsłabszych lig Europy. Ewentualny awans do grupy PUEFA byłby sporą niespodzianką. Wiele zależy od losowania. PS. dzisiaj o LM zagrają takie tuzy, jak Alborg i Bate Borysow. Z pewnością kluby nie lepsze od Wisły. Naprawdę wkurzają mnie te losowania - niemal zawsze mamy ogromnego pecha. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
. W ofensywie był aktywny w rozegraniu, robił miejsce obydwu Brożkom, to była taka niewidoczna praca jaką często widzimy w jego wydaniu, podobnie gra Boguski. Ale w przeciwieństwie do Boguskiego Zieńczuk miał kilka kluczowych zagrań, kilka razy pokazał się do niebezpiecznych piłek. W defensywie był aktywny, to nie było tylko statystowanie jak w wypadku Łobodzińskiego. Zieńczuk grał w swoim stylu, gdyby tak zaprezentował się z jakimś ligowcem, to faktycznie możnaby mówić o występie słabym/przeciętnym, ale my wczoraj graliśmy z Barceloną. Jak na klasę rywala i swoje możliwości Zieńczuk zaprezentował się dobrze. Nie mówię, że rewelacyjnie, ale jednak dobrze. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mnie u Zieńczuka imponowało przyjęcie piłki. Nawet długie piłki przyjmował na centymetry i od razu robiło się groźnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
. Jeżeli chcemy nawiązać do Wielkiej Wisły z sezonu 2002/2003 to powinniśmy wygrywać z europejskimi średniakami. Niestety nie jesteśmy rozstawieni już nawet w I rundzie Pucharu UEFA przez co będzie ciężko. Dlaczego? Bo odpadaliśmy z taką Vittorią Guimares, albo Dinamo Tibilisi, albo Valerengą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zieniu wczorajszego wieczoru wygral chyba wszystkie pojedynki glowkowe. Niestety nic z tego nie bylo. Jego wystep z Barca nie byl ani wyjatkowo zly, ani dobry. A ze nie by wyjatkowo dobry, nie dziwi mnie wcale, bo poki co Marek nawet w lidze nie moze odnalezc formy z poprzedniego sezonu. Sam mowi, ze idzie mu jak po grudzie. Sadze, ze brakuje mu konkurencji. Gdy w klubie byl Kosa, a prasa dodatkowo pisala o planowanym transferze Krzynowka, Zieniowi wlaczyl sie alarm i zaczal wyczyniac nieslychane rzeczy. Teraz nie ma nawet z kim rywalizowac i co gorsze nie on jeden niestety.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wisła Kraków - FC Barcelona 1:0 cz. I http://www.youtube.com/watch?v=_2pbbLx66Wc
Wisła Kraków - FC Barcelona 1:0 cz. II http://www.youtube.com/watch?v=0Sp6aM_XLe4
Ostatnio edytowane przez Amfre : 27.08.2008 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ten filmik rozluźnil mnie niesłychanie
http://uk.youtube.com/watch?v=2vJTQC...eature=related ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Rozumiem, że u nich Barcelona zawsze jest pierwsza w czasie transmisji... Nie ważne czy gra u siebie, czy na wyjeździe... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Co ? ![]() ![]() Bo nie rozumiem. A co miało być dalej 0-0
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 27.08.2008 o godz. 15:49.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Oni mają od prawej do lewej, na odwrót wszystko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Aaa hehe
Jakbyś nie wiedział to oni piszą od strony prawej do lewej. Poza tym widać "gskjjkg (odstęp) sgdjkjk" czyli Wisla Krakow ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kiedy jest losowanie 1 rundy p. UEFA ?
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|