The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gukfva
Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2008, 09:46
Dorośli piłkarze i do tego niezbyt pracowici niczego się nie nauczą dzięki temu, że przegrali mecz, przestańcie w to wierzyć

Oto zespoły, które powinny być rozstawione w UEFA Cup.
Podzieliłem je na 5 grup po 8, żeby było czytelniej.

Milan, Sevilla, Valencia, Benfica, CSKA Moscow, Tottenham, HSV, Stuttgart (2-1 Gyor),

Ajax, Olympiacos, Deportivo (0-0 Hajduk), Everton, Brugge, Rapid Buch., Besiktas (2-1 Siroki), Spartak,

PSG, Atletico, Sparta, Dinamo Buch., Heerenveen, Rosenborg (1-2 Djurgaarden), Udinese, Feyenoord,

Braga (1-0 Zrinjski), Levski, Dnipro (3-2 Bellinzona), Austria (?-? WIT Georgia), Slavia, Galatasaray, Sampdoria, Hertha (2-0 Interblock),

Partizan, Nancy, Aston Villa (4-1), Portsmouth, Racing, Kobenhavn (3-1 Lillestrom), H. Tel-Aviv (0-0 Vojvodina), Borussia.

Jeśli nie zdarzy się żadna niespodzianka w rewanżach CL QR3 ani UC QR2 to Wisła (wraz z D. Zagrzeb, Banikiem, Metalistem i Omonią) może trafić na: Sevilla, Besiktas, Atletico, Sampdoria, Nancy.
Ostatnio edytowane przez gukfva : 15.08.2008 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.08.2008, 10:05
treneiro napisał(a):Wyświetl post
Czy naprawdę uważasz, że Wisła grając bardziej ofensywnie zdominowałaby Barcelonę na tyle, że Barca musiałaby grać z kontry?
Źle mnie trochę zrozumiałeś. Oczywiście, że Wisła nie byłaby w stanie tak zdominować Barcy i zepchnąć do defensywy. Baa, nie wiem czy jakakolwiek drużyna na świecie byłaby tego w stanie dokonać na Camp Nou. Chodziło mi o to, czy gdyby Wisła zagrała bardziej odważnie to czy wynik nie byłby trochę lepszy... Zresztą to tylko takie gadanie, nikt tego nie wie. Może i przegrali byśmy trochę mniej, a może byłoby jeszcze gorzej.
Tak czy siak, była porażka 0:4, z LM się żegnamy, wypada dobrze się zaprezentować w Krakowie i myśleć o PUEFA, bo faza grupowa tych rozgrywek jest jak najbardziej w zasięgu Wisły.
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 15.08.2008, 10:22
ozinho napisał(a):Wyświetl post
Brawa dla drużyny,jak dla mnie zeszli z boiska z podniesionymi głowami.Nie przestraszyli się,pokazali kilka fajnych zagrań,Brożek pokazał Marquezowi i Puyolowi,że nie jest chłopcem do bicia.W chwili obecnej oglądam mecz Legii z Ewką Moskwa i stwierdzam,iż lepiej,że mistrz świata i Europy objeżdża Baszczyńskiego ,niż jak robi to pseudograjek z przedmieść Moskwy.Wisła jeśli utrzyma poziom ostatnich meczów to myślę,że faza grupowa UEFA jest realna.O ile znowu nie poszczęści nam się w losowaniu i trafimy Milan. Chcialbym,zeby odkuli sie w Krakowie chociaż jedną bramką,wtedy naprawde pokażą,że nie Wisełki nie mozna lekceważyc...

poprosze fragment na YT
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.08.2008, 10:37
gukfva napisał(a):Wyświetl post

Jeśli nie zdarzy się żadna niespodzianka w rewanżach CL QR3 ani UC QR2 to Wisła (wraz z D. Zagrzeb, Banikiem, Metalistem i Omonią) może trafić na: Sevilla, Besiktas, Atletico, Sampdoria, Nancy.
Skąd akurat taki podział na grupy w losowaniu pierwszej rundy pucharu UEFA ? Czy jest jakiś znany algorytm którym UEFA przydziela te grupy czy tak sobie to napisałeś ?

Nie chodzi mi o to, że bierze się po jednej ekipie z tych 5 grup które wymieniłeś bo to akurat wiem. Interesuje mnie dlaczego akurat Wisła z tą piątką zespołów a nie z inną
Odpowiedz cytując
Kasiunia
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.08.2008, 16:22
http://www.futbol.pl/index_2501.php?a_2501=28713
A to ciekawe..
mnie to już zainteresowało podczas meczu, kiedy komentator mówił, że Hleb nie był zgłoszony...
po prostu Kasia

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.08.2008, 16:29
Kasiunia napisał(a):Wyświetl post
A to ciekawe..
mnie to już zainteresowało podczas meczu, kiedy komentator mówił, że Hleb nie był zgłoszony...
Nie ma co się łudzić, z tego nic nie będzie. To jest Barcelona, im nikt nic nie zrobi. Nawet gdyby grało 3 niezgłoszonych piłkarzy, wątpię aby coś takiego przeszło.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.08.2008, 16:35
Dokladnie Barcelona przynosi zbyt wielkie zyski dla UEFA zeby z niej zrezygnowali, ale to jakas nadzieja
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 15.08.2008, 16:43
zloto napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie Barcelona przynosi zbyt wielkie zyski dla UEFA zeby z niej zrezygnowali, ale to jakas nadzieja
Taka wygrana to nie wygrana, ale...

3:0 u nich, tutaj 0:2 grając formacją 8-1-1 i... LM!
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.08.2008, 16:44
za chwile bedzie dementi i okaze sie ze byl uprawniony.Nawet jak nie był. To taka sytuacja jak po meczu z PAO gdzie kazdy doszukiwal sie jakis faktow dzieki ktorym moglibysmy otrzymac walkowera
No ale pismo moglby nasz klub wyslac...
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 15.08.2008, 16:46
Bylo by pieknie, i powiem wam ze nawet jesli to niemoralne to ja bym bardzo chcial zeby wisla awansowala, nawet w taki sposob. Boze dopomoz
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 15.08.2008, 16:47
LAB napisał(a):Wyświetl post
za chwile bedzie dementi i okaze sie ze byl uprawniony.Nawet jak nie był. To taka sytuacja jak po meczu z PAO gdzie kazdy doszukiwal sie jakis faktow dzieki ktorym moglibysmy otrzymac walkowera
No ale pismo moglby nasz klub wyslac...
Umysł podpowiada: honor.
Serce podpowiada: zrobić im koło dupy.

Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 15.08.2008, 16:51
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Umysł podpowiada: honor.

Ja w takiej sytuacji trace honor, tylko zeby awansowac
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.08.2008, 16:53
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Taka wygrana to nie wygrana, ale...

3:0 u nich, tutaj 0:2 grając formacją 8-1-1 i... LM!
Jeżeli to okaże się prawdą to nawet nie będzie rewanżu
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 15.08.2008, 16:59
Jeżeli to by sie okazało prawdą to ide na kolanach do Watykanu xD . Trzeba próbować, dlaczego Barcelona ma nie ponieść konsekwencji skoro grał nieuprawniony piłkarz. Wilczek nie śpij
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2008, 17:00
Kasiunia napisał(a):Wyświetl post
A to ciekawe..
Po pierwsze baaaardzo wątpliwe żeby taki klub sobie pozwolił na takie głupie niedopatrzenie. Po prostu kompletnie nie wierzę w to. Ale nawet jakby, czysto hipotetycznie było to prawdą to nie ma co liczyć na dyskwalifikację Barcy, najwyżej dostaniemy walkowera 3-0 a widząc z jaką łatwością Barca nas ogrywała to w Krakowie bez problemu to odrobią...
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 15.08.2008, 17:04
Jak ktos napisal, zagrali bysmy 8-1-1 i, zreszta tak gralismy w barcelonie I jakos sie bedziemy bronic
Tylko pierw te info musi okazac sie prawda.
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.08.2008, 17:12
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze baaaardzo wątpliwe żeby taki klub sobie pozwolił na takie głupie niedopatrzenie. Po prostu kompletnie nie wierzę w to. Ale nawet jakby, czysto hipotetycznie było to prawdą to nie ma co liczyć na dyskwalifikację Barcy, najwyżej dostaniemy walkowera 3-0 a widząc z jaką łatwością Barca nas ogrywała to w Krakowie bez problemu to odrobią...
No co wy, nie dostaniemy walkowera na pewno. Najwyżej UEFA wtopi im jakąś śmieszną dla nich karę finansową i po sprawie. Jak ktoś wcześniej napisał nie będą ryzykowali nieobecności Barcy w LM
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.08.2008, 17:15
http://www.uefa.com/footballeurope/c...n=1/index.html

Jest Hleb na liście ?

Jest więc koniec tematu.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.08.2008, 17:49
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
http://www.uefa.com/footballeurope/c...n=1/index.html

Jest Hleb na liście ?

Jest więc koniec tematu.
Tylko tu nie chodzi o zgłoszenie do rozgrywek tu chodzi o wpis do protokołu meczowego, którego według mediów nie było. Taka sytuacja mogła się jak najbardziej zdarzyć przecież wystarczy drobna nieuwaga i jedno nazwisko zostało pominięte.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.08.2008 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.08.2008, 17:51
a jak to wygląda formalnie? Czy tylko przeciwnik (w tym wypadku Wisła) ma to zgłosić, czy to 'leci" z urzędu, UEFA ma sprawdzić jeśli pojawią się wątpliwości?

Może jestem durnie naiwny i niedzisiejszy , bo ja bym z tego szumu nie robił, z drugiej strony jak sobie przypomnę zmyślony donos tego gnojka McCarthy'ego (po meczu z Blackburn) czy jakoś tak na któregoś z naszych o jakieś niby antyrasistowskie odzywki któregoś z naszych , to mam mieszane uczucia. Od razu się wielki szum zrobił, jacy to rasiści u nas w Krakowie.

Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 16.08.2008, 10:09
http://www.uefa.com/live/competition...817/index.html

Rado ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.08.2008, 15:01
Koniec dyskusji na temat spekulacji futbol.pl. Za każdy następny post o "dupie Marynie" będę dawał miesięcznego bana.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 16.08.2008, 21:34
Widzieliscie z kim bedzie sie trzeba zmierzyc o grupowa faze p.Uefa?
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13718
znajac szczescie wylosujemy Milan ale w sumie cala stawka niewiele gorsza i tez renomowana...
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.08.2008, 21:56
Bedzie bardzo ciezko cos ugrac, przeciwnicy sa naprawde trudni, ale musimy walczyc ze wszystkich sil o punkty, bo niedlugo bedziemy mogli wystawic jeden klub do eliminacji PU, jak tak dalej pojdzie. Dlatego trzymam kciuki za nasza Wiselke i za Lecha. Na Legie nie licze bo ich gra to antyfutbol...
Ostatnio edytowane przez Crusi : 16.08.2008 o godz. 21:59.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 16.08.2008, 22:25
Lista zespołów imponująca, choć nie jest tak, że wszystkie są nie do przejścia. Wiadomo, że Milan, Sevilla, Schalke (ogólnie zespoły od Milanu do Dinamo Bukareszt są bardzo trudne) ale reszta nie jest aż tak tragiczna. Jeśli nam się poszczęści w losowaniu choć trochę bardziej niż w LM to faza grupowa UEFA jest w zasięgu.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.08.2008, 23:25
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Lista zespołów imponująca, choć nie jest tak, że wszystkie są nie do przejścia. Wiadomo, że Milan, Sevilla, Schalke (ogólnie zespoły od Milanu do Dinamo Bukareszt są bardzo trudne) ale reszta nie jest aż tak tragiczna. Jeśli nam się poszczęści w losowaniu choć trochę bardziej niż w LM to faza grupowa UEFA jest w zasięgu.
No gorzej to już ciężko żebyśmy trafili
Tak patrząc na tą listę to tylko pierwsza trójka (Milan, Sevilla, Vamncia) wydaja się poza zasięgiem, reszta jak najbardziej do powalczenia. Mi osobiście marzyłby się Ajax.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 16.08.2008 o godz. 23:32.

Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 17.08.2008, 01:06
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Widzieliscie z kim bedzie sie trzeba zmierzyc o grupowa faze p.Uefa?
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13718
znajac szczescie wylosujemy Milan ale w sumie cala stawka niewiele gorsza i tez renomowana...
Milan wylosuje Lech, w końcu po rozbiciu rywala w świetnym stylu należy im sie kubeł zimnej wody My natomiast Sevillę albo Hapoel. Będzie więc albo najłatwiejszy rywal, albo Sevilla po raz trzeci.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.08.2008, 08:04
Gordian napisał(a):Wyświetl post
No gorzej to już ciężko żebyśmy trafili
Tak patrząc na tą listę to tylko pierwsza trójka (Milan, Sevilla, Vamncia) wydaja się poza zasięgiem, reszta jak najbardziej do powalczenia. Mi osobiście marzyłby się Ajax.
Tez bym chetnie zobaczyl Wiselke w akcji z Ajax'em zwlaszcza, ze oni teraz graja kaszane i sa w naszym zasiegu. A tak z bardziej optymistycznych druzyn to Omonia Nikozja :]
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.08.2008, 12:02
II runda Kwalfikacji LM - Wisła według wielu trafia najgorzej jak mogła czyli na Beitar
III runda Kwalifikacj LM - to samo,czyli Barcelona

Ewentualna I runda PUEFA - nie wierze aby i tym razem po raz trzeci mieć takiego pecha i trafić na jakiś Milan.Aby sprawiedliwości stało się zadość powinniśmy wylosować zespół pokroju Austrii Wiedeń
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.08.2008, 15:40
Nagrywal ktos mecz Barca-Wisla? - nie bylo mnie w Polszy a z checia bym ogladnal.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów