|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Najlepiej zeby jakis Palestynczyk ich odstrzelil z bazuki jak beda startowac
- sorry ale czytajac rozkminy wyzej, nie moglem sie powstrzymac - cenzorzy darujcie![]() Swoja droga, widze naglowek 'duze problemy rywala Wisly' , mysle sobie - moze atak im sie rozsypal, obrona....patrze a tu...no wlasnie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.08.2008 o godz. 14:31.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wiesz nie przespana noc dalo by sie im zorganizowac- troche checi ![]() ,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
PS dzis napisal, ze Wisla zagra 4-5-1. Skorza chce zneutralizowac pomocnikow Beitaru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4267 Cytat:
Ostatnio edytowane przez e : 04.08.2008 o godz. 15:53.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mam takie pytanie, czy jakieś radio nie internetowe będzie puszczać ten mecz? Bo będę w pracy bez tv i komputera.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Radio Kraków, 101.5.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
rok temu FC Kopenhaga ograła Beitar tylko 1-0 u siebie i awansowała wiec na pewno łatwo nie bedzie w środe.
Wiem że Pan Skorża ufa Mauro ale w tym meczu trzeba zagrać ofensywnie wiec za Cantoro dał bym pograć od pierwszej minuty Dawidowskiemu lub Małeckiemu.Kto nie ryzykuje nie pije szampana
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.08.2008 o godz. 16:07.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Witam.
Czego będzie potrzebowała Wisła, żeby awansować? Teoretycznie więcej szczęścia niż w pierwszym meczu powinno wystarczyć, ale z uwagi na sytuację kadrową szczęsciu trzeba pomóc. Proponowałbym ustawienie 4-2-3-1 : Pawełek - Pi. Brożek, Cleber, Kowalski/Singlar, Baszczyński - Sobolewski, Jirsak - Małecki, Boguski, Łobodziński - Pa. Brożek. Największy problem jest oczywiście z zestawieniem środka obrony i nie bardzo widać dobrego rozwiązania.Niby partnerem Clebera powinien być Kowalski jako nominalny środkowy obrońca, ale brakuje mu ogrania i doświadczenia i nie wiadomo, jak poradzi sobie z presją(a jest to sprawa kluczowa). Baszczyńskiego widziałbym na prawej obronie a nie na środku ze względu na jego walory ofensywne (których jest więcej niż defensywnych) i niezłą współpracę z Łobo w meczu w Jerozolimie. Nie wiem jak na środku prezentuje się Singlar, na pewno jego zaletą jest spore doświadczenie i ogranie w pucharach oraz fakt, że w poprzednim klubie grywał na tej pozycji, a grając na prawej obronie na pewno będzie gorzej współpracował z Łobo niż Baszczu. Jirsaka ustawiłbym w miejsce Cantoro, żeby poprawić jakość i przede wszystkim szybkość rozegrania (Cantoro w pierwszym meczu zatrzymał kilka nieźle zapowiadających się akcji). Poza tym wydaje się, że Czech jest bardziej agresywny w odbiorze(oglądając pierwszy mecz z Beitarem miałem wrażenie, że nawet za bardzo agresywny) i raczej nie odpuszcza krycia. Na lewej pomocy Małecki - grał na tej pozycji na MŚ u20 i dobrze się spisywał, poza tym jest szybki i ma niezły drybling a przy dobrym wykorzystaniu tych zalet prawa strona Beitaru będzie musiała się skupić na defensywie i będzie mniej aktywna w ataku. Co do Boguskiego - nominalnie ofensywny pomocnik, "podwieszony" pod Pawła Brożka,przy rozgrywaniu akcji ofensywnych skrzydłami będzie pełnił rolę 2go napastnika, a w grze obronnej wspomagał środkowych pomocników. Wydaje mi się, że na środku będzie bardziej przydatny niż na lewej pomocy. Dodatkową zaletą takiego ustawienia jest możliwość płynnego przejścia z 4-5-1 na 4-4-2 bez konieczności zmian personalnych. Liczę na dobrą grę Łobo (w Jerozolimie mimo krótkiego czasu gry pokazał kilka fajnych zagrań) i mam nadzieję, że wytrzyma chociaż 60 minut. Szkoda, że z powodu kontuzji nie przepracował w pełni okresu przygotowawczego i brakuje mu dynamiki żeby wozić obrońców Beitaru. Co do taktyki - musi nastąpić poprawa tych elementów, które szwankowały w pierwszym meczu, czyli utrzymywanie się przy piłce, spokój i precyzja w rozegraniu, niewielkie odległości między formacjami. Bardzo ważne będzie wyeliminowanie skrzydeł Beitaru, które są ich najgroźniejszą bronią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez mam podobne odczucia jak patrze co Mauro wyrabia. Naprawde mimo sympatii do niego ,za wypowiedzi itd ale z nim Skorza powinien przeprowadzic powazna rozmowe przed arcywaznym meczem w srode --bo mam wrazenie ze Skorza wogole nie kontroluje tego co Mauro ma grac. Przeciez juz za stracony z jego winy gol z Legia naleza mu sie solidne bęcki,jak widac samowolka trwała dalej i kolejny stracony gol tym razem przez niego w Jerozolimie.Ile to ma dalej trwac Pozatym jak nierozumie ,to niech Skorza karze mu jak w podstawowce 100 razy napisac na jutro w zeszycie "Nie bede wiecej krecil kolek na srodku boiska,spowalaniajac akcje swojej druzny albo je niszczyc oddajac do obroncy" Ja widze wyzej opisana akcje,to mnie cos w srodku kreci,bo to jest jawna destrukcja mysli druzyny zeby atakowac a nie podawac do tylu. On to musi zrozumiec,niewiem czemu Skorza mu tego nie wypomina,ale trzeba mu to wbic do glowy bo z jego grą jest z sezonu na sezon coraz gorzej.Jezeli tak samo ma byc we srode to jak stwierdzil Funkykoval,wiecej pozytku bedzie jak zagra tam ktokolwiek inny. Koniec tej samowolki i niweczenia wyniku zespołu. Dzis Skorza ostateczie stwierdzil ze zagramy tylko z Brozkiem,wiec pewnie 5 pomocnikow,widac wie ze jak stracimy bramke to mzoe byc po ptokach ,i chce znowu srodek zageszczac.....ehhh zobaczymy co z tego wyniknie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ale nie zauwazyliscie ze jak przechodzimy do 4-4-2 to nam sie gra całkowicie nie klei ? Tak było z Beitarem i z Liverpoolem ...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To naturalne 'zjawisko'.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
A w 2 połowie z Liverpoolem jak sie Rafa zdnerwował i powpuszczał Hypie i Skrtela no to trudno się dziwić ![]() ![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale musimy dobrze grać nawet przeciwko Hypii i Skrtelowi wiec juz wole to 4-5-1, tylko kurde naturalnym następcą Cantoro powinien byc Barreto (tak na moje oko, bo raz goscia widzialem na zywo, ba, w internetowej tranmisji, przypomina Sobola), zeby grac 4-5-1 trzeba miec naprawde dobrych 2 defensywnych pomocników badz dobra obrone, teraz nam sie posypała obrona wiec 4-5-1 to koniecznosc, nawet zagrałbym trzema defensywnymi ktorych nie mamy, ale to predzej na Barcelone, potrzeba nam jednego podania Jirsaka i jednego wykonczenia Brozka, a pozniej blokujemy brame i wygrywamy badz dazymy do 2-0 i przestawiamy na 4-4-2, kto wie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Barcelona chciała zapłacić Wiśle!
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Najlepsze z tego fragmentu jest to, ze Wisla w przypadku awansu zagralaby u siebie (na reymonta) z Barca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
troche maja chyba cykora przed Wisła.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No, ja mysle ze nie spia po nocach a prezydent zwolal narade, gdzie przeznaczyl dodatkowe 200 mln euro na wzmocnienia przed tym arcy trudnym spotkaniem
![]() Swoja droga to bezczelni sa. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślą, że my jesteśmy głupie Polaczki i padniemy przed 'wielką Barcą' na kolana, czy zgodzimy się na przeniesienie spotkania na Camp Nou. Bardzo dobrze, że nie zgodziliśmy się na ewentualną zmianę daty spotkania na własnym stadionie. Brawo Wisła! Szanujmy się!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tia... hehe, frajerów szukają.
Brawo Klub! Szykuje sie fajny wyjazd.. ale wpierw ten Beitar i jestem w niebie. ![]()
sezon ogórkowy = nuda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Beitar,Beitar,Beitar - teraz tylko to się liczy.Pamiętajcie.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Sloneczko masz racje!! Przyjada na R22 i nas zobacza to sie im nogi beda uginac nie beda wiedziec co maja robic!!! pokazemy im jak bardzo wazny jest doping!!! JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja z biletami na Beitar?
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sytuacja jest opanowana
Bilety są ![]() Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
O której przylatuje Beitar? Ciekawe też w którym hotelu się zatrzymają, można by im zgotować "gorące" powitanie, takie jak oni nam w Jerozolimie. Może jakaś blokada drogi?
![]() "Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka." ROMAN DMOWSKI |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
sezon ogórkowy = nuda
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Eee tam... krzyczcie całą noc pod ich oknem w hotelu, wtedy wygraną mamy w kieszeni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta jak by w tym hotelu nie bylo wyciszonych szyb i na pewno beda na parterze beda ulopowani
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wiesz... jest coś takiego, jak cisza nocna. Na drugi raz (np. na mecz z Barcą, albo za rok) trzeba się wcześniej postarać o zgodę na jakąś imprezę nocną akurat w tym dniu i miejscu, gdzie się zatrzymają. Problem w tym, że nigdy nie wiadomo, gdzie to będzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|