|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
WSTYD ŻENADA GŁUPOTA - Polska reprezentacja i Leo na ME . Z Chorwacją wygramy ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Z przebiegu meczu wynik - niestety - zasłużony, choć sposób w jaki do niego doprowadzono niesmaczny.
Trzeba tylko pamiętać, że graliśmy z drużyną co najwyżej przeciętną a nie pokazaliśmy praktycznie nic.NIC. Najbardziej boli mnie fakt, że po raz kolejny mając pełną świadomość własnych niedostatków stricte piłkarskich drużyna nie jest przygotowana pod względem fizycznym. I to nie tylko zawodnicy, którzy nie grają w swoich klubach tylko dosłownie wszyscy. Po drugie nie wiem, czy naprawdę nie było lepszych zawodników żeby powołać ich na ten turniej Nie da się ukryć, że oprócz piłkarzy, którzy po raz kolejny zawiedli na całej linii, poważne błędy popełnił Beenhaker. O selekcji już wspomniałem. Nie wyciągnął żadnych wniosków z błędnej taktyki przeciwko Niemcom, to z czego śmiał się trener Greków i o czym pisała prasa powtórzyło się w całej okazałości. Austriacy w pierwszej połówce wchodzili w naszą obronę jak w masło. To - oprócz marnej formy fizycznej i piłkarskiej - efekt złego ustawienia zespołu. Ma tych zawodników przez 3 tygodnie na zgrupowaniu i nie widzi że np. Jop jest kompletnie bez formy. No chyba że siadła mu psychika ale w to ciężko uwierzyć mając za przeciwnika taką potęgę jak Austria. Zastanawiam się czy eliminacji MŚ 2010 nie powinno się poświęcić na budowanie kadry pod kątem Euro 2012. Bo to,co pokazaliśmy na tym turnieju to jest niestety żałosne. Takiej przewagi, jaką mieli Austriacy do 30 minuty nie miał na tym turnieju żaden inny zespół. A jest to zespół, który szalał z radości po tym remisie, wraz z kibicami. Czyli dla nich naprawdę sukcesem i celem na tych mistrzostwach było nieprzegranie wszystkich meczów. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
mnie bardziej niż ten karny z kapelusza wkurzył fakt, że Polacy zamiast cisnąć i walczyć o drugiego gola, to zaczęli się zabawiać w rożne i grę na czas. Co im dawała wygrana 1-0? Praktycznie nic(oczywiście więcej niż remis). Nawet późniejsza wygrana z Chorwacją 1-0 (teoretycznie) przy wygranej Niemiec nad Austrią gówno nam dawała. Powinni walczyć o jak najlepszy bilans bramkowy, który przydał by się zapewne w wielce prawdopodobnej 'małej tabelce'. Bo, że wygrać jakimś cudem jedną bramką z Chorwacją, to jeszcze jestem w stanie uwierzyć, ale pokonać ich dwoma, trzema golami- w to już nie. Sami jesteśmy winni tego karnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
pytanie na kacu:
Zrobili coś temu Webb'owi nasi? Jakieś podcięte gardło, spalony samochód lub coś w ten deseń. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
bo ten remis im naprawdę dużo daje nawet nie wiem czy nie jest tyle samo wart co zwycięstwo wiec nic dziwnego że Austriacy sie cieszyli.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tyle że pomimo wczorajszego słabego meczu Niemiaszków to ciężko w to uwierzyć, żeby się nie uporali z taką drużyną jak Austria. No chyba że sędzia będzie się bardzo starał ale to mało prawdopodobne. Także szanse Austriaków to raczej kwestia pompowania atmosfery przez ich prasę przez kilka najbliższych dni. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ten mecz nie byl na remis, bo po 90 minutach prowadzilismy 1-0. Co z tego ze Austriacy mieli 3 setki jak nie umieli pokonac Artrura. Gra bramkarza jest elementem gry, a nie dodatkiem do meczu, i skoro Boruc te sytuacje wybronil(albo raczej ausrtriacy tego nie strzelili) to te bramki im sie nie nalezaly.Co do spalonego to ile razy, takie bramki strzelali najlepsi na swiecie.Spalony czy nam sie to podoba czy nie jest elementem gry w pilke nozna, bo niektore sytuacje sa nie do wychwycenia w ulamku sekundy.Natomiast takie kur***** jakie wczoraj ten idiota odstawil to jest kryminal. Wiedzialem ze FIFA i UEFA niezle walki kreca, ale to bylo przegiecie.Nie mozemy wiecznie mowic, ze deszcz pada jak nam otwarcie w twarz pluja.Ja to nazywam po imieniu to bylo zlodziejstwo i skandal.PZPN powinien wyslac oficjalne pismo z protestem, gdyby nie fakt ze to to samo bagno.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ToTylkoJa - akurat to ile byśmy wygrali z Austrią nie miałoby żadnego znaczenia. Powód - jeśli 3 zespoły mają po 6 pkt a to było bardzo możliwe, to robi się tabelkę między trzema zainteresowanymi i nie liczy meczu z Austrią. W tej sytuacji wygrana 1:0 z Austrią i dwoma bramkami z Chorwacją dawała 100% awans bez względu na to ile Niemcy by sobie wygrali z Austriakami.
Co do goli ze spalonego na tym turnieju. 1) Niemcy - Polska na 1:0 2) Holandia - Włochy na 1:0 - z tym, że tutaj można się kłócić. Fani Włochów będą mówić - spalony był, fani Holandii - spalonego nie było bo Panucci brał udział w akcji. 3) Polska - Austria na 1:0 Warte odnotowania jest również, że nie uznano nam prawidłowego gola Smolarka z Niemcami na 1:1. Najbardziej śmieszne jest to, że teraz ****imy na Austriaków, że tacy, że owacy, a w poniedziałek wszyscy będziemy za nich trzymać kciuki, że a nóż wyjebią Niemców. Dopóki piłka w grze...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 13.06.2008 o godz. 09:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Niech zbojkotuja mecz z Chorwacja ,znow nam pluja w twarz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
widać na tym turnieju Polaków nie chcą. Zawodnik niemiecki przy pierwszej bramce dla Niemiec był na spalonym. Na identycznym spalonym był również Smolarek, tyle, że ten sam sędzia liniowy nagle przejrzał na oczy i wychwycił minimalny spalony. W meczu z Austrią fakt, padł u nas gol ze spalonego, ale było to bardzo ciężkie do wychwycenia, ponieważ Roger się cofał od bramki, a zawodnik Austrii szedł w kierunku bramki. A Austriacka sytuacja, gdy dwaj wychodzili na sam na sam, okazało się, że był spalony i to ponad pół metrowy(obliczenia Polsatu). O karnym nawet nie chce mi się wspominać.
Aro1234 zauważ, że napisałem o ile wierzę w wygraną nad Chorwacją jedną bramką, o tyle nie wierzę w większą wygraną. Więc wtedy liczył by się ogólny bilans bramkowy
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 13.06.2008 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ten trzeci mecz jest chyba po to zeby nas juz krańcowo wku*wić.Powtorka z meczu z USA jest mozliwa (3-1) i moze nawet wygramy z Choawatami ,ale nie wierze w korzystny wynik meczu Austria-Niemcy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale fakt jest taki, że gole z Austrią wałka by dały. Mogliśmy wygrać 6:0 a wygrana 1:0 z Chorwacją by nas wyeliminowała... :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A właśnie! Teraz powinni zrobić tak:
Zredukować wynik na 1:0 dla Austrii bo nasz gol był nieprawidłowy! Borucowi wjebać czerwoną kartkę, że śmiał wybronić trzy setki! Rogera do ekwadorskiego więzienia za to iż wbił gola, co więcej ze spalonego! Lewandowskiego odesłać na Sybir, za to że pozwolił sobie pociągnąć Austriaka za koszulkę! Krzynówka za to, że prawie strzelił gola z wolnego powinni połamać! Ale za to Jopowi dać medal za zasługi, bo był naprawdę bliski "strzelenia samobója". PS. Podolski parę dni temu mówił, że zrobi wszystko żeby pomóc Polakom w awansie do 1/4. Myślę, iż powinien wjebać dwa samobóje z Austrią. Takie coś nam wystarczy, bo resztę wypatrzą sędziowie i mecz skończy się wynikiem 4:3 dla Austrii. My rzecz jasna wygramy 2:0 z Chorwatami! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Najbardziej mi szkoda Rogera...od 30 min do 93 był Polakiem a teraz?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ja chciałem tylko dodać że bardzo mnie ucieszyła obecność flagi Wisły na reprze
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 13.06.2008 o godz. 13:01.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ale trzeba szczerze przyznać że ten Webb uratował nam trochę dupska, bo w momencie w którym na boisku przebywała tylko jedna drużyna (i to nie nasza) podarował nam gola ze spalonego czym skutecznie podciął skrzydła Ysterajsiom. Mnie się mimo wszystko wydaję że ten remis był na własne życzenie, w momencie w którym sędzia podarował nam taki prezencik Austria oddała nam pole do gry, a my z tego nie korzystaliśmy, mimo że w drugiej połowie po prostu wypadało strzelić tą drugą bramkę, to zaczęliśmy grać na czas i kusiliśmy los. Brak wartościowych zmienników dał się jeszcze raz we znaki, Krzynówek zagrał taki piach że aż się źle robiło gdy miał piłkę przy nodze. Smolarek niewiele lepiej, ale... nie ma kogo wpuścić na zmianę. I no cholera, nigdy nie spodziewałem się że to kiedyś napiszę ale moim zdaniem Leo niewiele różni się od Janasa. Eliminacje tak samo obaj dobrze przeszli, a przed i w samym turnieju obaj popełnili ogromne błędy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie Webb nam uratował dupska tylko liniowy jeśli już... Webb ni chuja nie mógł tego widzieć. W ogóle cała trójka sędziowska była pojebana. Po jednej stronie (tej co padły gole) liniowy był cały czas spóźniony, nie nadążał za akcją, po drugiej zaś stronie też jedno sam na sam ze spalonego było i tylko Boruc nas uratował... Cała trójka na szafot.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jesli Leo nie osiagnie wiecej od Engela (3 pkt w calym turnieju na MŚ) oraz Janasa (3 pkt) to jestem za tym zeby Holendra zwolnic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Na szczescie to nie ty podejmiesz ta decyzje
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytanie tylko czy to Leo jest tą osobą, która ma nam budować w zasadzie nową reprezentację, docelowo na Euro 2012.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mnie Leo wkurzył już przed ME. Mógł by ugrać nawet 0 pkt, ale jakby zabrał zawodników godnych gry w reprezentacji. Pazdan, Żurawski, Kokoszka, Krzynówek, Łobodziński, Wawrzyniak nie powinni się wcale znaleźć na tym turnieju. Gdzie Jeleń, Głowacki, Brożek, Sikora? Pamiętam słowa Beenhakkera, gdy obejmował reprezentacje jak dziś- W kadrze będą grać zawodnicy, którzy grają w swoich klubach i są aktualnie w najlepszej formie. Nie wiem w ogóle, po co Leo brał nawet na zgrupowanie przed ME Matusiaka. Koleś pokazywał może z 10% tego co Paweł Brożek w Wiśle. Reasumując- czuję się przez Leo Beenhakkera oszukany. Składał obietnice, których nie dotrzymał(chodzi o selekcję)
http://pl.youtube.com/watch?v=X-R-XSIUVYE pomysłowość co niektórych mnie poraża ![]()
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 13.06.2008 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taaa, a świstak siedzi i zawija.....
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zmieniajmy trenerow a zawodnikow kochajmy i wmawiajmy ze nic sie nie stalo - daleko z tym zajdziemy zobaczycie.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|