|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A takie 2 rzuty karne jak dzisiaj to w wislackim uniwersum jeszcze nie widziałem, ale w swiecie varu to akurat co raz częściej sie widzi w różnych meczach |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Skrót meczu:
https://youtu.be/hyAk0EnpbmI?si=UPSKmpG-nCEBmuTU Konferencja prasowa: https://youtu.be/XAnlWQjDx1s?si=9wYC50rs0Kwvl_gs ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przed meczem pucharowym mamy Znicza.
Letki zagrał dziś być może mecz życia i chwała mu za to! Problem w tym, że gdyby nasz atak zagrał na swoim NORMALNYM poziomie to nie byłoby powodu. Po pierwszej połowie powinno być 2:0, może 3:0. I niestety Angel też nie miał dobrego dnia. Wisła nie jest aż takim słabym zespołem by z nawet grającą na ambicji Stalą tak obciążać bramkarza.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 26.10.2025 o godz. 22:25.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeśli odliczyć nieuznane bramki i sytuacje Dudy (które należy traktować jako złe podanie, bo chłopak potrzebuje 30-40 setek żeby strzelić gola) to wcale tak wielu sytuacji nie mieliśmy. Najlepsza to była setka Duarte. Zepsuł, ale nie on pierwszy i nie ostatni. Podobne setki psuli Rodado czy Einthaller. To tak jak z sytuacjami Stali - coś tam sobie wykreowali, ale nikt u nich nie ma wykończenia to padł jeden gol. Dzisiaj zagraliśmy tak sobie, ale dzięki dobrej postawie w defensywie (w tym Letkiewicza) i pięknych strzałach Juliusza i Rodado mamy trzy punkty. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I czym się to różni od tego co ja napisałem?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oceną naszego potencjału. Dla Ciebie jeśli bramkarz jest jednym z najlepszych na boisku to tragedia, bo jesteśmy ponad tą ligę (co nie jest prawdą).
Dla mnie to kolejny mecz do zapomnienia, z rywalem który się postawił. P.S. W Ekstraklasie, jeśli awansujemy - nie będziemy raczej walczyć o mistrzostwo albo puchary. Wtedy bramkarz będzie jeszcze ważniejszy. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ten liniowy to miał fatalny dzień.
Poza tym co wrzucił Królewski: https://x.com/jarokrolewski/status/1982723417959788867 to jeszcze pokazał Ertlhalerowi spalonego z własnej połowy, oraz pokazał spalonego Dudzie, gdzie brakowało mu z pół metra do linii z obrońcami... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Po kliknięciu w link kliknij jeszcze w obrazek - powiększy się i bez uciętego Angela.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Na VAR siedział chyba Sylwestrzak, więc naprawdę nie dziwi nic.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do e-klapy to oczywiście, że dobry bramkarz będzie podstawą ale obrona to nie tylko bramkarz ale cała linia. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Jednym z powodów tego, że w ostatnich latach drużyny, które "zjadały" I ligę, a potem od razu spadały z ESA w pierwszym swoim sezonie po awansie było to, że kompletnie odzwyczaiły się do takiej walki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Dobry Bardzo dobry Wybitny ![]() Genialny ![]() ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
piszecie że słabszy mecz, no ja obejrzałem tylko skrót i naprawde fajnie to wyglada, okazji multum
do tego Letkiewicz podwójny obroniony karny btw za co nie uznano bramki Omica ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Za kontakt piłki z ręką, który pomógł mu w zdobyciu bramki.
Taki teraz mamy klimat, że w przypadku ręki atakującego zawsze w takich przypadkach ma być odgwizdana, inaczej niż w przypadku ręki w defensywie, gdzie dochodzi do tego pier*yliard interpretacji w zakresie intencji czy ułożenia. W ataku ma być zero-jedynkowo, przynajmniej dopóki znowu czegoś nie zmienią. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym kilkadziesiąt minut strachu dobrze im zrobi na morale. Takie przypomnienie że w tej lidze każdy może się nam mocno postawić. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zesply ktore do konca walczyły o awans - baraże Puszcza, Motor, Plock - spokojnie sie utrzymuja, Zespoły które wygrywaly w cuglach i kwiecien, maj graly juz polsparingowo najczęściej lecialy z ligi, Miedz, ŁKS, Lechia ledwo utrzymana, teraz Termalika wyglada najgorzej. Kluczem jest trzymac intensywnosc i stawiac sobie ciagle wyzwania, nawet jak rywalem jest akurat rywal sredni pilkarsko, ale dynamiczny i wybiegany to nie odpuszczac. Zobaczymy jak do tego podejdzie Wisla, bo jak sobie dobrze ulozy lige |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Ocenę Angela mocno też podwyższa Letkiewicz. To po katastrofalnej stracie przez Rodado Stał miała jedną z najgroźniejszych sytuacji i Letkiewicz ledwo obronił.
Bozić to powinien mieć bramkę i asystę po wczoraj... Kwestii ręki nie oceniam ale to co zrobił Fred przy kontrze to masakra zupełna. Bozić powinien być raczej pierwszym wchodzącym i walczyć o podstawowy skład z Dudą. ![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Fred nie ma spadku formu. On mial po prostu "chwilowy" blysk na te 2-3 mecze (+ jednorazowy wyskok z Polonia Warszawa w PP), cos jak Drzazga na Korone(6:2)/Derby (3:2)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Muszę przyznać, że jestem miło zaskoczony postawą Letkiewicza. Chłopak od kilku spotkań prezentuje się naprawdę solidnie, nie zaliczył większej wpadki. Nie zmienia to jednak faktu, że po ewentualnym awansie trzeba sprowadzić kogoś do rywalizacji, bo z Brodą absolutnie trzeba się po sezonie pożegnać.
Co do samego meczu, to nie ma się nad czym zbytnio rozwodzić. Nie był to najlepszy mecz w wykonaniu drużyny, ale grunt, że są trzy punkty, bo w poprzednich latach takich spotkań nie potrafiliśmy przepychać. Teraz się to udaje i oby tak dalej, czyli do awansu. ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja do teraz się zastanawiam, dlaczego Bozić podawał do Freda, zamiast samodzielnie ładować na pustą bramę, gdy bramkarz był poza polem karnym. Wtedy wystarczyło tylko trafić w bramkę. On nawet miał moment zawahania jakby chciał strzelać, ale później wybrał ten gorszy wariant i zaczął biec z piłką dając bramkarzowi czas na powrót. Pewnie nikt mu jeszcze nie powiedział, że do Duarte się w polu karnym nie podaje, bo to przynosi ten sam efekt jak podanie do Dudy. Chłopaki chyba zakład zrobili, który spi...li lepszą sytuację i mam wrażenie, że traktują go nie tylko poważnie ale wręcz ambicjonalnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Stal po 12 kolejce była na 5 miejscu 2 punkty za drugą Wieczystą.Jak ktoś oglądał ich mecz z ŁKS-em to wie co tam się działo.Rzeszowianie grali a Łodzianie strzelali.Nasi wyrażnie zlekceważyli przeciwnika,szczególnie w drugiej połowie.
Włączył się im tryb ekonomiczny i stwierdzili,że wygrają na stojąco.Aż dziw bierze,że tułając się 4 sezon po pierwszej lidze komuś jeszcze takie głupie pomysły do głowy przychodzą... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ktoś tutaj wspomniał że var miał rację we wszystkich tematach. Nie róbmy sobie jaj...
Var w tym meczu robił wszystko zebyśmy nie wygrali. Ten "spalony" Rodado po którym nie uznano prawidłowej bramki to jest skandal kolejki. Chwilę wcześniej liniowy pokazał "spalonego" Erthalera który wybiegał z własnej połowy. Pokazali powtórkę w TV. Był jeszczej jeden "spalony" w pierwszej połowie pokazany mimo ze go nie było. VAR był w tych wszystkich przypadkach niewidomy, Natomiast 3 cm odległości pięty Letkiewicza od linii bramkowej czy fakt że piłka odbiła się od ramienia przyciśniętego do tułowia przy bramce Bozica dostrzegli perfekcyjnie. To samo z faulem Carbo moim zdaniem całkowicie z kapelusza, bo o ile reka była na barku to nie była powodem wywrotki, wywrotka to było klasyczne padolino do którego doabiano na siłę jakieś niby kopnięcie. Wynik się zgadza więc jest cisza, ale gdyby się nie zgadzał znów byłoby bredzenie że skupmy się na sobie, zagraliśmy słabo itp itd. A to co się dzieje jest wyraźnym sygnałem że chcą nas skrecić bo przewaga jest za duża. "Spalonego" Rodado już w powtórce nie pokazali i gdyby nie kamery taktyczne dowodu przekrętu by nie było. A tutaj dziwna cisza... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co ci da wieszanie psów na VARze po wygranym meczu?
Jeśli nie mieli widoku z kamery przy golu Rodado to uznali decyzję z boiska. Liniowy pokazywał bardzo słabo. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie chodzi mi tutaj o śpiących sędziów ale przecież stwierdzenie spalonego w 2025 r. to powinna być trudność na poziomie tabliczki mnożenia w zakresie pięciu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się z tym, że o ile sędzia główny podejmował z reguły bardzo dobre decyzje to jego asystenci byli całkiem do dupy.
Na szczęście mecz wygrany, ale sytuacja, gdy Ertlthaler wybiega w własnej połowy a ten kretyn macha od razu chorągiewką, że spalony, w w innym momencie pozwala Rodado przebiec pół boiska po czym po upadku Rodado okupionym kontuzją dopiero podnosi chorągiewkę to sa jakieś kosmiczne jaja. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Odsuwajac ewidentne bledy sedziow (bo te sa tez w meczach innych druzyn) to rzecz, ktora mnie niemilosiernie irytuje to fakt, ze wszystkie sytuacje interpretowane sa na niekorzysc Wisly. Kazdy mecz jest pelen sytuacji z gatunku "sedzia sie wybroni niezaleznie co podyktuje" i wszystko jest dyktowane dla przeciwnikow.
Tak jakby sedziowie bali sie stykowa sytuacje zagwizdac dla Wisly. Wisla koniec koncow musi zmagac sie z dwoma zespolami, tym przciwnika i tym sedziowskim. W tym kontekscie mam wrazenie, ze wszyscy w tej lidze graja na poziomie "Normal" a Wisla na "Hard Core". |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|