The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2025, 09:22
Merkury napisał(a):Wyświetl post
O dziwo bardzo dobry mecz Łasickiego
Czemu to kogoś dziwi ? Powód dobrej dyspozycji jest bardzo prosty
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.10.2025, 09:22
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Meczu niestety nie widziałem. Na skrócie fajnie wyglądali Duda, Ertltharer no i oczywiście Kuziemka. Bardzo cieszy mnie to zwycięstwo, wymiar i styl mnie pozytywnie zaskoczyły.
Polecam nadrobić retransmisje na stronie tvp sport.

Od drugiej przerwy dymowo/racowej wszystko zmierzało do kolejnego 5-0, ale może i dobrze że trochę oszczędziliśmy zespół Ruchu. Niech walczą o baraże.

Natomiast można było być bardzo rozczarowanym jak rywale nisko zawiesili dzis poprzeczkę. Ale że to juz kolejne rozczarowanie rywalem (po Wieczystej) to może oznacza że to my wchodzimy w tryb maszynowy, a kto będzie naszym rywalem to kwestia drugorzęda
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.10.2025, 10:13
Jeszcze kilka meczów i hejterzy już powoli powinni zacząć przepraszać Jopa i Polaków grających w Wiśle. Było kilka słabszych meczów niedawno ale to normalne bo nie jesteśmy Barceloną Guardioli i albo będą ogólnie słabsze okresy dłuższe albo pojedyncze wpadki co kilka meczów.
Dla mnie całym mózgiem jest tutaj Jop, który układa wszystko niczym układankę. Wie przede wszystkim jak postępować z piłkarzami aby ich skarcić ale z szacunkiem - Igbekeme dostający zimny kubeł wody na głowę za pajacowanie z kontraktem, Letkiewicz utemperowany za końcówkę tamtego sezonu - ale jednocześnie Broda potraktowany z szacunkiem i nie dostał kopa po 1 czy 2 wpadkach tylko miał szansę od razu się zrehabilitować. Nie wyszło, to dajemy Letkiewicza.
W ten sposób każdy czuje się szanowany, czuje się częścią drużyny.
Wisła to maszyna za czasów Jopa. Forma jest dobra, w międzyczasie jakieś minuty złapie Łasicki czy inny Sukiennicki (chociaż to zły przykład, bo to chyba jedyny gracz, który nie umie sprogresować) co pozwala na to żeby w momencie kontuzji czy przeciążeń meczami później ze składu wyjąć np Biedrzyckiego, a wrzucić Łasickiego, nie tracąc na jakości w grze.

Jop udowodnił już nie raz, co to znaczy być prawdziwym trenerem. Osmieszył te wszystkie hiszpańskie wizje, tak sam jak zrobili to młodzi Polacy na boisku bijąc na łeb, na szyję wyczyny graczy sciąganych tu z La Liga 2.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 06.10.2025, 10:13
Widzę cisza w temacie bo udało sie wygrać
Jop na razie może zostać. Tak samo wstrzymujemy transfer Dudy do Katowic.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.10.2025, 10:19
Brawa dla drużyny za wczoraj, pozytywny mecz
Nie wiem czy hitlerowcy tacy słabi czy Wisła taka mocna ale najważniejsze 3 punkty.

Natomiast żeby walczyć na wiosnę o awans to Wisła potrzebuje solidnego bramkarza. Broda jest po prostu słaby natomiast Letkiewicz ma jakiś problem z głową. Już w zeszłym sezonie tak było, że zaczyna podejmować nieracjonalne decyzje, nie mam pojęcia z czego to wynika. A w Wiśle na 1 ligę potrzeba - tylko albo aż - stabilności i przewidywalności na tej pozycji.
I żeby Królewskiemu nie przyszło do głowy przedłużać z Łasickim. Za pieniądze z jego kontraktu można spokojnie zatrudnić rezerwowego napastnika, o bramkarzu nie wspominając.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.10.2025, 10:31
Cytat:
Natomiast żeby walczyć na wiosnę o awans to Wisła potrzebuje solidnego bramkarza. Broda jest po prostu słaby natomiast Letkiewicz ma jakiś problem z głową.
W innym temacie pisałem. Bilans do końca jesieni 4-1-2 czyli średnio 1,85 pkt do końca roku - realne. Czyli 42 pkt na jesień. Na wiosnę 25 pkt w 15 meczach czyli średnia 1,66, na koniec sezonu 67 pkt. bilans np 8-1-6 - musiałaby się na prawdę stać tragedia żeby Jop takiego bilansu na wiosnę nie zrobił.

Także lada moment może się okazać, że ten awans to jest o mały krok.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2025, 11:05
To był ten mecz, po którym wreszcie można było powiedzieć: Wisła wróciła - nie tylko wynikiem, ale i jakością gry. 3:0 z Ruchem Chorzów nie pozostawia wątpliwości: drużyna Jopa zdominowała przeciwnika w każdym aspekcie. Od pierwszych minut widać było zaangażowanie, determinację i konsekwencję w realizacji założeń taktycznych. Zespół grał szybko, dokładnie, agresywnie w pressingu i z pełną kontrolą środka pola.

Największym bohaterem spotkania był bezsprzecznie James Igbekeme - król środka pola, dyrygent całej orkiestry. Grał perfekcyjny mecz: kapitalny w odbiorze, nienaganny w rozegraniu, niemal bez strat. Czyścił wszystko przed obroną, a zarazem błyskawicznie uruchamiał akcje ofensywne. Rywale wyglądali przy nim jak statyści.

Drugim wielkim zwycięzcą meczu był Kuziemka - młody, szybki, nieustępliwy i coraz dojrzalszy. Zdobył gola, miał walny udział przy trzecim trafieniu, a jego rajdy prawą stroną siały spustoszenie w szeregach Ruchu. Widać, że chłopak pięknie się rozwija i rośnie z meczu na mecz.

Na wysokim poziomie zagrał też Erithaler, który na nietypowej dla siebie pozycji lewej pomocy pokazał klasę i piłkarską inteligencję. Mądrze rozgrywał, wygrywał pojedynki, zaliczył asystę i dawał drużynie jakość, której tak często wcześniej brakowało.

Swoje zrobił również duet Duda-Rodado. Ten pierwszy, choć chwilami brakowało mu pomysłu na ostatnie podanie, nadrabiał pracowitością i kontrolą nad piłką. Rodado natomiast rozegrał mecz typowy dla siebie - harówka od pierwszej do ostatniej minuty, pressing, walka, a do tego kapitalny rajd zakończony golem. Hiszpan zrobił dokładnie to, czego się od niego oczekuje - był skuteczny, konkretny i groźny dla rywala.

Nie obyło się jednak bez zgrzytów. Letkiewicz, choć pewniejszy od Brody, popełniał niebezpieczne błędy w komunikacji z Kutwą - raz omal nie sprowokował utraty gola i naraził się na czerwoną kartkę. W jednej z sytuacji niepotrzebnie podał pod presją do Omica, praktycznie "wsadzając go na minę". Takie decyzje mogą w kiedyś kosztować utratę punktów.

Kutwa również nie ustrzegł się błędów przy wyprowadzaniu piłki, parę razy podał ją wprost pod nogi rywali. Co prawda nie zawalił żadnej bramki, ale dawał mniejszą jakość i pewność od Grujcica na tej pozycji.

Jeszcze słabiej wyglądał Krzyżanowski, który znów potrafił przegrywać pojedynki indywidualne i kompromitująco zmarnował idealną okazję na gola pod koniec pierwszej połowy. Ten mecz pokazał przepaść między nim a Lelieveldem - Holender to inna klasa, lepsze reakcje, lepsze ustawienie, pewność i spokój w wyprowadzaniu piłki. Krzyżanowski niestety odstaje tu pod każdym względem.

Carbo zagrał przeciętnie - kilka świetnych odbiorów i dobrych interwencji przeplatał stratami. Wiadomo, że potrafi dużo więcej, dlatego musi wyeliminować błędy, które nie powinny mu się przytrafiać.

Jak zwykle słabiutką zmianę dał Sukiennicki, który po wejściu z ławki wyglądał jakby zapomniał, po co wszedł. Dostał piłkę po fatalnym błędzie rywala, miał szansę na gola, ale wszystko spartolił - zwlekał, dał się dogonić, piłkę odebrano mu jak juniorowi. To już nie pierwszy taki przypadek i czas najwyższy, by zrozumiał, że w pierwszej drużynie miejsca się nie dostaje za darmo.

Nadspodziewanie udany występ zaliczył za to Łasicki. Mimo to podtrzymuje swoją opinię, że Wisła zimą nie powinna przedłużać z nim kolejny raz kontraktu. Klub potrzebuje jeszcze lepszego i mniej kontuzjogennego zawodnika.

Podsumowując - Wisła zagrała świetny mecz, pełen energii, odwagi i jakości. To był pokaz piłki, którą chce się oglądać: ofensywnej, dynamicznej, z dominacją nad rywalami. Teraz przed zespołem przerwa na mecze reprezentacji - doskonały moment, by złapać oddech i przygotować się na kolejne spotkania. Oby przyniosła powrót Bozicia do kadry i - oby na stałe - przeniesienie Sukiennickiego do rezerw, gdzie aktualnie jest jego właściwe miejsce.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.10.2025, 11:29
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Czemu to kogoś dziwi ? Powód dobrej dyspozycji jest bardzo prosty
Czyli trzeba mu dawać kontrakty na 3 miesiące
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 06.10.2025, 11:38
Ciekawe jak sie tutaj Mikulec odnajdzie, wreszcie mamy głębie składu
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.10.2025, 11:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Polecam nadrobić retransmisje na stronie tvp sport.

Od drugiej przerwy dymowo/racowej wszystko zmierzało do kolejnego 5-0, ale może i dobrze że trochę oszczędziliśmy zespół Ruchu. Niech walczą o baraże.

Natomiast można było być bardzo rozczarowanym jak rywale nisko zawiesili dzis poprzeczkę. Ale że to juz kolejne rozczarowanie rywalem (po Wieczystej) to może oznacza że to my wchodzimy w tryb maszynowy, a kto będzie naszym rywalem to kwestia drugorzęda
Ruch ma wolnych i mało zwrotnych piłkarzy, więc jest dla nas wymarzoną ofiarą. Wystarczy sobie przypomnieć sparing przedsezonowy, kiedy złapanie wpół naszego piłkarza było jedyną opcją przerwania przez nich ataku. Może jak Fornalik przepracuje z nimi jeden albo dwa obozy to zaczną nadrabiać braki indywidualne grą zespołową.

Odpuściłbym sobie bajanie że "maszyna odpaliła", zwłaszcza że czekają nas zapasy w błocie w Niepołomicach.

Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak sie tutaj Mikulec odnajdzie, wreszcie mamy głębie składu
Mamy aktualnie trzech bocznych obrońców, z czego jeden jest naturalnym LO.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.10.2025 o godz. 11:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.10.2025, 11:49
Łasickiemu pewnie przedłużą kontrakt do czerwca, a potem się pomyśli (czytaj: awans = brak nowego kontraktu).

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 06.10.2025, 11:51
As napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie to błąd był Kutwy a nie Letkiewicza. Kutwa mógł piłkę wybić albo przynajmniej blokować napastnika, nie zrobił ani tego ani tego czym wsadził Letkiewicza na konia.
Chyba że mu Letkiewicz krzyczał „moja!” a potem się rozmyślił.

To już nie pierwszy raz kiedy Letkiewicz dostaje po uszach za nie swój błąd jak np przy różnym Arki albo obcince Biedrzyckiego w zeszłym sezonie.

Ogólnie mega mecz, ustawialiśmy sobie Ruch jak chcieliśmy. Albo pozwalaliśmy im wchodzić głębiej żeby ich rozciągnąć albo ich spychaliśmy kiedy nam pasowało. Fornalik albo tego nie widział albo jego drużyna nie była w stanie na to reagować.

Zmiana Baniowskiego słaba, każde dośrodkowanie mu blokowali i w tym momencie Kuziemka o dwie klasy lepszy. Sukiennicki na swojej stronie lepiej się pokazał.
ten blad to poklosie pewnosci wygranej. Rozprawy kto bardziej zawinil nie ma co przeprowadzac. Mimo wielu marudom z naszego forum widac, ze Jop potrafi wyciagac wnioski i niwelowac niedoskonalosci w naszej grze, wiec ten wypadek bedzie dobra "lekcja" na przyszlosc! Tak jak w ataku gramy do konca (vide; bogdanka i kwietniovia) tak w obronie gramy az sedzia nie zakonczy meczu...............
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 06.10.2025, 12:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
W innym temacie pisałem. Bilans do końca jesieni 4-1-2 czyli średnio 1,85 pkt do końca roku - realne. Czyli 42 pkt na jesień. Na wiosnę 25 pkt w 15 meczach czyli średnia 1,66, na koniec sezonu 67 pkt. bilans np 8-1-6 - musiałaby się na prawdę stać tragedia żeby Jop takiego bilansu na wiosnę nie zrobił.

Także lada moment może się okazać, że ten awans to jest o mały krok.
Wyhamuj z kalkulacja punktowa........grajmy to co gramy.....efakt bedzie.......i nie cytuj specjalisty, wg ktorego kwietniovia i Ruch mieli nas roz.d.upcyc. Ten wykladowca seksuologii stosowanej (osranydomingo) powinien sie skupic nad nauka o orgazmach. Przeanalizuj jego prognozy przed kazdym meczem! Ponad 200% przepowiedni sie spelnia. Ten prorok tak doskonaly, ze nawet podstawy matematyki lamie.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.10.2025, 12:17
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Wyhamuj z kalkulacja punktowa........grajmy to co gramy.....efakt bedzie.......i nie cytuj specjalisty, wg ktorego kwietniovia i Ruch mieli nas roz.d.upcyc. Ten wykladowca seksuologii stosowanej (osranydomingo) powinien sie skupic nad nauka o orgazmach. Przeanalizuj jego prognozy przed kazdym meczem! Ponad 200% przepowiedni sie spelnia. Ten prorok tak doskonaly, ze nawet podstawy matematyki lamie.

ulżyło ci? Dobrze, że chociaż tak możesz się rozładować.

Przepraszam pozostałych za off top.

EDIT: ze względu na dobro pozostałych czytelników tematu nie będę kontynuował tej żałosnej dyskusji w kolejnych wpisach.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 06.10.2025 o godz. 12:28.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 06.10.2025, 12:20
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
ulżyło ci? Dobrze, że chociaż tak możesz się rozładować.

Przepraszam pozostałych za off top.
Nawet nie wiesz jaka mam ulge! Twoj bol doopska jest najlepszym antidotum na wszystko!...

EDIT: Ciesze sie, ze wpisem o 13:20 zmusilem sandomingo do deklaracji o 13:28, ze juz nie bedzie wiecej meczyl czytelnikow.
Ostatnio edytowane przez WildDog : 06.10.2025 o godz. 12:35.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.10.2025, 12:36
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Nawet nie wiesz jaka mam ulge! Twoj bol doopska jest najlepszym antidotum na wszystko!...

EDIT: Ciesze sie, ze wpisem o 13:20 zmusilem sandomingo do deklaracji o 13:28, ze juz nie bedzie wiecej meczyl czytelnikow.
Niech pisze.

Przynajmniej jest zabawnie
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 06.10.2025, 12:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Niech pisze.

Przynajmniej jest zabawnie
Nie żebym był przesądny*, ale jak mi się zdarza, że moje wpisy przynoszą efekt odwrotny, to czasem specjalnie piszę celowo odwrotnie od tego, czego faktycznie chcę.

Więc dopóki to działa tak, jak działa, to niech chłop do konsekwentnie pisze to, co pisze. Leszek też mógłby!

_____
*) tak, wiem, trudno o bardziej klasyczny przykład przesądu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.10.2025, 12:48
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nie żebym był przesądny*, ale jak mi się zdarza, że moje wpisy przynoszą efekt odwrotny, to czasem specjalnie piszę celowo odwrotnie od tego, czego faktycznie chcę.

Więc dopóki to działa tak, jak działa, to niech chłop do konsekwentnie pisze to, co pisze. Leszek też mógłby!

_____
*) tak, wiem, trudno o bardziej klasyczny przykład przesądu
Dlatego niech pisze że przegramy wszystko, Wieczysta wszystko wygra, a Kwiecień w Ekstraklasie podkupi nam Rodado.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.10.2025, 12:51
Byłoby wam za dobrze.

W takim razie napisze tak: Wielki Prezes Królewski doprowadzi nas do ekstraklasy. Awans w połowie Kwietnia
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.10.2025, 13:02
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Łasickiemu pewnie przedłużą kontrakt do czerwca, a potem się pomyśli (czytaj: awans = brak nowego kontraktu).
Lub o rok, do grudnia 2026, tak samo mogą zrobić Jarochowi

Jak widać Jop stawia go wyzej w hierarchii niz chocby Colleya, wiec Łasicki jako zmiennik ma prawo bytu.

No i to będzie ciekawa rozkmina calego pionu sportowego kogo zostawic w czerwcu 2026, kontakty się kończą Urydze, Colleyowi, Biedrzyckiemu i Łasickiemu jesli dostanie na pol roku.

Jak widac sytuacja zmienia sie u nas jak w kalejdoskopie, bo dopiero co Biedrzycki byl wywalany z klubu.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 06.10.2025, 13:02
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy odpuścił James i Kutwa powinien od razu reagować, a nie liczyć na bramkarza. Natomiast dlaczego Letkiewicz nie leciał bronić bramki tylko przepychać przeciwnika to wie tylko on. Inna sprawa że tam żadnego popchnięcia nie było tylko chłop z Ruchu bezczelnie próbował wymusić faul. A Mielcarski zaczyna bredzić jak Węgrzyn, z Wieczystą też nie widział kopnięcia Biedrzyckiego.

Ważne punkty pewnie wywalczone. Teraz przerwa na sparingi jedziemy dalej...
wręcz przeciwnie, Węgrzyn nigdy nie widzi he he he faulu, a Mielcarski owszem

łączy ich to że ZAWSZE przeciwko Wiśle

źle sie tego słucha w TV :(

oj musiał sie Cupiał brzydko żegnać z pracownikami że po tylu latach mają taki ból dupy
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.10.2025, 13:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jak widać Jop stawia go wyzej w hierarchii niz chocby Colleya, wiec Łasicki jako zmiennik ma prawo bytu.
W przypadku awansu potrzebujemy jednak nieco lepszych jakościowo zawodników, niż posklejany na trytytki Łasicki, czy Colley po praktycznie 2 latach bez gry.

Uryga dostanie zapewne 1+1 z litości, ale o skład będzie mu baaardzo ciężko.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 06.10.2025 o godz. 13:23.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.10.2025, 13:32
Super mecz - naprawdę dawno nie byłem tak zadowolony. Teraz tylko tfu tfu wiadomo co

To a propo przesądów
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 06.10.2025, 13:57
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Byłoby wam za dobrze.

W takim razie napisze tak: Wielki Prezes Królewski doprowadzi nas do ekstraklasy. Awans w połowie Kwietnia
Sam jesteś "w połowie" Kwietnia.
Wybierz sobie czy z przodu czy z tyłu.

W przypadku awansu potrzebujemy jednak nieco lepszych jakościowo zawodników, niż posklejany na trytytki Łasicki, czy Colley po praktycznie 2 latach bez gry.

W przypadku awansu potrzebujemy uniknąć rewolucji w składzie.
Na dół e-klapy obecny skład wystarczy, a rozbudowę trzeba robić unikając zbyt dużej rotacji zawodników.
Zwłaszcza, że choćby do Duarte widać, że czasami potrzeba nawet sezon by wejść na sensowne obroty.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 06.10.2025 o godz. 14:00.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.10.2025, 14:02

Na ławke nie ściągniesz o wiele lepszych, tym bardziej jesli ktos miałby byc opcja numer 5 czy 6.

Łasicki to w zasadzie nawet mi imponuje. Gra srednio raz na 2 miesiace a ciężko mi sobie przypomnieć takie babole jakie chocby prezentowal Biedrzycki rok temu. Porafi sie przygotować do spotkań nie łapiac minut, a to cenna cecha
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.10.2025, 14:06
Ale czemu mamy nie wymieniać graczy, którzy absolutnie nic nie wnoszą (albo bardzo mało) do gry zespołu, a mają raczej lepsze, niż gorsze kontrakty? Do tego za darmo? To wręcz wymarzony moment do wymiany słabych ogniw na lepsze.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.10.2025, 14:13
Ale czemu mamy nie wymieniać graczy, którzy absolutnie nic nie wnoszą (albo bardzo mało) do gry zespołu, a mają raczej lepsze, niż gorsze kontrakty? Do tego za darmo? To wręcz wymarzony moment do wymiany słabych ogniw na lepsze.
Zobaczymy w jaka strone to pójdzie, na pewno dobrze byloby aby zespol powoli ewoluował niz dokonywal podobnych wymian jak w przeszłości (10 chlopa out, 10 in). To zresztą dywagacja na inny temat i inny czas.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 06.10.2025, 15:27
W tym momencie "na szybko" potrzebujemy dobrego bramkarza.
A co do "nic nie wnoszą" to potrzebujemy głębi składu. Bo hurtowa wymiana skończy się tak jak w rezerwach.

Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 06.10.2025, 15:56
Bez jaj, mamy teraz 6 stoperów w składzie: Biedrzycki, Grujcić, Łasicki, Kutwa, Uryga, Colley... Spokojnie dalibyśmy radę czterema. Skoro zakontraktowaliśmy Józka to Urygę i Łasickiego można pożegnać, na zmiany niech wchodzi Kutwa i Józek. Nie mamy rezerwowego napastnika na poziomue a chcemy trzy pary stoperów utrzymywać?
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2025, 16:05
Tantal napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj, mamy teraz 6 stoperów w składzie: Biedrzycki, Grujcić, Łasicki, Kutwa, Uryga, Colley... Spokojnie dalibyśmy radę czterema. Skoro zakontraktowaliśmy Józka to Urygę i Łasickiego można pożegnać, na zmiany niech wchodzi Kutwa i Józek. Nie mamy rezerwowego napastnika na poziomue a chcemy trzy pary stoperów utrzymywać?
W pełni popieram ideę rezygnacji z drogiego i przepłaconego Urygi oraz kontuzjogennego Łasicy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów