The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2025, 10:25
Mam nadzieję że od pierwszej minuty zagrają Sukiennicki, Duda, Alfaro i Kiss. James na ławkę.
Ci piłkarze, absolutnie bezużyteczni w ataku pozycyjnym, mogą zaprezentować się znacznie lepiej przy kontrach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 02.04.2025, 11:23
i dzieki freudowskiej pomylce wiemy juz ze framat jest #teammentzen
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.04.2025, 12:19
Chyba bardziej pepe
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.04.2025, 14:21
Swoja droga bardzo wygodnie było Jagielloni zbojkotować mecz, bo jak patrząc na nich z perspektywy sezonu to w tydzień na wyjazd do Warszawy w tygodniu mieliby ciężko zebrać nie kompromitującą liczbę
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.04.2025, 14:25
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
i dzieki freudowskiej pomylce wiemy juz ze framat jest #teammentzen
A co co chodzi z framatem?

krysztal napisał(a):Wyświetl post
Chyba bardziej pepe
Nie gadam tu o polityce jeśli nie dotyczy piłki
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.04.2025, 15:29
Też nie wiem o co chodzi
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.04.2025, 15:44
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Też nie wiem o co chodzi
Chyba nikt nie wie.

Wracając do tematu - dobrze byłoby też dać odpocząć Mikulcowi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 02.04.2025, 16:42
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Konfederancja prasowa

W Warszawie bez Gogóła i Rodado

Rodado albo bez operacji jakieś 2 tygodnie out albo operacja i nie zagra w tym sezonie!

przepraszam Framata, chodziło o Pepe
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 02.04.2025, 16:43
Ktoś wie, czy za ten puchar wójta jest do wygrania chociaż jakaś kasa?

Jeśli nie, to może trzeba było się umówić z Jagiellonią, żeby na mecz wyszli sami juniorzy. Im tam pewnie bardziej zależy, bo w gablotach na Podlasiu to wschodni wiatr wieje, nam natomiast taki udawany puchar potrzebny jest akurat jak kwiatek do kożucha.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.04.2025, 17:22
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
przepraszam Framata, chodziło o Pepe
Dzięki, poprawiłem
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.04.2025, 20:01
Wystawienie Jamesa i Mikulca w tym meczu to jest działanie na szkodę klubu
Liczy się tylko walka o 3 miejsce, żeby mieć najlepszą pozycję przed barażami
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.04.2025, 20:03
O! Sklad taki, że poważnie myslą żeby grać o zwycięstwo a nie tylko odbębnić.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2025, 20:10
Ktoś wie dlaczego Mutinho nie dostał żółtej kartki za faul na Baenie w 6 minucie?
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2025, 20:53
As napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie dlaczego Mutinho nie dostał żółtej kartki za faul na Baenie w 6 minucie?
Sędzia Przybył
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2025, 20:53
Nie wiem jak inni myślą ale dla mnie ten mecz wygląda trochę jak finał PP. Jagiellonia chuja gra ingdyby piłka odbiła się od słupka trochę inaczej i poszła do boku to w pierwszej połowie sztycha nie zrobili.
Oczywiście Villar w Wiśle setki marnował ale w Jadze trafia, życie.

Ogólnie jest lepiej niż się spodziewałem i gdyby nie fartowny gol Jagi to byłbym umiarkowanie optymistycznie nastawiony na zwycięstwo.

P.S. Przybył to ma jakąś chyba awersję do Wisły bo wszystko 50/50 daje dla Jagi i Mutinho z jakiegoś powodu nie ukarał żółtą kartką.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 02.04.2025, 20:57
To nie wina Przybyła ze Zwolak kopie się pi czole a innego na szpice nue ma.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.04.2025, 20:59
Biegamy jak podupceni, a mecz ma 90 minut. Jaga nas wypunktuje pod koniec meczu.

Jak to my, dużo wiatru a chuuja z tego wynika.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2025, 21:01
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
To nie wina Przybyła ze Zwolak kopie się pi czole a innego na szpice nue ma.
Nie widzę związku. Myślisz że się dogadali przed meczem żeby obaj zaliczyć kiepski występ?
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 02.04.2025, 21:28
Dobra ....a, nie rozumiem Przybyła. Drugi raz zawodnik jagiellonii faulem przerywa potencjalnie bramkową sytuację Wisły i drugi raz nie ma kartki. Teraz typ powalił Mikulca i tylko rzut wolny.

To jakieś żarty?

P.S. jeśli to ma jakiś wpływ czy jest uzależnione od gry Zwolińskiego to proszę o wytłumaczenie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.04.2025, 22:03
Pozytyw jest taki, że mamy drużynę zbudowana w taki sposób że nie powinna mieć problemów z utrzymaniem w ekstraklasie
Negatyw jest taki, że mamy drużynę zbudowana w taki sposób że do tej ekstraklasy awansować nie zdoła
Ciekawe kto będzie strzelał gole w najbliższych meczach ?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 02.04.2025, 22:04
Tak się kończy jak się ma tylko jednego zawodnika w kadrze, który wie co robić w polu karnym, i ten jeden zawodnik łapie kontuzje. To byłby mecz idealny dla Rodado, dużo miejsca Jaga zostawiała, była do klepnięcia, ale niestety pozostałym graczom zdobycie bramki zdążą się raz na 100 prób.

Przywyczajcie się, bo tak będzie to wyglądać do końca sezonu, jeśli Rodado nie wróci.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.04.2025, 22:05
Pokazaliśmy się z dobrej strony na tle dobrej drużyny ekstraklasowej.
Równie dobrze wynik mógłby być w drugą stronę.

Ale dobrze się stało.
Może teraz nasi nie osiągną na laurach i sprawę awansu doprowadzą do końca.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.04.2025, 22:12
Jagiellonia najpierw strzeliła gola z dziecinną łatwością, a potem w trybie ekonomicznym przegoniła nas jak stado baranów po boisku.

Po kontuzji Rodado nie ma absolutnie nikogo kto by stwarzał jakiekolwiek zagrożenie pod bramką. Najgroźniejszy strzał - głową Duarte i dwie główki Urygi.

Sukiennicki najlepszy mecz w barwach Wisły, nic wielkiego ale jak na niego to kilka razy pociągnął do przodu z piłką.

Duda - kontra dla Jagiellonii po SFG (udało mu się zacentrować tam gdzie nie było żadnego zawodnika Wisły, idealnie dla zawodnika Jagii na rozpoczęcie akcji), kontra po kretyńskiej stracie w środku pola (Biedrzycki uratował nas wślizgiem ocierającym się o ninjitsu) oraz scena znana wszystkim kibocom Wisły: Kacper sam w polu karnym, wokół dwa metry wolnego placu, dostaje piłkę, strzela dwa metry nad bramką. Powoli acz nieubłaganie zbliża się koniec jazdy za metrykę, Podbeskidzie czy tam Resovia czekają.

Ogólnie - wstydu nie było, cieszyć się nie ma z czego, ale niech tylko Jop spróbuje wtopę z Wartą tłumaczyć zmęczeniem...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.04.2025, 22:12
Cytat:
Pozytyw jest taki, że mamy drużynę zbudowana w taki sposób że nie powinna mieć problemów z utrzymaniem w ekstraklasie
Łudzenie sie, bo nie ma jak tego zweryfikowac. Zapewne drużynom ekstraklasowym trudno sie na nas zmotywować, a z kolei my, jako że graliśmy z ekstraklasowiczami raz na miesiac czy pół roku to się mobilizujemy na 100%.
I tak każdy mecz był wywalczony, wybiegany, z szansami, z psuciem szans, a nasz bilans z ekstraklasą to 1-2-1

Przyszłoby grać na wyjazdach więcej albo z cienkimi drużynami, które by nas ogrywały i dupa by była z utrzymania
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.04.2025, 22:16
Fajny mecz do ogladania, tylko wynik sie nie zgadza.

Jagiellonia zagrala na jakies 50% możliwości. To bylo widac

Wstydu nie bylo, mysle ze dzisiaj to zdanie padnie z ust kazdego kibica.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.04.2025, 06:23
Jakbyśmy wyrównali to Jaga wyłączyłaby tryb treningu, Dlatego optycznie wyglądało to spoko, ale co z tego jak my musimy miec 100 sytuacji zeby gola strzelić. O Zwolińskim nie bede pisać juz wszystko zostało powiedziane. Pomijając wczesniejsze BARDZO delikatnie mówiąc, dogodne sytuacje, to niewykorzystanie tego pustaka to kryminał. Chłop ma przed sobą po lekkim skosie pustą bramke, nie wierze ze nie widział nacierającego Skrzypczaka, Łukasz "mógł zamarkować strzał, ostatecznie przytrzymać piłe przy nodze. Wyszła by podobna akcja jak Grosicki kiedys posadził na dupie jadących Sobolewskiego i bodajże Glowackiego. Skrzypczak wyhamował juz za boiskiem wiec Lukasz mogłbby sobie spacerkiem podprowadzic piłke do bramki, moze nawet miałby czas sam sobie wystawic na przewrotke.

Mowie wam, kontuzja Rodado jak dla mnie, sprawiła ze nie dociągniemy do tych baraży.

Uryga jak dla mnie, prócz tego ze był jednak zamieszany w gola, dobrze skasował Pululu, niezarobienie na nim ani jednego żółtka to była sztuka. Biedrzycki również niezłe, wślizg po stracie Dudy no to było coś, po przebiegnięciu prawie całego boiska.

Szkoda ale myślałem ze to bedzie walka gołej dupy z batem. Oszczędzili nas dlatego to wyglądało jak wyglądało.

edit: to byl Czarek Wilk, pardon
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 03.04.2025 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.04.2025, 06:46
Zaskroniec od "rana" w formie:
Zaskroniec spod Gorlic: Gratulujemy zwycięstwa, pucharu itd. Nie zmienia to faktu, że Wisła była dziś zespołem lepszym piłkarsko - w każdym aspekcie oprócz goli. To powinno dać wiele do myślenia - Wam jako społeczności - wszakże jesteśmy tylko zespołem drugiego poziomu a ludzie przecierali dziś oczy ze zdumienia w większości przebiegu meczu jak Wisła się prezentowała jeszcze bez najlepszego zawodnika w ataku. Gdy już będą Państwo na naszym poziomie i gdy oprócz niespodzianek pojawią się oczekiwania - zrozumiecie o czym mówimy - do tego jeszcze potrzebne kilka mistrzostw i Pucharów.

Przynajmniej teraz wiadomo czemu uparcie stawiamy na Zwolaka - nam po prostu nie chodzi o bramki
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.04.2025, 06:48
Juz tak na chlodno.

Fajny mecz, w dupie ten niechciany mecz mialem, ale bylem bardzo ciekaw jak wypadniemy na tle mistrza polski.
Jestem dumny, wygladalo to dobrze.

Dalej bede utrzymywal ze brakuje nam jakosc na skrzydlach, gosci ktorzy robia liczby. Wtedy i Zwolinski zacznie strzelac
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.04.2025, 07:07
Wstydu nie było, obyło się bez kontuzji, szkoda tylko, że w sobotę będą się snuć po boisku po 90 minutach pressowania Jagiellonii. Szczególnie martwią mnie boki obrony, bo co chłopaki wczoraj pobiegali, to ich.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.04.2025, 08:53
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Juz tak na chlodno.

Fajny mecz, w dupie ten niechciany mecz mialem, ale bylem bardzo ciekaw jak wypadniemy na tle mistrza polski.
Jestem dumny, wygladalo to dobrze.

Dalej bede utrzymywal ze brakuje nam jakosc na skrzydlach, gosci ktorzy robia liczby. Wtedy i Zwolinski zacznie strzelac
Brakuje nam jakości w konkretach (strzał na bramkę, ostatnie podanie, dośrodkowanie) wszędzie. To jest pokłosie naszych ubogich zdolności transferowych. Po prostu zawodnicy mający pewne parametry w grze (technika, 1 na 1, szybkość itd.) i robiący przy tym dodatkowo konkretne liczby są dla nas za drodzy. Mamy więc drużynę robiącą dużo wiatru, potrafiącą dominować na boisku, ale nic z tego nie wynika, bo jest złożona z zawodników, którzy w większości nigdy tych liczb nie robili.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów