|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pragmatyzm musi w tym przypadku wygrać i poznając już Jopa jako trenera można podejrzewać że i tutaj tak będzie.
Biedrzycki będzie miał jeszcze możliwość zagrania w tej rundzie w minimum 3 spotkaniach (2 za kartki kolegów + PP). Sztab na pewno go buduje, żeby nie zapętlił się na swoich fatalnych interwencjach.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.10.2024 o godz. 08:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
2:2 jak w ....e strzelił
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie mam pojęcia dlaczego Biedrzycki miałby dziś zagrać o ile Uryga i Łasicki są dostępni.
Jop podkreśla, że liczy się tylko kolejny mecz i ma tutaj pełną rację. Jakakolwiek kalkulacja to głupota, jeden czy drugi mogą.doznać kontuzji, zachorowac i nie zagrać z Płockiem. Tylko tu i teraz się liczy. Poza tym, w razie W, mamy Kutwę. Zdaniem.niektórych ekspertów z tego forum to materiał na świetnego stopera. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kutwa już jest świetnym defensywnym pomocnikiem, więc jak będzie trzeba to i stopera ogarnie.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Biedrzycki wyjdzie w podstawowym składzie dlatego, że Jop już myśli o Płocku, nawet jeśli temu zaprzeczył podczas konferencji prasowej.
Wychodzimy dziś parą Uryga+Łasicki i obaj dostają żółte kartki. Oznacza to, że w niedzielę, na wicelidera tabeli wychodzimy środkiem obrony Biedrzycki/Kutwa albo Biedrzycki/Jaroch. Mimo wszystko trzeba jakoś tego Biedrzyckiego w zaistniałej sytuacji wykorzystać do rotacji, żeby nie skończyć z rozwalonym środkiem obrony. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Patryko
Choć również wg mnie wystawienie Biedrzyckiego ma logiczny sens to jeszcze jest jeden scenariusz: Wychodzi Łasicki z Biedrzyckim, jeden dostaje żółta, drugi czerwona, wchodzi Uryga i dostaje żółta i tym sposobem na Płock nie ma już żadnego stopera ![]() Co jak co, ale po Płocku mamy 3 mecze w których na papierze lepiej żeby ktoś pauzował. Tak mówi teoria.. Swoją drogą do autokaru z drużyną pojechał Szot i Kuziemka. Ciekawe czy któryś z nich zaliczy jakieś minuty. Młody w obliczu absencji ma szansę nawet być drugim skrzydłowym na ławce do wejścia.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.10.2024 o godz. 08:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Można też zagrać Łasickim z Urygą i jak któryś żółtą złapie to Biedrzycki wchodzi za tego drugiego. Wątpię, że tak Jop będzie kombinował... Prędzej w 1 składzie na dzisiaj wystawi Łasickiego z Biedrzyckim.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Wolałbym już Alana Urygę z Biedrzyckim w wyjściowym składzie, mimo tego, że jest to duet dwóch jeźdźców apokalipsy to jednak przydadzą się centymetry w walkach o górne piłki, a Uryga ma ostatnio mocny ciąg do akcji ofensywnych i może dać sporo przy SFG + przepychać się z napastnikami Łęcznej. Mam wrażenie, że Łasicki nie wykazuje takich skłonności lub robi to mniej umiejętnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wy tu liczycie żółte kartki, a Biedrzycki przecież tak się nie ogranicza ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2024 o godz. 10:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czemu niby to Łasicki ma być oszczędzany? Patrząc na ostatnie mecze to większym zapalnikiem i debilem jest Uryga i to on prędzej złapie żółtko.
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bo ja wiem czy większym? Cały tercet stoperów jest równie udany moim zdaniem.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mielibyśmy Colleya zdrowego i byłaby ogromna alternatywa i głębia składu, ile jeden zawodnik potrafi zrobić różnicy pod tym względem, no ale cóż. Mistrz Kazek wolał w 80 minucie przy 6-0 w Wiedniu trzymać go na boisku w ulewie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego nie widzę sensu oszczędzania kogokolwiek. Wychodzimy Uryga - Łasicki i tyle.
Mamy dziś mecz i grajmy na galowo, a nie ryzykujmy Biedrzyckim, który nie radził sobie na tle Siarki. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdenerwowałem się w robocie jak pomyślałem o tym meczu w Wiedniu, straciliśmy Colleya i 6 bramek i po co to było Moskalowi przy takim wyniku trzymać najlepszych zawodników na boisku, gdzie zaczęło padać i było ogromne ryzyko kontuzji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mając w tym momencie 3 stoperów na jako takim poziomie, sami prosimy się o kłopoty. Póki co zdrowie im dopisuje, ale aż mi się słabo robi na myśl, że ktoś z nich mógłby teraz doznać kontuzji, wykluczającej z gry na miesiąc. Biorąc pod uwagę to, że misja Colley'a w Wiśle się zakończyła (o ile oczywiście nie dostanie nowego kontraktu w lecie), zatrudnienie kolejnego, jakościowego ŚO jest jak najbardziej uzasadnione. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Colley będzie miał przedłużony kontrakt, zwolnią się pieniądze za Fazlagicia oraz Sapałę, bo przedłużenie kontraktów z nimi kosztem Colley'a byłoby zbrodnią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Trochę duże ryzyko by całą trójkę wystawić na Łęczną. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Także nie tak szybko. A co do dzisiejszego meczu, to nie czas na jakiekolwiek.kalkulacje. Niech graja najlepsi. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jop kalkulował w meczu z Pogonią Siedlce przed spotkaniem z Termalika więc tym bardziej może dzisiaj przed spotkaniem z Płockiem. Ryzyko jest zawsze, a czy to się opłaci to zobaczymy.
To czy Colley zostanie będzie zależne od zbyt wielu czynników by to wyrokować na 8 miesięcy do przodu. Równie dobrze może sam chcieć odejść, bo markę ma wyrobioną wśród klubów ekstraklasy. Dobrze by było gdyby wrócił do gry jeszcze w tym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Colleyem będzie o tyle dobra sytuacja, że tym razem będzie rozgrywany przez Wisłę, a nie Wisła przez niego.
Pamiętacie, jak próbowaliśmy go na siłę wypchnąć z Wisły, bo miał gigantyczny kontrakt i kopał się po czole? Po roku przerwy od gry w piłkę jego pozycja negocjacyjna będzie bardzo niekorzystna, ze względów zdrowotnych wątpię, żeby połasił się na niego jakiś klub z Ekstraklasy. Jeśli będzie chciał zostać w Wiśle, a Wiśle Colley będzie pasować pod kątem czysto sportowym (niezależnie od ligi, w której przyjdzie jej grać), to zapewne na gorszym kontrakcie, niż do tej pory.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.10.2024 o godz. 13:14.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No jakżeby inaczej.
Czasem bawi mnie jak niektórzy nie doceniają znaczenia i wkładu tych zawodników w jakość gry Wisły oraz w realizację taktyki Jopa, nawet jeśli w danym momencie nie znajdują się oni w najwyższej formie. Jop uparcie ich wystawia, bo są mu potrzebni i realizują powierzone im zadania. Alf to nasz najlepszy w defensywie piłkarz z graczy ofensywnych, wykonujący zawsze ogromną pracę w grze bez piłki, pressingu, paraliżowaniu rozegrania piłki przez rywali i zamykaniu im na to przestrzeni. Jop wie, że żaden inny z naszych obecnych bocznych pomocników nie byłby w stanie robić tego równie dobrze. W dodatku Alf potrafi odpowiednio się ustawić między formacjami przeciwników, umie zgubić krycie, podać prostopadle i odpowiednio dośrodkować z prawej nogi. Słabiutki jest tylko strzałowo. O Carbo już było pisane tak wiele razy, że nie ma sensu raz wtóry podkreślać jego mocnych stron, którymi robi różnicę i które jak widać już kolejny trener bardzo ceni.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.10.2024 o godz. 16:25.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Tak się złożyło, że ostatnich 2 meczów ligowych nie mogłem obejrzeć na żywo, PP obejrzałem tylko 2 dramatyczną w naszym wykonaniu połowę. Ten mecz jak na razie to największe gówno od meczu z Chrobrym w kwietniu tego roku. Mamy turbo farta, powinnismy przegrywać conajmniej 2:0.
Jedyny plus tego meczu to Letkiewicz, widać, że z chłopaka coś będzie. Reszta po krótkotrwałej chwili uniesienia zrównała do poziomu murawy. Skoro GKŁ ma o wiele lepsze drugie połowy to raczej trzeba się będzie pogodzić ze stratą punktów. Z taką formą w Płocku to się będziemy modlić o najniższy wymiar kary. Pisałem po meczu z Pogonią, że prawdziwym testem będą te 3 najbliższe mecze, obstawiałem, że 4 pkt to będzie duży sukces. Jak widać niestety chyba wiele się nie pomyliłem. No chyba, że na drugą polowe wyjdzie zupelnie inna druzyna, ale w takie cuda to ja juz od dawna nie wierze i staram się tonować zapedy do myslenia życzeniowego XD
Ostatnio edytowane przez Stelio : 22.10.2024 o godz. 17:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Tak jak pisałem zagraliśmy w piątek na pojebanej intensywności. Do tego to nasz 20 mecz w rundzie, czyli w zasadzie jesteśmy w połowie grudnia, do której realnie czeka nas kolejne 7 meczy + runda w PP. Cena za "wspaniałą pucharową przygodę".
Poza tym Stano to nie jest pierwszy lepszy ogór. Przypominam, że prowadząc Płock spuścił Wuje jak gówno w kiblu, a nas razem z nim do tej pojebanej ligi. Liczę, że w drugiej chłopaki jednak znajdą siły, żeby trochę podkręcić tempo, ale na remis i punkt niespecjalnie się dziś obrażę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takiego napastnika jak Zwoliński nie mieliśmy od czasów Brożka i Genkowa.
Bardzo dobry występ, walczy, stara się, nawet bramkę strzelił ale nie była uznana. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Alfaro
![]() Jaka to jest melepeta![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Festiwal niedokładności i niechlujstwa. I zmiana Gogóła w 96min....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uryga 4 żółta w sezonie - co za idiota.
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Niestety w jednym meczu prysnęła cała magia Jopa i "nowej" Wisły - oby tylko na chwilę i niech wróci dobra gra.
Typowy dla nas mecz, frajerska gra, jak były okazje to spartolone kapitalnie, rywal cienki, który ostatnio nie umiał wygrać, na nas się przełamuje, oczywiście 1:0 bo po co więcej? Uryga żółta kartka i nie zagra z Płockiem. Do takich meczów jesteśmy przyzwyczajeni od kilku lat, chujnia po całości. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|