The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2024, 21:10
Za 3 dni nikt nie będzie pamiętał o tym meczu i o tej bramce. O co tu się kłócić.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.09.2024, 21:46
Tylko o to, żeby nie przesadzać w ocenach.
Skoro dla niektórych Alfaro był najlepszy na boisku, bo strzelił przypadkowego gola, to gratuluję mu wysokich oczekiwań.
Ja, mam trochę inne. I podejrzewam, że wielu innych kibiców także.
Co nie przeszkadza mi cieszyć się, że ta bramka wpadła
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.09.2024, 21:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że fart, jak każde trafienie w okienko. Tylko czy przy każdym takim trafieniu wszyscy umniejszają strzelcowi i podkreślają że to fuks? Tak jak teraz Alfaro?

Każde trafienie w okienko jest dokładnie tak samo idealnym zagraniem jak ta wrzutka Alfaro. Tyle w temacie.

A już pisanie, że ta bramka nie zmienia oceny jego występu, bo była szczęśliwa to już szczyt kretynizmu.
Alfaro akurat jak na 2 mecz po kontuzji gral dobrze, zapierdalal byl pod gra etc, kilka razy zabraklo czucia pilki ale z czasem bedzie tylko lepiej.

O tym okienku to powoed Messiemu

Obstawiam ze jakbyś spytał Alfaro to sam by ci powiedział ze fart
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2024, 09:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tylko o to, żeby nie przesadzać w ocenach.
Skoro dla niektórych Alfaro był najlepszy na boisku, bo strzelił przypadkowego gola, to gratuluję mu wysokich oczekiwań.
Ja, mam trochę inne. I podejrzewam, że wielu innych kibiców także.
Co nie przeszkadza mi cieszyć się, że ta bramka wpadła
Nazywajmy rzeczy po imieniu - Ty jesteś zwykłym hejterem. Dowalasz się co chwila do hiszpańskich piłkarzy i lansujesz szrot bo młody i polski.

Alfaro zagrał bardzo dobry mecz i strzelił gola. Nie na przypadku w tym że gra on a nie Starzyński czy Sukiennicki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.10.2024 o godz. 23:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.10.2024, 10:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nazywajmy rzeczy po imieniu - Ty jesteś zwykłym hejterem. Diwalasz się co chwila do hiszpańskich piłkarzy i lansujesz szrot bo młody i Polski.

Alfaro zagrał bardzo dobry mecz i strzelił gola. Nie na przypadku w tym że gra on a nie Starzyński czy Sukiennicki.
Moment - to jest post nie merytoryczny.
Piszesz o mnie a nie na temat.
Mógłbym ci odpowiedzieć podobnie - że Ty jesteś zwykłym hejterem. Dowalasz się co chwila do polskch piłkarzy i lansujesz szrot bo hiszpański.
Postanowiłem jednak, że będę próbował trochę podnieść swój poziom i pisać na temat.

Otóż twierdzenie, że Alfaro zagrał bardzo dobry mecz i strzelił gola mnie nie przekonuje.
Owszem, strzelił gola, co chyba jego najbardziej zaskoczyło, taki to był przypadek, a wcześniej koncertowo s.......ił setkę, z którą taki Kiss nie miał problemu.
Owszem, Alfaro zagrał dobry mecz jak na piłkarza wracającego po kontuzji i odzyskującego formę.

I nie.
Nie przypierdalam się do każdego Hiszpana.
Też uważam, że Alfaro jest jednym z najlepszych piłkarzy w tej drużynie.
Też uważam, że ten 33-letni piłkarz z obyciem w ligach hiszpańskich przewyższa niedoświadczonych 21-latka i 20-latka.
Obawiam się jednak, że za rok, dwa lata Alfaro będzie stawał się coraz słabszy a taki Sukiennicki czy Starzyński mogą stawać się coraz lepsi.
O ile w pierwszym przypadku winny będzie wiek, o tyle w drugim wiek może stać się sprzymierzeńcem, przy założeniu prawidłowego prowadzenia przez sztab szkoleniowy.

I jeszcze jedno jeśli chodzi o dowalanie się do hiszpańskich piłkarzy w Wiśle.
To moje "dowalanie się" jest tylko reakcją na ich mitologizowanie, na bezzasadne podkreślanie przez pewną grupkę na tym forum jak bardzo są oni wspaniali, a może wręcz boscy.
Chce tylko pokazać i wyrazić jasno, że pomimo ich wartości dla Wisły dzisiaj nie są bogami murawy.
Też popełniają błędy, też czasami ich błędy przynoszą nam stratę goli i punktów.

Tak więc proszę: nie piszmy o sobie nawzajem per "hejterzy". Wystarczy wyrazić merytorycznie swoje zdanie, które może być odmienne od zdania innej osoby.
Wiem, że sam nie jestem bez winy - dlatego, jak napisałem wyżej: od dzisiaj będę próbował trochę podnieść swój poziom i pisać na temat zamiast przyczepiać się personalnie do innych.

Najwyżej w odpowiedzi wskażę, co jest dla mnie w poście innej osoby nie merytorycznym odniesieniem personalnym w dyskusji.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.10.2024, 10:42
Walka z wiatrakami...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.10.2024, 16:22
Wolfy zarzucający innym uzytkownikom hejterstwo.
Aż sobie siadłem z wrażenia i nie wiem co mam o tym myśleć.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.10.2024, 17:18
Królewski dobrze powiedział, że to forum idiotów
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2024, 00:13
@FraMat - problemem jest właśnie to o czym (nieświadomie) wspominasz: ocenianie młodych piłkarzy nie pod kątem rzeczywistych umiejętności i wkładu w grę a urojonego talentu.

Alfaro to opcja na tu i teraz, ale dla Sukiennickiego i Starzyńskiego nic to nie zmienia. Na 99% nadal będą leszczami dawno po tym kiedy Jesus zawiesi buty na kołku. Ostatnim graczem który się u nas rozwinął był Chrapek?

Czytam co pół roku o nowych nazwiskach które muszą grać (kosztem wyników) bo to przyszłość Wisły. Wachowiak, Talar, Młyński, Olejarka, Gruszkowski, Szywacz, Kutwa, Dziedzic, Starzyński, Duda, Biegański, Broda, Niewiadomski, Młyński i pewnie jeszcze zapomniałem kilku.

Mają grać najlepsi, a jeśli Starzyński i Sukiennicki są za ciency na trzecioligowych Hiszpanów po trzydziestce to są zwykłym piłkarskim szrotem i nie ma sensu się nad nimi rozczulać. Taka prawda. Są słabsi od trzecioligowych Hiszpanów więc nikt nam złamanego euro za taki szrot nie zapłaci.

Chcą grać? Niech wygrają rywalizację. Inaczej odejdzie Alfaro, przydzie Gustavo Lopez Por Favor z czwartoligowych rezerw Hiszpańskiego drugoligowca i posadzi ich na dupie równie mocno.

Na razie stawianie na tych leszczy sprawiło że Moskal wyleciał z hukiem u właściciela który do końca bronił Sobolewskiego. Wolny los na grę w pierwszym składzie na tym raczej się skończył.
Chcą grać? Niech pokażą że są lepsi niż konkurencja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2024 o godz. 00:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.10.2024, 08:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Na razie stawianie na tych leszczy sprawiło że Moskal wyleciał z hukiem u właściciela który do końca bronił Sobolewskiego. Wolny los na grę w pierwszym składzie na tym raczej się skończył.
Chcą grać? Niech pokażą że są lepsi niż konkurencja.
Stawianie na jednego zawodnika nie zwolniło Moskala. Tyle Królewski udzielił wywiadów by nadal nie wiedzieć że powody były inne?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2024, 09:44
Przecież Zaskroniec jest fanem stawiania na młode wiślackie talenty, w których pokłada wielkie nadzieje.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.10.2024, 11:49
Czyli Moskal został zwolniony przez to że na nich stawiał, czy przez to że na nich nie stawiał? Widzę tu kilka ode.iennych teorii.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.10.2024, 12:22
Moskal został zwolniony przez huśtawki emocjonalne Zaskrońca. Najpierw Zaskroniec ŚWIADOMIE (niby) wybierał trenera i paplał jak to będzie 2 lata pracował, że na pewno go nie zwolni z powodu jego braku pozytywnego podejścia do AI, żeby za 3 miesiące paplać w wywiadach jak to uległ, hmm nie wiadomo czemu, jakimś chyba wyższym siłom z niebios, zatrudniając Moskala i on chce znowu wejść na swoją drogę rozwoju klubu.

Generalnie to nawet ta argumentacja jest nieźle śmieszna. Bo właściwie co ma Moskal, co ma trener do rozwoju klubu i AI?
Taktyka - wiem, że Królewski paplał o tym, że niedługo to kopaczom taktykę AI będzie ustalała. Ale poza tym, to własciwie każdy inny aspekt rozwoju klubu i prowadzenia drużyny może być realizowany poza trenerem, z AI na czele i z innymi specjalistami, którzy tym się zajmą. Tak jak akademia, cała praca akademii, przygotowanie piłkarzy od strony fizycznej czy też transfery gdzie jak Zaskroniec mówił, AI ma podawać propozycje, które będą tak czy inaczej weryfikowane przez sztab ludzi.
Gdyby mieć w klubie odpowiednie struktury to ten Kazek by zbyt wiele do gadania nie miał, tylko był od trenowania i prowadzenia drużyny, wygrywania i realizowania wizji dyrektora sportowego i właściciela. No ale w sumie jak to mawiał wieszcz, po co komu struktury... co nie brawoszefy?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2024, 14:43
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Czyli Moskal został zwolniony przez to że na nich stawiał, czy przez to że na nich nie stawiał? Widzę tu kilka ode.iennych teorii.
Moskal poleciał bo:
1) Zrobił 6 punktów w 7 meczach
2) Był ciałem obcym dla Królewskiego, wepchniętym przez krakowskie środowisko bo miał rzekomo ogarnąć lepiej awans, robiącym sobie na konferencjach podśmiechujki z psychologów sportowych i statystyk.

W 98% krajowych klubów punkt pierwszy w zupełności wystarczy, ba - większość trenerów przy takiej grze nie dociągnie do siedmiu meczy.

A jaki ma związek stawianie na Starzyńskiego i Sukiennickiego? Patrz - punkt pierwszy. Dawanie na skrzydłach defensywnego pomocnika i gościa który przez większość czasu ma wywalone na grę w ataku i obronie nie pomaga w rozbijaniu autobusu rywala.

Jop i Siewierski nie mają żadnych pleców, jeśli chcą wykorzystać szansę muszą punktować jak głupi. Ogrywanie lokalnego szrotu kosztem lepszych piłkarzy im w tym nie pomoże.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.10.2024 o godz. 14:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2024, 15:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Moment - to jest post nie merytoryczny.
Moment - ani Wolfy ani nikt inny na forum nie lansuje "szrotu hiszpańskiego" tylko dlatego, że jest hiszpański! Próby sprowadzenia tego do jakiegoś rodzaju chorej ojkofobii są żałosnym wymysłem paru hejterków. Zwraca on tylko uwagę, że w większości przypadków ten szrot jest znacznie lepszy niż polski, który my mamy i całe to grono tak zwanych "młodych zdolnych talentów", których część forum na siłę i ze szkodą dla Wisły chciałoby regularnie wciskać do składu.

Przegrywają/przegrywali oni rywalizację z Hiszpanami, a nawet i z Węgrem czy Szwedem z ich również dużymi mankamentami. Nie pomnę teraz ilu rzekomych solidnych polskich ligowców czy wielkich talentów na przestrzeni ostatnich lat sami tylko Karherop i S1mone próbowali tu lansować z etykietką "okazji" czy przyszłej gwiazdy ligi - nikt by tego nie zliczył, a zawsze kończyło się takim Sapałą, Olejarką, Młyńskim, Brodą, Wachowiakiem, Niewiadomskim, Krzyżanowskim, Biegańskim, Talarem, Biedrzyckim, Szotem itd.

Ale Wy dalej swoje. Nikogo niczego to nie nauczyło.

Wolfy zwraca uwagę też na bardzo prostą rzecz: na inne kryteria oceniania obcokrajowców niż naszych krajowych zawodników, nie zakorzenione w jednakowej płaszczyźnie dla wszystkich: ich umiejętnościach i piłkarskiej wartości.

Ci drudzy są traktowani inaczej, ulgowo, zwykle w myśl, że kiedyś cholera w końcu któryś się rozwinie i zgarniemy za niego miliony. Łagodniej, bo to Polacy, bo młodzi, bo niby bardziej rozumieją czym jest Wisła, bo mają niby przed sobą przyszłość, której nie mają już trzydziestolatkowie z hiszpańskich niższych lig... Tysiące życzeniowych argumentów prowadzących w ślepą uliczkę.

Ma ktoś grać kosztem lepszego zawodnika tylko dlatego, że jest Polakiem i paru fanatyków uroiło sobie, że może za parę lat sprzeda się go za miliony? Jak Biegańskiego?

Gdzie te grube miliony na przestrzeni ostatniej dekady? A było przez ten czas w Wiśle mnóstwo młodych rzekomych "wielkich talentów", które były ogrywane również kosztem wyników. Ostatni jaskrawym przykładem tu Krzyżanowski. Opłacało się? Jak widać nie. Dlatego Wolfy podobnie jak parę innych osób mówi temu zdecydowane dosyć, czas na opamiętanie!

Ale do Was to nie dociera.

Więc jak widzę propagandowe próby forowania polskich piłkarzy kosztem obcokrajowców poprzez sprowadzenie obrony Hiszpanów do rzekomego przeciwstawiania się poglądowi, że ktoś niby uważa, iż grają doskonale i są świetnymi piłkarzami nie robiącymi błędów, po prostu parskam już śmiechem. Kto pisał, że Alfaro czy Carbo byli ostatnio najlepsi na boisku? Albo, że są idealnymi piłkarzami bez wad?

Wolfy broni tylko prostej zasady: gra ten, kto w danym momencie jest najlepszy i najbardziej na to zasługuje, a nie ten, kto jest Polakiem z etykietką rzekomego "wielkiego talentu", która załatwia mu z automatu miejsce w składzie kosztem bardziej potrzebnego zawodnika i większą przychylność kibiców. Broni zdrowych zasad polityki kadrowej.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.10.2024 o godz. 15:42.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.10.2024, 16:34
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Wolfy zarzucający innym uzytkownikom hejterstwo.
Aż sobie siadłem z wrażenia i nie wiem co mam o tym myśleć.
No tak działają zwykli manupulanci i toksyczni ludzie... innym zarzycają manipulacje. Typowe niestety...

O ile intelektualnie wolfy to zwykły przeciętniak, o tyle jesli chodzi o hejterstwo to Nr 1 zdecydowanie. W tej dziedzinie naprawdę bryluje.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.10.2024, 16:45
Markus napisał(a):Wyświetl post
Moment - ani Wolfy ani nikt inny na forum nie lansuje "szrotu hiszpańskiego" tylko dlatego, że jest hiszpański! [...]
Przepraszam cię, ale nie zrozumiałeś moich intencji
Uczepiłem się posta wolfyego, bo zamiast pisać na temat, czyli o tym, kto był w tym meczu dobry i dlaczego zaczął od:
Cytat:
Nazywajmy rzeczy po imieniu - Ty jesteś zwykłym hejterem. Diwalasz się co chwila do hiszpańskich piłkarzy i lansujesz szrot bo młody i Polski.
Jak to się ma do tematu?
Gdyby poprzestał tylko na drugiej części postu:
Cytat:
moglibyśmy ze sobą bardzo miło porozmawiać wymieniając się swoimi spostrzeżeniami i uwagami.

Tak, jak ty nie zrozumiałeś moich intencji (żeby pisać merytorycznie, a nie wykorzystywać każdy post do wrzucania personalnych uwag do innych userów), tak wydaje się, że wolfy zrozumiał i podjął tę linię - jego następny post był wyrażeniem przekonań co do wartości pewnych graczy i tylko o tym. Bez ponownego nazywania mnie hejterem czy wyżywania się na mnie w jakikolwiek inny sposób.
Możemy się spierać, ale nie powinniśmy wrzucać do naszych rozmów żadnych personalnych uwag co do poziomu inteligencji rozmówcy czy co do jego stanu psychicznego.

Napisałem też:
Cytat:
Wiem, że sam nie jestem bez winy - dlatego, jak napisałem wyżej: od dzisiaj będę próbował trochę podnieść swój poziom i pisać na temat zamiast przyczepiać się personalnie do innych.
Zgadzamy się?

Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 02.10.2024, 17:41
Jaro napisał(a):
Królewski dobrze powiedział, że to forum idiotów
Naprawdę tak powiedział?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 02.10.2024, 18:25
Ja za to kojarzę, że mówił o naszym istnieniu tylko dzięki niemu, zapominając, że domena i forum należy kompletnie do innej firmy, która je przeniosła po sprzedaży domeny.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 02.10.2024, 20:09
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę tak powiedział?
Napisał.
W sumie niedługo później sam się tutaj pojawił
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.10.2024, 20:51
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Napisał.
Szach-mat...

Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 03.10.2024, 06:47
Niestety patrząc jacy trenerzy trafiali tutaj przez ostatnie 10 lat to szansa na to, że Królewski ściągnie tutaj dobrego trenera wynosi 0.01% Tutaj musi przyjść jakaś opcja zagraniczna, ale z doświadczeniem. Niestety patrząc na naszego właściciela to nigdy nie doczekamy się takiego trenera. Lepiej szrot, ale żeby chciał sie bawić w ej aj
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 03.10.2024, 06:58
Tu nawet nie chodzi o to skąd przyjdzie trener tylko o realizacje chorych wizji właściciela (krakowska piłka, promowanie "talentów", oparcie się na danych). Same założenia są złe dlatego kto by się tutaj nie pojawił i zaczął je realizować, to gówno z tego będzie.
A jak znowu przyjdzie ktoś kto chociaż w jednym aspekcie będzie chciał robić po swojemu to wyleci, bo Zaskroniec stwierdzi, że to nie jego bajka.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.10.2024, 07:25
Trzeba sobie zadać inne pytanie: kto o zdrowych zmysłach i z jakimikolwiek osiągnięciami w dziedzinie trenerki przyjdzie tutaj pracować z własnej woli?

Niestabilny emocjonalnie właściciel, który może przestawić wajchę w dowolnym momencie, praktycznie zerowy budżet transferowy, a do tego brak pionu sportowego, który przy tym zerowym budżecie wyskautuje kogoś lepszego niż Mikulec, narzucony przez JK skład sztabu.

Jaki poważny trener pójdzie na taki układ?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 03.10.2024, 08:03
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jaki poważny trener pójdzie na taki układ?
Myślę, że wielu. Szczególnie tacy, którzy wypadli z karuzeli. Moskal (w realiach 1 ligi jest to poważny trener) też poszedł na to, mimo że realia znał. Wiadomo, że do tego doszły kwestie sentymentalne ale chłop miał pełną świadomość czego się chwyta.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.10.2024, 08:12
Myślę, że wielu. Szczególnie tacy, którzy wypadli z karuzeli. Moskal (w realiach 1 ligi jest to poważny trener) też poszedł na to, mimo że realia znał. Wiadomo, że do tego doszły kwestie sentymentalne ale chłop miał pełną świadomość czego się chwyta.
no to już tylko i wyłącznie kwestia tego jak rozumiemy słowo "poważny"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 03.10.2024, 08:20
Polska piłka jest z reguły niepoważna, więc ja patrzę jedynie przez pryzmat osiąganych wyników. Na budowę czegoś poważnego w większości przypadków nie ma szans.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 03.10.2024, 08:24
Jagul napisał(a):
Napisał.

Widać prezes woli szukać aprobaty u innego rodzaju kibiców.

Inna sprawa, że hejt, pyskówki i trolling, który tu się ostatnio wyczynia nie poprawia odbioru forum.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 03.10.2024, 08:31
Jak ktoś jest niezależny finansowo i chce jakoś budować swoją karierę to ma w d.pie wchodzenie na takie miny. Ale jak ktoś potrzebuje zarabiać kasę na życie to kontrakt 12 czy 24 miesiące x pewnie 20 czy 30 tys to chyba całkiem miło.
Oby wyszło Jopowi bo jak nie to jk najpewniej wynajdzie znowu jakiegoś cudaka z d.py. Albo kret dostanie awans.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 03.10.2024, 08:50
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa, że hejt, pyskówki i trolling, który tu się ostatnio wyczynia nie poprawia odbioru forum.
Pod tym względem nie ma tu żadnej różnicy względem X (Twitter).
Zasadniczy "problem" polega na tym, że tu na forum lizodupów i brawoszefów jak na lekarstwo. Dlatego forum jest wyśmiewane.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów