The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2023, 21:54. Albert Rudé trenerem Wisły Kraków
https://wislakrakow.com/posts/albert...ly-krakow/8951

37-letni szkoleniowiec Albert Rudé obejmie pierwszy zespół Wisły Kraków. Umowa zawarta została do 30 czerwca 2024 roku i zawiera opcję przedłużenia.

Albert Rudé urodził się 18 września 1987 roku w Gironie. Po zakończeniu kariery piłkarskiej w wieku 24 lat rozpoczął pracę nad własnym rozwojem, zdobywając dyplom nauk o sporcie, broniąc doktorat w zakresie Sport Science na Universitat Central de Catalunya. Kolejnym krokiem w karierze było powołanie własnej szkoły trenerów MBP, która prowadzi doradztwo w ponad 15 ligach i federacjach, kształcąc przy tym trenerów na całym świecie w oparciu o zaawansowane metody szkoleniowe. Albert jest też autorem książek i publikacji w zakresie procesu budowania nowoczesnych drużyn piłkarskich.

W grudniu 2015 roku został asystentem trenera Diego Martina Alonso w CF Pachuca, występującej w Lidze MX. W ciągu trzech lat drużyna zdobyła mistrzostwo, wygrała Ligę Mistrzów CONCACAF, a także brązowy medal Klubowego Pucharu Świata 2017. To nie był koniec przygody z najwyższą klasą rozgrywkową w Meksyku, bowiem kolejnym przystankiem w karierze okazały się Querétaro FC Youth i CF Monterrey.
Styczeń 2020 roku przyniósł nowe wyzwanie, jakim były przenosiny do Interu Miami CF i współpraca z Diego Martinezem Alonso oraz z Davidem Beckhamem w inauguracyjnym sezonie tego klubu w MLS. Kilkuletnia współpraca z Diego Martin Alonso, który prowadził reprezentację Urugwaju na ostatnich MŚ, a ostatnio sprawował funkcję szkoleniowca FC Sevilla, zaowocowała wieloma sukcesami i szerokim doświadczeniem, które były wartością dodaną w kolejnych etapach kariery.

W 2021 roku Albert Rudé objął stanowisko samodzielnego szkoleniowca LD Alajuelense z Kostaryki - jednej z największych tamtejszych drużyn. Zespół pod jego wodzą sezon zasadniczy zakończył na pierwszym miejscu z 83 punktami i z różnicą 35 bramek nad drugą drużyną w tabeli. Ostatni klub widniejący w jego piłkarskim CV to hiszpański CD Castellón, gdzie dotarł wraz ze swoimi podopiecznymi do play-offów, a klub ten znany jest w szczególności z wykorzystania danych i nowych technologii w procesie szkoleniowym.

Asystentem głównego trenera zostanie Mariusz Jop. Do sztabu szkoleniowego, w którym jako asystenci pozostają Kazimierz Kmiecik i Michał Siwierski dołączy również Eric Lira Fernandez.

Edit: licencja UEFA Pro trenera:
https://twitter.com/jarokrolewski/st...011573/photo/1
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 05.01.2024 o godz. 20:28.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.12.2023, 22:00
Wypada życzyć powodzenia i dużo szczęścia. Obu tych rzeczy będziemy na pewno potrzebować na wiosnę.

Opcja rezerwowa w postaci Jopa jako ewentualnego strażaka wbudowana w deal, chociaż to przewidzieli...

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.12.2023, 22:04
Czekam kiedy w końcu SI zlituje się nad Kmiecikiem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 29.12.2023, 22:11
https://www.transfermarkt.pl/albert-.../trainer/96644

Doświadczenie trenera Alberta Rudé
Kod:
Zespół & Funkcja                      Rozpoczęcie pracy     Zakończenie pracy     Mecze   PNM
CD Castellón (3 liga ES) - trener     22/23 (19 sty 2023)   22/23 (30 cze 2023)   22      1,59
LD Alajuelense (1 liga CR) - trener   21/22 (30 wrz 2021)   22/23 (11 lip 2022)   40      1,83
Inter Miami CF (1 liga US) - asystent 19/20 (1 sty 2020)    20/21 (7 sty 2021)    24 za Diego Alonso
Querétaro FC Youth (MX) - przyg. fiz. 18/19 (1 lip 2018)    18/19 (30 cze 2019)   -
CF Monterrey (1 liga MX) - asystent   17/18 (1 cze 2018)    19/20 (30 wrz 2019)   72 za Diego Alonso
CF Pachuca (1 liga MX) - asystent     15/16 (1 sty 2016)    17/18 (31 maj 2018)   127 za Diego Alonso
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.12.2023, 22:12
Z tego co widze to model Wawrzyna go wytypował, Kiko dał zielone światło. Wielka niewiadoma. Po części dobrze ze Kiko sie zgodził, ostatnio ma sporo dobrych transferów. Zła wiadomośc jest taka, że jest tylko pół roku, a 1 liga nie jest techniczna. Chociaż Jaro w wywiadach zaznaczał, że chcemy koniecznie grać piłką.

No jestem sceptycznie nastawiony, wolałem już Jopa do końca sezonu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 29.12.2023, 22:16
Eric Lira Fernández
https://es.linkedin.com/in/eric-lira...ndez-95ab15124

UEFA PRO Coach
Player Development Coach
Head Assistant Coach
Tactical analyst-Head of Methodology

- to z jego LinkedIn.

Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 29.12.2023, 22:18
Kolejny eksperyment na klubie. I to w jednym z gorszych momentów. Ewentualny brak awansu może mieć dla Wisły opłakane skutki. Ale cóż to..
ważne ze jest AI, technologie, uje muje, moneyball, data i inne nieprzystające do polskiej 1 ligi zwroty.

Nie pozostaje nic poza wiarą w cuda.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.12.2023, 22:20
Nie takiego wyboru oczekiwałem, ale życzę powodzenia.

Na moje oko zbyt duże ryzyko. Czas jednak pokaże co da ślepa wiara w algorytmy. Przeczucia mam raczej takie że nieznajomość ligi zadecyduje o braku awansu

Na plus tyle że spore doświadczenie w piłce (ogółem) i że nie jest przepaslym, sytym kotem który najlepsze lata ma za sobą.

Co ciekawe przychodzi z tego samego klubu z którego przyszedł do nas... Kiko.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.12.2023, 22:24
Lepsza opcja od Jopa, Kazka "remis" Moskala i innej polskiej mysli szkoleniowej. Trzymam kciuki.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.12.2023, 22:30
Nie neguje - nie klaszcze - bo to pokerowe zagranie- w ciemno tylko jebne ze to opcja lepsza niz Radek - na dzien dzisiejszy to pokerowe zagranie - albo awans i jeszcze chwile istniejemy albo totalna porazka i koniec Jazdy Bialej Gwiazdy - pol na pol - ....osobiscie zawsze bylem za opcja hiszpanska - teraz tylko pytanie : czy strzal celny czy niewypal .....gorzej niz za radka i tak nie bedzie
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2023, 22:30
Zobaczymy jak będzie funkcjonowało to w praktyce, jakich piłkarzy dostanie. Na razie oczywiście dostał dodatkowo Kazia Kmiecika. Oszczędzamy na nowym sztabie. Oczywiście trzymam kciuki. Na pewno szybko zobaczymy, ile warte są nowe wskazania modeli i algorytmów Królewskiego.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.12.2023, 22:36
Dostał też do sztabu Jopa oraz swojego asystenta Hiszpana. Ja jestem z wyboru zadowolony - szkoda, że w połowie sezonu, a nie od początku.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.12.2023, 22:39
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dostał też do sztabu Jopa oraz swojego asystenta Hiszpana. Ja jestem z wyboru zadowolony - szkoda, że w połowie sezonu, a nie od początku.
To prawda, Sobolewski powinien zostać wymieniony znacznie wcześniej.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.12.2023, 22:39
A niezadowolenie Koalika- bezcenne.
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 29.12.2023, 22:41
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Eric Lira Fernández
https://es.linkedin.com/in/eric-lira...ndez-95ab15124

UEFA PRO Coach
Player Development Coach
Head Assistant Coach
Tactical analyst-Head of Methodology

- to z jego LinkedIn.
Eric Lira Fernandez
Trener UEFA PRO - Trener Rozwoju Zawodników - Główny Asystent Trenera - Analityk taktyczny - Kierownik Metodologii
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 29.12.2023, 22:43
Jaro twierdzi, że Albert Rude ma licencję UEFA Pro:
https://twitter.com/jarokrolewski/st...38939546759484

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.12.2023, 22:45
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
A niezadowolenie Koalika- bezcenne.
Na szczęście jad, manipulacje i tandetna propaganda nie wybierają Wiśle trenera.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.12.2023, 22:48
Coś czuję, że końcówka sezonu będzie znowu z Jopem za sterami.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.12.2023, 22:49
Ale wybor ja .......e... nie wierzę że cos z tego będzie... w czerwcu brak awansu i może cały projekt królewskiego jebnie wkoncu. Niech już się przestanie znęcać nad tym klubem...
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 29.12.2023, 22:52
woz - albo przewoz - to i tak ostatnie pol roku Wisly ( w tym ksztalcie) pokerowe zagranie i tyle - czas pokaze
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.12.2023, 22:58
Gość wygląda na farmazona.

Tak bardzo bronimy się przed uznanym trenerem z karuzeli ( Brosz, Ojrzyński, Nawałka) - nie rozumiem dlaczego, właśnie teraz potrzebujemy go najbardziej.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.12.2023, 23:02
Znalezione na Twitterze:

"Albert Rude, jako trener, preferuje ustawienie taktyczne 4-4-2. Jego kariera obejmuje zarządzanie drużynami takimi jak LD Alajuelense oraz CD Castellón. Styl gry, który prezentuje Rude, opiera się na tym ustawieniu, co sugeruje zbalansowane podejście zarówno do ofensywy, jak i defensywy, z równym rozłożeniem graczy w linii obrony i pomocy, co jest typowe dla klasycznego 4-4-2.

W trakcie jego kadencji w LD Alajuelense drużyna osiągnęła stosunkowo wysoki wynik bramek, co wskazuje na efektywną grę w ataku. Jego podejście do zarządzania meczem i taktyki prawdopodobnie wyważa między koniecznością obrony a chęcią skutecznego ataku.

Rude jest znanym zwolennikiem atakującej gry, co zostało zauważone podczas jego pracy w LD Alajuelense, gdzie osiągnął drugie miejsce w pierwszej dywizji Kostaryki. Oprócz praktycznego doświadczenia trenerskiego, Rude ma imponujące wykształcenie akademickie, pracując jako profesor nauk sportowych na uniwersytecie w Vic i współzałożyciel własnej akademii trenerów, MBP School of Coaches. Był także instruktorem na kursach trenerskich UEFA B, UEFA A i UEFA Pro oraz pracował w akademii FC Barcelona.

Jego filozofia trenerska łączy się z zaawansowanym wykorzystaniem danych i analiz. Rude czerpie inspirację z takich trenerów jak Klopp i De Zerbi, a jego analizy taktyczne różnych zespołów, w tym Barcelony Guardioli, są dobrze odbierane w świecie piłkarskim. Jego podejście do treningu i metodyka są uważane za innowacyjne, co idealnie pasuje do klubów, które stawiają na zaawansowaną analizę danych i statystyk."
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 29.12.2023, 23:02
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Gość wygląda na farmazona.

Tak bardzo bronimy się przed uznanym trenerem z karuzeli ( Brosz, Ojrzyński, Nawałka) - nie rozumiem dlaczego, właśnie teraz potrzebujemy go najbardziej.
moze dlatego ze zaden z tej karuzeli nie chce sobie nasrac w CV , boi sie ryzyka , albo chca gore pieniedzy
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 29.12.2023, 23:04
Tu znalazłęm CV trenera (po hiszpańsku)
Też twierdzi, że ma UEFA Pro
https://www.agustinlleida.com/images/CV-Albert.pdf

Profesor de los carnets UEFA B, UEFA A y UEFA Pro, impartiendo asignaturas como táctica, metodología y análisis del juego.

Tu zrobione ()
Escuela Túrbula Barcelona
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 29.12.2023 o godz. 23:07.

Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.12.2023, 23:07
Hiszpan raczej wzięty z tego względu, że rozumie piłkę jaką chcemy grać, rozumie hiszpanów, którzy stanowią o naszej sile ofensywnej, oraz jak ich wykorzystać.
Wynalazki polskie typu dzida do przodu i walka o piłkę nie zgrają się ze składem hiszpanów.
Osobiście jestem zmieszany, ale potrafię zrozumieć ten wybór w tej sytuacji, której jesteśmy.

czekam z niecierpliwością na ligę
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.12.2023, 23:25
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Hiszpan raczej wzięty z tego względu, że rozumie piłkę jaką chcemy grać, rozumie hiszpanów, którzy stanowią o naszej sile ofensywnej, oraz jak ich wykorzystać.
Wynalazki polskie typu dzida do przodu i walka o piłkę nie zgrają się ze składem hiszpanów.
Osobiście jestem zmieszany, ale potrafię zrozumieć ten wybór w tej sytuacji, której jesteśmy.

czekam z niecierpliwością na ligę
Ze wszystkim sie zgadzam. Mam tylko jedno ale. Dlaczego trener bez praktycznie zadnego doswiadczenia, bo przygody w Kostaryce za taka nie biore, a 20 meczow jednej rundy w 3 lidze hiszpanskiej tez nie bardzo przekladam na zdobyte doswiadczenie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.12.2023, 23:31
Dwa razy lepszy niż każdy z PMS. Jop możę się przy nim wyrobi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.12.2023, 23:40
Przegrane 3 baraże w 2 lata, tego nam trzeba

@Markus mam nadzieję że będąc tak obiektywnym będziesz równie chętnie wklejaj nieprzychylne opinie, szczególnie z Hiszpanii
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 29.12.2023, 23:48
Wywiad z trenerem z września 2023:
https://www.mundodeportivo.com/futbo...content=futbol
(tłumaczenie google chrome)
JAVIER ALFARO napisał(a):
Trener z Ripoll, który z Castellón był o krok od awansu na drugie miejsce, odwiedził Mundo Deportivo

Albert Rudé Rull (Ripoll, 18 września 1987) to jeden z tych trenerów, którzy prędzej czy później odniosą w piłce nożnej wielkie sukcesy. Student piłki nożnej, jeśli w ogóle taki istniał, w zeszłym roku był bardzo blisko awansu do drugiej ligi z Castellón , a obecnie czeka na nowy projekt. Ma doświadczenie m.in. w takich zespołach jak Pachuca , Inter Miami czy Alajuelense , a najlepsze dopiero przed nami. Niedawno rozmawiał z Mundo Deportivo o swojej dotychczasowej drodze, swoich planach na przyszłość, a przede wszystkim o tym błogosławionym szaleństwie zwanym piłką nożną.

Kim jest Albert Rude?

Trener piłki nożnej, pasjonat tego sportu. Teraz, gdy mam przerwę, lubię odwiedzać kolegów i oglądać, jak pracują.

Kiedy wiedziałeś, że chcesz zostać profesjonalnym trenerem?

W wieku 24 lat doznałem kontuzji grając dla Manlleu, musiałem przejść na emeryturę i, jak to mówię, przeszedłem na ciemną stronę mocy. Zacząłem trenować jako trener, a także stworzyłem firmę szkoleniową piłkarską dla trenerów i analityków o nazwie "MBP School of coaches". Podczas prezentacji spotkałem Diego Alonso, który zasugerował, abym został częścią jego sztabu trenerskiego w Pachuca i tam zaczęła się moja droga zawodowa.

Czy brak długiej kariery zawodowej jako zawodnika jest wadą w porównaniu do innych trenerów?

Jest to wada na poziomie pozycjonowania. Kiedy wchodzę do szatni, gracze nie mają żadnego odniesienia do mojej kariery jako zawodnika. Ale jednocześnie nie dotarł niczym zanieczyszczony. Bycie młodym to także ułomność i czasami nie jest to łatwe, ale jednocześnie wdzięczne.

Czy kiedy byłeś mały, zwiedzałeś świat gier wideo poświęconych zarządzaniu piłką nożną?

Dużo grałem, ale skupiałem się na perspektywie taktycznej. Nie skupiałem się tak bardzo na transferach i tym podobnych, ale raczej na części taktycznej.

Ile godzin dziennie poświęcasz piłce nożnej?

Obecnie, w okresie przejściowym, poświęcam więcej rodzinie, ale przy projekcie poświęcam od 10 do 12 godzin dziennie.

Czy będąc trenerem drużyny masz czas na oglądanie innych zawodów?

Bardzo mało. Dlatego teraz korzystam z okazji, aby obejrzeć wiele meczów i odwiedzić wielu trenerów. Kiedy jesteś w zespole, jesteś skupiony na tym projekcie 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

Jakie są drużyny Alberta Rudé?

Pierwszą rzeczą, jakiej chcę, jest to, aby byli konkurencyjni. Od dziecka jestem osobą bardzo lubiącą rywalizację i staram się, żeby moje zespoły takie były. Od tego momentu należę do "szkoły Barcelony". Piłka jest dla mnie najważniejsza, jeśli jej nie mam, denerwuję się i staram się ją jak najszybciej odzyskać. Ale jestem też związany z nowym futbolem. Coraz trudniej jest przełamać bloki obronne, a drużyny takie jak nasza cierpią, ponieważ atakują małe przestrzenie i muszą bronić bardzo dużych przestrzeni. Wywarcie niewielkiej presji, aby rozciągnąć drużynę przeciwną i zapewnić sobie więcej przestrzeni, jak robi to Brighton z De Zerbi, to po części to, co próbował osiągnąć na poziomie trendu. Zawsze chciałem być głównym bohaterem z piłką i bez niej, stawiając na takie rzeczy jak wysokie ciśnienie.

Ale to nie jedyny sposób na grę w piłkę nożną.

Nie, musisz także uczyć się od innych stylów. Ponieważ futbol ostatecznie tego od ciebie wymaga. W pewnym momencie będziesz musiał grać niskim blokiem, a w pewnym momencie będziesz musiał pominąć linie. Jeśli jesteś kamikadze i mówisz, że tego nie zrobisz, piłka nożna sprawi, że za to zapłacisz.

Czy trener podąża za drużyną, czy drużyna podąża za trenerem?

Myślę, że musisz dostosować się do tego, co masz, ponieważ futbol należy do zawodników. Nie możesz sprzeciwić się temu, co masz, ale te adaptacje muszą być inteligentne. Wiem, jak trenować i przekazywać pewien rodzaj futbolu, a zawodnik to dostrzega. Ostatecznie bardzo ważne są także relacje na boisku. Nie jest ważne, jakich mam zawodników, ale to, jak się z nimi komunikuję.

Jak bardzo i jak zmieniła się gra w porównaniu do piłki nożnej w latach 90.?

Sporo się zmieniło. Głównie na poziomie rytmu, z piłką i bez piłki. Na poziomie fizycznym gracz został znacznie zoptymalizowany.

Mistrz Europy lat 90., jak daleko zajdzie w obecnej Lidze Mistrzów?

Myślę, że przejdą przez fazę grupową, ale w play-offach będą bardzo cierpieć.

Porozmawiajmy o jego czasach jako asystenta Diego Alonso w Inter Miami (2020). Czy wyczułeś już możliwości rozwoju, jakie miał projekt?

Jasne! Jest powiązany z Davidem Beckhamem i wszystko, co robi Beckham, prędzej czy później kończy się sukcesem. Mieliśmy bardzo dobry skład, ale trzeba go było budować od zera.

W tym składzie był Gonzalo Higuaín. Co możesz mi o nim powiedzieć?

To było zwierzę z okolicy. Jego ruchy i umiejętność wykańczania były niesamowite. Był świetnym graczem.

MLS, na jakim poziomie umieścilibyśmy ją jako ligę? Nad hiszpańską sekundą?

To zależy od zespołu. MLS bardzo się rozwinęło. Inter Miami zdobył Puchar Lig Amerykańskich, rywalizując z drużynami z Meksyku, co było nie do pomyślenia 10 lat temu.

Czy drugiemu trenerowi przypisuje się mniejsze znaczenie niż jemu?

Myślę, że tak. Bez personelu technicznego i dobrej sekundy sukces trenera jest prawie niemożliwy. Drugi operuje większą ilością informacji niż pierwszy, ponieważ gracz zbliża się do nich.

Porozmawiajmy o Twoich pierwszych doświadczeniach w roli głównego trenera. Miało to miejsce w Alajuelense w Kostaryce.

To historyczny zespół, wspaniały. To było bardzo wzbogacające doświadczenie. Pozwoliło mi to przejąć kontrolę nad potworem i dotrzeć do finału oraz zakwalifikować się do międzynarodowych zawodów.

Ile razy widziałeś powtórkę zeszłorocznego meczu Alcorcón-Castellón, w którym niewiele brakowało ci do awansu do drugiej ligi?

Pięciokrotnie. Widziałem to wiele razy i zawiodła druga część. Mieliśmy tego bardzo blisko. Nie wiedzieliśmy, jak zareagować na jego gole.

Jaki będzie kolejny krok w Twojej karierze?

Otrzymałem oferty, ale nie zawierały one kontekstu i nie był to czas, aby powiedzieć "tak". Czekam na projekt, który widzę wyraźnie jako kolejny krok. Jeśli uda mi się pozostać blisko rodziny, tym lepiej, że nie było mnie przez siedem lat. Ale jeśli nie, jesteśmy gotowi wyjść, ponieważ jesteśmy nomadami. Chciałbym, żeby tak było w hiszpańskim futbolu, ale nie jestem na nic zamknięty.

Gdzie widzisz siebie za pięć lat?

To zmienia się tak bardzo i tak szybko, że pięć lat wydaje mi się długim okresem czasu. Będę wtedy miał 40 lat i mam nadzieję, że będę w dobrej lidze, w dobrym zespole, bardzo chciałbym grać w europejskich pucharach. Bardzo chciałbym przeżyć to doświadczenie.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 29.12.2023 o godz. 23:52.

Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.12.2023, 23:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post

@Markus mam nadzieję że będąc tak obiektywnym będziesz równie chętnie wklejaj nieprzychylne opinie, szczególnie z Hiszpanii
A dotarłeś do jakichś? Pytam bez uszczypliwości,
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów