|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Sobolewski zawalił mecz ustawieniem i brakiem zmian. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Powinno walnąć w stół po spadku. Audyt, walne zebranie akcjonariuszy, plan naprawczy, restrukturyzacja. Po tym dopiero wznowienie finansowania. Brak tego to przepalanie pieniędzy w piecu. Lepiej odkładać na restart. Drobni akcjonariusze. Wywalili 7 milionów na klub. Nie ma żadnej formy samoorganizacji. Idealnie byłoby to zorganizować we współpracy z Socios. Wiadomo, że jest to akcjonariat z formalnego punktu mniejszościowy. Ale bez takiej formy ponad 8 % akcjonariuszy nie może nawet wydać oświadczenia co myśli o zarządzaniu klubem. Wreszcie ogół kibiców. Wczoraj tak około 70 minuty przy stanie 1:2 zapodano "Wisła to jest potęga". Trochę żenująco to wyglądało. Rozumiem wsparcie jak jest chwilowy kryzys. Ale brak reakcji trybun na działania prowadzące do upadku klubu to strzał w kolano. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Utrzymanie w składzie Fernandeza będzie dawało cień szansy na awans, bo to w zasadzie nasza ostatnia szansa na awans w tym układzie właścicielskim.
Za rok o tej porze, o ile zostaniemy w I lidze, ustalanie składu będzie się zaczynało od Wachowiaków i innych Talarów, którzy są materiałem piłkarskim na maksymalnie II ligę. Nie będzie żadnego piłkarza, który prezentuje sobą jakikolwiek poziom, będą chłopy wzięte na sztukę, żeby liczba graczy na ławce się zgadzała. Bez pieniędzy na transfery i kontrakty będziemy grzebać w transferowym śmietniku. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja chciałem tylko zwrócić uwagę co zrobił Fernandez po jego dośrodkowaniu z rożnego, po którym padła bramka dla nas. Fernandez sprintem pobiegł po piłkę do bramki i w 10 sekund był na środku boiska żeby grać dalej. Co robi Szot- strzelec bramki? Biegnie do narożnika, kładzie się na plecach i leży w ekstazie z 30 sekund, a z nim większość drużyny, jakby LM wygrali. I tak to trwało i trwało.
Piszę to po to, bo niewiele rzeczy mnie tak wk.... jak ta nasza ślamazarność, żadnego przyspieszenia, żadnej kontry, wszystko w poprzek, celebrowanie każdego rzutu wolnego, wyrzutu z autu, z których nic nie wynika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
zawodnik meczuto oczywiście Szot , WSZYSTKIE 3 bramki z jego bezposrednim udziałem ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
A co przy 2 golu dla łęcznej powiecie o postawie Łasickiego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czego bronił Szot przy 2 bramce dla Łęcznej? Pilnował siatki w bramce? Co zrobił Broda przy tej samej sytuacji? Kabaret.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 05.11.2022 o godz. 17:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przy drugiej bramce Colley zaliczył asystę, więc Broda pobiegł mu za wczasu pogratulować, przecież to wyjście z bramki było totalnie bezsensowne...? Szot postanowił wbiec do bramki i obserwować akcję będąc za linią bramkową więc pewnie uznał, że nawet nie warto interweniować.... jest jeszcze czwarty który wracał truchtem ale też uznał, że nie warto interweniować, podaj Łasicki... W sumie Basha też stoi jak kołek i nie wie co się dzieje... Obrona to jest nasz konik...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zamiana Biegańskiego na Brodę, bo ten wyjął karnego w PP, to strzał w stopę. Teraz nie czas żeby Broda się uczył grać.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Za co gość w Łęcznej z numerem 77 dostał żółtą kartkę?
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Znów mecz przegrany w znacznej mierze przez trenera. Pomijam już kwestie taktyczne, ale samym zestawieniem składu strzelił nam gola samobójczego. Mając do dyspozycji takich piłkarzy jak Pereira czy Żyro, powinien ich wysłać na boisko: jeśli nie od początku, to przynajmniej przez większą część drugiej połowy, a nie trzymać ich na ławce lub dać tylko parę minut jednemu. Poza tym naprawdę nie rozumiem, dlaczego wciąż gra w roli prawego obrońcy Szot, który piłkarsko jest bardzo słaby i kompletnie się do tego nie nadaje. Strzelony gol tego nie zmienia.
Podobnie Colley: to jeden z najbardziej przereklamowanych zawodników. Słabiutki w grze głową, popełniający błędy w ustawieniu i regularnie matujący jakieś dramatyczne kiksy. Dziwi też uparcie trzymanie się gry jednym środkowym napastnikiem - to zaledwie pierwsza liga do diaska, mając tak marnych jakościowo zawodników naprawdę można grać dwójką w ataku (Żyro i Rodado) plus ofensywni boczni skrzydłowi, a nie bawić się w ustawienie, do którego Wisła nie ma wykonawców. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ANouc przepraszam za złośliwość- będzie filmik z szatni po meczu? Chciałbym zobaczyć twarze zawodników, który wqrwiony a który mina- zwisa mi to.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co to był za mecz.................
No to, że tego nie wygraliśmy tworząc tyle sytuacji to już nie frajerstwo, a patologia. Rzucę parę luźnych przemyśleń by nie powielać napisanych już opinii. 1. Odjebcie się od Talara. Młodzian tworzył dużo większe zagrożenie ze swojej strony niż dużo bardziej doświadczony Hugi z drugiej strony. Mógł mieć conajmniej 1 asystę w tym meczu, jeśli nie dwie - ale nasi robili wszystko, żeby bramki nie strzelić. Jedyny nasz młodzieżowiec, który potrafi dokładnie zagrać do przodu. Z tych młodych to on jest zdecydowanie najlepszy. 2. Co do Bashy. Znamienne było to, że przez większość meczu mnie denerwował i irytował.... ale jak zszedł to w ułamku sekundy przestaliśmy grać cokolwiek. Nie potrafiliśmy przejść środka pola bez niego. Po prostu nasza gra siadła na 15 minut i dopiero pod koniec coś tam znowu zaczęliśmy tworzyć na aferę. 3. Broda. No cóż, dziś słaby występ. Bywał elektryczny - na szczęście bez konsekwencji. Ten faul na nim co nas uratował... no cóż, nie powinien się dać tak łatwo przepchnąć bo inny sędzia mógłby na to spojrzeć inaczej. Przy 1 bramce bez szans, przy drugiej niepotrzebnie wyszedł z bramki. Zawodnik przy piłce miał krycie, powinien był tylko przesunąć się w świetle i czekać co zrobi przeciwnik. Ma tu zastosowanie prosta zasada, masz obrońcę przed sobą, który przeszkadza przeciwnikowi = nie wychodzisz z bramki. Tym bardziej, że przeciwnika wyrzuciło w okolice narożnika piątki i było prawie pewne, że będzie podawał, bo Colley blokował linię strzału. 4. Rodado jak zwykle w swoim stylu. W prostej sytuacji głupieje, by potem oddać zarąbiście trudny i efektowny strzał po podaniu Talara - aż szkoda, że to nie wpadło. Niestety to było praktycznie jedyne jego dobre zagranie. Oprócz tego czapka niewidka... 5. Szot - Wspaniały gol głową.. jak on to tam zmieścił to sam nie wiem.... Wracając jednak do defensywy - 1 bramka na 1 rzut oka jego, z tymże ja bym go za bardzo nie winił. Był przed przeciwnikiem, nie był spóźniony, czyli ustawiony OK, zgarnąłby prawie każdą piłkę na dłuższy słupek. Uważam, że po prostu przedłużenie głową było rewelacyjne. Taki lekki lobik idealnie za jego plecy, gdzie mu wskoczył przeciwnik. Szot musiał obserwować piłkę, nie był w stanie do końca przewidzieć, gdzie jest przeciwnik - tylko w przybliżeniu. Wiadomo, maczał przy tym golu palce - ale jakoś specjalnie go nie winię za tego gola. Przede wszystkim maestria podania przeciwnika, abstrahując czy to było zamierzone czy przypadkowe zagranie. Za to wejście za linię bramkową przy 2 golu, co to kwa było 6. Czy ktoś zarejestrował Hugiego na boisku? Bo ja dopiero jak schodził do szatni.... 7. Edit : zapomniałem pochwalić Baltę. Rzadko mi się to zdarza. Bardzo dobry mecz. 8. Edit : Gustomski dzień Boga. To co wyprawiał w bramce to się w pale nie mieści. Mecz kuriozum. To było nie do zremisowania, a my potrafiliśmy to przegrać. Nie komentowałem od razu, bo jeszcze bym wypier.... klawiaturę za okno w trakcie pisania.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.11.2022 o godz. 10:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zdecydowanie to co odwala obrona w 1 lidze to jest kabaret. Niewykorzystane sytuacje swoją drogą, ale jeżeli każda akcja przeciwnika śmierdzi golem, bo nasi tam stoją jak sparaliżowani to - jak mawiał klasyk - wiedz, że coś się dzieje. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy to tak niskie umiejętności (ale cholera, ci goście grali w ekstraklasie), czy beznadziejne ustawienie, czy jeszcze coś innego, ale wystarczy porównać obronę naszą a Łącznej. Ci goście w pole karnym byli jak mur, większość podań kończyło się na ich pierwszym obrońcy, górne piłki też zgarniali, ogólnie nie było tam jakiejś paniki, tylko wytrwała obrona. Nawet nie chce wiedzieć z jakim workiem bramek my byśmy wrócili, gdyby drużyna przeciwna oddała 25 strzałów na naszą bramkę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Ale to w sumie nie wina Hugiego, że w Wiśle od dawna panuje kult skrzydłowego pozbawionego szybkości (Hugi, Młyński, Żyro, Talar, wcześniej Jean Carlos i Savić etc.). U nas jeśli ktoś chce być skrzydłowym, to przede wszystkim musi być pozbawiony 1) przyspieszenia, 2) szybkości 3) dryblingu (tutaj pewnym wyłomem - zapewne nieplanowanym - jest Pereira). No to trudno się Hugiemu dziwić, że jest wolny jak wóz z węglem. W końcu takich skrzydłowych poszukujemy. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |