|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Myślę, że trochę przesadzasz, że ktoś naciągał Nowaka itp na inwestowanie. Chyba chłop świadomie wkłada kasę?
A brak transparentności to podejrzewam, że wynika stąd, że muszą ukrywać swoja nieudolność. Miało byc pięknie, miała właśnie być ta transparentność ale jak zobaczyli, że nie umieją zarządza klubem to wleli lecieć na farmazonie, że wszystko się spina, z długów się wychodzi, oni zawsze na wszystko mieli plan na wychodzenie z długów, na budowę zespołu, sztabu pracowników itp do tego doszedł układ rodzinno-przyjacielski, który też sam w sobie nie wyzwala transparentności, raczej dodaje ukrywania się ze swoimi decyzjami wynikającymi z nepotyzmu niż chwaleniem się, że my przy obiadku rodzinnym postanowiliśmy, że zatrudnimy w klubie swojego kolegę itp A jak już przyszedł spadek i dopiero to wymagało umiejętności, spięcia tego gówna finansowo, wytłumaczenia co jest grane, to jedyne co mgli wysmażyć ci nieudacznicy t powiedzenie, ze zajebali. Ja uważam, że jedyne czemu winne jest trio to nieudolne zarządzanie, brak wiedzy i pomysłów, budowanie sobie oblężonej twierdzy i nepotyzm. Ten cyrk uważam, że wynika z braku umiejętności niż jakiegoś skoku na kasę. A co do wkładani swoich pieniędzy itp to normalne, że nikt się nie kwapi żeby tracić miliony na klub i od początku było mówione, że to jest w formie pożyczki. Także nie rozumiem czepiania się, że ktoś chce swoją kasę odzyskać, to jest ich kasa a nie Twoja czy Wisły. Nawet przy założeniu, że chcą jakiś procent więcej odzyskać - tym bardziej patrząc na skalę inflacji przez ostatnie lata - a akurat trafili najgorzej jak mogli, na ten okres gdzie pożyczenie chociażby na 3 lata kasy, bez odsetek to kompletna klapa. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Naciągnięcie Nowaka? Czy Ty się czytasz? Wiesz jaka jest cena nominalna akcji przy emisji, za ile Nowak rzeczywiście nabył swój pakiet? Włożyli kasę do klubu? Owszem, płacąc za usługi reklamowe - jak wiele innych firm. Ktoś ich do podpisów zmuszał? Co to za bzdurne argumenty? Spodziewałem się, że zaczniesz (zaczniecie) próbować oczerniać Socios. Znajdź mi jedno stowarzyszenie w Polsce, które działa tak transparentnie, które co miesiąc rozlicza się z każdej złotówki. Nasza pomoc to już 5 mln zł dla klubu, w zdecydowanej większości w DAROWIZNACH. Więc od nas dwa kroki w bok. Jeszcze jedno - nie imputuj, że Socios nie chce transparentności, bo od lat działamy i zabiegamy o to, by w RN spółki był przedstawiciel Socios. Właśnie po to, by było przejrzyście, byśmy mieli "narzędzie", które pozwoli na kontrolę działań w spółce.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 09.10.2022 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Od lat dzialacie i efektu zero. Cos slabe te dzialania, a tu wystarczyloby zrobic jedna prosta rzecz.
Klubie, chcecie kase ktora gromadzi Socios? Super. To Dajecie nam miejsce w RN celem mozliwosci kontroli na co ta kase wydajecie. Chyba rozumiecie, ze z uwagi na przeszlosc to oczywiste oczekiwanie. Nie zgadzacie sie? Spoko. Wydamy oswiadczenie i poinformujemy z jakich powodow Socios wstrzyma przekazywanie pieniedzy do klubu. Koniec przekazu. Klub, ktory nie ma nic do ukrycia dalby Wam miejsce w RN. Nie dali, bo nie chcieli dac, bo mogloby wiecej gowna wyplynac. Coz, Sarapata i ekipa tez byla tu lizana po jajkach, broniona do samego konca. Nawet jak sie gowno wylewalo. Brak tansparentnosci z czegos wynika. Zazwyczaj z tego, ze cos sie chce ukryc. Pytanie co chca ukryc obecne wladze jest jak najbardziej zasadne. I dlaczego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja .......e, oczywiście nie wiesz, że kasa od Socios póki co jest wstrzymana i miejsce dla kogoś z Socios też ma się znaleźć.
Weź już przestań .......ić z łaski swojej i idź w ..... ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja .......e, rozumiem, ze Socios istnieje od paru miesiecy, nie od 3 lat i od paru miesiecy przekazywalo srodki a nie od 3 lat nie pytajac na co kasa idzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Wy.juz działaliscie, przed Trio dziekujemy i wypierda*aj. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wy to znaczy kto? Bo mam wrażenie, że wątpliwości wyrażane przez skarabeusa to nie stanowisko tych co już działali.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kolejny raz piszesz o czymś, o czym nie masz pojęcia, albo po prostu znowu świadomie kłamiesz.
Socios przekazywało środki na cele przegłosowane przez członków stowarzyszenia, na podstawie umów darowizn. W umowach jest konkretnie wskazane, na co pieniądze mają być wykorzystane. Znajdują się tam również zapisy, które pozwalają nam na pełną kontrolę, w jaki sposób te pieniądze zostały wykorzystane. Od zakończenia w czerwcu poprzedniej umowy, nie przekazujemy żadnych środków, jasno zakomunikowaliśmy właścicielom i zarządowi (obecnemu), że interesuje nas głównie inwestowanie w rozwój klubu, w jego fundamenty (np. współfinansowanie wykupu bazy w Myślenicach). Zapewne jedynie przypadkiem ominęły Cię słowa prezesa Nowaka, który w jednym z wywiadów powiedział: "Zarząd Socios chce przekazywać pieniądze na konkretne cele. Ja jako prezes wolałbym, żeby te środki szły na działalność bieżącą". To tyle odnośnie przekazywania środków bez pytania "na co idzie kasa". Od lat działamy i nie widać efektów? To może powiedzieć tylko wyjątkowy ignorant. Co do RN, to od wejścia do niej członka z ramienia Socios dzieli nas tylko głosowanie i odpowiednia uchwała na Walnym spółki. Ja wiem, że Ty byś pewnie załatwił to wcześniej, tylko się nie chciało, prawda?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 09.10.2022 o godz. 16:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że to nie jest frajer tylko zadaniowiec realizujący politykę określonej grupy. Grupy, która osadziła na stanowisku prezesa pana Nowaka, jego ustami buńczucznie deklarowała przejęcie klubu i jego finansowanie, a teraz rakiem wycofująca się z tych deklaracji i usiłująca wymusić finansowanie na innych poprzez rzucanie na lewo i prawo oszczerstwami.
Przynajmniej tak to z zewnątrz wygląda. Szkoda, że dziennikarze ograniczyli się do spisywania tych opinii, a nie zapytali jak to się stało, że pan Nowak tak drastycznie zmienił zdanie w tak krótkim czasie. Bo gdy lansował się opowiadając jak to on i jego wspólnik są gotowi zwiększyć udziały w klubie to kryzys w budownictwie był już w pełni. Nic się przez te kilka tygodni nie zmieniło. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zadaje pytania, ktore padaja za kulisami w nieoficjalnych rozmowach. To, ze nie sa wygodne, to jest zupelnie odrebna sprawa. To, ze komus moga sprawic przykrosc - kibicow Wisly od 3 lat za sprawa trio ciagle spotykaja przykrosci. Szkoda, ze wtedy nie ma takich glosow oburzenia.
Serek. Piszac o braku efektow odnosilem sie do miejsca w RN. Akurat Socios jest transparentne i dlatego domaganie sie miejsca w RN powinno byc bardzo dosadne. Szczegolnie po pierwszych "wyczynach" klubu, ktore budzily ogromne watpliwosci. Przypomne, ze klub otrzymal 10 mln zlotych od kibicow, ktore nie wiadomo do dzisiaj na co zostaly wydane. W tym kontekscie mowilem o odpowiedzialnosci Socios jako jedynej organizacji kibicowskiej. Czemu udajecie, ze jest inaczej i nie dostrzegacie tej patologicznej sytuacji? To samo bylo za sharkow. Tez wszystko bylo pieknie, ladnie, ale za chuja nie mozna bylo dowiedziec sie na co idzie w klubie kasa. Dzisiaj wiemy. Nie twierdze, ze trio wynosi w reklamowkach pieniadze. Ale chce jako udzialowiec i uczestnik praktycznie wszystkich zbiorek, wiedziec na co poszly te 10 mln. Na co zostaly przepalone. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niewygodne pytania? Nie zadajesz niewygodnych pytań, to wygląda na w pełni świadome kolportowanie plotek, by w złym świetle przedstawić obecnych właścicieli klubu. Nieważne, że to nieprawda, ważne, żeby się bajeczka przyczepiła i rozniosła. A jeśli robisz to nieświadomie, to nie jest Ci zwyczajnie głupio, że połknąłeś jak pelikan taką historyjkę? Miałeś jakiekolwiek powody, by wierzyć w te oskarżenia, które jak sam piszesz zasłyszałeś "za kulisami"? Może naszła Cię chociaż refleksja odnośnie tego zakulisowego towarzystwa?
Rada Nadzorcza? Jeszcze raz przypomnę, jakim kredytem zaufania w latach 19-20 cieszyli się właściciele klubu, a jak nieufnie podchodzono do Socios. Jesteśmy nadal młodą organizacją - jak sobie to wyobrażasz, że mając za sobą kilka miesięcy działalności, po wszystkim, co się w klubie w latach wcześniejszych wydarzyło, mieliśmy żądać obecności w organach spółki? Przecież to byłoby odebrane jednoznacznie - wraca stare, pchają się znowu do koryta kibole. Odpowiedzialność Socios? Wybacz, ale kompletnie odrzucam takie do nas pretensje. My klubem nie zarządzamy, a póki co, nie mamy też możliwości kontroli. Niczego nie udajemy, również uważamy, że pieniądze nie zostały dobrze spożytkowane - to chyba oczywiste, skoro jesteśmy w takim, a nie innym miejscu na sportowej mapie Polski. Dlatego też nie podpisaliśmy jeszcze umowy z klubem, bo nie chcemy, by nasze pieniądze były wydawane na bieżącą działalność Mogę właścicielom czy zarządowi wytknąć popełnione błędy, wiele nietrafionych decyzji (szczególnie w obszarze polityki sportowej), ale na pewno nie mam absolutnie żadnych podstaw, by zarzucać komukolwiek z trio nieuczciwe zamiary, co Ty z kolei bardzo chętnie robisz, nie mając ku temu nawet pół sensownego argumentu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To wzmocnijcie tę organizację, choćby tylko do niej wstępując, a siła jej głosu będzie większa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Serek jak trochę z innej beczki.Czy orientujecie się czy w czasie względnego spokoju kiedy trzymaliśmy się na powierzchni w ekstraklasie były czynione jakiekolwiek starania ściągnięcia do klubu inwestora lub jego sprzedaży?Nie mam na myśli ostatniego czasu i wypowiedzi jakoby praktycznie każdy miał kontakt z kimś z kasą.Chodzi mi o realne działania a nie tylko mydlenie oczu w wywiadach i twitach?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Serek ja też mam pytanie.czy mamy lub możemy mieć przedstawiciela w zarządzie klubu? W końcu jesteśmy jednym z głównych sponsorów Wisełki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry, że się wcinam ale sponsorzy nie są od tego, żeby zarządzać klubem.
Właściciele decydują o zarządzaniu poprzez wskazane przez siebie osoby. Natomiast My jako jeden z największych sponsorów powinniśmy mieć możliwość oceny ich zarządzania poprzez przekazywanie bądź nie środków na działalność klubu. Za każdym razem głosujemy na co idą środki. Z wypowiedzi Zarządu Socios wynika, że na bieżącą działalność darowizn już robić nie chcemy - i ja osobiście takie stanowisko popieram. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie mamy przedstawiciela w zarządzie i raczej nie myślimy, by go mieć - Socios, co od samego początku założyliśmy, nie jest od zarządzania klubem. Jak już wcześniej wspominałem, będziemy mieć za to najprawdopodobniej członka RN Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ten wywiad prezesa........ tragiczny.
Parafrazując Jankesów - gówno wpadło w wentylator. Egoistycznie to fajnie poczytać coś więcej o sprawach wewnętrznych klubu, ale w profesjonalnym środowisku takie coś nie powinno nigdy ujrzeć światła dziennego! Wychodzi z prezesa prosty budowlaniec, a nie menadżer niestety. Ja cenię prostolinijność i szczerość, ale nie na tak eksponowanym stanowisku. Ten wywiad kompromituje wiarygodność klubu w oczach sponsorów, ukazuje zarząd Wisły w tragicznym świetle, jestem totalnie zniesmaczony. Nie wiem czemu miał służyć? Wytworzeniu publicznej presji na TJ? Pisanie o tym, że w zarządzie Wisły jest więcej polityki niż w rządzie RP.... To tak jakby napisać, że w Wiśle jest większy burdel niż w rządzie..... Miałem nadzieję, że facet jest ogarnięty... Kur** Mać. Wychodzi prezes spółki i mówi, że nie bardzo coś może, bo wszyscy się kłócą, a X robi w wała resztę właścicieli..... W klubie burdel, ale on cały czas próbuje. Ja pier*&^%. Patrząc jaka jest napięta sytuacja w klubie, to tak jakby na eleganckim przyjęciu próbował beknięcie żony zamaskować donośnym pierdem. Masakra totalna. Dalej przecieram oczy ze zdumienia.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.10.2022 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
mam mieszane uczucia, z jednej strony tak to odbieram ja Ty
wlaciwie dokaldnie tak samo to odbieram natomiast co do wniosków końcowych już bardziej ambiwalentnie profesjonalnych true-managerów już mielismy i wiele z tego nie wyniknęło najlepszy teoretycznie , był taki pro , że został przez familie po prostu wysiudany może właśnie potrzebny jest taki "Senator Stanisław Polak" , który gdy mówią że nie da sie zrobić przyjdzie i to zrobi ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Władzio jak robotnik na budowie dostał polecenie to je wykonał. Sam z siebie raczej nie wpadł na pomysł walenia w TJ.
Mnie i tak załamują reakcje wśród kibiców chwalącego go za ten skecz, bo przecież powiedział jak jest Kuba też dostał owacje bo powiedział zajebałem. Ja to np. chciałbym się dowiedzieć od szanownego prezesa jak to jest, że klub ma dziurę w budżecie (przy założeniu, że wszystkie transfery out zostaną spłacone) na poziomie 1,3mln mimo, że aktualna frekwencja jest dużo wyższa od tej zakładanej przed sezonem, a niektóre transfery nie zostały zrealizowane (lewy obrońca, środkowy pomocnik). Dodatkowo odszedł Mehremić (transfer gotówkowy). Kto za to odpowiada i gdzie są te pieniądze? Wydaje mi się, że to bliższe temu czym zajmuje się prezes, a odpowiedzi nie otrzymaliśmy. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jeśli pijesz do mnie , to zwracam uwage że ja tylko gdybam
cały czas sie łudze ze Władek zerwie sie z truskolaskiej smyczy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie pije do nikogo personalnie. Po prostu akurat mnie natchnęło żeby coś skrobnąć
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Stary trick, robi się burdel w klubie to cyyyyk wyciągamy magicznych inwestorów z dupska XD władze się zmieniają, sposoby na uglaskanie kibiców nie
A w międzyczasie obwoźny cyrk złożony z zawodników ubranych w czerwone trykoty z biala gwiazda na piersi jeździ po Polsce z pokazem który przyciąga na stadiony rzesze kibiców. Każdy chce zobaczyć "Drużynę która nigdy nie wygrywa". Trzeba przyznać, że to dosyć kreatywny sposób na przyciągnięcie ludzi spowrotem do tej umierającej formy rozrywki No cóż, mamy 21 wiek, kobieta z broda czy karzeł w stroju krasnala już na nikim nie robią wrażenia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Problem jest taki, że już teraz mamy cyrk z właścicielami, kłopot z dopięciem budżetu, przerost płac.
A jednocześnie zapewne przerwę zimową skończymy w środku tabeli, z naprawde sporą stratą do miejsc 1-3, może realnie z szansą na walkę na baraże na wiosnę (optymistycznie). Nikt raczej nie będzie szalał na rynku transferowym, bo już mamy problem z pensjami - a jak to było wyraźnie słychać w wypowiedziach naszych szanownych władz - nikt sobie nie wyobraża braku awansu, bo będzie to już finansowa katastrofa dla klubu. I zaczyna to trochę przypominać ruchy Cupiała, żeby za wszelką cenę zdobyć akurat w tym sezonie LM - tylko, że teraz wszystko jest postawione na awans. Zapewne też nikt z zagranicznych grajków też nie wyobrażał sobie takiej sytuacji, że pobędzie dłużej niż 1 sezon w 1 lidze - potem powrót do ekstraklasy, fajne miasto, klub, kibice, pensja itp. Warto generalnie się pomęczyć jeden sezon... Teraz jak widzą co się dzieje, to jeszcze może im się chce - ale jak okaże się, że dalej jest równia pochyła to kto wie ile jeszcze pograją i czy będzie jakakolwiek motywacja, żeby tu być. Chciałbym, żebyśmy zrobili dobre 2-3 mecze do końca roku i wróciła nadzieja u wszystkich, ale ciężko to widzę. A dwa, że nikt z tej ligii już nas nie bierze jako "przypadkowego hegemona" w tej lidze ze spadku, tylko kolejną przeciętną drużynę, gdzie każdy wynik jest z nami możliwy. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja to od razu napisałem, że ten człowiek (Nowak) powinien zostać wypieprzony z Wisły. Dziwi mnie tak małe oburzenie tym wywiadem i jego osobą.
Gościu z zerowym pojęciem o prezesowaniu, kłamca i kolejny nieudacznik. Nawet jeśli jako prezes ma pełnić jedynie rolę doradczą dla wielkiego trio czy też duetu Jaro-Kuba, to co on może doradzić? Że sztab medyczny jest ok bo mu pomógł z łokciem, a jego zdaniem Wisła powinna zatrudniać jedynie piłkarzy z małopolski z wiślackim serduchem? To jak ma być dobrze w klubie skoro tacy nieudacznicy się kręcą wokół osób decyzyjnych i takie złote rady dają i jeszcze skłócają wszystkich? Wywiad z nim to podsumowanie tych 3 lat i takie odsłonięcie kurtyny, co się działo wcześniej i co się będzie działo dalej. Wystarczyło, że gościu się odezwał i wyszło na jaw co się w klubie i wokół trio dzieje. Jesteśmy skazani z takimi ludźmi na porażkę. Tak samo jak z Kubą zajebałem Błaszczykowskim, zero podsumowania degrengolady 3 letniej. Krótkie zajebałem bo nie grałem. Później trochę udawania, że coś się zmieni - konferencja, nowe rozdanie z Brzęczkiem - teraz to samo, zmiana jedynie trenera i udawanie, że to ma w czymś pomóc. A cały czas takie Nowaki itp w klubie siedzą. Może się jeszcze okazać, że zajebaliśmy co do np Urygi i Ondraska, trzymając ich w klubie jako inwalidów, awansu nie zrobimy, akurat wrócą do gry jak już awans będzie niemożliwy, pensje im płacimy, i po kilku miesiącach nowego roku stąd s.......ą bo nie myśleli, że przyjdzie grać (siedzieć na L4) w I lidze 2 lata. Także to też będzie fajny liść w twarz dla kibiców, Wisły i jej finansów. PS Trzymanie tego sztabu medycznego, trzymanie Pana Kmiecika, trzymanie takiego głupka jak Nowak, to jest idealna droga do II a może nawet III ligi. Wszystko to zamknięte koło i cały czas się wszystko zapętla. Stawiamy na legendy, nieważne czy mają kompetencje = nie rozwijamy się, stoimy w miejscu czyli cofamy się bo inni uciekają = spadamy niżej Trzymamy taki sztab medyczny jaki mamy = nie mając kasy jeszcze musimy płacić kasę tym na L4 oraz nie możemy korzystać z ich usług a to akurat bardzo doświadczeni ludzie jak np Uryga, Kuba, Ondrasek, teraz Łasicki, Pereira, Basha = znowu spadamy bo opłacamy inwalidów więc nie możemy w ich miejsce ściągnąć ludzi do gry na ich poziomie = gramy młodzieżą Trzymamy Nowaków w klubie = cały czas się poklepujemy po pleckach a sytuacja cały czas przez 3 lata, z miesiąca na miesiąc jest co raz bardziej napięta = z akcji ratowania Wisły i co by nie było cały czas kręcenia się w sferze połowy tabeli, bo to było możliwe do osiągnięcia, nawet z tymi długami itp staliśmy się klubem 1 ligowym = a teraz zmierzamy do zostania średniakiem I ligi, jak nie będzie awansu to zapewne przyszły rok = większe długi, bieda i walka o utrzymanie w I lidze. Inwestorów nie ma, sponsorzy wiadomo, że się odwracają, kibice też już kasy wkładają kilka lat więc kolejnych ogromnych zbiórek i akcji ratowniczych nie będzie, frekwencja też będzie maleć z roku na rok w I lidze, a trio nie ma żadnych pomysłów na rozwój finansowy (oprócz wyciągania łapy po kasę do kibiców), ani pomysłu na rozwój klubu (czyli większe dochody poprzez lepszy wynik sportowy) także nie to żebym tu czarnowidztwo uprawiał ale tak realnie oceniając to czekają nas jeszcze gorsze lata niż ostatnie. Tak jak spadek był dla nas tragedią, przede wszystkim finansową, tak teraz brak awansu będzie drugą pod rząd tragedią finansową i zdaje się, że takim definitywnym ciosem dla nas. Ja już z tą ekipą w awans nie wierzę. Za duzy cyrk tu jest żeby było dobrze. A historia zatacza koło i robimy dokładnie to samo co rok temu. Zero pomysłów, zero działania i tylko myślenie na zasadzie, że awans jest możliwy. W kwietniu się okaże, że awansu nie będzie i znowu trio będzie nieprzygotowane na taki obrót sprawy, co załamie nas w kolejnym sezonie (nerwowe ruchy, bez przygotowania itp)
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 11.10.2022 o godz. 09:50.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@Jaroo1
Jeśli zarzucasz komuś kłamstwo to wypada również zweryfikować informacje, by samemu nie wyjść na kłamcę. Nowak na ost spotkaniu przeliczył ile trzeba kasy w przypadku braku awansu i taki wariant także jest dyskutowany. Tu nie może być zaskoczenia, bo ciężko żeby było w momencie gdy awans nie zależy tylko od nas, ale od postawy innych drużyn. Łatwo (po tym wywiadzie), zarzucić Nowakowi że nie ma pojęcia o piłce i że trzyma z jedną lub z drugą stroną...Natomiast ciężko mu zarzucić że nie wie na jakich zasadach prowadzić biznes i jak kalkulować aby wychodzić na zero. Frustracja zabiera niektórym logiczne myślenie. Niczym to się nie różni od działań trio. Kibice są już nie mniej sfrustrowani od właścicieli. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Mi szczerze po samej aparycji, elokwencji, a szczegolnie po tym wywiadzie naszego prezesa nie wydaje sie zeby on sam wiedzial jak prowadzic biznes. Predzej jakis jego wspolnik czy partner.
Tak samo z kazdym dniem plotki z regionu na jego temat wydaja sie byc calkiem realne. Robil se chlop na budowie, ale mial ziomkow z odpowiedniej partii, ktora doszla do wladzy w 2015, wtedy zalozyl wlasna firme i dziwnym trafem zaczal wygrywac przetargi i dostawal zlecenia. Ile w tym prawdy? Nie mam pojecia, ale znajac realia funkcjonowania wszystkiego w Bantustanie zwanym Polska, wcale bym nie wykluczal takiego scenariusza. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
W zeszłym roku o tej porze wydawało się nam, że najgorsze, co nas może spotkać, to miejsce w środku tabeli ekstraklasy. Na razie wiele wskazuje na to, że toczymy się tą samą koleiną, tylko piętro niżej. To ile drużyn spada z I ligi w tym sezonie?
Zaczynam obawiać się spadku, bo wiele wskazuje na to, że toniemy. Kasy nie ma i nie będzie, frekwencja spada. Żeby ratować budżet, trzeba będzie zimą sprzedać Biegańskiego do drugiej ligi tureckiej i Dudę do beniaminka drugiej ligi włoskiej. Potem wystarczy, że Fernandez wyleci na kilka spotkań, Basha zerwie więzadła, a Rodado będzie miał powikłania po covidzie i zacznie się panika. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|