|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tylko tym razem trener jest też odpowiedzialny za politykę kadrową klubu. Sam podejmował, a przynajmniej powinien podejmować część decyzji.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mówił w każdym wywiadzie że chce jeszcze minimum dwóch napastników i lewego obrońcę, a ostatecznie dostał tylko Rodado. Czy może jednak nie do końca tak jest że o wszystkim decydował? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie wiadomo kto podejmował jakie decyzje i gdzie błąd został popełniony. Mogły one być zarówno podjęte na poziomie zarządu, który uznał, że nie ma kasy, jak i na poziomie trenera/menedżera/scouta, który nie potrafił znaleźć odpowiednich kandydatów czy to sportowo, czy to finansowo. Mogło być też i tak, że obie strony dołożyły do tego stanu swoje trzy grosze.
W każdym razie - przynajmniej formalnie zostało ogłoszone, że za całokształt polityki transferowej w tym sezonie odpowiada jednoosobowo i bezwarunkowo, więc trudno mieć do ludzi pretensje, że to on dostaje od nich po d*pie za jakość tego okienka i zbudowanej kadry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Co mnie przyszło do głowy po akcji z Mehremiciem - być może ten najwyższy w pierwszej lidze budżet to pic na wodę dla ugłaskania kibiców? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jeżeli ten prognozowany budżet ogłoszony na spotkaniu z socios nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością (in minus) już dwa miesiące później, to świadczyłoby to baaaardzo źle o zarządzie, bo albo jeśli jest jak piszesz, w zasadzie okłamali jednego ze swoich głównych sponsorów (i to tego najwierniejszego), albo totalnie nie ogarniają rzeczywistości, w której przyszło im działać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Im więcej zarząd zapowiada i planuje tym szybciej to się rozpada. Był mega projekt Pasieczny - Gula, posypał się jak domek z kart, zanim się zaczął. Teraz z Brzęczka zrobili bossa numer jeden i nieoczekiwanie zaliczamy czarną serię i to co się wydawało niemożliwe jeszcze kilka kolejek temu, tzn środek/dół tabeli nagle staje się bardzo realne (a wtedy raczej Brzęczek poleci przed nowym rokiem).
Także znowu kolejny plan z super trenerem menedzerem pójdzie w diabły i będzie trzeba budować od totalnego zera ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co do wiary w trenera, to przed tamtym sezonem przyszedł duet Gula (obiecujący trener z lepszej ligi) i Pasieczny (z samego Arsenalu).
Sprowadzili kilku obcokrajowców i wreszcie drużyna miała zatrybić (po fatalnym sezonie 20/21). Klakierzy robili mocną propagandę przed sezonem. Wisła miała walczyć nawet o puchary. Finał znamy - ogromny kryzys. Gula okazał się menedżerem - handlarzem, nie trenerem, a Pasieczny kim? Co on w Arsenalu robił? Parzył herbatę? Obu nasza liga przerosła i to wyraźnie. Wujek miał naprawić sytuację, dostał kolejne wzmocnienia i co? 1/14. W ciągu tych dwóch lat przyszła niesamowita liczba nowych piłkarzy i zakończyło się to ogromną kompromitacją. Stal czy Warta zdecydowanie mniejszym wysiłkiem finansowym potrafią utrzymać się w Ekstraklasie. Miały być puchary, nastąpił spadek. Idioci do tego doprowadzili. https://lifeinkrakow.pl/w-miescie/28...cimy-na-szczyt Gdzie i kiedy ten szczyt? Dawidku Błaszczykowski i Danielu Obajtku z Pcimia, gdzie te puchary?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 11.09.2022 o godz. 20:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Zwolnili go juz? bo nie wiem czy kupowac bilety czy jeszcze sobie odpuszczac?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Brzęczek powinien zostać pogoniony w momencie, gdy było wiadomo, że drużyna spada do pierwszej ligi. Nie ma wytłumaczenia na to, że tracimy gole w ten sam sposób zarówno w tym sezonie, jak i w poprzednim. Te same schematy, prowadzimy i w pape po takich samych kontrach. Przecież większość naszych spotkań za Brzęczka to jest praktycznie kalka w kalke, czasem szczęście dopiszę bardziej, czasem mniej.
Wszystko, co związane z Truskolasami musi opuścić ten klub odsunąć się w cień. Razem z nimi, cały sztab, po kierownika drużyny, fizjoterapeutów, masażystów i reszta towarzystwa wzajemnej adoracji. Albo zrobimy hard reset, albo ten klub przestanie istnieć, a główną cegiełkę do tego od już kilku lat dokładają Ci, którzy rzekomo go uratowali. Gdzie w tym wszystkim miliony wpakowane przez kibiców ? ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Sprawa wujka Jurka jest coraz większym obciążeniem dla Wisły podobnie jak swego czasu ludzie po wyrokach zatrudniani przez Sarapatę.
Sprawa wujka Jurka jest testem na wiarygodność dla nowego czy ,,nowego" prezesa Władka Władzia Nowaka. Czy to kolejny prezes figurant jak Dawidek czy jednak nie. Każda godzina zostawienia wujka to każda godzina straty dla Wisły. Władek, Udowodnij, że nie jesteś figurantem! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Władku! Żadnych ruchów w sprawie Brzęczka ! To całkiem dobry trener. Nie jego winą jest że nie mógł korzystać z 7 piłkarzy będących w kadrze:
Hernandeza Dudy Urygi Pereiry Ondraszka Colleya Błaszczykowskiego Jakby ci mogli grać to nie przegralibyśmy żadnego meczu. Władku ,wiemy że doskonale zdajesz sobie sprawę iż nasz budżet się delikatnie nie spina. Dlatego musiał odejść Mehremic , dlatego nie da się już nikogo wartościowego sprowadzić. Trzeba przypomnieć że nieobecni piłkarze kosztują nas ok. 300 tyś miesięcznie. Liczę więc że nie dasz satysfakcji wszelkiej maści "zatroskanym" kibicom a tym bardziej temu osobnikowi z KAŁU ŻYci ulepionemu. Trzeba poczekać aż wrócą nieobecni zawodnicy a wtedy Brzęczek da rady . Trzeba dobrym , prezesowskim słowem wzmocnić psychikę drużyny bo widać jak ona siada. Jadymy durch! ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy to na serio
Błaszczykowski to może co najwyżej w PSa pograć. Chłop do piłki już nie wróci. Co gorsza nie wiadomo kiedy wróci reszta... Z tym szpitalem i resztą potencjalnych szklanych piłkarzy do szpitala to obstawiam, że zawsze będziemy mieć brak 3-5 zawodników, którzy by mogli sporo wnieść do pierwszego składu. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuba też by dał wiele, nie chodziło mi o ich jakosć, tylko o to, że Kuba do zdrowia takiego żeby grać już nie wróci (i młodszy już nie będzie) a reszta te się połamie prędzej czy później. Tzn nie mówię, że ci sami ale zaraz np Basha wyleci na dłużej albo paru innych.
Czy jest na świecie klub gdzie regularnie pół teoretycznie pierwszego skłądu nie może grać bo siedzi na L4? ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy to wina trenera, sztabu, fizjoterapeutów? Czy może niewłaściwych badań przed podpisaniem kontraktu? A może to pech? Czyli byłoby o czym pogadać , szczególnie jakby ktoś naświetlił problem "zawodowo" Ale raczej nie tu na forum. Tu królują szybkie diagnozy, zagadnienia są proste jak drut. Tylko tego debila właściciela/trenera/prezesa (niepotrzebne skreślić) tego nie rozumieją dlatego należy ich wyp.......ć! Albo lepiej postawić przed plutonem egzekucyjnym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No trochę jest racji z tym wypierdalaniem wszystkich. Kto za co w Wiśle odpowiada, co robi? Pół składu rozsypane to powinni właściciele wziać na dywanik sztab, wskazać winnego i go wyjebać. Albo Brzęczek powinien zareagować i powiedzieć prezesowi czy właścicielom, że coś jest nie tak i gościa x trzeba wywalić, bo finalnie jako trener odpowiada za całokształt kadry, gry i wyników więc sam sobie smordzi trzymając przy sobie niedorajdy jakieś.
Diagnozy na forum może są szybkie i chamskie ale wiele racji w nich niestety jest. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jako przykład -jak można oceniać grę ze Stalą (żeby nie było wątpliwości- totalnie beznadziejnej) jeśli nie weźmiemy pod uwagę tego że w kadrze brakło 7 zawodników , w tym co najmniej 5 z podstawowego składu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dziwne. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
To że Ondrasek, Uryga i Błaszczykowski nie będą grali w tej rundzie było już wiadome przed startem sezonu. Tak więc przywoływanie ich postaci w kontekście jakiegokolwiek meczu w tej rundzie to czysty idiotyzm. Wuja rzuca bzdurne argumenty na konferencji na swoją obronę, a jego piewcy bez żadnego pomyślunku to powielają i próbują go bronić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Wylicz proszę po pozycji Uryga albo Colley, Fernandez i Pereira maksymalnie Z czego Uryga przez 1.5 roku zagrał u nas że 3 mecze to kto i gdzie go liczył jako piłkarza podstawowego składu? W czerwcu jak była budowana kadra było wiadomo że ani on ani Kuba ani Ondrasek nie będą do dyspozycji w tym roku Że 35 letni Pereira nie będzie w każdym meczu dosteony to chyba każdy zdrowomyslacy zakładał A liczenie na to że nas zbawi 37 letni Kuba przeorany przez kontuzje po 16 miesięcznej przerwie to już jest totalne kuriozum ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie mówiąc o tym, że chujowo zagraliśmy nie tylko ze Stalą. Większość meczów zagraliśmy chujowo niezależnie od składu który akurat grał. Różnica taka że mając farta mimo chujowej gry zdobywaliśmy punkty.
Teraz fart się skończył i król jest nagi... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No to weź po uwagę że budżet Wisły to ok.14-15 mln. Ondrasek i Uryga kosztują rocznie klub 1,4 mln zł. Czyli 10% budźetu. Niezależnie od tego czy grają czy siedzą na L4. Zakładam, że dostrzegasz to, iż ci piłkarze byliby mega wzmocnieniem na poziomie pierwszej ligi. Tak, zapewne zarząd przyjął że w tym sezonie pożytku z nich nie będzie. Czyli mają zasób, który realnie przynosi tylko koszt a pożytku nie ma. Pozornie wydawać by się mogło że powinni ściągnąć na ich miejsce konkretnych zastępców. Tylko że wiązałoby się to z wydanie dodatkowo co najmniej miliona złotych. Uznano że na to nas nie stać (w mojej ocenie decyzja prawidłowa) Ale konsekwencją tego jest po prostu słabszy potencjał sportowy. Tyle. Ktoś powie że przecież doszedł Rodado. Ale na niego znaleziono kasę poprzez rozwiązanie kontraktu z Mehremicem oraz próbą rozwiązania (niech będzie że nieudolną) z Hugim. Czyli , dopóki on nie odejdzie , budżet idzie w górę. Pytanie -kto go zrównoważy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Poza tym mówimy cały czas o prywatnej spółce, więc jak coś się nie spina w wyniku spadku i daremnego zarządzania, to właściciel może dosypać od siebie. W końcu winy za obecny stan rzeczy nie ponoszą kibice.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 13.09.2022 o godz. 08:12.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Colley, Uryga. Łasicki , w mojej ocenie to zmiennik Pereira. Zawodnik jak na 1 ligę wybitny. Pisanie że z góry należy zakładać że to zawodnik "incydentalny" to jakieś nieporozumienie. Hernandez, Duda. Masz pięć sztuk. Do tego , Kuba na ławce, wchodzący na ostatnie 20 minut aby dać drużynie mental. Kuriozum? Dalej Ondraszek , generalnie też wchodzący z ławki na 30 minut . Albo , wchodzący w podstawowym składzie w ustawieniu 4-4-2 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Coś tam już pewnie dosypali ale na więcej chyba ich nie stać. A jeżeli nie dosypią (nieważne z jakich powodów) to powinni rozglądać się za kupcem. Tylko że to w polskiej rzeczywistości bardzo trudne. Kolejka jakoś nie ustawia się. Wystarczy popatrzyć na komedię po nazwą "sprzedaż Lechii Gdańsk" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Świat rzeczywisty versus Świat idealny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Świat rzeczywisty jest taki, że każdy klub ma problemy kadrowe. A chciałbym tylko przypomnieć, że Brzęczek jest w Wiśle na tyle długo, i ma taką władzę, że miał wpływ na dobór fizjoterapeutów. Dyja to chyba jego pomysł. Więc poza Kubą czy Alanem, raczej większość kontuzji to już za "panowania" Brzęczka i jego sztabu. Drużyna jest mało dynamiczna a do tego jest dużo kontuzji, więc gdzieś został popełniony błąd. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I wpływa to mocno na bieżący poziom sportowy. Pytanie czy "dużo kontuzji"="wina sztabu" jest dobre ale kto odpowie na nie merytorycznie? Przy okazji, kontuzja Ondraszka na pewno nie jest "zasługą" sztabu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Zaintrygowany jestem również "wybitnościa" Pereiry, czy ja dostrzegłes w tych 144 minutach które zdołał rozegrać do tej pory czy też wnikliwie oglądasz 2 ligę turecka ? Nigdzie nie pisałem o incydentalnosci, natomiast trudna traktować jako podstawowego gracza kogoś kto ostatni raz 2/3 lub więcej ligowych minut rozegrał 6 sezonów temu ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|