|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Cieszę się, że zacząłeś zauważać błędy i że widzenie błędów nie jest równoznaczne z kibicowaniem sąsiadce |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Dla mnie "zabicie meczu" to nie strzelenie kilku bramek więcej - żeby tak twierdzić trzeba być kompletnym idiotą. Nie mamy potencjału żeby regularnie wygrywać dwiema, trzema bramkami Nikt w tej lidze nie ma Nie rób ze mnie idioty Zabicie meczu to dla mnie szczelna defensywa i kontry - to co zrobiła Puszcza, to co robi każdy w tej lidze. Mamy dobry wynik, więc go wykorzystajmy, zmuśmy rywala do odsłonięcia się - nam to aktualnie nie wychodzi. Nie wmawiaj mi takiej odklejki jaka jest Waszym udziałem - liczenie po Stolarczykowemu że strzelimy tyle bramek że przeciwnik się zesra jest po prostu idiotyczne. Uda nam się to może raz na 8 meczy. Ja liczę na dokładnie odwrotną rzecz niż Ty postulujesz więc jak widać nie dostrzegłem swojego błędu ![]() Chcę spokoju, wyrachowania, wybicia przeciwnika z równowagi - nie ofensywnej gry i gradu goli. Interesuje mnie awans. W dupie mam estetów. Trzy punkty po golu pośladkiem i murarce są dla mnie lepsze niż zero po ładnej grze. Jak strzelą cztery zamiast jednej to się będę odpowiednio bardziej cieszył, ale - trzy punkty. To się liczy. I awans.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.09.2022 o godz. 19:45.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jasiu... ale mieliśmy dobry wynik od 10 minuty. I co? Puszcza nam z kontry strzeliła? Puknij się w pusty łeb. Szczelna defensywa
idiota...Ostatnio było wyrachowanie przez całą drugą połowę. Nie mamy potencjału, znaczy materiału ![]() Mamy patałacha za trenera i lizodupy nigdy nie przyznają, że to jest główna przyczyna patologii którą prezentujemy. A patałach na ławce to pokłosie martwicy mózgu we władzach, taka smutna prawda...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.09.2022 o godz. 22:22.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Uważam, że popełniamy podobne błędy co w poprzednim sezonie.
Mam świadomość, że Mehremic nie był bogiem futbolu i potrafił ośmieszyć się w obronie... Mimo wszystko trzymał pewien poziom, w szczególności ostatnio kiedy to obrona wyglądała z nim solidnie. Dlatego też, aby nie było za łatwo nasi mędrcy sprzedali Mehremicia osłabiając obronę... Według mnie to działanie sabotujące... Porażka z Puszczą może zaboleć pod koniec sezonu kiedy to może okazać się, że zabraknie tych punków w końcowym rozrachunku. Wydaje mi się też że znowu mamy zachwianą proporcję w zespole... tym razem w kadrze jest wielu młodych zawodników, a ci doświadczeni to głownie kontuzjowani... Taka konstrukcja kadry to proszenie się o kłopoty... bo co prawda na papierze pierwsza jedenastka wygląda solidnie/dobrze.... ale to jedenastka wyłacznie na papierze... i przez to w przypadku licznych kontuzji, co u nas jest standardem, losy meczu mają odwracać: Starzyński, Szywacz, Talar, Skrobański, Basha... Serio ktoś wierzy, że ktoś z nich z wyłączeniem Bashy mógłby odwrócić losy jakiegokolwiek meczu?!!! I liga jest słaba... ale nie wolno jej lekceważyć... Liga jest wyrównana i każdy z każdym może wygrać/przegrać... Lekceważenie I ligi to czysta głupota... Sprawa z Hugim to jest kryminał... Rozumiem, że nie sprawdził się i liczyliśmy na więcej... ale jakim cudem chcemy wypchnąć tego gracza z klubu gdy nie dajemy mu szansy na grę... Kto normalny kupi od nas gracza, który nie łapie się do składu spadkowicza z eklapy, z drużyny z I ligi polskiej. Czy leci z nami pilot?!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Warto byłoby się zastanowić czy zbudowaliśmy kadrę, w której większość zawodników czuje się lepiej z piłką czy bez? Czy mentalnie jest to materiał ludzki, który dobrze znosi oddawanie inicjatywy przeciwnikowi? Czy budowanie drużyny, która najpierw ma przepchnąć autobus w polu karnym przeciwnika, a następnie być skuteczna i zdyscypilnowana w żelaznej defensywie jest tak proste jak wydaje się Tobie, a co istotniejsze chyba również Brzęczkowi? Czy poświęcanie całości jednostek treningowych na "szczelną defensywę", która jest nieszczelna ma sens? Czy brak schematów w ataku pozycyjnym nie bierze się właśnie z tego, że całą pracę wkłada się w "szczelną defensywę"? Czy jest to słuszne kiedy po zawaleniu się "szczelnej defensywy" nie mamy argumentów próbując gonić wynik i mając gigantyczne problemy z konstruowaniem akcji? Czy mentalne siadanie nie bierze się właśnie z tego, że trener sprzedał drużynie koncepcje "szczelnej defensywy", po której zawaleniu się zespół kompletnie nie ma pomysłu co dalej? 3-4 punkty w dwóch kolejnych meczach mile widziane. Następnie refleksja sztabu szkoleniowego w jakim kierunku dalej iść z tym zespołem w trakcie dwutygodniowej przerwy również mile widziana. |
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czytając komentarze pomyślałem ze napisze coś od siebie. Proszę wybaczyć błędów ale Polski nie jest mój pierwszy język i gdzie nie gdzie użyłem google translate dla ułatwienia.
Jak wielu spodziewałem się walki o środek tabeli w 1. lidze. Duzo to było mówione jak nas zniszczą ligowi wyjadacze i jaka to liga wyrównana. Jedno sie potwierdziło, ze liga jest faktycznie wyrównana ale raczej przez brak jakości i drużyny są albo średnie, albo średnio-słabe. Pierwsze kilka meczów to mila niespodzianka ze może jednak ... ale ostatnie to już rozpacz. Myślę ze rzeczywistość naszych umiejętności leży gdzieś po środku i tak to będzie wyglądać pod koniec sezonu (co może nie wystarczyć na awans). Co do trio to wydaje mi się ze weszli w ten "projekt" na dłużej i głębiej niż mieli zamiar. Możliwe ze żaden z nich nie przewidywał 1 ligi i teraz nie za bardzo wiedza co robić. Nikt raczej nie chce (może inaczej, nie może) się wycofać bo to może oznaczać jeszcze gorsza sytuacje klubu, i całkowitą utratę godności tej osoby. Pamiętam słynne słowa Lesnodorskiego, "Działając normalnie, albo nawet średnio inteligentnie, na tym nie da się nie zarabiać". Słysząc takie rzeczy od Lesnoroskiego i Stanowskiego, trio (lub ktoś zanim było trio) zdecydowało się wejść ale bez żadnej wiedzy jak działa biznes piłkarski. Sukcesy mieli w swoich branżach; ktoś kto faktycznie zarobił na futbolu mówi ze tutaj się nie da nie zarobić, wiec wchodzimy w to! Rzeczywistość okazała się jednak okrutna i jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Jakieś tam plotki były ze niby ktoś niedawno chciał udziały odkupić ale szczerze nie wierze. Odnośnie Brzeczka to nic nowego nie wymyśle. Niby ciężko ocenić trenera po 200 dniach, i może my tego jako Wiślacy nie powinniśmy robić bo jesteśmy uczuleni od lat na zwalniania trenerów co popadnie.... ale, jaka jest rola trenera? 1) przygotować razem ze sztabem piłkarzy fizycznie -> efekt na razie slaby 2) przygotować taktykę pod mecz -> jakoś średnio widzę coś co można by nazwać taktyka 3) Wycisnąć maksimum i zmotywować piłkarzy -> hmm, ciężko coś powiedzieć o ambicji u naszych graczy poza kilkoma wyjątkami 4) pracować z zawodnikami, aby doskonalić ich umiejętności -> nie wiem, ale jakoś nie widzę u naszej młodzieży (która była z nami w EK) jakiegoś progresu... raczej regres jak by coś. To taki jedynie przykład, naturalnie role ma więcej obowiązków. Dla tych co liczą na zwolnienie Brzeczka to się przeliczą. Skoro sprzedajemy graczy takich jak Mehremic (w ogolę to sprzedaliśmy go czy oddaliśmy żeby zejść z kontraktu? Ciężko było rozszyfrować w newsie od klubu) to przecież nas nie stać na opłacanie Brzeczka + zastępcy. Juz nie mówiąc ze trener pełni kilka rol w klubie wiec było by faktycznie więcej pozycji do zastąpienia. Następnie, skład którym media i PolsatTV się tak podnieca nigdy mi się nie wydawał na jakieś mego top 1. ligi. Owszem są ciekawe nazwiska ale raczej to piłkarze którzy nie mieli ofert z 1. ligi, kilku niezłych graczy + młodzież od której nie wiadomo czego można było się spodziewać. Okazuje się za Duda wygląda najlepiej, co pewnie wielu się nie spodziewało. Oglądając mecze nie ma nikogo na ławce kto by mógł wejść i dodać coś ofensywnego. To ze Hugi siedzi na trybunach jest skandal w samym sobie. Na koniec dodam ze trio raczej dużo czasu nie ma. Powoli te 15-17 tys stanie sie 10 tys .. itd. Mam nadzieje jednak ze ostatnie mecze to jedynie mały dołek przy pracy i zobaczymy w krotce powrót to punktowania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
niektórzy trenerzy nie wytrzymują nawet 200 dni. Patałach miał cała runde wiosenną i prawie pól jesiennej i nie widać żadnej poprawy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tak jak sprzedaż Yebo i Aschrafa załatwiła nam brak ofensywy i spadek, tak brak Mehremicia załatwi nam cyrki w obronie i brak awansu. Zanotuj to faken.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy ten nowy prezes ma cos do powiedzenia , ale powinien zwolnić tą trenerską łajze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytując klasyka:
Ostatnie ponad 3 lata kibicowania Wiśle to jest masochizm. Może już wystarczy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nic nie zrobi, bo jest zwolennikiem nietykalnego właściciela odpowiedzialnego za pion sportowy, który zajebał, bo zdrowie mu podupadło. Pozostali udziałowcy od sławetnej konferencji milczą nawet w mediach społecznościowych.
Atmosfera jak na stypie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
No to teraz panowie własciciele czekamy na tabuny starych Czechów i Słowaków trza ratowac lige
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Od czego by tu zacząć?
Po raz kolejny muszę przypomnieć, że byłem jednym z bardzo niewielu, którzy nie chcieli tego błazna w roli trenera Wisły. Po spadku domagałem się pełnego resetu, a więc wywalenia błaznów: Jurka i Dawida w pierwszej kolejności, to niejaki obłąkaniec lucjusz - jeden z wyznawców Nieomylnego atakował mnie. Inni też. Dlatego: Każdy kto poparł wujka Jurka w dniu zatrudnienia i po spadku jest dla mnie zerem i wrogiem Wisły. Dalej: Trzeba to napisać: Jakub Błaszczykowski za ostatnie miesiące nie zasługuje na żaden szacunek i powiem wprost: dzisiaj między rządami Sarapaty z ekipą i Nieomylnego z ekipą należy postawić znak równości. Błaszczykowskiego należy nazwać szkodnikiem. Przykre, ale prawdziwe. To chyba największy upadek w naszej piłce na przestrzeni ostatnich lat. Z bycia przez pewien czas najlepszym polskim piłkarzem, dwukrotnym Mistrzem Niemiec, finalistą Ligi Mistrzów do roli pośmiewiska i osoby skompromitowanej po rządach w Wiśle. Za zatrudnienie brata i przede wszystkim wujka i za spadek nie mam najmniejszego szacunku. Błaszczykowski kończ waść, wstydu oszczędź. Seruś, wolfy, czerepach, lucjusz, karherop i inni... Należy was też uznać za odpowiedzialnych za dzisiejszy stan Wisły. Działacie przeciwko Wiśle. Nikt normalny i zdrowy na umyśle nie poparłby wujka na trenera. Po raz kolejny okazało się, że miałem rację. Tak samo jak pisałem wiosną 2019 r. Tylko pełny reset. A jeśli nie, to nie ma sensu nic robić. Ponoć nie miałem racji, byłem ten zły. Dzisiaj widać kto miał rację, a kto miał za zadanie zablokować odnowienie Wisły. Zaoraliście Wisłę. Dlatego ani w Wiśle ani wokół klubu dzisiaj nie ma jednej osoby do której można mieć szacunek. Nie ma.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 10.09.2022 o godz. 19:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Coś w tej Wiśle jest po przyjściu Błaszczykowskiego, Królewskiego i Jażdzyńskiego. Taki gen przegranego. Niby wszystko się zgadza a zawsze coś w tym klubie s.......ą....
Cała nadzieje w Prezesie Nowaku. Bo jak na razie to jest refren Jażdzyńskiego "Daliśmy kasę, uratowaliśmy klub więc nie krytykujcie, bo się nie znacie" A co rok jest co raz gorzej i sportowo i organizacyjnie i czy ja to wina ? Zarządzających |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Prezes moze wywalic Brzeczka. Po to jest prezesem.
A blaszczykowski ma ok 26% akcji. Ile musimy przegrac meczy aby go wywalic? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tabuny może nie, ale ze dwóch starych Słowaków by się bez ironii przydało, byle tylko nie oglądać naszej młodzieży...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Póki co wiadomo tylko że o zarządzaniu klubem piłkarskim nie ma zielonego pojęcia |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Blaszczykowski, Nowak i Jaro mają większość. Jaro robi to co chce Kuba.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zarówno Nowak, jak i Królewski angażują swoje pieniądze. Nie takie związki się rozpadały. Już nawet nie mówiąc o małżenstwach.
Za duzo błędów popełniono żeby ktokolwiek za kimkolwiek skakał w ogień. Jeśli tak jest to panowie w/w są idiotami, a wierzę że nie są. Niemniej twierdza będzie jeszcze bardziej oblężona, a ten związek się rozpadnie, tak to niestety widzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Cieszenie się po serii zwycięstw klubu? No nienormalne. Niemniej wskazywałem z kołdra jest za krótka. W dodatku ze złego materiału i pacjent już marznie, a jak tak dalej pójdzie to końcem roku będzie kolejna (ostatnia?) Próba reanimacji. Jeśli teraz masz satysfakcję, to winszuje. Mam nadzieję że zbiłeś u bukmachera fortunę stawiają na nasze porażki. Skoro wszystko przewidziałes. A kursy były zacne. PS. @wolfy jak dla mnie to albo słowa pod publiczke, albo próba podkopania któregoś z udziałowców. Nie wierzę że Nowak ma finanse które realnie mogą zmienić oblicze Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Kubie się coś w główce poprzestawiało od tej afery biletowej z nim. Od tamtej pory wszędzie widzi wrogów i tylko on ma rację. Dla mnie ten człowiek to może być za niedługo sztandarowy przykład powiedzenia "Od bohatera do zera".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Niestety ale widać że trio nie wyciąga wniosków że swoich oczywistych błędów. Sprzedaż dwóch kluczowych graczy i zastąpienie ich pionkami zapewniło nam spadek, teraz sprzedaż Mehremica i zastąpienie pionkiem zapewni nam brak awansu. Do tego utrzymanie na posadzie trenera który spuścił nas z ligi osiągając jakiś rekordowo wujowy bilans. I wiara w to że z nim do tej ekstraklasy wrócimy to jakaś abstrakcja. Patrząc na to co się teraz dzieje to stawiam tezę że w klubie jest bardzo biednie i nie chodzi mi tyko o biedę intelektualną ale o finanse, być może trio położyło lagę i próbują powoli wyciągać swoje pożyczki, to tylko spekulacje ale pozbycie się Mehremica i jego zastępstwo na to wskazuje, zejście z kontraktu za wszelką cenę i świadome bardzo duże osłabienie składu bez reinwestycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Po meczu z Warta padlo 'Zjebalem, przepraszam' No i widze, ze po meczu Zeglebiem Sosnowiec tez to powie i tak co roku?
W sumie nie mowil, ze bedzie lepiej. Grunt, ze rodzina na swoim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Teza już dawno potwierdzona przez Serka, który jasno dał do zrozumienia, że z finansami w klubie jest bardzo krucho.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ale z drugiej strony, frekwencja jest ekstraklasowa, są socios, jakaś kasa wpadła z podziału z ekstraklasy i praw tv, sprzedali lepiej lub gorzej kilku grajków. Kasa jeszcze powinna być, szczególnie przy takiej bazie kibicowskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zależy jak bardzo zaszaleli w poprzednich dwóch okienkach. Mieli gest - milion za Fazlagicia, ile on musiał dostać kontraktu?
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|