|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dlatego należy brać pod uwagę, że i w końcu my zaczniemy strzelać po 4 bramki i wygrywać. Najlepsza okazja w niedzielę.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 26.04.2022 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
A to nie jest tak, że Papszun ma pion sportowy, który mu przygotowuje kandydatury
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli w 1 lidze nasze władze postawia na krakowską piłkę to możemy się obudzić na derbach z Wieczysta.
Nasza polityka transferowa jest tak tragiczna, że nie da się wykluczyć żadnego scenariusza ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Wierzę że drużyna która chce zostać w lidze powinna wygrać więcej niż 1 spotkanie w 15 wiosennych kolejkach. Inaczej będziemy dziadami, nawet jak nie spadniemy z ligi. Jeśli mamy liczyć że się utrzymamy jakimś fartem zamiast swoją dobrą grą to jesteśmy w błędzie. Za dużo nawet tutaj kalkulacji kogo wyprzedzimy, a za mało patrzenia na siebie. Dół tabeli gra taka parodie futbolu że tu nie trzeba żadnych cudów żeby się utrzymać. Oczywiście nie w momencie jak zostało 4 kolejki do końca bo tu już dochodzą nerwy i gorące głowy. 4 spotkania do końca. 3 wygrane daja utrzymanie. Mniej to rosyjska ruletka. Jak tego dokonamy - nie mam pojęcia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Od kilku kolejek cały czas ta sama historia.
Co prawda teraz nie ale już zaraz to zaczniemy wygrywać. Mamy jeszcze 6,5,4 finały i będzie dobrze. Ale jak byliśmy w strefie spadkowej tak jesteśmy. Nie ma żadnych widoków na to, żeby wyniki miały się zmienić. Na 30 meczów w tym sezonie wygraliśmy 7. Teraz w 4 meczach potrzeba 3 zwycięstw. I są tacy, którzy uważają ze tak będzie ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
cytując Gosze z Lejdis.. "no to bedzie k...a trudno"
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 26.04.2022 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
"pewnie matematycznie beda szanse"......... Wg matematyki po derby stracimy szanse (zostaniemy zdegradowani) jezeli nastapi minimum 7 zdarzen z nizej wymienionych; Gornik. Legia*, Warta*, Jaga* Lubin, Nieciecza, Leczna odjada nam na 13 pkt! * z Warta i Jaga jeszcze gramy wiec mozemy byc lepsi w bezposrednich pojedynkach. * nie wiem jak liczony bedzie bezposredni bilans z legia...bo mamy 2:2 chyba w daleszej kolejnosci roznica bramek oraz; Mielec, Slask odjada nam na minimum 12 pkt..... Mozliwe? ![]() Wiec dokpoki pilka w grze jestesmy druzyna ekstraklasowa ![]() PS. Jezeli lubin nie wygra z Lechia to pewne utrzymanie pomimo porazki w derby!
Ostatnio edytowane przez Uchodzca : 26.04.2022 o godz. 13:09.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Łęczna Zagłębie Stal i My,ktoś z tej czwórki się uratuje przed spadkiem,czemu nie wymieniłem Niecieczy,bo oni w dwóch najbliższych kolejkach zrobią 6 pkt,taki mały psikus ekstraklasowy.......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie będzie tak źle jak niektórzy piszą, ani tak dobrze jakby niektórzy chcieli. Ani my nie zdobędziemy 7-9 pkt ani rywale nie zdobędą 0-1 pkt.*
Myślę, że o wszystkim tak na prawdę zadecyduje przypadek. Ciężko tutaj mówić o jakichś umiejętnościach czy nawet woli walki w sytuacji gdy o utrzymanie walczy 6 zespołów i w danej kolejce każdy solidarnie dostaje w pipe. Po prostu, my zdobędziemy 3-6 pkt - jeśli się uda - na cud nie liczę i pewnie 6-7-9 pkt po to żeby nie patrzeć na nikogo i się utrzymać - chociaż mówiąc o cudzie i pewnym utrzymaniu to raczej powinienem pisać o zdobyciu minimum 9 pkt. A rywale zdobędą po 3-4-6 pkt, bo albo się uda wygrać jeden mecz, albo się zepną i wygrają ze dwa. I teraz pozostaje pytanie, którzy rywale zdobędą te 3 a którzy 6 pkt. Bo przy naszym farcie i zdobyciu 6 pkt to jeszcze nas ratuje Śląsk/Zagłębie zdobywający 3 pkt. Może się oczywiście trafić nam super seria, zdobycie 9 pkt, może się trafić Zagłębiu czarna seria i już brak punktów. Ale najbardziej prawdopodobne jest to, że każdy zagra po równo, taką samą chujnię jak grał cały sezon. Stąd te zdobycze, które będą wynosiły od 3 do 6-7 pkt. Także wszystko to będzie różnica minimalna, albo minimalnie spadniemy, albo minimalnie się uda utrzymać. Zostały 4 kolejki i można sobie zobaczyć jak punktowaliśmy my i rywale w 4 ostatnich kolejkach. Do Zagłębia odrobiliśmy 2 pkt, do Sląska 3, do stali 5, do Jagi 1, Termalice i Łęcznej uciekliśmy o 2 pkt. Także niby mamy najlepszą passę przez te ostatnie kolejki ale to i tak ciągle mało, ciągle na styk. Ciągle wystarczy jedna frajerska kolejka dla nas, a wygrana dla rywali i już nas praktycznie nie ma. Bo wtedy się nie robi "wgrajmy 5/8 albo 2/4, tylko trzeba by wygrać 3/3 albo 2 wygrane i 1 remis. Ciężko myśleć o utrzymaniu gdy dostaje się prezenty w postaci porażek rywali, a samemu się nie umie w żadnym meczu zapunktować jak potrzeba. Bo w końcu nie dadzą w danej kolejce prezentu i będzie adios. * Ten wariant by nas ratował. Tylko do tego wariantu potrzeba dwóch cudów, Wisły, która zacznie wygrywać i frajera, który jest przed nami i najlepiej jakby już nic do końca nie wygrał... W cuda fajnie wierzyć ale czy zdarzają sie dwa cudy na raz? Chyba nie ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Praktycznie wszystko jest w naszych nogach. Nie zakładam jakiś cudów (fryzjerskich-spółdzielni ?). Musimy TYLKO (?) wygrać 2 z 4 spotkań i POWINNO być dobrze. Wierzmy do końca i wspierajmy, a nie skaczmy sobie do gardeł. Na rozliczenia przyjdzie czas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z 34 punktami o których pisze Mogiel to utrzymać się mogą wszyscy którzy obecnie są nad kreską. Wiśle 34 pkt RACZEJ nie wystarczą. Nam potrzeba 35-36. Weźcie pod uwagę że praktycznie jedyna drużyna z którą mamy lepszy bilans przy równych punktach to Lubin.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
2 mecze trzeba wygrać i 1 remis. Powinno wtedy wystarczyć. Będzie bardzo ciężko, ale jest to wykonalne. Oby tylko zespoły blisko nas nie zaczęły punktować
Powód: Błąd
Ostatnio edytowane przez kibic12 : 27.04.2022 o godz. 07:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Przed Płockiem byłem jeszcze umiarkowanym optymistą (biorąc pod uwagę jak punktuje reszta zespołów), ale teraz to tylko cud (czyli wyjątkowy fart) nas może uratować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Mamy 2 pkt straty do Zagłębia.
Opcja dla Wisły - 2 zwycięstwa i remis jest niewykonalna i nie ma co jej rozważać. To się po prostu nie wydarzy ponieważ jesteśmy zbyt słabi. Realnie mamy szanse, jak się zepniemy, na 1 zwycięstwo i 2-3 remisy - czyli 5-6 pkt. Jeśli Zagłębie ugra 3-4 pkt do końca sezonu, to jeszcze mamy jakieś realne szanse. Jeśli Zagłębie zdobędzie 5 pkt, to moim zdaniem nie mamy szans na utrzymanie. Zagłębie ma na rozkładzie Lechię, Radomiaka, Raków i Lecha - pytanie, czy w którymś z tych meczów uda im się wygrać lub zremisować. Szczerze mówiąc, to dałbym Zagłębiu szanse na remis z Lechią i Radomiakiem - to jest maksimum. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Cokolwiek będzie, grajmy do końca, a nie róbmy dram w mediach o sędziów, kolor trawy i co tam jeszcze.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja liczę że spadnie Nieciecza, Łęczna i Mielec. Mam nadzieję że wygramy 2 mecze minimum.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jest jednak jeden problem - o ile na porażki ZL można liczyć, tak BBT ani nawet Łęczna nie złożyły jeszcze broni. Może się okazać że spadniemy i my, i Lubin. |
|
|
|
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Colley miał dzisiaj wrócić do treningu więc pewnie wejdzie na derby bo nie będzie innego wyboru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja nie wiem jak wy to liczycie ale w pewnym układzie mogą nam wystarczyć nawet dwa remisy a w innym nawet 4 zwycięstwa nie pomogą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Myślicie, że może już pora, żeby seria się odwróciła?
Bo to, co teraz się dzieje to jakieś jaja. Gramy w wielu meczach całkiem dobrze, a rywal, albo strzela w ostatniej minucie, albo sędzia cos odp..oli i brak punktów. Oby ta seria została przełamana już w ten weekend. Ponoć Zieliński ani razu nie przegrał w meczu derbowym w Krakowie. Czas to do cholery odmienić. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale jedno hasło jest właściwe - Błaszczykowski musi odejść.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Teraz wszystkie atuty mają pejsy... Mam nadzieję, że to ich tym bardziej pokarze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Podziwiam ludzi, którzy uparcie upatrują szans w terminarzu Zagłębia i Stali. Może lepiej patrzmy na siebie? Na wiosnę odnieśliśmy jedno zwycięstwo w 12 spotkaniach (licząc blamaż w PP). Jak mamy wierzyć w 2-3 zwycięstwa w ostatnich kolejkach? Co tydzień słyszę, że gramy mecz o wszystko i piłkarze są maksymalnie zmobilizowani. Potem wychodzą na mecz jakby chcieli go odbębnić. Po meczu ten sam tekst " ale za tydzień to już na pewno zaczniemy zwyciężać, poza tym Stal i Zagłębie bla bla bla". Tylko jakoś nie możemy wygrać tego kolejnego meczu..
FraMat Taka seria może się skończyć w najmniej oczywistym spotkaniu. Czyli jak nie wygramy w derbach to już nie wiem gdzie możemy wygrać A Zieliński ma z nami bilans 2-2-0. To za jego kadencji po 20 latach pokonali nas przy R22.
Ostatnio edytowane przez kbr : 27.04.2022 o godz. 17:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koalik, ty masz mózg wielkości planktonu, nie obrażajmy orzeszków...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2013
Offline |
|
W rundzie wiosennej sezonu 2011/12, jeszcze jako Mistrz Polski, w pierwszych ośmiu kolejkach wygraliśmy zaledwie jedno spotkanie, a nagle przyszła seria trzech wygranych z rzędu, w tym derbowa z Cracovią. Pamiętny gol Meliksona... ![]()
"Proszę Państwa, niesamowita sytuacja! Właśnie dostajemy informację - gol na 2-2 dla Odense i to oznacza, że jeśli tam się nic nie zmieni, ze Wisła będzie grać wiosną w europejskich pucharach!"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tamta Wisla a obecna to niebo i ziemia ze wspomne tylko: Kew Jaliens, Chavez, Jovanovic, Lamey, Melikson, Sobolewski, Nunez, Gargula, Kirm, Wilk, Biton i Iliev. Kazdy z nich bylby dzis mega wzmocnieniem.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Kew Jaliens, Chavez, Jovanovic, Lamey, Gargula, Kirm, Biton Kazdy z nich bylby dzis nazywany mega szrotem, zejdźmy na ziemię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Biton też?
A z tym Jovanovicem to nie było tak, że on grał źle, potem Smuda go przestawił, zagrał ze dwa-trzy dobre mecze, po czym zapadł na tajemniczą wieloletnią kontuzję? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|