|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wracając do Kieszka to on dwa razy wrzucił sobie praktycznie piłkę do bramki w niegroźnych sytuacjach i nie ma co polemizować.
Zarówno asysta Szczupakiem jak i rzucenie się w złą stronę to były błędy typu 'piłkarskie jaja' a nie błędy pt. źle się ustawił czy mógł się lepiej zachować. Bo takie bramki też wpuszczał. Pamiętam jak był Mikołaj tutaj grillowany za niedolot z rzutu wolnego, Kieszek zrobił praktycznie bliźniaka parę meczy później a reakcja była zupełnie odmienna. Ale wracając do mojej tezy. Dlaczego twierdzę, że Kieszek tak po prostu ma? Otóż jak do nas przychodził to mi się kojarzyły z nim tylko okazjonalne newsy - bo wiadomo portugalskiej ligi nie śledzę - w których albo był chwalony albo odwalał jakiegoś kuriozalnego babola. Tak na szybko znalazłem dwa babole, obydwa z gatunku Janosz Jojko z najlepszych czasów : https://www.youtube.com/watch?v=H_LrVIF7LGA https://www.youtube.com/watch?v=dWn_4jNiwi0 Głębiej nie chciało mi się grzebać ![]() Jak dla mnie to on jest dobrym bramkarzem z okazjonalną tendencją do Pawełkowania Za to Mikołaj Biegański jest młodym bramkarzem, który ma papiery na grę na poziomie międzynarodowym w przyszłości. Jak dla mnie stawianie na Kieszka kosztem Biegańskiego to olbrzymi błąd. Nie ze względu na jakąś mega różnicę w średnim poziomie gry, bo każdy z nich potrafi bardzo dobrze zagrać. Ze względu na poniższe : - Biegański był w każdym meczu coraz lepszy i łapał pewność, nie popełniał błędów w ostatnich meczach, a w większości z nich tylko dzięki niemu nie traciliśmy więcej goli - nie zasłużył na nagłe zławkowanie z Wartą. - Biegański może być jednym z najdroższych transferów wychodzących z ekstraklasy na pozycji bramkarza, jeśli będzie się dalej rozwijał - Kieszek nie jest gwarantem nie popełniania błędów w bramce, a po to się zatrudnia wiekowych golkiperów Uważam, że Kieszek po dobrym meczu w Pucharze powinien czekać aż Mikołajowi się noga powinie. A jeśli nie? To niech broni młody. Generalnie nie rozumiem decyzji o forowaniu Kieszka. statystyki : ZAGŁĘBIE LUBIN - Lis - 0 puszczonych - exp goals 1,46 NIECIECZA - Biegański - 2 puszczone - exp goals 2,63 RAKÓW - Biegański - 2 puszczone - exp goals 1,21 STAL - Kieszek - 2 puszczone - exp goals 1,52 ŁĘCZNA - Kieszek - 1 puszczony - exp goals 0,69 LEGIA - Kieszek - 0 puszczonych - exp goals 1,30 LECHIA - Kieszek - 2 puszczone - exp goals 0,94 LECH - Kieszek - 5 puszczonych - exp goals 4,18 POGOŃ - Kieszek - 1 puszczony - exp goals 1,33 PIAST - Kieszek - 1 puszczony - exp goals 0,69 GÓRNIK - Biegański - 0 puszczonych - exp goals 1,89 ŚLĄSK - Biegański - 5 puszczonych - exp goals 3,41 PŁOCK - Biegański - 2 puszczone - exp goals 1,81 SOMSIADKA - Biegański - 0 puszczonych - exp goals 1,24 JAGA - Biegański - 3 puszczone - exp goals 1,34 RADOMIAK - Biegański - 1 puszczony - exp goals 1,99 KIESZEK : expected GOALS AGAINST : 10,65, wpuszczone 12 SZTUK BIEGAŃSKI : expected GAOLS AGAINST : 15,52 wpuszczone 15 SZTUK Wiadomo, że expected goals nie jest tu jakimś wyznacznikiem poziomu, ale Mikołaj broni więcej niż powinien, a Kieszek wpuszcza więcej niż powinien. Współczynnik szczęścia też jest dla bramkarza ważny. Taka ciekawostka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gula ma swoich ulubieńców, altualna forma ma niewiele do rzeczy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() jutro czyli wtorek 1 marca ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zasranym obowiązkiem kopaczy jest wygrana w tym meczu.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
umówmy sie, na tym etapie chyba nie da sie przegrać z drużyną z czwartego poziomu rozgrywkowego
to już by był upadek ostatecznyy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Przypominam, że w dotychczasowych meczach PP: - prowadził nas Gula, a on chyba miał na PP jakiś patent - teraz mamy wujka i nie wiadomo czy mu bardziej zależy na PP czy na utrzymaniu - przewagę robił FBF, który chyba mógłby na dzisiaj zagrać główną rolę w filmie Terminal |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
[wideo] - Jerzy Brzęczek przed meczem Olimpia Grudziądz vs Wisła:
https://www.youtube.com/watch?v=3zR9lrFKHK8 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeżeli przegramy ten mecz, to nie ma dla nas ratunku.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
a jakie ten mecz ma znaczenie.. poza wyjsciem z twarzą z tego pojedynku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Forbesa nie będzie, Ondraszek pauzuje za czerwoną w PP sprzed 3? 4 lat XD No ....a Kliment na mur beton 90 minut na szpicy. No co może pójść nie tak? Przecież w końcu kiedyś trafi w tą bramkę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Kliment akurat w PP przeciwko drużynom z niższych lig coś tam już strzelił, więc może i jutro się uda.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zagrajmy jak swego czasu grała Barcelona , bez napastnika
Bo z Klimentem to jest sabotaż |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z drugiej strony - z kim jak nie z zespołem z III ligi się przełamać i wygrać pierwszy mecz pod wodzą Brzęczka. A potem efekt kuli śnieżnej i rozjeżdżamy Lechię, Lecha i Pogoń
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dokladnie , to czwarty poziom rozgrywkowy , strzelam ze cala kadra tam mniej zarabia niż sadlok
btw bedzie transmija w jakiejs tv ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Transmisja meczu Olimpia Grudziądz vs Wisła Kraków w POLSAT SPORT (godz. 17:50)
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Hejka,
Intro statystyka przed meczem pucharu polski olimpia - wisla, tak zeby sie przygotowac dobrze do meczu https://youtu.be/DQrDQHZ-aQM |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Puchar jest nasz ten puchar do nas nalezy
wezmiemy do domu nie damy nikomu ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szczęść Boże, służby i loże... załamka, co grają.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To co prezentujemy do 20 min utwierdza mnie w przekonaniu,że piłkarze nie chcą juz grać w tym sezonie.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ale banda popaprańców na czele z chłopem za 500 tys euro. Przepchną to jakimś cudem ale niesmak pozostanie. Chyba że doszmacą sie jeszcze bardziej i dostaną w regulaminowym
Nigdy o tym nie myślałem ale jednak niestety chyba pora się z tym pogodzić. I liga wita. Nie mamy nic nie mamy drużyny nie ma walczaków do tego nawet nie pomaga im fakt że w poniedziałkowy wieczor przychodzi 10koła ludu a oni i tak szmacą 00 z Łeczną. Ten kto pozwolił na podpisanie tego Fazlagicia powinien odrazu zostać wyjebany na zbity pysk |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ależ niewiarygodna kompromitacja. Ta ekipa mieszka w ośrodku spa i.wlasnie tak gra...
Na osobną uwagę zasługuje Mateusz Mlynski, to jest parapiłkarz ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Jest dobrze przegrywamy tylko 1/0!
W kompromitację Olimpii i przegraną z dużo słabszym piłkarsko rywalem nie bardzo wierzę. Oddaliśmy chyba 2 celne strzały w jednej połowie to też bardzo dużo. Cieszmy się rzadkim widokiem kiedy możemy oglądać czasem bramkarza przeciwników w relacji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chłopaki z Grudziądza skończyli pracę o 15. szybki makaron w pizzerii po drodze na stadion i leją naszych gwiazdorów. Qrwa tam meczowa 20tka zarabia tyle co u nas Sadlok. a ten qrwa patałach zapierdo lił takiego gola, że na podwórku dostałby w ryja i zmianę od razu. To co w środku pola prezentują Kuveljić Fazlagić Fernandez i na szpicy Kliment to kabaret jakiego próżno w tv szukać....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Przepraszam Darka Marca. Młyński nadaje się tylko na trybuny. Garbusek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Śmiać mi się chciało jak tu czytałem, że Olimpia to 4 poziom rozgrywkowy więc na pewno wygramy. Oczywiście mam nadzieję, że jeszcze kopacze odwrócą losy ĆWIERĆFINAŁOWEGO meczu o PP z III LIGOWCEM, bo taka ....a szansa, że sobie dojść połfinału PP pokonując takie kuby półzawodowe to się długo może nie powtórzyć.
My jesteśmy szmaciarzami w Ekstraklasie, już z PP pokazaliśmy, że umiemy (lata wcześniejsze) odpadać z leszczami jak Błękitni czy KSZO i to mając lepszą kadrę od obecnej, lepsze morale. Także w tej sytuacji w jakiej jesteśmy jeśli ktoś tu chciał się wywyższyć i pośmiać z III ligowca to niestety nie tędy droga hehe A co do Fazlagicia itp ciężko żeby gościa zweryfikować na początku, po paru meczach. Być może rzeczywiście est wart te 500 tys i jakby się zaaklimatyzował to coś by pokazał. Nasz problem polega na tym, że strach nam zajrzał w oczy w tej rundzie, sprzedaliśmy waznych graczy, źle zaczęliśmy runde, wpadlismy do strefy spadkowej i zaczęło się sranie i robienie pod siebie. Trzeba graczy i wyników na już, a my sprowadzamy graczy zdesperowanych (bo kto inny tutaj przyjdzie), ochłapy, także ciężko wymagać żeby w takiej rozjebanej psychicznie drużynie, przyszedł kolejny ochłap, albo nawet ktoś na jakimś poziomie i zaczął ciągnąć tę druzynę za uszy... Jest to kolejny i być może najbardziej bolesny sezon gdzie zapętliliśmy się już na maka i być może zapłacimy cenę za ciągłe zwalnianie trenerów i co sezon całkowitą przebudowę kadry. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja mam taką teorię, że ktoś pomylił ludzi, i ten nasz Młyński to jakiś przypadkowy turysta, który akurat tego dnia wylądował z Krakowie. Nie da się tak grać powyżej A-klasy.
Oczywiście to nie tylko jeden problem w naszej drużynie, ale taki najbardziej jaskrawy. Ogólnie wyglądamy tak, jakbyśmy naszym drugim garniturem grali mecz towarzyski podczas zgrupowania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Odpuszczaja Puchar kosztem ligi to ma sens ....
xD xD xD ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Może ktoś opisać co odwalił (który to już raz w tym sezonie) Sadlok?
Im prędzej ten szkodnik odejdzie z klubu, tym lepiej. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|