The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2021, 16:54
Dalej podtrzymuje że współwłaściciel Wisły Kraków powinien przeprosić za to co wczoraj zrobił...tych co myślą inaczej niż on...tych co są częścua Wisły Krakow...niewazna jaka...mniejsza, większa... Bo Blaszczykowski to nie jest Wisła Kraków jak się komuś zdaje....
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 09.05.2021, 16:59
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
Dalej podtrzymuje że współwłaściciel Wisły Kraków powinien przeprosić za to co wczoraj zrobił...tych co myślą inaczej niż on...tych co są częścua Wisły Krakow...niewazna jaka...mniejsza, większa... Bo Blaszczykowski to nie jest Wisła Kraków jak się komuś zdaje....
Obawiam się , że za niedługo sytuacja Wisły będzie podobna do sytuacji Brzęczka na posadzie selekcjonera. Zbudują wiecznie oblężoną twierdzę a wszyscy , którzy nie będą się zgadzać lub krytykować nazwą hejterami ...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.05.2021, 17:05
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się , że za niedługo sytuacja Wisły będzie podobna do sytuacji Brzęczka na posadzie selekcjonera. Zbudują wiecznie oblężoną twierdzę a wszyscy , którzy nie będą się zgadzać lub krytykować nazwą hejterami ...
Już tak jest.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 09.05.2021, 17:06
I oczekujesz ze po tygodniach milczenia i braku komentarza ze strony współwłaścicieli ktokolwiek z klubu skomentuje wczorajszą cieszynkę? Nie sądzę żeby to się w ogóle wydarzyło.
Generalnie polityka informacyjna w klubie jest słaba jak na takie zamieszanie jakie mamy obecnie. Klub milczy bo uważa ze tak bezpieczniej (Bałaziński wczoraj mniej więcej tak powiedział o braku komentarzy), Ci którzy są costam poinformowani piszą tylko wiem ale nie mogę powiedzieć, bo to i tamto i bla bla bla. To po cholerę w ogóle stwarzać takie wrażenie wybrańców?
A na to wszystko nakłada się rzesza kibicow którzy gowno wiedza ale chcieliby wiedzieć wiec tworzą historyjki.
I powiem szczerze ze jak większość czasu byłem zwolennikiem Hyballi, to po wczorajszym meczu i pokazówce nie mam złudzeń i wątpliwości. Kuba wyjaśnił wszystko. A ze Kuba jednak dla większości kibicow = Wisła Kraków to jest po sprawie. I nieważne ze zrobił to w taki sposób. Za dzień czy dwa nikogo to już nie będzie obchodzić chyba ze Jadczaka bo napisze książkę „Hyballa w ogniu. Wisła w dupie.”
Nie licz wiec ze cokolwiek się dowiesz. Bogowie i herosi żyją na innych zasadach. Niestety
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 09.05.2021, 17:10
MMTS napisał(a):Wyświetl post
. A ze Kuba jednak dla większości kibicow = Wisła Kraków to jest po sprawie.
To w takim razie jestem w tej mniejszości. Nigdy nie podpiszę się pod takim stwierdzeniem i wierzę , że Kuba również.
Do Kuby i reszty Tria mam ogromny szacunek i wdzięczność , że podjęli się ratowania Wisły przed 4 liga ale Wisła była, jest i będzie bez Kuby.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2021, 17:15
Mówię o sytuacji jaka jest teraz. W sytuacji Hyballa vs Kuba większość odpuści temu drugiemu. I powiem szczerze ze tez mi się takie zachowanie nie podoba. Nawet jeśli ktoś był nie w porządku to Kuba powinien być ponad tym. Bez względu na to jaka role pełni.
Gdybys jednak zrobił ankietę: czy Kuba powinien się w tej sytuacji wytłumaczyć? Jakoś dziwnie pewien jestem ze byłoby 70 do 30 ze nie.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 09.05.2021, 17:23
Panowie 1/3 udziału.... 50 kilka meczy 3 bramki....tu jest cały tuzin ludzi przed którymi Kuba powinien kleknac nie odwrotnie..kibice dali...wspolwlasciciele pożyczyli
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 09.05.2021 o godz. 17:26.
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.05.2021, 17:26
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
Panowie 1/3 udziału.... 50 kilka meczy 3 bramki....tu jest cały tuzin ludzi przed którymi Kuba powinien kleknac nie odwrotnie...
Tu nie chodzi o klękanie tylko o absurdalną sytuację kiedy kapitan drużyny zdobywa bramkę kontaktową na 15 minut przed końcem meczy i zamiast lecieć po piłkę żeby rozpocząć jak najszybciej cieszy się jak z gola na wagę zwycięstwa i odstawia jakieś szopki.
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 09.05.2021, 17:27
Kuba Błaszczykowski jako piłkarz powtórzę jeszcze raz JAKO PIŁKARZ dołączył wczoraj swoją cieszynką do tych wszystkich płaczków i błaznów pokroju Bashy i innych z szatni naszej Wisły .
Ktoś tam wcześniej wspomniał o aferze biletowej 2012 czy tylko jemy i jego rodzinie brakło biletów ?
teraz według tylko informacji medialnych śmiem wątpić czy szatnia go po raz kolejny nie wypuściła albo za bardzo nie umie powstrzymać emocji na wodzy
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.05.2021, 18:22
MMTS napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeśli ktoś był nie w porządku to Kuba powinien być ponad tym. Bez względu na to jaka role pełni.
A bo ja wiem? Zakładając(!), że Hyballa rzeczywiście sponiewierał Kmiecika, usiłuję sobie wyobrazić sytuację, w której nowy trener, jakie by nie miał nazwisko, wchodząc do Bayernu obrażał Beckanbauera, wchodząc do Realu gnoił di Stefano*, w Barcelonie Cruyffa itd., a w klubie doszliby do wniosku, że powinni być ponad tym.

*) Tak, wiem, że niektórzy nie żyją, chodzi o pokazanie skali. Nie chodzi o złe traktowanie Boguskiego czy Sadloka, aktywnych piłkarzy, tylko o Kmiecika, byłą prawdziwą gwiazdę i wieloletniego trenera/asystenta.

Jeśli klub nie szanuje swoich legend, to nie szanuje też siebie.

Pytanie brzmi - nie czy Kuba powinien być ponad tym, tylko czy powinien zareagować jako piłkarz czy od razu jako właściciel. Będąc w podwójnej roli, do końca jednak działał jako piłkarz, nie właściciel.

Czy - jak na piłkarza - to było smaczne czy niesmaczne? Nie wiem. Mam mieszane uczucia. Ale potępiać go nie będę.

Co piszę przy całej swojej rezerwie do obecnego sposobu zarządzania klubem, z bezsensowną, moim zdaniem, strategią prowadzenia klubu faktycznie bez pionu sportowego. Właściwie wszystkie nasze ostatnie błędy, wpadki i katastrofy są ciągle pokłosiem tego, że postanowili kiedyś tam "na chwilę" działać po partyzancku. I do dzisiaj tak ciągną, biorąc piłkarzy z przypadku i trenerów z przypadku.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.05.2021, 18:30
Dzięki za ten post, myślę bardzo podobnie.
Odpowiedz cytując
ital
Member

Stary 09.05.2021, 18:39
pytanie brzmi czy w szanujących się klubach jest miejsce dla legend tych klubów w sztabie trenerskim pierwszej drużyny ? jeżeli tak to w jakich ? Dla Pana Kazimierza na pewno znalazło by się miejsce adekwatne do jego zasług w naszym klubie. Chyba że napiszę w formie żartu że z tytułu zatrudnienia w resorcie w spadku dostał szafę po Zdzisławie Kapce oraz wykupił kwity Bogusia KiNGA
Ostatnio edytowane przez ital : 09.05.2021 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.05.2021, 18:43
ital napisał(a):Wyświetl post
pytanie brzmi czy w szanujących się klubach jest miejsce dla legend tych klubów w sztabie trenerskim pierwszej drużyny ? jeżeli tak to w jakich ? Dla Pana Kazimierza na pewno znalazło by się miejsce adekwatne do jego zasług w naszym klubie. Chyba że napiszę w formie żartu że z tytułu zatrudnienia w resorcie w spadku dostał szafę po Zdzisławie Kapce oraz wykupił kwity Bogusia KiNGA
jprd ale żart ha ha no tak jak z forum parchatego.

No kolega ładnie błysnął....

Moze jakis srodek na uspokojenie, zmiejszenie emocji by sie przydał?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.05.2021, 18:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nikt nikogo za rękę nie złapał, ale wszystko układa się w spójną całość. Nie bądźmy naiwni.
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Poziom absurdu przekroczony.
Czyli twierdzisz i masz na to dowody, że:

- ferment w szatni
- akcja transparentowa
- nagłe, jednomyślne ataki dziennikarzy robiących czarny PR trenerowi
- zezwolenie Silvie na wywiad, który w normalnym klubie spowodowałyby olbrzymią karę finansową, jeśli nie rozwiązanie umowy w trybie natychmiastowym, bez żadnej reakcji wobec piłkarza

to wszystko czysty przypadek, a raczej nagromadzenie tylu przypadków w jednym czasie i w jednym miejscu?

Nie chcę przesądzać po czyjej stronie jest wina.
Chcę tylko stwierdzić, że nagromadzenie tylu "przypadków" zmierzających do udupienia trenera nie jest, moim zdaniem, akcją Hyballi.
A jeśli nie jego, to czyją?

Wuja postanowił manipulować zza kulis?
PMS postanowiła udupić Hyballę?
Akcja parchatych, żeby nam za dobrze nie szło?

Bo w nagromadzenie "przypadków" nie wierzę i chyba nikt nie wierzy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2021, 18:54
Panowie, żebyśmy się dobrze zrozumieli.
Jestem w stanie zrozumieć Kubę i jego reakcję jako piłkarza. Naprawdę.
I zgadzam się z tym, ze jednym z elementów które dźwignęły klub z całkowitego dna była identyfikacja z historia i dbałość o legendy czy piłkarzy zasłużonych dla klubu. I to jest niezwykle wartościowe na przyszłość.
Natomiast mecz odbywał się już po kilku dniach czy tygodniach ujawniania (?) wizerunku PH i tego co się w klubie dzieje ( a przynajmniej jakichś szczątków sytuacji). I uważam ze mimo ze Kuba ma prawo do takiej reakcji jako samej w sobie, ale niekoniecznie w tym momencie. Wolałbym osobiście gdyby Kuba najpierw odniósł się jako właściciel do rzekomej godzinnej rozmowy z PH i powiedział ze jest tak sobie a potem może robić i reagować jak chce publicznie. Tylko tyle i aż tyle.
Rozumiem ze wiecie więcej, zwłaszcza Serek , i dla was to mogło być akceptowalne ale takich rozumiejących realne powody jest zakładam na palcach nóg i rak by policzyć. A cała reszta dalej czerpie wiedzę z TT.
I tak Ogryzek, myliłem się. ��
Odpowiedz cytując
ital
Member

Stary 09.05.2021, 18:55
to jest była ironia . tak jak napisałem
Ale każdy z nas chce Wisły profesjonalnie prowadzonej i dla tego chcę :
-profesjonalnego i nowoczesnego sztabu trenerskiego
-bazy skautów którzy będą mieli wizję nowoczesnych trendów futbolu a nie kilka dekoderów i pokoju do oglądania meczów
-dla legend jest naprawdę wiele stanowisk w naszym klubie w których z należytym szacunkiem mogli by pracować
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2021, 19:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
...
Zawsze można wierzyć, że Kuba malował, a Dawid wieszał transparenty
Odpowiedz cytując
ital
Member

Stary 09.05.2021, 19:07
a opłaciło to socios ze składek
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 09.05.2021, 19:07
ale wiesz, że to unik, a nie odpowiedź?

I nie... nie spodziewam się odpowiedzi.
Natomiast twierdzę, że unikanie odpowiedzi zainteresowanych na uzasadnione wątpliwości kibiców do niczego dobrego wizerunkowo nie prowadzi.
Choćby to: jaki (dobry trener) przyjdzie po takim rozstaniu z Hyballą?

Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 09.05.2021, 19:10
Do ital: to daj pieniążki na to a nie wymądrzaj się na forum
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2021, 19:12
Nie wiem jak miałbym Ci odpowiedzieć, żeby nie było uznane to za unik, dla mnie po prostu jest to szukanie spisków na siłę. Dla mnie absurdem jest sugerowanie, że transparenty są dziełem klubu. Cała reszta również, jak choćby ataki dziennikarzy. Może to ze względu na to, że ludzie myślą, że Interią zawiaduje Jażdżyński?
Odpowiedz cytując
ital
Member

Stary 09.05.2021, 19:14
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Do ital: to daj pieniążki na to a nie wymądrzaj się na forum
najpierw przeczytaj ze zrozumieniem wpis serka a potem do tego dołącz moją .
rozumiem niedziela wieczór ,i tyle w temacie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 09.05.2021, 19:15
Ok... rozumiem, że nie zapala Ci się lampka, kiedy nagle zdarza się kilka przypadków w jedną stronę.

Można wierzyć w przypadki.
Czy Ty wierzysz?

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2021, 19:18
W tym przypadku lampka mi się nie zapala.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 09.05.2021, 19:21
W tym przypadku lampka mi się nie zapala.
Ale dopuszczasz, że innym może się zapalić? I że nie jest to niczym nadzwyczajnym? Że nie trzeba ich od razu w kaftan wsadzać i wysyłać do Babińskiego?

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2021, 19:22
Dopuszczam, a do Babińskiego nie wysyłam
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.05.2021, 19:30
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Poziom zjebania tego forum już dawno osiągnął absurdalne rozmiary...

Zwolnimy trzeciego trenera w ciągu dwóch i pół roku - normalna rzecz w większości klubów.

A jazda po Kubie jakby zmieniali trzeciego trenera w rundzie. Wyzywanie, obrażenie, bronienie psychola Hyballi to dlatego że jest z zagranicy....

I jeszcze to dopierdalanie się do DB.

Wiecie kogo właściciel Legii Mioduski, zrobił prezesem Legii? Samego siebie.

A rodzina Rutkowskich, jakiego prezesa powołała w swoim klubie? Rutkowskich.

Kto był prezesem przez lata w Cracovii? Filipiak.

Itd, itp, to normalna praktyka na całym świecie...

Ale nie, u nas ma być nie zależny prezes, najlepiej po wyższej szkole prezesow....
Zgadzam się w 100%, a opluwaniu przoduje rudy Czerepuch i kilku innych.

Znacie milionerów to podeślijcie namiar do Królewskiego, a jak nie to dzwońcie do Marzeny.

Nie popełnia błędów ten kto nic nie robi. Nie od razu Rzym zbudowano. Mam nadzieje, że te błędy zaowocują na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 09.05.2021 o godz. 23:47.

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.05.2021, 19:37
Ciekawy tekst na weszlo o WIsle Krakow.
Troche liczb statystyk tabela jedna nawet
Ale to wiemy. Jest zle a moze byc gorzej
https://weszlo.com/2021/05/09/wisla-krakow-kryzys/
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.05.2021, 20:02
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w 100%, a opluwaniu przoduje rudy Czerepuch i kilku innych.

Znacie milionerów to podeślijcie namiar do Królewskiego, a jak nie to dzwońcie do Marzeny.

Nie popełnia błędów ten kto nic nie robi. Nie od razy Rzym zbudowano. Mam nadzieje, że takie błędy zaowocują na przyszłość.
Problem leży w tym, że nie wyciągamy żadnych wniosków. Znowu ściągniemy kilku losowych zawodników bez żadnego planu, do tego weźmiemy pierwszego lepszego trenera który zgodzi się nas poprowadzić, a wszystko posypiemy lukrem z naszej wspaniałej kadry. Co nam z tego wyjdzie? Bez jakiegoś cudownego farta pokroju Carlitosa spadek, spadeczek spadnunio.

Kuba na bank nie robił / zlecał tych transparentów to jasne. Ale jego zachowanie gdzie ważniejsze są szopki i personalne zagrywki od końcowego wyniku, pokazuje jak bardzo zblazowana jest sytuacja w klubie. Najważniejsze są osobiste wojenki i sympatie a wynik nie ma znaczenia. I to nie mówimy o Sadloku tylko o Błaszczykowskim. Mi się to w głowie nie mieści. Ale niestety otwarło mi to oczy.

Od chyba 2 lat jesteśmy najgorzej punktującym zespołem eklapy nie licząc spadkowiczów. Co sezon zaliczamy taką samą rewolucję, która kończy kończy się regularnym ocieraniem się o katastrofę.

A my radośnie dalej będziemy robić wzmocnienia na chybił trafił i szukać trenera na tyle szalonego/słabego/zdesperowanego/nigdzie niechcianego/ żeby zgodził się u nas pracować pół roku. Po tym czasie wyleci bo
a.)Będzie cokolwiek wymagał od piłkarzy oraz miał czelność mówić prawdę o tym jak beznadziejni są -> skończ się to serią porażek.
b.)Będzie przybijał sobie piątki z wszystkimi nie będzie wymagał ciężkiej pracy fizycznej/taktycznej od piłkarzy -> skończ się to serią porażek.

Następnie zatrudnimy kolejnego strażaka piłkarze się przestraszą, że stracą robotę to może się zepną na 5 spotkań i może nam to znowu uratuje tyłek. Ale w końcu się to nie uda.

Kiedyś Wam tłumaczyłem, że Marzenka & Co to bandyci i ich rządy skończą się katastrofą i nikt mi nie wierzył.
Dziś tłumaczę, że mamy jedną z najgorszy piłkarsko drużyn i jest to prosta droga do spadku do 4 ligi też nikt nie chce wierzyć.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.05.2021, 20:16
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy tekst na weszlo o WIsle Krakow.
Troche liczb statystyk tabela jedna nawet
Ale to wiemy. Jest zle a moze byc gorzej
https://weszlo.com/2021/05/09/wisla-krakow-kryzys/
Najgorsza jest tendencja spadkowa punktowania oraz zatrudniania trenerów jako ratowników, których po chwili zastępują kolejni. Krótki impuls, piłkarzom się chce, potem seria bez zwycięstw i zmiana szkoleniowca.
Makabrycznie też wygląda rotacja piłkarzy. To wskazuje że nie ma konkretnych czarnych owiec, po prostu szrot zastępowany jest coraz gorszym, zwłaszcza w ofensywie.
W skrócie - organizacyjnie Stal Mielec. I to się skończy spadkiem, ale najważniejsze że Kmiecik pachołki rozstawi a Błaszczykowskiego już nikt się nie odważy posadzić na ławce.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.05.2021 o godz. 20:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów