The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2021, 23:19
SlawekS napisał(a):Wyświetl post

Nie chcę zbytnio bronić Buchalika ale kiedy on po raz ostatni zagrał poważny mecz?
Stary, choćby od 10 lat nie zagrał meczu, to kur**a nie usprawiedliwia wrzucenia sobie samemu piłki do bramki. Facet ma status ręcznika, notorycznie popełnia błędy. Jak ma piłkę przy nodze to mało kopca kreta nie posadzi ze strachu przed odegraniem. Nie do wiary aby Broda mógł być słabszy.

To co odwalił Buchalik razem z Frydrychem to jest komedia kryminalna.
Przy 1 bramce Frydrych dał się wyrolować bodaj 3 razy w jednej akcji (jeszcze w ostatniej chwili mógł dzióbnąć piłkę ale nie trafił). Z kolei Buchalik zamiast skrócić kąt to jeszcze w ostatniej chwili zaczął robić ze 2-3 kroki w tył. Komedia.

4 bramka to z kolei bubel Mehremicia (dał się ograć jak dziecko) i Frydrycha który nie wiedział ani gdzie jest piłka ani gdzie jest zawodnik, który za chwilę wpakuje ją do bramki.

Jak będą odwalać takie cyrki w kolejnych meczach, to się może okazać, że taktyka Hyballi (czyli pomoc wysoko, mało asekuracji dla stoperów) wyląduje w koszu.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.02.2021, 05:33
ale zwróćcie uwagę na kwestię zaufania naszych obrońców do Buchalika. Zobaczyłem to jak drugi raz na chłodo oglądnąłem powtórkę meczu.. Kilka razy obrońcy byli pressowani przez Piast i zamiast grać przez bramkarza to wolali wybijać na slepo wzdłuż lini, mam tu szczególnie na myśli Mehremica, wszystko przy stanie 3:2.. to świadczy o zaufaniu do ręcznika
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.02.2021, 08:41
Oczywiście że do Buchalika obrońcy nie mają takieho zaufania jak do Lisa.
Bramkarz to priorytet na letnie okienko. Lis zresztą mocno będzie pracował na transfer, więc moze i 2 bramkarzy będzie koniecznych
..a jak wiemy z Buchalikiem jeszcze się 1.5 roku będziemy męczyć, więc trzeba go liczyć jako nr
3 co najwyzej. Ten kto dał mu kontrakt na 4 lata w 2018 roku powinien wylądować w więzieniu*

PS.* I na szczęście wylądował
Odpowiedz cytując
Tabor1906
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.02.2021, 12:51
Sędzia, błędy indywidualne, wszystko już właściwie zostało powiedziane... Mnie jeszcze jedno się rzuciło w oczy, reakcje trenerów w tym meczu. Fornalik potwierdził jakim jest wygą ekstraklasy, wprowadza Jodłowca, uspokaja środek, wchodzi Żyro z Vidą cyk asysta i gol. Hyballa dalej pressuje przy wyniku 3:0, gdzie wiadomo że ciężko utrzymać takie tempo 90 minut. Zmiana na Starzyńskiego przy 2:3 i gdzie mamy "ciepło" z jednej str wzbudza podziw za odwagę, z drugiej str prosiło się o kogoś bardziej doświadczonego. Jak w poprzednich spotkaniach lepiej reagował w trakcie spotkania, tak w tym również dołożył coś od siebie. Teraz ma tydzień na pokazanie swojej siły, aby piłkarze nie stracili wiary w "projekt", bo mogą sie pojawić mysli "po co to robić?" "Zapierdal..m cały okres przygotowawczy, wybiegałem mecz, a i tak przegrywamy nawet przy 3:0". Zakładam pogrom i wściekłość wyładują podczas meczu, bo to co mieli grać to zdaje egzamin, teraz tylko przełożyć to w dłuższej perspektywie czasowej i ograniczyć błędy indywidualne.
AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.02.2021, 13:38
Co Ty chcesz od Starzyńskiego - chłopak zareagował w polu karnym - świetnie - naprawił błąd starszych kolegów !!!
A jak sędzia chciał gwizdnąć karnego, to gwizdnąłby i jakby to był Boguski.
Akurat Starzyński w tym meczu pokazał się z bardzo dobrej strony.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.02.2021, 14:25
Też jestem zdania że Starzyński świetnie wywalczył piłkę we własnym polu karnym. Sprawa odbiła się na tyle duzym echem, że i cała kwita sędziowską nie popełni drugi raz podobnego błędu.
Najgorsze co by było to ganić młodego za tę sytuację i powodować cofanie nogi w podobnych sytuacjach w przyszłości.

Już pomine fakt: wchodzi Starzyński - "dawac kogoś doświadczonego!!"
Wchodzi Boguski: "gdzie juniorzy?!"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 02.02.2021, 15:01
Nie wiem jak Was ale mnie jeszcze qrwica trzyma. przy wyniku 3-0 na reklamie lv bet wyświtliło się Piast zwycięstwo 73,00, mówię ale ktoś postawi kasę to wygra miliony i ? qrwa wykrakałem :(
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.02.2021, 15:14
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak Was ale mnie jeszcze qrwica trzyma. przy wyniku 3-0 na reklamie lv bet wyświtliło się Piast zwycięstwo 73,00, mówię ale ktoś postawi kasę to wygra miliony i ? qrwa wykrakałem :(

kto wie, moze zarząd podreperował tym meczem finanse...
taki zarcik.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 02.02.2021, 15:22
Wkur(%*(%*w mi nieco minal... ale tylko nieco... wiec pora napisac kilka zdan na temat tego meczycha.

Spotkanie dla przecietnego widza palce lizac. Dla kibica Wisly jakis czarny sen.

Z jednej strony moglismy postawic kropke nad ich - dwie poprzeczki, dwa strzaly z obu stron pola karnego ktore przeszly obok slupka (Carlos z lewej i Forbes z prawej), do tego ze 2-3 razy gydby byly lepsze podanai to bylyby 100tki.

Z drugiej niepodyktowany karny, ktory nalezal sie nam jak psu buda, a potem karny, ktory bedzie bez dwoch zdan aspirowal do miana farsy roku.
I z trzeciej paskudne bledy. I pierwsza bramka i druga bramka to zasluga indywidualnych bledow. W pierwszym przypadku....Frydrycha i Zhukova. W drugim Buchalika (jprdl).

Pomijajac wynik... Te pol godziny kiedy Piast zostal stlamszony i nie mial nic do powiedzenia bylo bezcenne i pokazuje sposob myslenia. Pozniej niestety wkradlo sie poczucie ze to juz jest zamkniety mecz i trzeba dokopac do konca. A pozniej przy 3:2 niepotrzebne nerwy.
Bezcenny mecz do analizy i wyciagania wnioskow.

Wygrany tego spotkania? Starzynski. Moim zdaniem bardzo, moze nie dobry, ale poprawny debiut. Kilka fajnyhc zagran i widac, ze pod okiem Kuby ten chlopak ma szanse na bardzo szybki rozwoj. Ja widze w nim postepy w porownaniu do sparingow. A to raptem 2 tygodnie. Juz sie doczekac nie moge jak dostanie szanse od poczatku i zdecydowanie bym Yawa przesunal na lewa strone.

Plewka jeden glupi blad, ktory mogl sie skonczycbramka, na szczescie nei skonczyl.

Poza tym zobaczylem to czego sie spodziewalem. NAwet w tych gorszych momentach dobrze sie ogladalo Wisle, oko sie cieszylo. I zawodnicy rowniez sie cieszyli gra. Widac to po Sadloku i Burlidze. I nie chodzi mi o ich bramki/asysty, ale ogolnie ich "obraz".

Jest na czym budowac. Jest przed ta druzyna przyszlosc.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 02.02.2021, 20:06
@tommiyacht - lepiej tak nawet nie żartuj, bo pewien redaktor na J za chwilę zacznie, o tym pisać....
Bo już teraz na TT cały czas się Nas czepia...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.02.2021, 20:54
Dobra gra i celne wrzutki Sadloka wyjaśnione - gra o nowy kontrakt

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów