|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
To co odwalił Buchalik razem z Frydrychem to jest komedia kryminalna. Przy 1 bramce Frydrych dał się wyrolować bodaj 3 razy w jednej akcji (jeszcze w ostatniej chwili mógł dzióbnąć piłkę ale nie trafił). Z kolei Buchalik zamiast skrócić kąt to jeszcze w ostatniej chwili zaczął robić ze 2-3 kroki w tył. Komedia. 4 bramka to z kolei bubel Mehremicia (dał się ograć jak dziecko) i Frydrycha który nie wiedział ani gdzie jest piłka ani gdzie jest zawodnik, który za chwilę wpakuje ją do bramki. Jak będą odwalać takie cyrki w kolejnych meczach, to się może okazać, że taktyka Hyballi (czyli pomoc wysoko, mało asekuracji dla stoperów) wyląduje w koszu. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ale zwróćcie uwagę na kwestię zaufania naszych obrońców do Buchalika. Zobaczyłem to jak drugi raz na chłodo oglądnąłem powtórkę meczu.. Kilka razy obrońcy byli pressowani przez Piast i zamiast grać przez bramkarza to wolali wybijać na slepo wzdłuż lini, mam tu szczególnie na myśli Mehremica, wszystko przy stanie 3:2.. to świadczy o zaufaniu do ręcznika
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Oczywiście że do Buchalika obrońcy nie mają takieho zaufania jak do Lisa.
Bramkarz to priorytet na letnie okienko. Lis zresztą mocno będzie pracował na transfer, więc moze i 2 bramkarzy będzie koniecznych ..a jak wiemy z Buchalikiem jeszcze się 1.5 roku będziemy męczyć, więc trzeba go liczyć jako nr 3 co najwyzej. Ten kto dał mu kontrakt na 4 lata w 2018 roku powinien wylądować w więzieniu* PS.* I na szczęście wylądował |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Sędzia, błędy indywidualne, wszystko już właściwie zostało powiedziane... Mnie jeszcze jedno się rzuciło w oczy, reakcje trenerów w tym meczu. Fornalik potwierdził jakim jest wygą ekstraklasy, wprowadza Jodłowca, uspokaja środek, wchodzi Żyro z Vidą cyk asysta i gol. Hyballa dalej pressuje przy wyniku 3:0, gdzie wiadomo że ciężko utrzymać takie tempo 90 minut. Zmiana na Starzyńskiego przy 2:3 i gdzie mamy "ciepło" z jednej str wzbudza podziw za odwagę, z drugiej str prosiło się o kogoś bardziej doświadczonego. Jak w poprzednich spotkaniach lepiej reagował w trakcie spotkania, tak w tym również dołożył coś od siebie. Teraz ma tydzień na pokazanie swojej siły, aby piłkarze nie stracili wiary w "projekt", bo mogą sie pojawić mysli "po co to robić?" "Zapierdal..m cały okres przygotowawczy, wybiegałem mecz, a i tak przegrywamy nawet przy 3:0". Zakładam pogrom i wściekłość wyładują podczas meczu, bo to co mieli grać to zdaje egzamin, teraz tylko przełożyć to w dłuższej perspektywie czasowej i ograniczyć błędy indywidualne.
![]()
AVE WISŁA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co Ty chcesz od Starzyńskiego - chłopak zareagował w polu karnym - świetnie - naprawił błąd starszych kolegów !!!
A jak sędzia chciał gwizdnąć karnego, to gwizdnąłby i jakby to był Boguski. Akurat Starzyński w tym meczu pokazał się z bardzo dobrej strony. ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Też jestem zdania że Starzyński świetnie wywalczył piłkę we własnym polu karnym. Sprawa odbiła się na tyle duzym echem, że i cała kwita sędziowską nie popełni drugi raz podobnego błędu.
Najgorsze co by było to ganić młodego za tę sytuację i powodować cofanie nogi w podobnych sytuacjach w przyszłości. Już pomine fakt: wchodzi Starzyński - "dawac kogoś doświadczonego!!" Wchodzi Boguski: "gdzie juniorzy?!" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem jak Was ale mnie jeszcze qrwica trzyma. przy wyniku 3-0 na reklamie lv bet wyświtliło się Piast zwycięstwo 73,00, mówię ale ktoś postawi kasę to wygra miliony i ? qrwa wykrakałem :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Wkur(%*(%*w mi nieco minal... ale tylko nieco... wiec pora napisac kilka zdan na temat tego meczycha.
Spotkanie dla przecietnego widza palce lizac. Dla kibica Wisly jakis czarny sen. Z jednej strony moglismy postawic kropke nad ich - dwie poprzeczki, dwa strzaly z obu stron pola karnego ktore przeszly obok slupka (Carlos z lewej i Forbes z prawej), do tego ze 2-3 razy gydby byly lepsze podanai to bylyby 100tki. Z drugiej niepodyktowany karny, ktory nalezal sie nam jak psu buda, a potem karny, ktory bedzie bez dwoch zdan aspirowal do miana farsy roku. I z trzeciej paskudne bledy. I pierwsza bramka i druga bramka to zasluga indywidualnych bledow. W pierwszym przypadku....Frydrycha i Zhukova. W drugim Buchalika (jprdl). Pomijajac wynik... Te pol godziny kiedy Piast zostal stlamszony i nie mial nic do powiedzenia bylo bezcenne i pokazuje sposob myslenia. Pozniej niestety wkradlo sie poczucie ze to juz jest zamkniety mecz i trzeba dokopac do konca. A pozniej przy 3:2 niepotrzebne nerwy. Bezcenny mecz do analizy i wyciagania wnioskow. Wygrany tego spotkania? Starzynski. Moim zdaniem bardzo, moze nie dobry, ale poprawny debiut. Kilka fajnyhc zagran i widac, ze pod okiem Kuby ten chlopak ma szanse na bardzo szybki rozwoj. Ja widze w nim postepy w porownaniu do sparingow. A to raptem 2 tygodnie. Juz sie doczekac nie moge jak dostanie szanse od poczatku i zdecydowanie bym Yawa przesunal na lewa strone. Plewka jeden glupi blad, ktory mogl sie skonczycbramka, na szczescie nei skonczyl. Poza tym zobaczylem to czego sie spodziewalem. NAwet w tych gorszych momentach dobrze sie ogladalo Wisle, oko sie cieszylo. I zawodnicy rowniez sie cieszyli gra. Widac to po Sadloku i Burlidze. I nie chodzi mi o ich bramki/asysty, ale ogolnie ich "obraz". Jest na czym budowac. Jest przed ta druzyna przyszlosc. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@tommiyacht - lepiej tak nawet nie żartuj, bo pewien redaktor na J za chwilę zacznie, o tym pisać....
![]() Bo już teraz na TT cały czas się Nas czepia... ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Dobra gra i celne wrzutki Sadloka wyjaśnione - gra o nowy kontrakt
|
|