|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Blada dupa żółte cyce to jest właśnie Piast Gliwice
![]() Fatos się przebudzi coś czuję .Skromne 2-0 dla nas |
|
|
|
Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Będzie do przodu. Inaugurowaliśmy wiosnę wyjazdowym meczem z Piastem Gliwice w ostatnich latach już co najmniej dwa razy. W 2014 1:0 dla nas, w 2017 2:1 dla nas. Teraz będzie skromne 1:0, a bramkę zdobędzie Fatos.
Za nami jest dopiero mniej niż 40% sezonu, wszystko jest jeszcze przed nami! ![]()
"Proszę Państwa, niesamowita sytuacja! Właśnie dostajemy informację - gol na 2-2 dla Odense i to oznacza, że jeśli tam się nic nie zmieni, ze Wisła będzie grać wiosną w europejskich pucharach!"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Paru piłkarzy ze składu pamięta jeszcze lanie 0-4 na inaugurację po restarcie rozgrywek. Życzyłbym sobie wyniku w drugą stronę, sądzę jednak że wygramy różnica 1 bramki. Może 2-1, ,3-2, byle zapisać 3 punkty.
Typuje skład: Lis- Szot, Frydrych, Mehremic, Sadlok- Yeboah, Plewka, Savic, Zukov, Buksa- Forbes. Zmiany: Burliga, Kuba, Starzyński, Chuca, Silva Bramki: Yeboah, Savic, Kuba |
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
W tym roku nie ma rundy finałowej, sezon to 30 meczów, wiec prawie połowa za nami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(barwy Piasta to czerwono-niebieskie) Mimo że Piast jest nisko w tabeli, nie będzie to wg mnie ten sam Piast co jesienią, będzie silniejszy. Zimą Fornalik na pewno pracował nad formą fizyczną piłkarzy z Gliwic. Ale walczymy o 3 punkty, nie ma innej opcji ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 24.01.2021 o godz. 14:21.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wypadałoby wygrać, aczkolwiek dla mnie bardziej interesujące będzie to, w jaki sposób Hyballa wpłynął na dyspozycję drużyny.
Mam nadzieję, że nie zobaczymy już piłkarskiej rąbanki jak za późnego Skowronka, że piłkarze rzucą się na rywala obiecanym gegenpressingiem, oraz że starczy im na to siły przez 90 minut ![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mecz - wielka niewiadoma. Pytanie czy piłkarze po cieżkich treningach Hyballi, "zareagują pozitiwnie" jak mawiał Ąri
1-0 dla nas |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Lis -Bury, Frydrych, Szota, Sadlok - Szot, Plewka, Żukow, Savic, Yeboah - Medved. Średnia wieku 23 lata! Czegoś takiego w lidze dawno nie było!. Co do jakości to zobaczymy, trudno cokolwiek wyrokować. Remis nie byłby złym wynikiem. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
To jeszcze obniżmy średnią:
Lis - Szot, Frydrych, Szota, Sadlok - Yeboah, Plewka, Żukow, Savic, Buksa - Medved. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Obstawialbym wtedy: Lis - Szot, Frydrych, Sadlok, Burliga- Yeboah, Zukov, Plewka, Savic, Silva - Buksa Na Zmianę Medved, Kuba, Starzyński. Co daje i tak bardzo niska średnia wieku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Skład na dziś:
LIS - SZOT, FRYDRYCH, MEHREMIC, SADLOK - YEBOAH, PLEWKA, SAVIC, ŻUKOW, BUKSA - FORBES Skład po odejściu w/w dwójki: LIS - SZOT, FRYDRYCH, HOYO, SADLOK - YEBOAH, PLEWKA, SAVIC, ŻUKOW, BUKSA - FATOS *46,6 % sezonu za nami. |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Mi się jednak wydaję że napastnikiem numer uno będzie w tym meczu Fatos
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A dalej będzie 5 zmian?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mają być do końca sezonu.
A patrząc na intensywność i rozwój piłki (także młodzieżowej) w interesie władz piłkarskich powinno być utrzymanie tego limitu na stałe... Starzyński zgłoszony do ekstraklasy. Obstawiam debiut już w niedzielę. I raczej bez Buksy w 1 składzie. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Oj ale by siadły takie +3 na początek. Dodałoby to wszystkim skrzydeł.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Całkiem niezły mecz w naszym wykonaniu. Zagraliśmy jak równy z równym z Piastem, Hubala, rzeczywiście daję radę wyciągał tak 120% z tej kadry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie wiem jak mozna przegrać prowadzac 3-0.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bilety do pierwszej ligi należałoby zafundować po tym meczu Żeau Carlosowi i Buchalikowi, którzy zniweczyli trud pozostałych 9 kolegów. Frydrych też dziś moim zdaniem mógł przy 2 bramkach zrobić coś więcej, ale cóz...
Mam nadzieję, że tych dwóch parodystów już w barwach Wisły nie zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 31.01.2021 o godz. 17:04.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Coś miałem dziwne uczucie jak strzeliliśmy tak szybko te 3 bramki. Nie do wiary to jest, ciężko mi uwierzyć w to co się odjebało.
Wiadomo sędzia dołożył jakzwykle swoje z tymi karnymi, ale bez jaj. Savic najsłabszy z gry - z baboli wiadomo Buchalik plus to co Frydrych dziś robił to chyba Czekaj tak nie grał. Czech zagubiony tak jakby +5kg w nogach... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na szybko:
1. Pierwsze 3 bramki dla Gliwiczan z niczego. 2. Transfery to się chyba na CHYBIŁ-TRAFIŁ powinno robić. Savić miał być wielką gwiazdą, a jakaś masakra z nim jest. 3. Najgorsze, że ta porażka może podłamać psychicznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nowy trener, Stara Wisła. Odechciało się oglądać dalszą część sezonu. Prowadzić 3-0 u siebie, mając rywala na łopatkach i przegrać 3-4. To nie zdarza się w profesjonalnej piłce. Zapomniałem, Polska Ekstraklasa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
zero szacunku za takie cos
frajerzy rundy, jesli nie calego sezonu... ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Frajerstwo jak sam skur.wesyn..
Wiadomo jak było z karnym - ale jak nasza gwiazda Carlos marnuje chyba 3 setki to sami sobie zgotowaliśmy taki los..patologia. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
jak się nie strzela na 4:0 to się traci na 3:4... Buchalika proszę spakować w siatkę i wy.......ić. Sędzia za to co odjebał też ....a brawa... no .... człowieka strzela jak czeka tyle czasu, po 30 minutach tak super się wydaje być a tu .......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
nie chce nigdy wiecej tego recznika ogladac w koszulce Wisly, to juz za duzo
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Sędzia idiota, piłkarze frajerzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
To, że Buchalik się nie nadaje, wiadomo już od jakiegoś czasu.
Ale to, co zrobił sędzia - niesamowite, że jest VAR, a i tak można przekręcić kogoś na dwa karne, zasłaniając się interpretacją przepisów. I najgorsi ci żałośni gadacze z C+, którzy krzyczą, że niesamowita remontada. No nie, Panowie, nie ma w tym nic niesamowitego. Niektóre kluby w ten sposób całe rozgrywki wygrywały, więc trzy punkty w meczu z pomocą sędziego to nic wielkiego. Jeszcze niech Podbeskidzie wygra z Legią i będzie komplet... ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Trener nic nie da jeśli dalej na boisku biega szrot.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że proces oczyszczania drużyny z piłkarskiego szrotu będzie postępować i do lata pozbędziemy się miernot, które się do tej drużyny nie nadają.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|