|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Patrzę na tabelę - mamy 2 punkty przewagi nad ostatnim Podbeskidziem. Obyśmy nie skończyli jesieni na samym dnie, bo jest taka możliwość niestety, a niby celem jest awans do ósemki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wiesz o tym, że nie ma już "ósemki"?
I nikt nigdy takiego celu niw wyznaczył? Ani tym bardziej nowemu trenerowi? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Źle się wyraziłem, ale:
Dawid Błaszczykowski: - Cel się nie zmienia. Chcielibyśmy bardzo, aby Wisła była w pierwszej "ósemce", co też nie jest łatwe. Mamy świadomość, że liga jest mocno wyrównana. Koronawirus nie pomaga, bo zawsze są problemy z absencjami zawodników. I to we wszystkich klubach. My od początku sezonu takie mieliśmy. Nie wiem czy była taka możliwość, żebyśmy wystąpili w którymś ze spotkań w optymalnym składzie. Wiadomo, że przed nami 19. kolejek, trudnych meczów. Zależy nam bardzo na tym, żeby znaleźć się w pierwszej "ósemce" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Poza Kuba, to przecież cała reszta nie ma bladego pojęcia jak wygląda nowoczesne podejście do pilki i gra na wysokim poziomie. A na potwierdzenie moich słów to już w kulisach było widać jak Hyballa instrukcje Sadloka jak ma zagrywać piłki. Zresztą, jeśli ktoś się nie będzie chciał rozwijać i dostosować do taktyki Hyballi to najpóźniej w czerwcu ich już w klubie nie będzie. A i sądzę że w styczniu paru piłkarzy może usłyszeć że mogą sobie szukać nowego miejsca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ten derbowy remis sprawił, że teraz zdecydowanie broni się ta decyzja, żeby od razu po zwolnieniu Skowronka, a nie w przerwie świątecznej nasz Aragorn przejął drużynę. Bo gdyby były trzy gongi na powitanie, to byłoby mu jednak mimo wszystko o wiele trudniej.
A tak? Mamy teraz do rozegrania dwa fajne mecze i paradoksalnie na dużym komforcie, bo przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie oczekuje w nich jakichkolwiek punktów (a jak sobie zagrają bez spiętych dup i na fantazji to te punkty jakieś mogą cudem wpaść, co dodatkowo zbudowałoby atmosferę przed zimowymi przygotowaniami) Lech meczem z nami będzie kończył niespełna trzytygodniowy maraton, w którym spotkanie z nami będzie siódmym z rzędu granym co trzy dni. Czy aby na pewno nie możemy ich tam walnąć? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Skoro Lech przed Podbeskidziem wystawił kilku rezerwowych na Benfikę, to przed meczem z nami na Rangersów wyjdą drużyną z CLJ
![]() ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Aha, tylko że z Rangersami gra w tym tygodniu, przed meczem z nami gra zaległy mecz z Pogonią, który im przełożyli przed ostatnia rundą eliminacji do LE ;p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
To przepraszam, nie śledzę terminarza kuchenek na bieżąco
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Troszkę się tu zgadzam ze Stanowskim, że w pewnych aspektach Hyballa może mieć ciężej niż w "normalnej" szatni.
https://youtu.be/EgDxzSC6lns?t=422 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15335880
I ważna informacja zaplątana w treści: Dodajmy, że Peter Hyballa nie czeka na zimowe przygotowania, tylko od razu wziął ostro piłkarzy do pracy. Dochodzą do nas sygnały, że niektórzy tak ciężko nie pracowali od bardzo dawna... Jak usłyszeliśmy od jednego zawodników, Niemiec powiedział do piłkarzy krótko i jasno: - Nie musicie mnie kochać, ale mamy jasny cel, a ja mam was tak przygotować, żebyście fizycznie zniszczyli rywali w tej lidze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Juz goscia kocham.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Milosc miloscia, ciekawe kiedy pilkarzyki go pogonia
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
no nie wiem, trio musialo siegnac do kieszeni zeby go zatrudnic wiec watpie ze beda sluchac placzow kilku "gwiazdorow" co im sie podobaly dni wolne u Skowronka
to nie miliarderzy jak Cupial ze moga przepalac hajs bo ktos sie obrazil ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Gdyby Cupiał wytrzymał ciśnienie zostawił Petrescu a pogonił gwiazdeczki bylibyśmy w zupełnie innym miejscu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Na youtube jest filmik z naszym nowym trenerem od przygotowania fizycznego oraz Hyballą, jak ktoś zna język w którym rozmawiają to może streścić jakieś najważniejsze kwestie, myślę, że mogłoby to być ciekawe.
https://www.youtube.com/watch?v=Ip2rI_-WqYo |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wez przestan, juz czytalem wywiad z Gruszkowskim ktory powiedzial o roznicach w podejsciu trenerow i na znachorze z Radzionkowa mimowolnie nie zostawil suchej nitki
Juz pisalem ze tylko ciezka praca moze przeistoczyc footballowe beztalencie w footballowego przecietniaka i tego sie bede trzymal! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
No , chyba rzeczywiście od czasów Petrescu nie było tu takiego kto miałby tak wysoko postawioną poprzeczkę pod kątem ciężkiej pracy i zaje... chania przeciwnika. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale samo zatrudnienie asystenta od przygotowania fizycznego speca z zachodniej ligi to jest świeży powiew w naszej lidze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Z tego co dało się słyszeć u Probierza i Smudy też były ciężkie treningi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co innego bieganie w kółko, a co innego trening z piłką. Taki sam szok był za Maaskanta kiedy zaczęli zdychać na gierce...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A tak na serio. Zgadzam się w całej rozciągłości. Piłkarze Hyballi nie wyrzuca, bo co jak co, ale Kuba w szatni wie jak wyglada trening w Niemczech i że przede wszystkim solidny trening doprowadzi nas do sukcesów. Nie powtórzy się sytuacja z Petrescu, choć nie zdziwię się jeśli na dobre wyniki trochę poczekamy.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.12.2020 o godz. 23:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jest jeden problem: wtedy marzenka wyciągnęłaby jeszcze więcej kasy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak się nie obrócisz-dupa z tyłu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli okaże się, że faktycznie to w przygotowaniu fizycznym (a ściślej motorycznym w połączeniu ze stricte piłkarskim) tkwi tak ogromna rezerwa w naszej drużynie - to pokaże jak ciepłą posadką jest bycie zawodowym piłkarzem w naszej ekstraklapie.
Oby się.Hyballi udało - bo potencjalnych hamulcowych w drużynie jest sporo. Sam autorytet Kuby tutaj nie wystarczy. Pozostaje mieć nadzieję, że uda mu się zmobilizować młodych (Lis, Szot, Plewka, Gruszkowski, w dalszej kolejności Hoyo i Buksa) no i zaciąg zagraniczny, być może jeszcze nie zepsuty (Savic, Yeboah, Kuveljic, Frydrych, Mehremic, Żukow). ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
enzo napisał(a):
![]() https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15335880 I ważna informacja zaplątana w treści: Dodajmy, że Peter Hyballa nie czeka na zimowe przygotowania, tylko od razu wziął ostro piłkarzy do pracy. Dochodzą do nas sygnały, że niektórzy tak ciężko nie pracowali od bardzo dawna... Jak usłyszeliśmy od jednego zawodników, Niemiec powiedział do piłkarzy krótko i jasno: - Nie musicie mnie kochać, ale mamy jasny cel, a ja mam was tak przygotować, żebyście fizycznie zniszczyli rywali w tej lidze... Jak dostaną w ....ę kilka razy to zaczną się sypać jak domy w Gruzji.Obstawiamy kto się pierwszy ponadrywa? Bardziej chyba chodzi o odsianie "plew od ziarna".Jedno jest pewne będzie to procentowało u młodych zawodników którzy będą mogli nadrobic trochę zaległości przed wyjazdem do lepszego klubu na zachodzie.Starsi na bank będą sie buntować Powód: Kontynuacja
Ostatnio edytowane przez krysztal : 09.12.2020 o godz. 13:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Serio myslicie, że od strony psychologicznej więcej w klubie zdziała Hyballa niż Kuba? Wiem, że Kuba to nie trener ale silą rzeczy ten człowiek ma taki autorytet, posłuch i szacunek, że chyba żaden normalny piłkarz nie olewał go i jeśli ktoś mial na tyle sumienie nagięte żeby wyłozyć lachę na Kubę, nie przykladać się do treningów, grać na zwolnienie trenera itp to autorytet Hyballi czyli zupełnie anonimowego człowieka dla nas, może coś tu zmienić?
Jak ma zaskoczyć to zaskoczy, ale nie upatrywalbym tutaj szansy w tym, że Hyballa odmieni ich wszystkich jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Raczej ewentualnie licze na taki efekt jak za początków Stolarczyka, czyli taki team spirit i po prostu zapierdalamy bo tak trzeba, pytanie tylko czy to bedzie trwało 5 meczów, rundę czy ze 3 sezony. Raczej wątpie w wielkie zmiany na stałe, a nawet jak bedą to kolejny problem w tej lidze czyli po 1, góra 2 sezonach szybka sprzedaż zawodnika i od nowa szukanie zastępcy godnego, póxniej danie mu czasu na aklimatyzację itd a jak już się ogarnie to za rok go nie ma. No i to pokazuje, że mamy zajebisty problem i chyba jedyna droa to szkolenie młodzieży, ogrywanie ich na wypozyczeniach w niższych ligach, później chwila na zgranie z pierwsza drużyną, aklimatyzacja tutaj jest niepotrzebna i też niestety szybki transfer ale już za spora kasę. Wtedy bedąc uczciwym można za tę kasę kupować jakichś lepszych zawodników, którzy z miejsca będą objawieniem ligi. Wlasnie taką drogą poszła Legia i jak kogoś ściagają to czesto taki gościu coś wnosi do zespołu. Lech też jest na takim kursie i zaczęli dorabiać się kasy na mlodych to mogą sobie pozwolić na sciągnięcie lepszych graczy z zgaranicy. W tej lidze inaczej się nie da. Bez zaplecza, dorabiania sie na mlodych i kupowania wartościowych piłkarzy z zagranicy (czyli za około 1 mln euro) to można tak liczyć z roku na rok na cud... Taka strategia na nasza lige wystarcza, w Europie wiadomo, że i tak długofalowo nic to nie da, i tutaj już by trzeba mieć konkretna paczkę a nie takie prztykanie i co roku sprzedawanie dobrych i ogrywanie nowych. Ale raz na jakiś czas się trafi taki sezon konia i mozna w Europie się pokazać jak Legia swego czasu i Lech w tym roku (chociaz w grupie nic nie pokazali) ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Mam nadzieję że na wiosnę będziemy wyglądali tak jak powinniśmy wyglądać ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Edit z mojej strony - miałem na myśli że u nas nie było takiego od czasów Maaskanta, a nie Petrescu. Jeden kij, dawno nie było w Wiśle fizycznej miotły z zachodu, na całą polską ligę to po prostu rzadkość.
Jaroo1 - to nie chodzi o to, że ktoś olewa treningi od strony mentalnej. To przecież trenerzy (główny razem z fizycznym) ustalają obciążenia, plany na sezon, mikrocykle etc. Co z tego że dajesz z siebie maxa na treningu, jeśli sam trening był źle przygotowany? Będziesz biegał dookoła swojego domu po trawniku, bo na zajęciach były za małe obciążenia? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Teraz pytanie: na jak długo starczy naszym profesjonalnym zawodnikom zapału do morderczych treningów z Hyballą? Oby to nie była kolejna ofiara własnej etyki pracy, która została z Wisły wywieziona na taczkach przez piłkarzy.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czy może Janicki, Sadlok, Boguski, Burliga którym się kończą kontrakty za kilka miesięcy? A może Fatos się będzie buntował czy inni piłkarze którzy dopiero co przyszli do klubu? W tej drużynie nikt poza Kuba i kiedyś Boguskim nie osiągnęli sukcesów (nie mówię nowych). To zupełnie inna sytuacja niż była za Petrescu, gdy dostał zmanierowana sukcesami drużynę. Gdzie 3/4 kadry stanowiła starszyzna, gdzie nie mieliśmy co okno całej plejady nowych zawodników. Myślę że przekaz od Kuby do zawodników będzie też jasny: tak się trenuje na zachodzie. Albo chcecie coś osiągnąć w piłce, albo odpuszczacie i spróbujecie swoich sil w innych klubach. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|