|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Zatrudnianie kogokolwiek z tzw "przedstawicieli polskiej mysli szkoleniowej" to reanimacja trupa. Jak juz mialby ktos przyjsc to z zagranicy kto nie bedzie mial problemow z wy......niem tego towarzystwa wzajemnej adoracji z naszej szatni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
I widać ze cechy charakteru Kuby dzięki którym Wisła zostala uratowana niestety mogą być problematyczne przy dalszym zarzadzaniu Brak dyrektora sportowego i Wuja jako docelowy trener na lata nie brzmią jak przepis na pasmo sukcesów ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie chodzi o błędy Szota tylko o Jego podejście.Dostosował się niestety do gwiazdeczek pokroju Sadlok czy Janicki. Jest najmłodszy , chce się pokazać, więc powinien cały mecz zapierdal..ć ile wlezie , gryźć trawę, jeździć na dupie. a On Cały mecz praktycznie przetruchtany i jeszcze na koniec kabaret z wymuszeniem karnego. Nie takiego Szota znamy i nie takiego chcemy oglądać prawda?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Przetruchtany?
Biegał po Abramowiczu najwięcej w drużynie, byłby ostatnią osobą o której można powiedzieć, że przetruchtała mecz... Z jakością gry było różnie, ale zarzucanie mu braku zaangażowanie to jakieś jaja... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Już dwukrotnie pisałem: widać wyraźnie, że Szot biega i znajduje się często na wolnej pozycji (właśnie dzięki bieganiu). Problem jest jeden: skrzydłowy po drugiej stronie (najczęściej Kuba), ani gracze środka pola "nie widzą jego starań" i nie posyłają wtedy do niego piłek.
Na miejscu Szota zacząłbym też mieć ich w d... No, ale kibice twierdzą, że Szot nic nie robi |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To samo mialem odczucie co Konrad nawet nie znając cyfr, obu nie spobób odmowic zaangażowania. Pytanie, dlaczego trener wystawia ich tam, gdzie wystawia? Mniejsza o doświadczenie, bo to nabędą, ale brak im predyspozycji do gry na zadanych pozycjach (Abramowicz - technika, przegląd pola, Szot - dynamika, koordynacja).
Offtop, ale istotne, ktos najwyzej przeniesie/usunie. |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
No, co jak co,ale zaangażowania Szotowi odmówić nie można,gorzej z efektywnością.Wynika to z prozaicznych powodów,brak doświadczenia i ustawianie na pozycji,do gry na której nie predystynują go, jego umiejętności/wrodzone cechy.
Chłopak nie ma przyspieszenia/startu do piłki i dobrego dośrodkowania,praktycznie całą karierę juniorską grał na środku obrony/pomocy. Moim skromnym zdaniem jest to chłopak,który największą karierę może zrobić jako środkowy obrońca tylko musi grać i mieć od kogo się uczyć. Wiadomo,że od Janickiego i Klemenza nic się nie nauczy więc powinien grać na ŚO w parze z Frydrychem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Szot przetruchtał mecz?!
Czas odpocząć od forum ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Patrząc jak bardzo piłkarze grają bez ładu i składu ciężko mieć pretensje akurat do tych którzy dopiero co do tej weszli lub są na początku przygody z seniorska piłka. Można im odmawiać umiejętności, ale zaangazowania? Abramowicz, Szot, Yeboah, Savic są rozgrzeszeni za ostatnie spotkanie w moich oczach. Ciężko zaistnieć w drużynie w której nic nie gra i nic się nie zgadza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Jestem zdania, ze na Szota trzeba stawiać, ale nie jestem pewien czy to jest/będzie boczny obrońca. Bardziej widziałbym go jednak na środku obrony przy jakimś ogarniętym obrońcy. Wiadomo, że potrzeba mu jeszcze masy i jest to idealny moment aby nad tym pracować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
I Trela, i Miga, i kto tam jeszcze już otwarcie piszą, że wypadałoby zacząć profesjonalizować klub i jasno określić kompetencje.
Moim zdaniem Błaszczykowski będzie temu bardzo niechętny. Trochę ponad tydzień temu pisałem o tym w temacie o Skowronku, a zostałem skrytykowany, że jak w ogóle ośmielam się snuć takie przypuszczenia, że Brzęczek przyjdzie tu na dyrektora sportowego/trenera. Jak widać nie jestem sam. Obawiam się, że na dłuższą metę będzie to męczące dla nas, z czasem dla Jażdżyńskiego, później ewentualnie Królewskiego. Zobaczymy. I nie zmienia to wszystko faktu, że Błaszczykowski wciąż jest wiślacką legendą i bohaterem, który uratował klub oraz lepsze męczenie się z jego rodzinnym zarządzaniem klubem niż kibolski syndykat albo zwykły niebyt. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Szot jest za niski na środkowego obrońcę. Pazdanem i tak nie będzie.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
@adfurle
Szot ma 184 cm, jak na środkowego obrońcę to nie jest mało. Byli w historii piłki obrońcy podobnego, a nawet niższego wzrostu, którzy sobie tam świetnie radzili. Wzrost nie ma tu nic do rzeczy, liczą się umiejętności, a mam nadzieję, że Szot się będzie dobrze rozwijał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Ty swoje, ja swoje. Nic z niego nie będzie. 184 chyba na wysokim obcasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Uporządkujmy jedną rzecz, ilu trenerów i kto został nam w końcu do spłacenia?
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 03.12.2020 o godz. 13:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ostatni wpis raczej wszystko wyjaśnia. Na liście płac będzie Skowronek + spłacony zostanie sztab Carrillo + Wdowczyk. Z Kiko i Stolarczykiem byli już rozliczeni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Według Migi Wdowczyk został spłacony w sierpniu
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli w/w trójka to musi być cały sztab Carillo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Nie może być cały sztab Carrillo, bo chodzi tylko o pierwszych trenerów. Trela dopytał specjalnie o to Prezesa:
![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 03.12.2020 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jak za 3 miesiace pozostanie 4 ciekawe ilu jest teraz
1 hybala 2 skowron + x y z ż ? ź ? za 4 miesiace 1 hybala 2 skowron x? y? z? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czyli spłacamy jeszcze Smude i Pawłowskiego?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
lub info o spłaceniiu coponiektórych były tak prawdziwe jak to o kontrakcie Buksy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Jak Wdowczyk został spłacony w sierpniu to pozostaje Carrillo, Tadek, 07, Jaszczomp i obecny wunderwafe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Na sport.pl napisali, że obecnie na utrzymaniu jest
1. Kiko Ramirez, 2. Joan Carrillo, 3. Maciej Stolarczyk, 4. Artur Skowronek, 5. Peter Hyballa. Jakby nie spojrzeć obecny zarząd odpowiada za zatrudnienie Artura Skowronka i Petera Hyballa... Zwolnili Macieja Skowronka, który co prawda w najtrudniejszym okresie ratował Wisłę, za co mu chwała, ale po 8 porażkach musiał zostać zwolniony... Zatrudnili Artura Skowronka, który zrealizował cel uratowania utrzymania, a zwolnili po serii porażek... Nie widzę powodu krytyki obecnych władz klubu. Zwolnienia były umotywowane katastrofalną formą drużyny, bez oznak poprawy... W obu przypadkach nowi trenerzy mieli dawać impuls... Peter Hyballa ma ciekawe CV i należy dać mu szansę... Jako klub przeżywamy kryzys... jeszcze nie dawno ośmieszał nas Vannie Ly i ekipa ananasów... Mam nadzieje, że Hyballa wypali. Szacunek dla niego, że przejmuje klub dzień przez derbami... Wielu innych trenerów przeczekałoby Derby, mecz z Lechem i Legią aby nie notować ewentualnej serii porażek. i zacząc od stycznia z czystą kartą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no przeciez nie o to chodzi że do splacenia jest skowronek t
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pytanie kto odpowiada za katastrofalne transfery bo jeżeli zarząd vel Blaszczykowscy myślą że zawodnicy odpala pod nowym trenerem to im nic tylko pogratulować. Dalej amatorka jak za Tsu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ta drużyna potrafi grać ja motorycznie bedą w optymalnej formie popatrz na początek tego roku jakie były wyniki do pandemii dopóki za przygotowanie fizyczne odpowiadał odpowiedni człowiek
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|