|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To tak dla trenera Skowronka na materiał motywacyjny przed kolejnym meczem z Pogonią. Tak naszą Drużynę określają kibice Pogoni na swoim forum.
Kolejny mecz z leszczami Pogoń daje dupy. Przegraliśmy z Wisłą którą dziś każdy bije żal co oni pokazali z Emerytami przegrać Sfjdales sie panie Kosta przed banda emerytow poskrecanych na drut i odrzutow z innych zespolow, bez kasy , bez przyszlosci, 40 baniek dlugow, bez stadionu niedlugo. A to była tylko wiselka, która zbiera oklep od wszystkich. My jesteśmy na pierwszym, a weszlo w opisie do meczu mówi tylko o skisłej Jak można tłumaczyć porażki z rakowem, wisłą płock i teraz z krakowskim bankrutem gdzie buchalikowi juz bluzę na łokciach łatają lider przegrywa z jakimiś ostatnimi ogórami w tabeli. Tracicie punkty z golasami i biedakami. ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Plus dla...Skowronka za gola.To musiało być trenowane i wyszło idealnie.Mecz jak na ten skład dobry, choć zgadzam się z wolfym że nim się nie utrzymamy.|Nie wiem jak ale przynajmniej 3-4 tzw 'pewniaki' muszą dojść.
Liczyłem tu na punkt(y) i się udało ale uważam że z ŁKS-em będzie o wiele trudniej. Nawet zakładając wtopę, to przy ewentualnej wtopie Arki z Amiką , to tylko 5 punktów. Na pewno podbudowało to nasze trio, gdzie atmosfera tam była grobowa. Zaryzykować panowie, bo co prawda dostaliście zgliszcza ale jednak ponad 100 letnia tradycja zobowiązuje. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Teraz tracimy 8. Ale fakt nie ma co jeszcze panikować.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie ma co płakać ani bawic sie w rokowania tabel.To utrzymania nie da.
Pierwszy krok jest ,3 mega -M-E-G-A wazne 3 pkt.Keidys byl taki mecz gdzie w 93 minucie w Plocku Malecki strzeli gola i odbił nas od dna,teraz musi byc podobnie. Grunt to dobrze przeygotwac sie w zimie,+sprowadzic 3-4 zawodników.Meczy duzo ,wszytsko w naszych nogach.nikt mi nie wmówi ze tak grając mamy okupować ostatnie miejsce w tabeli.Wiosna to zwykle mecze cudów ,wiec neich los odda co zabierał ostatnio i bedzie dobrze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
TPFUUUU ale takie zjawisko jest w naszym społeczeństwie normą. Cham trochę zasmakuje normalności - kupi SKODE troszke wiecej zarobi (cale zycie smarował chleb smalcem i w domu januszerka) i teraz sie wożą na farmazonie po autostradach,,, IDEALNE odwzorowanie januszerki cebulackiej tym razem na przykładzie śledzi... Polus troszke kredytów nałapie i juz mysli ze w NYC mieszka....
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 14.12.2019 o godz. 21:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
@ciacho - wydawało mi się że o wiele bliżej, ale nie oglądałem powtórki. @raindog - z tym "można na zero z tyłu", to mimo bardzo dobrej gry obronnej CAŁEGO zespołu (kluczowa sprawa) dwa razy doszli do pozycji strzeleckich na środku pola karnego (centra Burligi a'la Savicević i odpuszczenie krycia Pawłowskiego). Nie ma co udawać, mamy komediantów w obronie... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Zresztą mniejsza z tym - bardzo ważne 3 punkty a wyjazd do Łodzi uzmysłowi nam ile potrzeba by zakończyć ten fatalny sezon na bezpiecznym miejscu. Trza grać bo wczoraj 4k karnetowców odpuściło ten mecz a takiej mobilizacji już nie będzie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Oczywiście nigdy się nie dowiemy na ile powrót kontuzjowanych, a na ile zmiana trenera wpłynęła na przerwanie fatalnej serii, natomiast wg mnie Skowronek pokazuje duży zmysł taktyczny. Co by nie mówić historię trenerska ma o niebo lepsza (dłuższą) niż Stolarczyk, który mimo wielu zalet stosował taktykę kopiuj wklej z Wdowczyka, u którego był zresztą asystentem.
Bardzo słusznie skomentował wczorajszy mecz Stanowski wg którego Wisła wczoraj grała jak drużyna z miejsc 6-12. I mocno wierzę że to 12 miejsce osiągniemy bez tak dużych nerwów, jak wskazywały na to ostatnie miesiące. Z LKSem jestem optymista, mecz z Pogonią odblokował chłopaków, którzy przecież od spotkania ze Śląskiem zasługiwali choć na 1 punkt. Pogubiliśmy frajersko masę punktów, ale sezon da się jeszcze uratować. Trzeba w to wierzyć. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Po Łodzi będzie nam brakować między 4 punktami (my wygrywamy, Arka przegrywa w Poznaniu lub Górnik przegrywa u siebie z Jagą), a 12 punktami (my przegrywamy, Arka wygrywa w Poznaniu, Górniki pokonuje Jagę u siebie). To przy założeniu, że Korona nie wygra dziś z Craxą.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
A nie mówiłem, że w tej lidze może wygrać każdy z każdym? Tu 2-3 wygrane zmieniają wszystko, tym bardziej w strefie spadkowej gdzie kluby punktują rzadko. Dlatego żal słuchac tego płaczu, który tu się przelewa co jakiś czas, braku wiary, który płynie z nielogicznego myślenia.
Już nie chcę wyliczać co by było gdybyśmy wygrali z Górnikiem i w nastepnej kolejce jeśli się ulożą pozytywnie wyniki...Otoż sprawa generalnie wygląda tak, że jest szansa zakończyć tę rundę, tę zjebaną rundę, gdzie przegraliśmy 10 razy pod rząd, gdzie mieliśmy w meczu po 50 000 podań i 1 strzale celnymna 3 miejscu od końca... Z malą stratą do bezpiecznych pozycji a wystarczyło wygrać coś wcześniej już za Skowronka i byśmy mogli lada dzien mieć miejsce nad strefą spadkową... Także tu nie ma co plakac i gadać, tu trzeba zapierdalac w każdym meczu jakby był to mecz decydujący o utrzymaniu (bo tak jest w naszej sytuacji obecnie) i wszystko będzie dobrze. Liga ogórkowa więc wystarczy grać ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Prawdziwy sprawdzian będzie w czwartek(czy coś się ruszyło). Paradoksalnie to dla mnie najtrudniejszy mecz z tych 3 ostatnich(z wielu względów). Najgroźniejszym rywalem do utrzymania będzie Arka(Górnika, Rakowa nie biorę pod uwagę), bo widać że się obudziła, a w zimie pewnie $ na transfery też nie zabraknie tam. Mecze prawdy dla nich i dla nas w tej ostatniej kolejce w tym roku.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Po meczu w Łodzi brakować do utrzymania będzie od 3 do 9 punktów.
Tu to rozpisałem: https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1478 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Śląsk nie powinien mieć niższej frekwencji za wczoraj?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Czwartek będzie dla nas bardzo emocjonujący.
Powiem tak: grunt to nie przegrać. Liczę na to, że Arka (gra z Lechem) ani Górnik (jaga u siebie) nie wygrają. Wówczas choćby remis w Łodzi zostawia nas z pięcioma-sześcioma punktami do odrobienia. To da się zrobić jeśli dojdzie generał Żukov i 2-3 konkretne wzmocnienia. Problem jest taki, że my wszyscy, Skowronek, cała drużyna oraz cały ŁKS wie, że kondycyjnie Wisła wysiądzie po 60 minucie. Takie są fakty i to jest rzecz znana i dla nas, i dla naszych rywali. Pytanie jak się wobec tego faktu ustawić. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mamy 2 dni regeneracji więcej. To powinno wyrównać sily.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |