|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja mysle, ze kasa powinna isc na inne rzeczy typu remont szatni, boisko, sprzet sportowy, ewentualnie konkretna splata dlugow a nie kontrakt pilkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pamiętajcie, że decydowaliśmy o wsparciu w maju. Przypomnę, że tak działania zarządu spółki jak i sztabu szkoleniowego w tamtym momencie były ocenianie bardzo dobrze. Wysłuchaliśmy argumentów zarządu, zostały nam przekazane argumenty trenera Stolarczyka. Jako zarząd nie mogliśmy nie poddać tej prośby pod głosowanie - od początku mówiliśmy, że w takich sprawach powinni się wypowiadać wszyscy członkowie stowarzyszenia.
Nie mamy wglądu w finanse klubu, co w przyszłości chcielibyśmy zmienić (myślę, że i dla klubu i dla samego stowarzyszenia członek Rady Nadzorczej z ramienia Socios to dobry pomysł). Żeby to mogło nastąpić, musi nas być jednak więcej. Cały czas uczymy się na błędach, kolejne głosowanie i ustalenia z klubem co do wykorzystania przekazywanych przez nas środków wyglądały już zupełnie inaczej. Jesteśmy przejrzyści jak chyba żadne stowarzyszenie w Polsce, nie generujemy niepotrzebnych kosztów, rozliczamy się z każdej złotówki. Powiedzcie, co możemy jeszcze zrobić? Zamiast krytykować wstępujcie w nasze szeregi i pomóżcie nam rozwijać Socios, by być naprawdę poważnym wsparciem i partnerem do rozmów z włodarzami klubu. Nie powiecie mi chyba, że nie stać Was na 50 zł miesięcznie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Z ekonomicznego punktu widzenia nie ma więc żadnej różnicy czy dołożylibyśmy się na jakikolwiek inny cel (a zaręczam wam, że na jakiś na pewno byśmy dali), "uwalniając" w ten sposób środki na kontrakt Wasyla, czy odwrotnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ja personalnie nie mam żadnych pretensji do Socios (i uważam, że nikt nie powinien mieć!) - ja po prostu kompletnie nie rozumiem jak można było w ogóle wpaść na pomysł, żeby w naszej sytuacji dawać taki kontrakt Wasilewskiemu... Zarząd, pion sportowy (powiedzmy, że coś takiego istnieje u nas) dał w tym względzie strasznie ciała. Serio myślałem, że facet gra tu w sumie za małe pieniądze, żeby tylko sobie w piłkę pokopać na zakończenie kariery, a tu drugi kontrakt w drużynie - niemile mnie to zaskoczyło.
Ostatnio edytowane przez Garret : 11.11.2019 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2017
Offline |
|
|
z tym gumiorem to faktycznie przegieli, On na obecna chwile nawet polowe tej kwoty nie jest wart, i jak tu ma byc dobrze , skoro takiemu emerytowi taki kontrakt ktos ładuje
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Ja osobiście głosowałem przeciwko finansowaniu kontraktu Wasyla, ale rozumiem głosy za. Wasyl przeciwko Legii na wiosnę grał po profesorsku i nie mam pretensji że większość zagłosowała "za". Ja chciałem, aby dano szansę Hoyo, kosztem Wasyla. Jak się później wszystko potoczyło wszyscy wiemy. Kowalski kontuzja a Wasyl robił co mógł, ale niewiele mógł bo wieku już nie oszukasz. Zapisujcie się do SOCIOS a Wisła szybciej wyjdzie z tego bagna. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Może by zrobić nowy temat tak by łatwiej było zobaczyć petycję?.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
Proponuję na stronie głównej nad SB dać oczojebnego linka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
|
Podpisane ZACHECAM rodzine znajomych SUPER INICJATYWA!!!DZIALAMY WISLACY!! TYLKO WISLA!!
![]()
TYLKO UKOCHANA WISLA AZ DO SMIERCI !!JAZDA JAZDA BIALA GWIAZDA !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
BRAWO Socios...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
gotowe !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Podpisane....
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Podpisane.
10 znaków 123 |
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
polecam również pisać do stowarzyszeń i na portale zajmujące się szeroko pojętym budownictwem i przestrzenią miejską. Tam też będzie można pozyskać wiele podpisów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie wiem, czy temat był podnoszony wcześniej, ale spróbuję.
Rozważcie wprowadzenie jakiejś brązowej gwiazdy lub metalowej, czy jak tam nie zwać, ze składka np. 25 zł. Idę o zakład, że jest całkiem spora grupa ludzi, którzy się wahają, a dla których to 50 zł/m-c to jednak jest pewna bariera i że po takiej decyzji byłoby sporo nowych aplikacji i większe miesięczne wpływy. Choć oczywiście wiąże się to z oczywistymi ryzykami na przyszłość (że ludzie będą wybierali najtańszą opcję itd.) to myślę, że wyszłoby na plus jednak. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Z ciekawości, dla członków socios:
https://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=10273 https://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=10272 ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gdybyście mieli ochotę napić się piwa to od jutra sprzedaży "Wiślackie".
https://twitter.com/SociosWisla/stat...862717952?s=20 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Socios Wisła wsparło akcję "Wiślacka pomoc w walce z Koronawirusem" kwotą 35 000 zł.
Każdego namawiam do udziału w akcji, na tę chwilę - licząc ze środkami przekazanymi przez Socios - Wiślacy zebrali już prawie 65 000 zł. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Za parę tygodni nasza Wisełka wróci do grania na Reymonta 22. Mecze, niestety, jeszcze przez długi czas będą się odbywać bez Kibiców. Myślę, że dla piłkarzy widok pustych krzesełek jest demobilizujący (brak głośnego dopingu tym bardziej, ale jak na razie doping z taśmy jest zabroniony mimo prób "sąsiadki"). I tak sobie pomyślałem, że mamy nawet na naszym stadionie banery reklamowe na całe sektory. A może tak sfinansować banery z sylwetkami kibiców Wisełki? Myślę, że dla naszych piłkarzy by to wyglądało lepiej niż puste krzesełka a i w telewizji by to chętnie pokazywali i mówili. Może by udało się na sfinansowanie namówić , chociaż w części, naszych sponsorów? Na przykład, jakieś inteligentne wklejenie "w kibiców" logo sponsora. Może kojarzycie, na trybunie podczas meczów Bayernu jest logo firmy telekomunikacyjnej utworzone z odpowiednio ubranych "kibiców". Może coś w tym stylu? I na koniec takie info i apel o naśladowanie - Karnet mam kupiony na cały bieżący sezon i nie zamierzam prosić Klubu o jakikolwiek zwrot kasy. Chcę też by Klub wprowadził do sprzedaży karnety na cały następny sezon, bo chciałbym swój wykupić bez względu na to kiedy będę mógł usiąść na moim krzesełku na E 24. A na razie zostanie Canal i mam nadzieję, że on zapłaci Klubom bo ja mu (Canalowi) płacę co miesiąc!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Czy są szanse, albo plany, aby te 999 miejsc na R22 były wyłącznie dla Socios? Byłby to na pewno ekstra prezent i mobilizacja dla innych żeby się zapisać.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
I mobilizacja dla części osób, aby się wypisać.
W Socios jest dużo więcej osób i komu dać bilet, a komu nie? Jakie przyjac kryterium? Kogo wyroznic, a kogo wykluczyć? Albo wszyscy albo nikt. Bo potem przradza się w to niepotrzebne podziały, i gadki o równych i równiejszych. Niech dadzą te bilety podopiecznym domów dziecka i wszyscy będą zadowoleni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
To naprawdę jest zajebisty pomysł.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
a moim zdaniem 499 na socios, a reszta dla dzieciaków było by spoko. przyjmując, że mamy 2500 socios wystarczy 5 spotkań, aby każdy wylosował bilet na 1 mecz, podobnie jak jest w przypadku skyboxa, na którego też są losowane bilety. Takie losowanie przyniesie finansowe korzyści dla klubu bo myślę, że trochę nowych osób do socios się zapisze
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A dlaczego na meczu ma być ktoś z Socios kto nie ma karnetu?. Jeśli ma karnet i jest w Socios to mogę zrozumieć.Karnety ma ok.8500 kibiców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Uważam, że bilety dla domów dziecka to jedyny "sensowny" pomysł. Trzeba nakręcać modę na Wisłę w nowym pokoleniu. Sam jako karnetowicz i socios wiem, że nawet jak pandemia potrwa rok to jak tylko będą miał możliwość pójścia na stadion to nie będę się wahał. I takich kibiców jest mnóstwo. Ich miłość do Wisły nie zginie tak szybko, więc lepiej dać trochę radości dzieciakom niż robić jakieś wybory, selekcję, losowania.
SOCIOS: +/- 2000 KARNETOWICZÓW: +/- 8000 Przeciętna frekwencja na meczach 15000-20000. I jak z takiej puli sensownie wybierać żeby każdy był w miarę zadowolony? Sam mam ekipę na meczu liczącą 5-6 osób i wolę się z nimi znowu spotkać w pełnym składzie nawet jeśli to będzie dopiero w 2021 roku niż jakbym ja miał wylosować "bilet" na jeden mecz, a oni na pozostałe. Poza tym na razie nie ma ŻADNYCH wiążących decyzji ani uchwał w sprawie wpuszczania kibiców, więc na razie dyskusja czysto akademicka : )
Ostatnio edytowane przez majkelson777 : 25.05.2020 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Bilety w drodze losowania powinny trafić tylko do członków Socios, którzy posiadają karnety.
Dzieciom z domów dziecka kupi się bilety jak cały stadion otworzą. Tak nie wiedzę sensu. Jak nie będzie dopingu to tak ich nie przekonamy do chodzenia na mecze, bo to doping i oprawy zawsze ich najbardziej rajcowały, dlatego lepiej dać je kibicom, którzy wspierają klub. ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 25.05.2020 o godz. 13:35.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|