The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2019, 15:50
Kompromitacja i tyle. Jak ktoś pisze o naszym składzie to niech najpierw spojrzy na przeciwników(zespół z trzeciej klasy rozgrywkowej, dodatkowo z dolnych rejonów, gdzie ludzie normalnie pracują)...
Niektórzy to powinni się zastanowić czy kariera zawodowego piłkarza jest dla nich, a sztab szkoleniowy powinien wyciągnąć wnioski(tzn. ławeczka, a najlepiej trybuny).
Odpowiedz cytując
Boracik86
Member

Od: 09.2013

Stary 26.09.2019, 16:46
Te karne to takie powiem naciągane trochę. Na zasadzie, poczułem dotknięcie to gleba. Widać błędy indywidualne i groźne sytuacje po stratach wynikających z konieczności grania atakiem pozycyjnym do czego w naszym przypadku jest potrzebny Paweł. Szota ma dużo na sumieniu w tym meczu z tego co widzę. To tylko 3 akcje, ale zaangażowanie widać. Mam nadzieje, że będzie jakiś dłuższy skrót bo z chęcią zobaczę ten brak zaangażowania.
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 26.09.2019, 17:18
Najlepiej żeby mecz ktoś opisał kto był na wyjeździe. Po skrócie to mało co można powiedzieć. Jedyne co pewne to Szota(nr3?) zachował się gorzej niż junior przy drugim karnym. Po tej sytuacji 2 na 2 wnioskuję, że druga połowę graliśmy ultraofensywnie dlatego do takiej sytuacji doszło...
Odpowiedz cytując
Boracik86
Member

Od: 09.2013

Stary 26.09.2019, 18:01
Dobra. Ktoś wrzucił taką relację z meczu na fejbsuka:

"Byłem na meczu Wisły po raz pierwszy po 2 latach. Mieszkam niedaleko Stargardu, więc wykupiłem bilet na mecz by obejrzeć Wisłę z bliska po dwóch latach. Specjalnie już dwa tygodnie temu jechałem 50 km, by zaklepać bilet, oczywiście na meczu komplet.
Wisła prowadziła grę i miała bardzo dużo wolnego miejsca na skrzydłach. Jednak albo piłki były wrzucane na albo wiecznie spóźnionego Zdybowicza, albo na nieistniejącego w powietrzu Drzazgę. Ale ok, Drzazga jeszcze szarpał po całości, wychodził do piłek. Niestety, problemem był środek - tam młody Pawłowski kompletnie nie istniał, a Basha nie wiadomo co grał - powinien dostać dwie żółte za faule taktyczne.
Boguski na boku obrony - to on stracił piłkę, co spowodowało szybką akcję i karnego Pawłowskiego (jak już mówiłem, dramatyczny mecz).
Drugi karny to już wynik tego, że Szota albo jest wolny, albo oddychał płucami - 40 metrów próbował powalić przeciwnika, no i udało mu się, tyle że dopiero w polu karnym.
No ale oba karne zaczynały się od strat doświadczonych zawodników i ciężko mi wytłumaczyć tę nonszalancję - tak jakby nie spodziewali się, że Błękitni potrafią założyć pressing. Drugi karny to albo Wojtkowski, albo Savicević, nie widziałem dokładnie, ale to z tej strefy poszła kontra.
Boguski na boku obrony to nigdy nie powinno się powtórzyć, straty i brak zabezpieczenia strony były skandaliczne. Pawłowski NIC nie ogarniał w środku, nie umiał nawet na czas podchodzić pod obrońców. Grabowski WSZYSTKIE piłki ze stałych fragmentów jakie miał, wykopał w maliny. Wojtkowski tak jak w lidze - z ryjem do sędziów i poza tym nic nie pokazuje.
Jedynym plusem meczu był Kummah - walczył, był wszędzie, wystawiał się do podań i zakładał świetny pressing.Jako o jedynym mogę powiedzieć w tym meczu, że umiał i chciał - chociaż niestety przy 0:1 dobrą sytuację też zmarnował, 12 metrów do bramki, ale na pełnym wślizgu, to przestrzelił.
Savicević i Mak wyraźnie rozruszali grę, natomiast Wojtkowski nie umiał znaleźć sobie pozycji na boisku i podchodził pod obrońców, robił dryblingi, no i cóż. Jedna taka zabawa z Savicevicem i idzie akcja na drugiego karnego. Mam w ogóle wrażenie, że Wojtkowski jest aspołeczny i nie trzyma z resztą grupy, bo przed meczem słuchał sobie muzyki, kiedy reszta grupy trzymała się razem
Dramatycznie to wygląda. Prowadzenie gry po stronie Wisły, ale w klarownych sytuacjach po równo. Błękitni mieli słupek po rożnym, jedną sam na sam i po szybkich kontrach 3 albo 4 sytuacje strzału tuż przed szesnastką, które lądowały w malinach, ale lepsze drużyny mogłyby walnąć gola.
Nie umiemy wrzucać - bo nie mamy na kogo Balicki czy Buksa może lepiej by strącali piłkę niż Zdybowicz, któremu należy się jeszcze BURA za wymuszenie karnego. Kiedy drugi raz przewrócił się w polu karnym widziałem jak sędzia chciał pokazać mu czerwoną, ale jak mówię, sędziowie byli wielce łagodni dla nas.
JJJBG. Niestety, sytuacja kadrowa jest dramatyczna. Gra także. Nie ma szaleńczego pędu jak w poprzednim sezonie, tylko szary ligowy dżemik..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.09.2019, 18:16
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Mają takie samo prawo komentowania jak Ty wczorajszego meczu. W przeciwieństwie do Ciebie, oni byli wczoraj tam na miejscu poświęcając swoją pracę i czas żeby wspierać klub.

Na pewno więcej widzieli i słyszeli od Ciebie. Nie siedzieli przed komputerem czytając relację tekstową...
W przeciwieństwie do mnie wysmażyli też tekst uderzający we właścicieli klubu, a to się bardzo źle kojarzy w przypadku grup kibicowskich na Wiśle. Tak jak napisałem, niech się lepiej zajmą oprawami, a "męskie rozmowy" z drużyną zostawią Stolarowi i Jopowi.

Jeżeli planują robić jakieś bydło przeciw drużynie, trenerowi i właścicielom to poparcia wśród reszty kibiców raczej nie znajdą, więc te odezwy są bez sensu. Są właściwie niesmaczne, bo przypominają co niedawno się działo i szkodzą im samym.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.09.2019 o godz. 18:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 26.09.2019, 20:43
W dupach się poprzewracało z "tułaniem się w okolicach 8 miejsca". Okolice 8 miejsca będą w tym sezonie naszym marzeniem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.09.2019, 09:57
Bramki w głównej mierze zawalili "młodzi", co było widać na skrocie. Pytanie co spowodowało u nich tak słabe występy. Mam nadzieję że to jest ich przypadku wypadek przy pracy, a nie przestrzelone transfery naszego pionu sportowego.
Odpowiedz cytując
Adamik
Junior Member

Od: 08.2019

Stary 27.09.2019, 10:03
Pamiętajmy też, że mamy ograniczone możliwości na rynku transferowym więc też nie ma co oczekiwać iż każdy sprowadzony czy wprowadzony gracz da nam wysoki poziom. Z drugiej strony... no to nadal był mecz z dużo niżej notowanym rywalem i ta porażka nie powinna być usprawiedliwiana w żaden sposób.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów