|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Super, bo już zacząłem się obawiać, że coś jest nie tak.
Teraz Kuba. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Stolarczyk może i będzie chciał zostać trenerem na przyszłe lata , ale licencja na dalszą grę Ekstraklasie wisi w powietrzu.
W tym celu Wisła SA zobowiązana jest do wymogów licencyjnych. Między innymi : Ponoć Ekstraklasa zobowiązała się do opłacania kosztu stadionu i spłaty długu na rzecz Miasta i Telefoniki z wpływów telewizyjnych NC+ My musimy się dogadać z wierzycielami co do ich zgody na odroczenie spłaty zadłużenia. Musimy zakontraktować zawodników którym kończą się kontrakty na kolejny sezon. Jesteśmy gołodupcami , którzy chcą grać na najwyższym szczeblu rozgrywek PZPN. To jest straszne ................ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mintokur : a gdzie tu jakaś nowina?
Przecież trio kontrolujące Wisłę mówiło, że spokojnie dogramy sezon i licencja jest niezagrożona, ale problemy mogą nastąpić w kolejnej rundzie. To, że są masakryczne długi to żadna nowina zważywszy na to co miało miejsce zimą. To, że ktoś odgrzał kotleta i to opisał na jakimś portalu nie ma żadnego znaczenia (czytałem gdzieś taki gównonews dziś). Nic się nie zmieniło w tej kwestii. Wszystko mieliśmy podane na tacy przy emisji akcji. To nie jest coś co się szybko rozwiąże, potrzeba czasu, dobrych pociągnięć marketingowo - sportowych i utrzymania pozytywnej otoczki wokół Wisły. Przedłużenie trenera to świetny ruch. Bardzo mnie to cieszy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Świetny program z udziałem Stolarczyka
https://www.youtube.com/watch?v=2i9yDlmRWiQ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Oglądnąłem sobie od początku do końca. Wnioski: Trener nie jest mówcą wybitnym, ale w kwestii merytoryki i świadomości tego, co chce przekazać, niezmiennie i nieustająco mnie zadziwia. Bez bicia piany, bez nadmiernej ekscytacji - ale za to z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że cieszę się, że taki człowiek pracuje w Wiśle.
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Do sztabu dołączył nowy analityk, jest się ktoś w stanie wypowiedzieć na temat tej zmiany?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Warsztat pracy analityka nie jest znany przeciętnemu kibiców, a przecież nie wzięli go dlatego, że zna się z Maćkiem Stolarczykiem. Patrzę; Pogoń Siedlce, Arka Gdynia, ale może to jakiś specjalista doceniany w środowisku? Ci analitycy chyba mają jakieś swoje charakterystyki, są lepsi w tym, czy tamtym. Może ktoś zna tę branżę, znał to nazwisko, zanim Sikora pojawił się u nas.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Stolar ma mieć propozycję zostania menago na wzór angielski. Bardzo dobra decyzja, miejmy nadzieję, że się uda.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Obowiązków przybywa, a ludzi już niekoniecznie. Mi się to osobiście nie podoba. I o ile słyszałem Stolarczyk również 'nie chciał' tej posady.
Nie można tego porównywać do wzoru angielskiego bo tam trener-menager ma pod sobą dział wykonawczy 30-40 os + sztab 1 drużyny. U nas ma 4 osoby + sztab. Jednym słowem więcej kompetencji przy tej samej ilości godzin pracy. Podobnie jak nominacja na P.O prezesa Obidzińskiego sama w sobie nie jest zła, ale pion organizacyjny potrzebuje i tak kogoś kto będzie ogarniał wiele spraw. Sam Obidziński się nie rozdwoi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Obidzinski to defacto tym prezesem jest od dawna, zmieni mu się nazwa stanowiska.
Co do Stolarczyka najpierw trzeba by wiedzieć jakie konkretnie ma mieć obowiązki poza 1 druzyna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Czy wiadomo, kto w sztabie trenera Stolarczyka zastąpił trenerów, którzy poszli do Płocka?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Bardzo fajna grafika, pokazujaca mniej wiecej jak to gramy za Stolara. We wszystkich kategoriach - atak pozycyjny, kontrataki, SF plasujemy sie mniej wiecej po srodku stawki.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Sobola na stanowisku asystenta I trenera zastąpił Paweł Sikora, który przed tym sezonem dołączył do sztabu szkoleniowego w roli analityka. Stanowisko analityka, które zwolnił Sikora zajął zaś Dominik Dyduła z AP Wisły. Jeśli chodzi o Mariusza Kondaka, to nic mi nie wiadomo, aby na chwilę obecną ktoś zastąpił go w charakterze skauta.
![]() ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nasz dział sportowy liczy kilka osób które raczej nie są i nie chcą być medialne (oczywiście nie mówię o sztabie szkoleniowym)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki za info!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
.
10 znaków
Ostatnio edytowane przez czaro : 16.09.2019 o godz. 09:43.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Naprawdę nie zauważyłeś typowej dla Stolara ironii i wpuszczana dziennikarzy w maliny?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc: nie, ale masz rację. Czytałem to w przerwie w pracy : )
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
https://twitter.com/Sebastos1906/sta...358809601?s=19
Napisałbym, że to kamyczek do ogródka trenera Stolarczyka... Tyle że to nie kamyczek tylko kvrwa ogromny głaz. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
ale stale fragmenty "zarówno w defensywie jak i ofensywie" to kolejny element, ktory u nas kuleje ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ja wiem, że sytuacja ciężka, że wciąż walczymy o przetrwanie itd. ale prawda jest taka, że niestety każdy inny trener z takimi statystykami byłby już od dawna conajmniej krytykowany... nie wiem czy to kwestia braku wypłat, słabej kadry czy słabego trenera, a być może wypadkowa wszystkich trzech. Do zarządzania kryzysem nadawał się świetnie natomiast to co prezentujemy od dłuższego czasu to naprawdę bardzo radosny futbol, tylko przypomnę, najwiecej straconych bramek w poprzednim sezonie. Jeśli w tym do tej statystyki dołożymy mniej strzelonych to obyśmy się nie obudzili w 1 lidze za rok...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
nie no w tym sezonie nie spadniemy, sa gorsze lajzy, ale w kolejnym juz bedziemy ostro "walczyc o spadek" jak Stolar nie poprawi wyjazdow lub nie znajdziemy trenera co lepiej punktuje...
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A skąd przypuszczenie że u innego trenera Ci zawodnicy lepiej zagrają? Klemenz, Mak czy Wojtkowski bardzo się rozwinęli, ale my mamy słaby zespół, zwłaszcza obrońców.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ty tak poważnie o tych zawodnikach
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ogólnie to jest dramat SFG leżą i kwiczą, pressing leży i kwiczy, system gry leży i kwiczy, bo nie mamy do tego systemu zawodników. Pokazywanie się partnerom do gry a nie gra na alibi leży i kwiczy. Uparte granie od tylu nawet nie będę komentował, ktoś w klubie niezły towar zażywa i myśli, że jest trenerem MC Generalnie to jest C.H.UJNIA Z PATATAJNIĄ A jak te większe łajzy od Nas bardziej zepną pośladki i zaczną zapierdalac to niestety ale spadamy. Pisałem na początku jak się co niektórzy nasza obroną jarali i twierdzili ze jest OK. Jednak wyszło na moje, i obym się teraz mylił bo inaczej 1 ligo witaj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak, poważnie. Jeśli wierzysz że skład jaki wyszedł w Płocku nadaje się na choćby puchary to gówno się znasz na piłce. To że sobie gimbaza ubzdurała że Chuca to drugi Carlitos nie znaczy że z miejsca zaora tą ligę.
Mogę Ci lecieć pozycja po pozycji skąd zawodnik przyszedł, ile ma lat i jaki jest z nim problem, ale sam możesz sobie to sprawdzić. Podpowiem Ci tylko tyle, że o żadnego piłkarza nie wygraliśmy licytacji z poprzednim klubem, wszędzie żegnano ich z radością. To jest skład na spokojne utrzymanie, ale niewiele więcej. Nie bez Brożka i Kuby, z Bashą po kontuzji i Saviceviciem sabotującym grę. Stolarczyk musi poprawić SFG, asekurację i grę w obronie ale z Janickim z tyłu albo jeszcze goszym Wasylem cudów nie będzie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To Ty chyba masz problem ze zrozumieniem pytania...więc wpierw czytaj ze zrozumieniem,a potem poddawaj pod wątpliwość czyjąś "znajomość się na piłce".
Chodziło mi o tych konkretnych zawodników wymienionych przez Ciebie. Mak do tej pory zaliczył jeden w pełni udany mecz.Drugi Małecki"jezdiec bez głowy",dużo pzegranych pojedynków. Wojtkowski to samo przy czym widać u Niego rzeczywiście od kilku meczów większą dojrzałośc w grze(może przyszło to z wiekiem). Klemens jest solidny,ale przecietny,nic ponad to no i u nas ma miejsce w pierwszym składzie. Ale to moje zdanie i nie musisz się z Nim zgadzać. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
z jednym skrzydlowym i w 10 ciezko wygrac mecz (bo od kiedy zszsedl Pawka, nie bylo napastnika, ) Klemenz na boku, przy naszej taktyce z bocznymi obroncami grajacymi wyzej niz pomoc, to jest morderstwo. i tak zagral super, ale motoryki u niego nie bedzie a to jest podstawowa cecha takiego biegacza. Wasyl to gra tylko to co ja na lidze orlikowej z 10 lat mlodszymi, jedyne co mozna zagrac to sie w.......ic bo na szybkosc i zwrotnosc to sie przegrywa na starcie. szkoda Plocka, ale na Nasze szczescie derby rzadza sie innymi prawami i kazdy powinien wyjsc potrojnie zmobilizowany. na pewno potrzeba Nam wzmocnien w kazdej formacji, by walczyc spokojnie o 8. na papierze na dzis wygladamy znowu bardzo slabo, fajnie by bylo jakby odpalil jakis Zdybowicz czy czarny. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Mnie najbardziej boli, ze Stolar nie wyciąga wniosków. Cały sezon gramy jeden mecz. Jak przeciwnik nie zareaguje na nasz styl to wygrywamy. Jak zareaguje - to zawsze spier....âď¸
Jestem wielkim zwolennikiem Stolara, ale chyba to trener jednej taktyki. Gdzie umiejętna gra z kontry? Gdzie zmiana tempa gry itp... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|