|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wczoraj Lechowi ichniejszy mecz sezonu wygrał gość 1 rok starszy od Hoyo-Kowalskiego
Każdy wie że to najlepeij rokujacy młody obrońca w klubie i razem z Buksa największe talenty Jak się uczyć na błędach to lepszej okazji nie będzie, więc niech się uczy on który ma szansę być piłkarzem a nie goście którzy znikną po skończeniu wieku juniora ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Cytat:
No fakt, a przypomnij ile występów zaliczył jarosiński? .......1 Pan Lis ma kiepskich kolegów w obronie, to fakt, ale on im nie pomaga. Jakbym miał takiego cie...a za plecami i wiedział, że cokolwiek nie pójdzie w okolice bramki to ten puści, to też bym grał nerwowo. Jeszcze to jego przedłużanie wybić, przy niekorzystnym stanie wyniku to już zakrawa na kpinę! ....może przypomnę pogoń, sosnowiec, piast ....., a przepraszam w każdym meczu tak robi. Ktokolwiek byle nie on. On nie powinien nawet zbliżać się do murawy, a co dopiero stać między słupkami w ekstraklasie Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez iamironman : 25.04.2019 o godz. 12:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Panowie gramy w czwartek. Liga Europy wróciła
Można się oszukiwać... ![]() ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ma ktoś meczową osiemnastkę?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Szanuj bramkarza swego bo możesz mieć gorszego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Może nie jest wybitny, ale ta napierd....ka to już chyba efekt zbyt dużego picia. Średnia puszczanych bramek wynika nie tylko z umiejętności bramkarza ale i z postawy obronnej całej drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Lis jest jednym z najgorszych bramkarzy jakich mieliśmy w kluczowej sprawie : bronienie strzałów.
Bardzo dobrze gra nogami. W miarę pewny na przedpolu. Wrzutki wyłapuje.... ale broni po prostu słabo. To już nawet wyśmiewany tu Miśkiewicz bronił lepiej (chociaż w piłkę kopać nie potrafił). Pawełek to przy Lisie po prostu wysokiej klasy fachowiec. Jak on nie zacznie bronić to powinien trafić na ławkę, ewentualnie na trybuny. Szczerze? Ten drugi bramkarz, co go podpisaliśmy raczej gorszej rundy by od Lisa nie zagrał. Lubię Mateusza, ale uważam, że wyczerpał on już limit błędów na rok albo i dłużej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Nic go już nie obroni, musiałby bronić na zero i strzelać po 3 gole, żeby zmył ten haniebny wyczyn, przez który klub znów zebrał kolejne ciosy finansowe. Babole z Piastem nie były pierwszymi, tylko KOLEJNYMI. Każdemu może się zdarzyć, ale tutaj nie zdarzyło się, tylko nastąpiła pewna REGULARNOŚĆ babolowa i kulawych interwencji.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 25.04.2019 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Mariusz Pawełek v2 z Lisa, z tą różnicą że za czasów Pawełka nadrabialismy zajebistym polem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakbyśmy wyszli seniorami na Śląsk i udałoby się zremisowac to utrzymanie praktycznie pewne
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dziś to był dobry cyrk.
Boguski skaczący jak pingwin do główki mija się z nią, asy z Sosnowca wpadające na siebie przy aucie i do tego podsumowanie, czyli 36-letni Brożek najszybszy w meczu ![]() Nie oglądałem Śląska dziś, ale ciężko sobie wyobrazić większą żenadę od SO.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 25.04.2019 o godz. 21:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wyzdrowieje ktoś na Śląska, czy dalej będziemy aż tak improwizować?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skazani na druzgocącą porażkę zaskakująco dobrze wyglądaliśmy w 1 połowie. W drugie kompletnie zabrakło nam sił. A kończąc mecz ze średnią wieku 21.4 ustanowiliśmy średnia nie do pobicia przez kilka lat w ekstraklasie.
Trochę ciężko ocenić juniorów po tym meczu, bo oczywiście to nie powinno tak wyglądać że grają w otoczeniu 5 innych na poziomie ekstraklasowym. Niemniej jednak: Hoyo - jeden błąd przy bramce , tak wygladal solidnie. Gdybym nie wiedział że ma 15 lat dałbym mu z 18. Wg mnie lepiej się prezentuje niż Szot na tej pozycji. Szot - również solidniej niż na stoperze. Mam wrażenie że mając do wyboru dwójkę Basha Szot i Basha Plewka to pierwsze zestawienie dałoby nam więcej spokoju. Może tak w kolejnym meczu? Grabowski - kilka strat w obronie, poza tym momentami bardzo solidnie. W otoczeniu 10 seniorów dorównały poziomem do ekstraklasy. Kumah - szkoda akcji w ostatniej minucie... Szybki, ciekawe rozegranie, ma w sobie to coś. Buksa - głównie się zastawiał. Na plus. Słomka - najaktywniejszy z juniorów w ofensywie. Chciałbym go zobaczyć w całym meczu. Szkoda że są plotki o jego odejściu. Pewnie inne kluby chcą go podebrać wizja pierwszego składu.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Do kiedy Słomka ma kontrakt?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A seniorów to niech trener potrzyma do wyleczenia się. Praktycznie jeden punkt nam daje spokój niezależnie od tabeli (jeśli z Koroną ), a na 100% dwa.![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Do czerwca.
Zapomnialbym o jednym młodym: Pawle Brozku. Imponował w 1 połowie i trzeba to przyznać że właśnie dla takich momentów warto było aby wznowił karierę. Jednocześnie mam nadzieję że tym razem damy mu w spokoju zawiesić buty na kolku szacun Broziu |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Słomka ma kontrakt do 30.06.2019. cały czas jest gotowy podpisać nowy kontrakt niestety klub się wstrzymuje z decyzją.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jak na szpital jaki jest obecnie w kadrze to nie było źle.
Dodam też, że moim zdaniem nie przegraliśmy przez juniorów tylko przez całkowity brak środkowych pomocników w linii pomocy. My po prostu nie mieliśmy kim rozgrywać. Boguski jak gra środek to na 10, a nie 6 czy 8. Szot jest obrońcą i to było widać. Hoyo Kowalski zagrał świetne zawody, dużo lepiej niż Szot w zeszłym tygodniu. Patrząc na jego potencjał powinien grać wszystko do końca rundy, a możliwe, że jak się Sadlok / Wasyl wyleczą to powinien też przy którymś z tych starych wyjadaczy łapać szlify (na miejscu Stolara bym z premedytacją ławkował jednego z nich, albo przesunął Sadloka na bok obrony). Niby przy drugiej bramce dał się ograć, ale to nie był jakiś koszmarny błąd w stylu juniora tylko przegrany pojedynek o centrymetry z napastnikiem. Sadlokowi czy Wasylowi też się zdarza. Patrząc na jego wiek to powinniśmy nim grać. Grał pewnie w obronie, świetnie się ustawiał, wygrywał główki, nie bał się zagrać piłką. Miałem wrażenie, że patrzę na seniora pełną gębą a nie 15 letniego młokosa. Grabowski już trochę słabiej, miał dobre momenty, ale też o wiele gorsze - pod koniec oddychał rękawami. Dał się parę razy łatwo ograć, krył dużo na radar. Tak czy siak występ na plus (za wiek i brak kompleksów), ale jemu ewidentnie potrzeba ogrania zanim będzie mógł grać w 1 składzie regularnie. Najlepiej by go było do 1 ligi wypożyczyć i niech zbiera szlify. Szot przeciętnie. Niewidoczny. No ale to nie jest pomocnik.... Z resztą on podobny casus do Grabowskiego, jeszcze nie ten rozmiar kapelusza na regularną grę w pierwszym składzie. Bardzo fajna zmiana Kumaha i Słomki. Wnieśli trochę świeżości i wiatru. Tylko nie za bardzo mieli z kim grać, bo w środku pola był lej po bombie. Na końcówki się nadają, na występy od początku to IMO prędzej Kumah niż Słomka. Generalnie jak na to, że graliśmy głównie juniorami, a starsi piłkarze musieli grać na nie swoich pozycjach to zagraliśmy fajny mecz. Gdyby tak strzelam zagrało 2-3 juniorów i środek pomocy Basha Savicević to mogłoby się okazać, że nie ma zbytniego ubytku na jakości. Cieszy taki potencjał wśród młodych.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.04.2019 o godz. 01:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Co myślicie o Hoyo-Kowalskim? Jak dla mnie świetny debiut jak na 15-letniego dzieciaka. W sytuacji z Sanogo nie miał większych szans z uwagi na różnicę w warunkach fizycznych - ale za 3-4 lata z Hoyo-Kowalskiego może być kawał chłopa. W mojej ocenie naprawdę obiecujący występ, widać po chłopaku talent.
Szot też lepszy niż z płockiem. DM to chyba trochę lepsza pozycja dla niego, przynajmniej w seniorach. No i Broziu. Szacun. Przytrzymanie piłki, niezła szybkość jak na ten wiek. Słomka też ciekawy, warto go zatrzymać w Wiśle. Za to Kumah całkowicie bez polotu. Niestety nawet wyszkoleniem technicznym się nie imponuje. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 26.04.2019 o godz. 06:10.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Smutny byl ten wczorajszy mecz. Ale za to swietnie zobrazowal co by bylo gdybysmy musieli cala runde konczyc juniorami. A ta opcja miala tutaj zaskakujaco wielu zwolennikow, ktorzy nawet twierdzili, ze bysmy sie wtedy utrzymali.
Te wszystkie pochwaly naszych juniorow, to nie bardzo wiem skad sie biora, bo nikt mi nie powie, ze to co sie wczoraj odstawilo w Sosnowcu to nie byla ustawka ze strony Zaglebia. To co oni odstawili w 1 polowie, to nadaje sie tylko do prokuratury we Wroclawiu. NIE DA SIE byc tak slabym. Oni ani nie biegali, ani nie robili kompletnie niczego. Gdyby Brozek zjadl sniadanie, to do przerwy moglo byc 0-3. A akcja z nie wiem, 20-30 minuty, gdzie wychodzimy 4 czy 5 na 3 obroncow Zaglebie i ABSOLUTNIE nikt z Sosnowca sie nie wraca, ani nawet za tym nie biegnie, to byl chyba najwiekszy kabaret w tym sezonie. Po czym nastepuje przerwa, gdzie wielu przewidywalo, ze po przerwie zacznie sie granie i.... w 12 minut Sosnowiec strzela 2 bramki i wraca do nic nie robienia przez reszte meczu. Parodia, absurd, kompromitacja pilki na zawodowym poziomie. I tak nic nie grajacy, stojacy w miejscu przez 75 minut w tym meczu Sosnowiec z nami wygrywa. Co wiecej moglo sie skonczyc w okolicach 5 lub 6 w drugiej polowie. Z Sosnowcem. Ja nie mowie, ze grali zle, czy tym bardziej nie mam pretensji do 15 czy 16 latkow, tylko staram sie zauwazyc, ze to jak wypadli, ze wpisza sobie po prostu wyjazdowa porazke 1-2 w debiucie do CV, czyli zaden wstydliwy wynik, jest efektem tego co odjebal dzis Sosnowiec. Cos za co powinni byc spuszczeni do 4 ligi gdzie ich miejsce. Gdybysmy wczoraj zagrali z chocby namiastka "powaznej" druzyny z tej ligi, to mogloby sie skonczyc historyczna kompromitacja. Sosnowiec pozwala nam strzelic sobie bramke i stworzyc realne zagrozenie 2-3 kolejnych, bo i tak wie, ze po przerwie to odrobi. To jest nieprawdopodobne. Ktos ma jakas wiedze jakie zaklady sie odstawily na ten mecz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Ale niby po co ta ustawka?
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pawłowski w przerwie przecież wytłumaczył, piłkarze nie radzą sobie ze stresem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szot wg mnie lepeij wyglądał wczoraj w środku niż na obronie
Nie wiem skąd wniosek że to obrońca - na stopera wydaje się że brakuje mu kilku centymetrow Kumah pokazał że ma dynamikę, jest w nim potencjał ale na pewno potrzebuje czasu Co do Słomki - on już rocznikowo ma 21 lat, coś tam wczoraj pokazał ale jak na skrzydlowego wydaje się być zbyt wolny Jeżeli w przyszłym sezonie gramy o 8 pozycje to do rotacji bym go zostawił, szczególnie że przez rok jeszcze będzie mlodziezowcem ale jeżeli chcemy walczyć o coś więcej to nie zdziwiło by że klub z nim nie przedłuży umowy ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie przeczę że transfery jakieś będą - bo muszą, ale spodziewam się raczej że będziemy szukać tylko gości z kartą w ręku i w obliczu tego nawet tacy piłkarze jak Słomka mogą się przydać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
A kiedy my ostatnio przeprowadzaliśmy transfery gotówkowe? Savićević, Brlek, pojedyncze przypadki finansowane przez zewnętrznych inwestorów. Jeszcze za BC braliśmy (i to parę sezonów wstecz) prawie wyłącznie graczy z kartą na ręku, nic nowego. Na dyskutowanie o transferach gotówkowych szkoda w ogóle klawiatury, nie ma na co liczyć. Przestańcie się łudzić, że przyjdzie dobry wujek i sypnie dolarami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mecz specyficzny i niemiarodajny do oceny juniorów, ale mimo wszystko... Za grę wyróżniłbym Grabowskiego, Kumaha i Słomkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To trzymajmy kciuki że podpiszą. Może coś z niego być.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Trudno było oczekiwać od takiego składu jakiś fajerwerków ale młodzi się nawet fajnie pokazali. Taki Hoyo to jakby grał z Wasylem to w ciągu roku będzie z niego pożądny stoper.
Ja nie wiem kto kiedyś stweirdził, że Lis gra dobrze nogami ale musiał być ostro na bani. Na palcach jednej ręki można było mu policzyć dobry wybicia wczoraj! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zawodnicy <18 grali wczoraj z napisem "laczy nas pasja". Laczy nas pasja to blog lvbetu. Znalazlem takie cos
https://www.legalsport.pl/ustawa-haz...przed-hazardem "Reklama nie może być kierowana do małoletnich, nie może ich przedstawiać ani odbywać się przy ich udziale. " Klub cos pisal na ten temat? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Od kilku spotkań bardzo irytuje mnie Kolar. Niedokładny, non stop pretensje, głupie faule. Od Niego jako ogranego zawodnika mamy prawo coś wymagać.Pietrzak na prawej stronie przyzwoicie. Młodzież?- ktoś pisał, że nie ma co oceniać na podstawie Sosnowca. Uważam, że młodzież dała radę. Hoyo może być pewnym punktem , Szot w destrukcji lepszy niż Plewka.
Czemu Plewka nie grał? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|