The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2018, 12:23
ciacho napisał(a):Wyświetl post
PS. Od kilkunastu lat jestem na forum i śledzę je w miarę regularnie i pierwszy raz widzę sytuacje żeby tak długi czas po zakończeniu meczu nie pojawił się żaden komentarz.
To mówi samo za siebie.
Ostatnim meczem który jeszcze emocjonował kibiców był wg mnie ostatni z Zagłębiem Lubin. Przed Arka wypłynęło tyle negatywnych komentarzy informacji że kibice nie potrafią żyć spotkaniem ..

Osobiście nie oglądałem spotkania, ale remis brałem w ciemno przed spotkaniem i raczej rozczarowania nie możemy czuć (po relacji znajomych ).
Odpowiedz cytując
lucker
Member

Od: 08.2018

Stary 09.12.2018, 12:27
Trochę szkoda tych dwóch punktów, ale patrząc na drugą połowę to trzeba się cieszyć z tego 1. Myślę, że Jagiellonia mogła nas trochę zlekceważyć i to dla nich źle się skończyło w I połowie. W drugiej już był inny obraz gry.
Moim zdaniem na plus pokazał się Lis, który miał kilka udanych interwencji. Faktycznie może z czasem wskoczy na stałe poziom wyżej.
Co do frekwencji. Prawie 14 tys. nie jest złym wynikiem, ale w obecnej sytuacji klubu byłoby fajnie jakby jednak kibice bardziej się zmotywowali. Może będzie tak na Lechu, aczkolwiek termin jest trochę niefortunny.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.12.2018, 12:28
Pierwsza połowa przewaga Jagi ale bramki nasze. Druga połowa wyszliśmy na boisko około 85 minuty, wcześniej nie było nas a Jaga robiła co chciała.Obrona tragiczna. Wasyl wolny Bartkowski zdechł około 50 minuty.Arsenić sporo błędów.
Co się dzieje z Kortem? Pierwsza połowa dobra w drugiej statysta na boisku.Jakub Bartosz wszedł i............. jakbyśmy grali jednego zawodnika mniej. Zmiana tragiczna.
Ogólnie cenny punkt , chociaż po pierwszej połowie lekki niedosyt.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.12.2018, 12:44
Kolar bardzo ładnie się pokazał, ma czucie piłki w polu karnym. Widać że pierwsza bramka wiele mu dała.

Remis to dobry wynik, nasi piłkarze pięknie walczyli. W pierwszej połowie po dwóch gongach Jagiellonia nie istniała, dopiero w szatni się ogarnęli. Ewidentnie dopisali sobie trzy punkty przed meczem.

Szkoda że strzał Ondraska nie wpadł, po nim Jagiellonia była już nastawiona bardziej na wywiezienie remisu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.12.2018 o godz. 12:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.12.2018, 12:55
Pierwszy raz w tym sezonie mogliśmy przejść z wyniku 2:0 do 2:5 i nikt nie mógłby mieć pretensji. Pierwsza połowa z gry de facto na remis, nam się mocno poszczescilo, w drugiej natomiast totalna dominacja Jagi. Brawo dla Lisa i Kolara.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.12.2018, 12:57
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy raz w tym sezonie mogliśmy przejść z wyniku 2:0 do 2:5 i nikt nie mógłby mieć pretensji. Pierwsza połowa z gry de facto na remis, nam się mocno poszczescilo, w drugiej natomiast totalna dominacja Jagi. Brawo dla Lisa i Kolara.
W pierwszej połowie postracie gola Jagiellonia siadła psychicznie a my mądrze kontrowaliśmy. W drugiej doszliśmy do głosu koło 85 minuty.
Myślę że remis jest sprawiedliwym wynikiem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.12.2018, 21:03
kurde ale był moment że poczułem sie jak w Nikozji na szczęście Lis wyczyniał cuda w bramce

btw czy on kiedys zacznie te piłki łapać ?

refleks ma genialny i wybrania cuda , ale tu wybijanie przed siebie w końcu chłopaka zgubi
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.12.2018, 21:25
w drugiej połowie Nas nie bylo. Brawa dla Lisa, brawa dla Plewki, brawa dla Kolara, Ondraszka i Baszy.

Fatalny mecz Kostala, jakby glowa byl gdzie indziej. Kolejny bardzo slaby mecz Bartkowskiego
ale przede wszystkim katastrofalne zmiany.
Bartosz wchodzi i wyglada po jednej akcji jakby nie dość że nie czuł piłki, to był zajechany.
Alen S.......ić cały czas gra swoje czyli .......i.
Brożek jak dostał pierwszą piłke na dobieg, wyglądał jakby zapomniał jak sie biega, akcja z Klemenzem na koniec co go skasowal ciałem też wygladała jak starcie na orliku pomiedzy stary wyjadaczem ktory nie gra juz X lat a mlodym jurnym drwalem. Paweł wieku nie przeskoczy, ale i tak szacunek ze mu się chce.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.12.2018, 21:27
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
kurde ale był moment że poczułem sie jak w Nikozji na szczęście Lis wyczyniał cuda w bramce

refleks ma genialny i wybrania cuda , ale tu wybijanie przed siebie w końcu chłopaka zgubi
Jeśli w pierwszej rundzie gry na tym poziomie poprawiłby wszystkie swoje defekty to byłby ewenement . Dużo od niego wymagamy bo swoje kosztował ale i tak wg mnie rozwija się prawidłowo .
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.12.2018, 22:20
Ostatnio takie coś co miało miejsce między 45 a 75 minutą widziałem we wronkach jak Buchalika nam obijali (a Wy pisaliście, że to piękne robinsonady). Dawno takiej dominacji przeciwnika nie widziałem.

Jestem trochę zawiedziony, bo przecież apetyt przy 2:0 wzrósł.

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.12.2018, 22:47

Malarz przez całą karierę ma dokładnie taką samą charakterystykę i nie przeszkodziło mu to zostać wybranym najlepszym bramkarzem ligi i przez kilka sezonów "wozić" na sobie Legii w najważniejszych momentach
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.12.2018, 23:37

Miał łapać silnie bite z małej odległości piłki? Który niby bramkarz tak robi?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 09.12.2018, 23:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Miał łapać silnie bite z małej odległości piłki? Który niby bramkarz tak robi?
Jest taki jeden - Wielki Bo z Supa Strikas.
http://pl.supastrikas.wikia.com/wiki/Wielki_Bo
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 11.12.2018, 13:56
Nie oglądałem spotkania z Miedzią i muszę powiedzieć, ze naprawdę dobre wrażenie zrobił na mnie Plewka. Zawsze podchodzę z dystansem do chwalenia młodych, bo wiadomo, że trudno u nich o stabilizację, ale tym razem trudno przejść koło tego obojętnie. Nie boi się brać na siebie ciężaru gry, wszędzie go pełno, pewność siebie taka jak u starego wygi. W drugiej połowie trochę zgasł, podobnie jak cały zespół, ale to może kiedyś być kawał piłkarza. Nie przypominam sobie, kiedy ostatni raz młody zawodnik zrobił na mnie takie wrażenie. Tak trzymaj Patryk!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.12.2018, 14:07
kbr napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądałem spotkania z Miedzią i muszę powiedzieć, ze naprawdę dobre wrażenie zrobił na mnie Plewka. Zawsze podchodzę z dystansem do chwalenia młodych, bo wiadomo, że trudno u nich o stabilizację, ale tym razem trudno przejść koło tego obojętnie. Nie boi się brać na siebie ciężaru gry, wszędzie go pełno, pewność siebie taka jak u starego wygi. W drugiej połowie trochę zgasł, podobnie jak cały zespół, ale to może kiedyś być kawał piłkarza. Nie przypominam sobie, kiedy ostatni raz młody zawodnik zrobił na mnie takie wrażenie. Tak trzymaj Patryk!
To oglądałeś czy nie oglądałeś ?

Ja widząc mecz dopiero z powtórki muszę powiedzieć że zaliczył pozytywne spotkanie. To co się rzuca w oczy to fakt że lepiej czuje się w ofensywie oraz że brakuje mu pewności siebie . Miał 2-3 rajdy w których rywale zatrzymywali go dopiero faulem. Przyneiekszej pewności siebie częściej powinien decydować się na takie zagrania. Stylem mi trochę Zielińskiego przypomina (wersje klubowa, nie kadrowa). Myślę również że stawianie go na pozycji nr 6 to robienie mu krzywdy . Nie ma warunków na te pozycję . Na 8 zdecydowanie lepiej wygadał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.12.2018, 14:23
Na mnie też zrobił bardzo pozytywne wrażenie. Nieprzypadkowo to on od początku dostawał minuty w tym sezonie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.12.2018, 14:47
popieram powyższe posty

a i widze że a'propos mojego posta o Lisie , jakies podśmiechujki sie zaczęły, faktem jest że remis nam uratował w tym meczu a odbite strzały były bardoz mocne , więc nie czepiałbym się , ale w perspektywie całego sezonu , nie zaprzeczycie że można już zaobserwować taka prawidłowość
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.12.2018, 15:27
Na 18 kolejek zagrał może 3 mecze dobre....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.12.2018, 15:43

kto ?
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 11.12.2018, 16:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To oglądałeś czy nie oglądałeś ?

Ja widząc mecz dopiero z powtórki muszę powiedzieć że zaliczył pozytywne spotkanie. To co się rzuca w oczy to fakt że lepiej czuje się w ofensywie oraz że brakuje mu pewności siebie . Miał 2-3 rajdy w których rywale zatrzymywali go dopiero faulem. Przyneiekszej pewności siebie częściej powinien decydować się na takie zagrania. Stylem mi trochę Zielińskiego przypomina (wersje klubowa, nie kadrowa). Myślę również że stawianie go na pozycji nr 6 to robienie mu krzywdy . Nie ma warunków na te pozycję . Na 8 zdecydowanie lepiej wygadał.
Nie oglądałem meczu z Miedzią, a ten temat jest poświęcony meczu z Jagiellonią. O spotkaniu z Miedzią wspomniałem, bo już wtedy Plewka wystąpił w podstawowym składzie i zebrał dobre recenzje.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.12.2018, 17:49
Lis z Pietrzakiem i Kolarem w 11 kolejki, a tu ktoś narzeka.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.12.2018, 18:01
nie na te trójke napewno
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.12.2018, 18:21
nie na te trójke napewno
Taaaak?

Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.12.2018, 20:37
aj, tam zaraz narzekam

wystarczy inaczej Bolda użyć:

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów