The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2018, 16:20
krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
.... Byłem raz na ich stadionie przy okazji jakiejś imprezy (chyba 5 lat temu) i z ciekawości porównywałem ich stadion z naszym. Stosując skalę gwiazdek jak w hotelu to my mamy 5 a oni 1-2. ....
Tak się naprodukowałeś a skończyłem czytać po tym zdaniu.
5 gwiazdek ...
no chyba, że w skali 1-15 - to wtedy się zgodzę

Stadion nie zachęca, obecna sytuacja nie zachęca, skojarzenie klubu z kibolami nie zachęca.
Ale jest mnóstwo ludzi do których trzeba dotrzeć.
na fejsie prawie 300 tys polubień. Nie tak dawne czasy kiedy na meczu był komplet.
Popatrzcie na swoją.rodzinę - ile ludzi interesuję się Wisła, może ogląda w tv a na mecze nie chodzi.

I do tych ludzi MUSI dotrzeć marketing. W klubie piłkarskim to marketing jest najważniejszy. Przykład? 7egia dominuje sportowo ale ostatnio wizerunkowo podupadła = niska jak na warszawe frekwencja.
Widzew dołuje sportowo ale atmosfera wokół klubu jest wzorcowa = komplet na każdym meczu.

Arsenal, Schalke, Inter Mediolan (tak wiem, że inna półka) - to są kluby które są w czołówce jeśli chodzi o frekwencje w EUROPIE a ile znaczą w europejskich rozgrywkach? nic.
Nawet w swoich ligach nie są hegemonami. Oczywiście tutaj była praca z kibicem od lat, tradycje itp. Ale licząc na to, że frekwencja się.poprawi jak będą wyniki to za kilka lat kiedy znowu sportowo zjedziemy w dół będziemy pisać to samo co teraz.

Trzeba wyrobić w kibicach tradycję chodzenia na .stadion. I tu jest pole do popisu dla marketingu. Stworzyć produkt który da coś więcej niż 90 min biegania za piłką.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 13.09.2018, 16:30
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
Tak się naprodukowałeś a skończyłem czytać po tym zdaniu.
5 gwiazdek ...
no chyba, że w skali 1-15 - to wtedy się zgodzę.
Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. To było porównanie wyłącznie ze stadionem sąsiadki.

Odnosząc się do najlepszych stadionów na świecie to my mamy 2 gwiazdki na 5.

Niewątpliwym plusem jest zamknięta, ogrzewana przestrzeń pod trybunami. Aż tak dużo klubów tego nie ma a przy naszym klimacie to akurat duży atut. I tylko dlatego sektor rodziny posiada taką a nie inna ofertę skierowaną dla dzieci - ciężko im się nudzić.

Mamy hektary korytarzy pod trybunami (nie mówiąc o parkingach) i aż się prosi stworzyć tam czasowe strefy kibica gdzie można się napić piwa, obejrzeć np. powtórki ostatniego meczu wyjazdowe, spotkać się z piłkarzami, zarządem itp. Teraz stworzenie takiej strefy/stref to nie problem z punktu widzenia logistycznego (są specjalne, estetyczne moduły dla takich funkcji). Dodatkowo to też może być miejsce żeby integrować środowisko kibiców w tym np. możliwość spotkania się z osobami z Socios Wisła (nie wieje, nie leje, nie ma mrozu, pełna infrastruktura IT ).

FoodCare, Max-Fliz coś takiego z powodzeniem stworzył dla części sektorów. Nie jest to zatem pomysł z tych SF.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 13.09.2018 o godz. 16:48.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.09.2018, 16:49
1. Poziom sportowy - ile ludzi przyszłoby na Lechię gdybyśmy byli na 12-tym miejscu a nie drugim?
2. Dostępność biletów - tak jak napisaliście - sprzedaż w kolporterach czy/i empikach w galeriach handlowych
Jak chcemy przyciągnąć ludzi, którzy traktują takie wyjście na zasadzie rozrywki rywalizującej np. z siatkówką, kinem itp. to musimy starać się w miarę możności równać poziomem obsługi do w/w, a więc:
- na ile się da czyste krzesełka i kible,
- co najmniej przyzwoite żarcie i picie, które da się kupić i zjeść w czasie przerwy - podejrzeć jak to robią w Arenie.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.09.2018, 06:48
No właśnie, czystość krzesełek - to obok mnie jest obesrane już od marca i nikt się nie poczuwa, by to umyć... naprawdę nie ma na stadionie akcji mycia choć raz na 2 miesiące?
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 14.09.2018, 06:57
pisałem już, że wyniki, przeciwnik, pogoda i my jesteśmy odpowiedzialni za frekwencję na pojedynczym meczu, za to za cykliczne chodzenie jest odpowiedzialny szeroko pojęty marketing. dostępność biletów jest olbrzymia, bo każdy kto chce kupi bilet przez neta (nie potrzeba już nic poza dobrymi chęciami), podobnie jak do kina, teatru czy opery. tutaj ponosić dodatkowych kosztów chyba nie ma po co, ponieważ to nie zwiększy znacząco frekwencji. Natomiast takie akcje jak wczoraj, z m.in. Bashą mają sens, nie kosztują wiele i dają dobry odbiór.

co do innych podnoszonych argumentów nasz stadion jest średnio funkcjonalny ale można to choć trochę zmienić na lepsze i tu już pole do popisu dla marketingu. nie byłem nigdy w sektorze rodzinnym, strefach VIP czy Skyboxie ale odwiedzę go za 2 tygodnie to powiem jak to wygląda od środka (moja subiektywna ocena)

sprzedaż napojów i jedzenia, to nie jest bezpośrednio zadanie Wisły tylko firm, które wynajmują . jednak to problem Wisły, że słabej jakości logistyka i jedzenie jest podawane na jej stadionie. jak to rozwiązać to nie wiem... firma, która ma punkt gastronomiczny powinna sama dążyć do poprawy jakości, dziwi mnie to, że nic się nie zmienia. ja rozumiem, że jest ktoś nowy i się uczy, jednak taki stan może trwać kilka spotkań a nie miesiące czy lata...

co do czystości na stadionie, to fakt, że czasami się zdarza, że krzesełko jest gorzej ujebane niż stół pewnego prezentera, który lubi trochę gwałcić. nie wiem jak wygląda koszt przejrzenia i oczyszczenia takich krzesełek czy toalet ale może jakaś firma sprzątająca w ramach barteru ogarniałaby takie rzeczy? poza tym kibice też są odpowiedzialni za to żeby nie było syfu, bo nie każdy musi stać na krzesełku ;-)

kolejna kwestia, już ta całkiem ciemna strona nas kibiców, to brak wzajemnego szacunku. ile było sytuacji, że na sektorach były mocne akcje, w których szły pięści w ruch. ok niektórym to nie przeszkadza, innych to jara ale jest duża grupa kibiców, która po czymś takim nie wróci na stadion. także, to należy wyeliminować z trybuny i nawet jeśli ktoś zasłużył to niech dostanie oklep poza stadionem. I pamiętajmy o jednym tylko szmata bije bez powodu brata (za oszustwo, kradzież czy inną krzywą akcję można, bo takich należy wywalać na drugą stronę Błoń).

Starsze osoby, które chodzą na stadion nie powinny się nas bać. A zdarza się tak, że jakiś najebus drze mordę na kogoś starszego, że ta osoba załóżmy nie śpiewa czy nie skacze... zwracajmy uwagę na takie rzeczy, bo często Ci starsi ludzie chodzą na Wisłę dłużej niż my żyjemy czy nawet nasi rodzice. chociaż możemy też wytłumaczyć, że ten sektor (dot. C), to sektor przeznaczony dla osób dopingujących i że warto wybrać inny sektor, odpowiedni dla danej osoby (polecam D, bo tam jest sektor przejściowy i można dopingować, można siedzieć, można wszystko ).

Pamiętajmy, że niedługo rusza Socios Wisła (jak zostanie zarejestrowane przez sąd) i to będzie nasz bezpośredni wkład aby z sezonu na sezon na Wiśle było lepiej! tam każdy będzie miał swoją gwiazdkę adekwatnie do możliwości finansowych

na tę chwilę tyle spostrzeżeń, jeśli coś przyjdzie mi do głowy albo ktoś poruszy inną kwestię to dam głos
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2018, 07:53
Tak odnośnie frekwencji i jej porównań z poprzednimi latami:
jaki wpływ odejście Telefoniki miało na wykupywanie przez nich puli karnetów dla pracowników? Zrezygnowali z tego?
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 14.09.2018, 11:04
Kilka pomysłów. Konsultowałem się z żoną-chciałem by osoba niezainteresowana, płci pięknej, obiektywnie/z dystansu spojrzała na temat.

Kobiety i rodzice jest to grupa, na której można by się skupić, ponieważ ich odsetek wśród kibiców jest relatywnie niski.
Akcje (kilka koncepcji):

- filmik do sieci (Facebook, www. etc.) typu 30sek. wypowiadają się panie - co lubię podczas meczu, mogą też być pary - dlaczego lubimy przyjść na mecz - albo jeszcze lepiej - ojciec z synem , z córka
- filmik - jestem kibicem i kocham to za... albo kibicuję od 30 lat, a mam 35...
- wypowiedzi dzieci, tóre chodzą na mecze (np. po meczu można zrobić mini wywiady - musi być zgoda rodziców na to, żeby publikowac wizerunek - co Ci się najbardiej podobało podczas meczu
- indywidualne historie chwytające za serce - np. historia o oświadczynach na meczu, moja pierwsza randk na stadionie, poznałam go tam - na meczu
- jakiś opis o co chodzi z tą kołyską, gdy piłkarzowi urodzi sie dziecko - zebranie filmików, zrobienie z tego jakiegos materiału do upowszechniania - ze to społeczność - edukacyjno - zaciekawiajace
rozpropagowanie miejsca dla dzieci na trybunach - pokazanie, ze to istnieje.
- kibice niech zaniosą ulotki do swoich przedszkoli - dostepne w szatniach, tam gdzie sa rodzice - że są specjalne strefy / najlepszy sposob na spędzenie niezapomnianiego czasu z dzieckiem
- zwiedzanie stadionu dla przedszkolaków / dla rodzin z dziecmi - super sprawa! - rozpropagowac jako usługe gratis i przekazac info do szkół/ przedszkoli - dzieci dostaja zaproszenie na mecz z rodzicami
- tatusiowie się ogarniaja i robią 20-minutowe spotkanie dla przedszkolakow w grupach swoich dzieci, dzieci znajomych- o piłce nożnej - bez mocnej propagandy Wisly Krakow, ale mogą wyraźnie wspomnieć, jakiej druzynie kibicują - przynieść szaliki do obejrzenia - dzieci może zaciekawi temat i opowiedza w domu
- jakiś festyn dla rodzin kibicow na stadionie - przyjdź ze znajomym
- jest restauracja przy klubie? Niech podaja super zdrowe jedzenie, też jedzenie dla dzieci - zrobić z tego akcję - żyjesz zdrowo, uprawiasz sport, kibicujesz, jesz u nas zdrowo (jak na zdrowy obiad i spędzanie rodzinnego czasu, to do Wisły Krakow)
- zwiekszyć liste osob obserwujacych na linkedin - akcja dla obserwatorow na FB,zeby tu tez obserwowali - napisac dlaczego warto na FB śledzic klub
- umowić się z firmą dostarczającą pizzę, catering, artykuły biurowe dla firm, że z dostawą rozwiezie ulotkę - np. z rabatem na najblizszy mecz
- zrobic konkurs na FB dla obserwujacych na hasło przewodnie, ktore zachęci ludzi do przyjścia na mecz - wygrana: 2 bilety
- zrobić cos w stylu - kazde dziecko, ktore przyjdzie na mecz dostanie soczek gratis (np. z rurka) - i dawac je dzieciom do któregos roku życia (moze umówic sie z jakimś producentem na taką dostawę soczkow - najlepiej z kibicem, który
- jest przewijak na stadionie? np. w toalecie dla niepelnosprawnych
- system odznak (ew. naklejek) dla dzieci za przychodzenie na mecz - 1. mecz w życiu - odznaka gracza startowego, 3 mecze - zapalony fan, 5 meczy, coś tam. Wydrukować takie karty / ksiażeczki - gdzie dzieci będą mogły dostawać pieczątki za obecność na meczu.

Ciąg dalszy nastąpi
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
Pikniczek
Socios Wisła Kraków

Stary 14.09.2018, 11:11
Macyo - świetne pomysły
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 14.09.2018, 11:29
Macyo - czytam i nie wierzę, myślałem że nowy użytkownik, ale nie, od 2003, polecam http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 14.09.2018, 12:01
bardzo dobry target wybrałeś, a o nich najczęściej się zapomina... dzieci mają olbrzymi wpływ na rodziców i jeśli je przekonamy do Wisły, to może się okazać że rodzice wyboru nie będą mieli. kobiety znowu mają tak, że jak się do czegoś przekonają, to też mocno naciskają aby brać w tym udział. także Twój pomysł jest bardzo dobry i myślę, że nie jest to kwestia setek tysięcy złotych. Macyo brawo Ty!
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.09.2018, 12:04
@PsycholTST Stąd prawdopodobnie poszukiwania przez klub specjalisty, który w wymaganiach ma wpisaną działalność właśnie w tym kierunku.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.09.2018, 08:08
Myślę, że najlepszy sposób znalazł Stolarczyk. Świetna gra piłkarzy
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.09.2018, 08:27
Po 8 kolejce awansujemy zapewne na 2 miejsce we frekwencji
http://ekstrastats.pl/frekwencja-na-stadionach-3/
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.09.2018, 09:10
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że najlepszy sposób znalazł Stolarczyk. Świetna gra piłkarzy
+ niewulgarny doping.
W końcu 20+k ludzi i dobry mecz i pozytywny doping. lata tego nie było.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.09.2018, 09:22
Obawiam się, że świetny wynik frekwencji na meczu z Lechią to również efekt naszej akcji crowfundingowej w ramach których kupowano bilety dla wychowanków domów dziecka - wykupiono ich sporo.

Kolejny mecz ligowy (pucharowego nie liczę - wtorek środek tygodnia) z Koroną - jak dla mnie wystarczyłoby, żeby pękła 20 tys - byłoby cudownie. Wszystko zależy tak naprawdę od wyniku w Szczecinie - jeśli utrzymamy pozycję lidera, to będzie całkiem dobrze....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.09.2018, 09:28
Ostatni raz przy pelnych trybunach wygralismy w derbach dokładnie rok temu. Oczywiście doping byl inny ale to zrozumiałe.

Może i wynik zawyzyly bilety dla dzieci, ale pamietajmy że dalej w Krakowie nie ma studentów. Tak jak kolega wyżej pisał, jesli na Koronie bedzie 20 tys to będzie ogromny sukces. Wczesniej w PP z Lechią te 12-13 tys to byłby bardzo dobry wynik (i mecz by się zwrócił).
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.09.2018, 10:34
Na Koronie może być słabo z frekwencją. Taki przeciwnik nie przyciąga na stadion ludzi. A szkoda bo grają dobrze i powinno być dobre meczycho.
Oczywiście stawiam piwo na to, że po meczu będzie wysyp komentarzy typu:
Materiał Jadczaka już działa, na Wisłe przyszło mniej ludzi.

Będzie to jednak zasługa reputacji Korony. Spodziewam się frekwencji takiej jak na Górniku
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 17.09.2018, 10:43
Frekwencja na meczu z Koroną będzie zależała znowu - od wyników meczu z Pogonią i Lechią (PP), pogody i - znowu - od naszego zaangażowania. Studenci realnie będą zjeżdżać w niedzielę i w poniedziałek (MATKO BOSKO!!!, aż się boję myśleć, co się będzie działo w pn rano), chociaż kampania wrześniowa będzie już trwała w najlepsze. Moim zdaniem 20k jest realne, jeśli nie będzie lało i wygramy z Pogonią.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.09.2018, 11:01
Kampania wrześniowa skończyła się w piątek.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 17.09.2018, 11:47
O widzisz, faktycznie.
No cóż - starość...
Inna kwestia, że kampanię wrześniową na studiach znałem tylko z opowieści...
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 17.09.2018, 12:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ostatni raz przy pelnych trybunach wygralismy w derbach dokładnie rok temu. Oczywiście doping byl inny ale to zrozumiałe.

Może i wynik zawyzyly bilety dla dzieci, ale pamietajmy że dalej w Krakowie nie ma studentów. Tak jak kolega wyżej pisał, jesli na Koronie bedzie 20 tys to będzie ogromny sukces. Wczesniej w PP z Lechią te 12-13 tys to byłby bardzo dobry wynik (i mecz by się zwrócił).
Rok temu bylo na derbach +- 25000....
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 17.09.2018, 12:36
Kilka rzeczy na "plus" w temacie zwiększenia frekwencji, które zrobił klub (co mocno mnie zdziwiło bo podobno u nas marketing nie istnieje).
1. Nowa oprawa na telebimie - animacja ze smokiem (dla dzieciaków to coś fajnego - pewnie przeżywały aż do zaśnięcia .
2. Współpraca z MPK w zakresie zwiększenia liczby tramwajów i autobusów.
3. Informacja na telebimach w temacie odjazdów dodatkowych tramwajów.
4. Zwiększenie liczby otwartych kołowrotków na sektorze C z 2 do 4 (ale z tego co widziałem przy komplecie problem ten pojawił się za to na E - kolejki).
5. Zaangażowanie młodych zawodników do podniesienia jakości oprawy meczowej - flagi na kijach (robiło wrażenie, chociaż można zrobić to wokół całego boiska).

Zauważyliście coś jeszcze ?

Z innych spraw.
1. Mocno mnie zdziwiło że klub jednak analizuje dane statystyczne w zakresie sprzedaży biletów.
2. Przy tak licznej publice i aż tak dużej liczbie nowych kibiców doping był jednym z najlepszych od kilku lat (mecze z sąsiadką należą do innej kategorii i nie należy uch porównywać). A to dodatkowo prowadzało fajny klimat na meczu i dawało podstawę do "zajawki" na kolejny mecz.
3. Gramy otwartą piłkę a przy czymś takim trudno się nudzić. Po takim meczu słowa hymnu cyt. "smutek z serca zginie, troski odejdą precz." nabierają autentycznego znaczenia. To zdecydowanie podnosi poziom endorfin i aż się chce przyjść na kolejny mecz żeby coś podobnego przeżyć (ostatnio coś podobnego miałem oglądając mecz Lech - Wisła u Wiślaków i końcówka ostatnich derbów na Wiśle - to była istna masakra w głowie i dla takich chwil warto żyć ).

Powód: Literówki
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 17.09.2018 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 17.09.2018, 13:41
@krakus76_
1. Animacja ze smokiem - masz rację - super.
2. Współpraca z MPK - temat był poruszany min. tu na forum, jak widać, ktoś (Ktoś?) czyta nasze posty .
3. JW
4. Kolejki na E dotyczyły raczej części położonej wyżej - ja dotarłem pod stadion 20.20, bo wyjechałem z domu trochę za późno i na E14 wszedłem z marszu, aż sam byłem zdziwiony, bo tłum ludzi od strony Parku Jordana wyglądał mało zachęcająco.
5. Flagi przed meczem - tak powinno być zawsze !
W kwestii marketingu - takie działania jak zostały podjęte przy okazji ostatniego meczu powinny być standardem, a nie jednorazowym wyskokiem. Oby tak było, bo w chwili obecnej dobry marketing będzie baaaardzo potrzebny.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Stary 17.09.2018, 14:04
I jeszcze jedna bardzo istotna rzecz, o której teraz sobie przypomniałem.

W rejonie strefy kibica zawisły plansze z informacją na temat tego jak nie stać w kolejkach i co zrobić żeby kupić przez internet (w jasny, przejrzysty i "łopatologiczny" sposób). Osoby stojące w kolejne z nudów modą sobie przeczytać, przeanalizować na obrazkach i może do nich dotrze że nie jest to coś nie do przeskoczenia w dobie informatyzacji. To samo dzieje się w internecie. Klub zrobił czytelną wizualizację ja krok po kroku kupić bilet nie mając nawet karty kibica.

Kolejka do kasy już zdecydowanie krótsza niż z Górnikiem. Nie wychodziła poza ogrodzenie więc na poziomie "higienicznym".

Czy klub kiedyś robił analizę (badania ankietowe) ile kibiców to mieszkańcy:
a) Krakowa,
b) małopolski z wyłączeniem Krakowa,
c) innych części kraju.

Gdzieś widziałem że ktoś robił jakieś badanie internecie ale to mało obiektywne raczej.

I teraz coś co zawsze mnie ciekawiło (jako mieszkańca Krakowa). Może sami zainteresowani mi odpowiedzą.

Na meczu z Górnikiem widziałem może 2 autobusy na parkingu za sektorem C. Na meczu z Lechią tych autobusów było już zdecydowanie więcej (i jeszcze busy). Tymi autobusami przyjeżdżają tylko grupy dzieci ?

A jak jest z fan clubami ? Czy tymi autobusami przyjeżdżają również osoby, które się "skrzykują" i robią wspólny wyjazd na mecz ?
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 17.09.2018 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.09.2018, 23:23
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
O widzisz, faktycznie.
No cóż - starość...
Inna kwestia, że kampanię wrześniową na studiach znałem tylko z opowieści...
Kujon!

A w temacie meczowym, to katering na A nie dał rady. Kolejki były do jakichś 15 minut po rozpoczęciu 2 połowy. Dobrze, że nasi poczekali aż sobie kupię hotdoga. Zapiekanek brakło.
Wejście na A się mocno przytkało. Chyba nie było informacji, że można wejść też przez H. Ale dlatego nie stałem w dużej kolejce
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 17.09.2018 o godz. 23:27.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 18.09.2018, 07:44
Że niby ja kujon

Odpowiedz cytując
MackoKurko
Member

Od: 05.2018

Stary 18.09.2018, 12:44
krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
Czy klub kiedyś robił analizę (badania ankietowe) ile kibiców to mieszkańcy:
a) Krakowa,
b) małopolski z wyłączeniem Krakowa,
c) innych części kraju.

Gdzieś widziałem że ktoś robił jakieś badanie internecie ale to mało obiektywne raczej.

I teraz coś co zawsze mnie ciekawiło (jako mieszkańca Krakowa). Może sami zainteresowani mi odpowiedzą.
Klub na 100% ma te dane z systemów sprzedaży, tylko się nimi nie podzielił.
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 18.09.2018, 14:11
właśnie dobrze że ktoś poruszył kwestie zamieszkania naszych kibiców. po takowej analizie pasowało by żeby klub pomyślał o jakimś małym sklepiku z pamiątkami i biletami w takich miastach jak Olkusz,Myślenice,Sucha, Mszana i kilka innych. Lub ogłosić że nawiąże współprace z istniejącymi już podmiotami. Taki lokalny przedsiębiorca wraz z kibicami mógłby z ramienia klubu organizować wyjazdy na mecze
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 18.09.2018, 14:35
W Olkuszu swego czasu działał sklepik Wiślacki ale już od roku bodajże jest zamknięty ale za to fanklub działa tam prężnie.
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 18.09.2018, 15:03
no właśnie zacząć tam gdzie nasi kibice (mając dane z kart kibica oraz po sprzedaży biletów) a potem powoli zdobywać nowe tereny. A jakby tak w czasie luzniejszych terminów wybrać miejsca treningów nie tylko w Kalwarii czy Myślenicach tylko np. w Gdowie lub w jakiejś innej miejscowości
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów