|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() tabela przed IV kolejką : ![]() Passa: WIsła Kraków P-Z-R Wisła Płock P-R-P Do tej pory pomiędzy obiema Wisłami odbyło się 21 meczów, jak widać statystyki zdecydowanie na naszą korzyść (zielone tło) ![]() w ostatnim bezpośrednim meczu padł remis (w rundzie mistrzowskiej) , w sezonie zasadniczym jeden mecz "do przodu", drugi padł łupem Płocczan zapraszam do dyskusji ! kto wygra w derbach... nazwy ?jak się pokażą nasi byli piłkarze ? kto tym razem ukłuje ? Kobra , czy może ktoś z pomocników ? czy Legia bardziej dała nam się we znaki podkupując Carlitosa , czy im podbierając Kante ? ![]()
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.08.2018 o godz. 21:46.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W ubiegłym sezonie przegraliśmy u siebie, ale na wyjeździe zremisowaliśmy i wygraliśmy po golu Carlitosa w doliczonym czasie gry. Oczywiście jutro liczę na zwycięstwo, choćby najskromniejsze z możliwych.
![]()
Kurde faja!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mamy krótką ławkę, więc im więcej punktów uzbieramy na początku sezonu to lepiej. Cieszyłbym się, gdybyśmy kogoś sprzedali zimą za "uczciwą" sumę co pozwoli klubowi złapać oddech. Dlatego też w tym , jak i następnym meczu będę trzymać kciuki za dobre występy naszych potencjalnych dawców gotówki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mamy dobrą obronę jak na E-klapę. Jak Ondraszek będzie miał dobry dzień to wygramy. Liczę na to, bo wreszcie mogę być na meczu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Gramy u siebie, nie ma kontuzji, jest atmosfera, jest dobra gra jak narazie. Wszystko wskazuje że powinniśmy wygrać ten mecz. Wisła P. źle zaczęła sezon, do tego nie zagra u niech Merebashvili.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Poprzedniej wizyty Orlenu nie wspominam dobrze,była to końcówka Kiko u nas i pierwszy mecz na Reymonta w którym moje nerwy nie wytrzymały i wyszedłem w ok. 60min.Jak sobie przypomnę co nasi wtedy odp... na murawie i porównam do tego co widziałem z Arką i Miedzią to jestem pełen optymizmu.
Odnośnie Merebashviliego to grać może ale nie jest jeszcze w najwyszej formie po kontuzji ,czerwo dostał za 2 żółtą. Lekko nie będzie ale stawiam na skromne 1:0. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Moim życzeniem jest aby Wojtkowski dostał szanse od początku meczu (za Bogusia)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Przewidywany skład taki jak od początku sezonu z wyłączeniem Buchala, który będzie na trybunach a miedzy słupkami Lis. Ciekawi mnie co chłopak pokaże? Może będzie to jakieś "cudowne objawienie" i okaże się że mamy w końcu bramkarza z krwi i kości, który nie zalicza tych popularnych "Pawełków" i będzie prezentował wysoki poziom przez co najmniej 2 może 3 lata i odejdzie za konkretne pieniądze.
Powód: JżS
Ostatnio edytowane przez Arek95 : 10.08.2018 o godz. 08:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Na 10 meczy z Petrochemią w Krakowie było 8 zwycięstw i 2 porażki.... obawiam, się, że może pojawić sie remis ....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Oby obrona była dzisiaj czujna i bramkarza nie zjadła trema a będzie dobrze. Liczę że Małecki w końcu zatrybi jeśli chodzi o bramkę.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Co się musi dziać w domach wyznawców Wojtkowskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Pierwsza połowa wg. mnie genialna w 95%, w drugiej połowie zdecydowanie gorzej, jedynie końcówka dobra, oczywiście zabrakło skuteczności.
WNIOSEK : W tym sezonie zabije nas nieskuteczność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wielka szkoda straconych dwóch punktów. Sam Imaz mógł/powinien mieć dwie - trzy bramki już na koncie. Ale dlatego właśnie gra w Wiśle, a nie mistrzu Luksemburga...
Naprawdę szkoda, bo po raz kolejny wynik gorszy niż gra. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To co spartaczyli Imaz, Małecki czy Wojtkowski to były sytuację na wygranie 3 meczow
W ogóle to Wojtkowski zaliczył mecz kompletny Kompletnie żadne zagranie mu nie wyszło... ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnym usprawiedliwieniem może być pogoda, ale ile my mieliśmy słupków i poprzeczek dzisiaj? Ktoś liczył? Jest pięć punktów, cztery dobre mecze i straszna skuteczność. Myślę że spokojnie się utrzymamy. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
szkoda punktów, pech bo gramy naprawdę dobrze i przy naprawdę niewielkim farcie zamiast 5 mogłoby być 10 pkt (wygrane z świnka i piętro remis z Jaga) bo gramy naprawdę dobrze, aKostal czy Bartosz dali całkiem przyzwoite zmiany na skrzydłach.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Zaraz pewnie niektórzy się rzucą, ale według mnie Małecki jest pierwszy w kolejce do ławki rezerwowych. Jego szczęście, że nie za bardzo ma kto wejść, bo na boisku z ławki weszło trzech skrzydłowych i w sumie nie pokazali nic. Wojtkowski wypracował ostatnią akcję ładnie mijając ze dwóch Nafciarzy, ale reszta to kryminał, Bartosz znowu doszedł do sytuacji i według mnie jak już to on pokazał się najlepiej. Kostal niewidoczny. Do składu powoli będzie wracał Halilović i mam nadzieję, że właśnie za Małego. I nie chodzi tutaj tylko o tego pustaka, bo Boguski też się skompromitował z Arką, ale mnie jego gra irytuje.
Co do Imaza, to wydaje mi się, że tu chodzi już o mental, jemu potrzebne jest przełamanie, bo może jego gra nie wygląda porywająco, ale do sytuacji dochodzi, tylko je marnuje. Gra wygląda znacznie lepiej niż za Kiko i Carrillo, ale niestety - po czterech meczach w tym trzech z łakami u siebie mamy pięć punktów i nie jest to imponujący dorobek. Ja oczywiście przyjmuję do wiadomości, że my gramy w tym sezonie o utrzymanie, ale jak będziemy tak marnować okazje na punkty, a w dalszej części sezonu przyjdą kontuzje i kartki, to może być niewesoło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No niestety ale o utrzymanie w tym sezonie może być ciężko...
Widać że drużyna daje tyle, co może ale to nie wystarcza na zwycięstwa ze słabymi u siebie, więc generalnie trudno o optymizm. Teraz bęcki w Poznaniu, potem Górnik, który nam nie leży i zacznie się robić ciepło...No ale jak nie idzie to nie idzie... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zaczyna sie robic nie przyjemnie. Biorac pod uwage liczbe meczów, przeciwnikow i rozklad jazdy...5 punktow w 4 spotkaniach to nie wiele.
Musimy zaczac punktowac bo zaraz moze byc nie ciekawie, zaczna sie nerwowe ruchy i szukanie winnych oraz dziury w całym. Mielismy doskonaly terminarz aby wejsc ładnie w sezon, 3 słabszych przeciwnikow u siebie ale niestety, nie udało sie. Poprawic skutecznosc i oby to bylo to co pozwoli nam wygrywac z silniejszymi przeciwnikami.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.08.2018 o godz. 22:11.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Coz, mamy slabych pilkarzy, wiecej z nich raczej wycisnac sie nie da. Obysmy lepiej punktowali w kolejnych meczach, bo sama dobra gra, do tego tracac punkty w tak frajerski sposob, moze nie wystarczyc. Tj. utrzymac sie utrzymamy, ale o gorna osemke moze byc ciezko
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.08.2018 o godz. 22:13.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gramy o utrzymanie. Taktycznie jest super, dawno tak nie było, piłkarze dają 120%, nie można złego słowa powiedzieć o zaangażowaniu. Super się to ogląda. Obrona - monolit. Jednej rzeczy nie przeskoczymy jednak - materiał piłkarski jest jaki jest. Mamy piłkarzy bardzo doświadczonych, nieopierzonych młokosów i resztę której nikt nie chce.
Chwała Ondraskowi że się na dobre przełamał i naprawdę dużo daje, ten gol padł z bardzo trudnej sytuacji. Od dawna nie oglądałem Wisły z taką przyjemnością jak w tym sezonie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
I kolejne punkty poszlyyyyyyy w pierony
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1.25 punktu na mecz to spokojne utrzymanie. Poprawimy skuteczność, to może być piersza ósemka.
Panika to mogła być za Wdowczyka. Tutaj naprawdę żre. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wnioski po meczu na stadionie.
1. Brakuje nam jeszcze 35 punktów do utrzymania się. 2. Straciliśmy 2 punkty 3. Dobrze się oglądało pierwszą połowę. 4. Gratulacje dla gniazdowego i "C" za prowadzenie dopingu w pierwszej połowie. 5. Wszyscy ofensywni NIE trafili dziś do pustej bramki. Każdy co najmniej raz. 6. Wiem, że padało 7. Trener powinien zarządzić dodatkowe treningi strzeleckie. 8. W drugiej połowie chyba brakło sił/było zbyt ślisko 9. Basha nie powinien wyprowadzać, bo nie może się zdecydować i spowalnia ataki. 10. Było nas 11025 na stadionie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprzedanych, czy obecnych? Ja nie mogłem być, a mam karnet.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Sprzedanych.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W najbardziej optymistycznych myślach nie spodziewałem się, że będziemy grać tak dobrze. Gra się sprawdza i ogląda się też bardzo dobrze. Nasze mecze są dużo ładniejsze niż za trenerów z Hiszpanii i 3-5-2 Wdowczyka.
Niestety przydałyby się dziś 3 punkty. Z drużynami o podobnym potencjale, co nasz powinniśmy u siebie walczyć o pełną pulę. Nie udało się, trudno, ale zbliżają się trudniejsze spotkania. Bardzo miło zaskoczył mnie w tych pierwszych kolejkach Ondrasek. Dziś aktywny był Wojtkowski, zagrał dużo lepiej niż w poprzednich kolejkach. Fajnie by było, gdyby utrzymał tę tendencję i zastąpił w 1. składzie Boguskiego, ale nie do końca w to wierzę. Bardzo przydałby się nam zdrowy Arsenic za Wasyla. Jedziemy dalej! Ja Ci powiem, że mam karnet, a wiem, że nie pójdę na żaden mecz. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie wiem skąd tutaj tyle optymizmu, że utrzymanie pewne a walczymy o ósemkę...
W bramce mamy dwóch elektrycznych gości, w pomocy opieramy się na Bashy, ale jeśli ten się posypie to leżymy. Kort słabiutki. Na skrzydłach nędza, w ataku kapitalnie odnalazł się.Ondraszek ale niestety gość nie ma końskiego zdrowia... A do tego tracimy punkty u siebie ze słabszymi drużynami. Obstawiam, że do 2 września nie zrobimy ani punktu i będzie już cieplutko... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|