|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ja p....
zostawić to forum na jeden dzień, wejść wieczorem i czytać znowu ze szczęką na podłodze o braku profesjonalizmu w Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
To był moim zdaniem przemyślany ruch ze strony Hiszpana. Nie załapał się do pucharów, odeszło mu trzech środkowych pomocników, prawdopodobnie odejdzie najlepszy strzelec. Musiałby wszystko zaczynać od nowa, pewnie ucierpiałyby na tym wyniki.
Podejrzewam, że zamieszanie o Sobola to była tylko wymówka, by z pracy zrezygnować. Pewnie wkurzył się już wcześniej, że mu Mitrovicia odpalili. Znam takich trenerów, co każda decyzja nie po ich myśli to od razu jest obraza majestatu. Wdowiec był podobny. Gazeta Krakowska napisał(a):
Ten ustęp świadczy dobitnie jak bardzo mu zależało na pracy u nas i na zespole. Mi go w żadnym wypadku nie żal. Może i Carillo to był dobry fachowiec, ale nie był niezbędny do dobrych wyników. Teraz najważniejsze kim go zastąpimy, bo mamy szansę trafić lepiej jak i gorzej.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.06.2018 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wygląda na to, że to bardziej Carillo chciał odejść niż niż Zarząd chciał się z nim rozstać Dlaczego mu mogło zależeć na rozstaniu? Pewnie nie spodziewał się aż tak trudnych warunków pracy (opóźnienia w wypłatach, odejście kluczowych zawodników być może bez alternatywy kto w ich miejsce). To jest jednak mało istotne - liczy się efekt: startują przygotowania a drużyna jest bez trenera. I za to odpowiada w 100% zarząd, bez względu na to ile było w tym faktycznej winy zarządu.
Nie mamy trenera, nie mamy części składu. Za miesiąc startuje nowy sezon. I co dalej? Kto trenerem? - Sobolewski? To trochę tak jakbyśmy 13-latka posadzili za kierownicą szybkiego auta i zastanawiali się czy chłopak dojedzie do Szczecina i z powrotem. Może się uda: do pedałów dostaje, "na sucho" ćwiczył zmianę biegów, czytał nawet książkę z przepisami. Dalibyście mu swoje auto? To kto jak nie Sobol? Jakiś Polak? Po tym jak wszyscy zobaczyli szopkę z trenerem i z suoer asystentem? Kto ewentualnie po Junbo? Głowa? No z pewnością ma wypasiony notes z telefonami piłkarzy. Do Boguskiego ma numer, do Kuby, do Czarka Wilka. Parę lat temu w Turcji grał więc i międzynarodowe kontakty może mieć. Kurcze absurd goni absurd. Może jeszcze Miśkowi zaproponować opiekę nad drużyną ministrantów - też miałby efekty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Misiek trenerem mentalnym. Będzie odpowiedzialny za tyrady w szatni. To nie może się nie udać!
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Nie ma się co okłamywać po odejsciu Carrillo na pewno nie jest lepiej. Mamy dziury w środku pomocy. Carlitos mam nadzieję, że odejdzie za godne pieniądze więc nie będziemy mieć napastników. Pawła już nie ma, Carlitosa nie bedzie, Ondraska nie liczę bo chcą się go pozbyć. Zostaje Balaniuk i Kolar o których nic pozytywnego nie wiadomo. Jeśli rozstaną się z Junco ciezko to widzę. Nawet jeśli znajdą kogoś na jego miejsce ( mam nadzieję że z Głową na dyrektora to jakiś żart) to zanim dojdą z nim do jakiejś wizji rozwoju drużyny to się okno zamknie. Niestety potrzebujemy wzmocnienia na już a my nie mamy trenera i za chwilę pewnie dyrektora sportowego. Ciężko to widzę.
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 13.06.2018 o godz. 00:01.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze wlasnie nie obserwuja poczatku konca klubu ktorym rzadi Paweł...
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Widzę że atmosfera robi się gorąca czemu się nie dziwię ale nadal obowiązuje regulamin i obrażanie uczestników forum czy tez byłych/obecnych pracowników klubu nadal będzie karane
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Co do jednego zgoda: uważam ze Głowa nie nadaje się obecnie na tę funkcje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to jest z wiadomych względów niemożliwe
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
byc wyjatkowo naiwnym czlowiekiem. Jest tu czesc kolesi,ktora za kazdym razem szkaluje kazdego odchodzacego pracownika Wisly. Czy odejdzie za porozumieniem stron,czy go zwolnia. I pomyslec,ze z takimi typami wszyscy kiedys pracowalismy... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
przynajmniej miałby poparcie trybun i zarządu, to nie jest zły pomysł. Małecki by też nie stroił fochów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Cytat z GK to tylko drobiazg - wątpię, żeby z tym kłamali, ale nie zmienia to mojego podejścia. Odejście jakiegokolwiek trenera to żadna tragedia, conajwyżej rozczarowanie. Rozumiem, że moje własne zdanie świadczy o mnie, jakby mogło być inaczej? Trener to tylko trener, nie jednemu psu burek i jest na rynku wielu gości co może z nami osiągnąć strefę pucharową, jak i wielu którzy są w stanie nas spuścić z ligi. Piłka nożna jest nieprzewidywalna - za to ją kochamy. Mam nadzieję, że los na loterii będzie tym razem dla nas sprzyjający i nowy trener sprawi nam pozytywną niespodziankę. |
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
z tym rozwiązaniem kontraktu przez Carrillo mogą być jeszcze niezłe jaja...
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 13.06.2018 o godz. 16:49.
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Oj tam najwyzej bedzie czwarty na utrzymaniu.A to podobno Cupial zonglowal trenerami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Bo u nas brak cierpliwości trzeba było zostawić Kiko i jakiś tam poziom średni ale stabilny był plus znajomość rynku w Hiszpanii
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
jaki średni poziom za Kiko? chyba pół roku to dla kibiców wystarczająco dużo czasu żeby zapomnieć jak grała Wisła pod koniec roku 2017.
Otóż przypomne - grała taką kaszane, że pół litra na głowe to było mało aby przetrwać do 90 minuty. Dodatkowo większość kibiców jużmiała tego dość i żądała jego zwolnienia. To że wyszło jak wyszło to nie powód żeby wracać do Kiko. W mojej opinii - niech się Sobol wykaże, najwyższy czas |
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Sobol powinie mieć szansę, ale za Kiko chociaż transfery były lepsze plus poziom oscylowal około 8
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
a teraz ? jeśli dobrze kojarzę to skończyliśmy trochę wyżej niż ósme miejsce.
o Carillo dowiadujemy się różnych rzeczach ale kilka meczów Wisła grała fajnie (szczególnie w grupie mistrzowskiej) więc nie popadałbym w skrajności bo zaraz ktoś tu go nazwie wuefistą |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czytając rożne doniesienia wg mnie sprawa wygląda tak.
Zarząd zatrudniając Carrillo obiecał, że poprzedni sezon będzie przejściowy a potem będzie lepiej pojawi się inwestor (Bragiel) będzie kasa na inwestycje, transfery. Nasz trener który jest niezwykle ambitny zgodził się na ten okres przejściowy, ale tak naprawdę to chce ciągle walczyć o najwyższe cele a nie o środkową pozycję w tabeli. Niestety jak na razie inwestor się nie pojawił za to długi nadal są. Ponieważ były zaległości w wypłatach i brak szans na lepsze dni w Wiśle Carrillo złożył wymówienie. Ps. Natomiast opowieści jakoby to było przez Mitovica są żenujące. Tyle w temacie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ale dlaczego żenujące? Może trener widział go w drużynie i dał jasny sygnał, że to jest dla niego ważny zawodnik, a zarząd stwierdził, że jest słaby i mu go odpalił. Nie jeden trener by się wściekł na coś takiego i podejrzewam, że jak najbardziej mogło to dolać oliwy do ognia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Amatorka
1. Zarząd rozmontował mu środek pola. 2. Nie będzie napastnika odpowiedzialnego za 75% goli Wisły (w tym około 40% akcje indywidualne).3. Były przedstawiane mu piękne wizje - rzeczywistość jest taka, że nie ma na wypłaty. Sam odszedł bo ma ambicje i jest pierwszy sensownym trenerem w Wiśle od lat. A Zarząd teraz będzie opowiadał, że był zły, bo to, bo tamto. I nie mówcie mi o wizji, że idziemy śladami wielkich klubów i wychowankowie będą trenerami. To nonsens. Nasi nie mieli się od kogo uczyć. A konflikty Zarządu ze wszystkimi trenerami / pracownikami dobrze świadczą o Zarządzie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Hej,
co to za jaja z Paszulem? On coś znaczy w ogóle w Polsce jako trener? Jako obrońca łamał się o własne kulasy. Serio nic do niego nie mam, ale to jakieś novum ten Paszulewicz - jak królik z kapelusza... ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Paszulewicz w pierwszej lidze ma opinie dobrego trenera, który raz osiąga wyniki ponad stan (Grudziądz), raz poniżej (Katowice). W skrócie, żaden magik, ale też nie totalny dyletant. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"- Chodziły słuchy, że Carrillo nie pożegnał się osobiście z drużyną w szatni? - Ależ nie, przyszedł osobiście. Pojawił się w szatni i pożegnał ze wszystkimi. Mniej więcej wytłumaczył nam przyczyny swojej decyzji."
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...T0qAdY.twitter |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Powoli wychodzą na jaw kłamstwa nędznych pseudodziennikarzyn, którzy pozostają na smyczy zarządu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Gdyby tylko TS zrzekł się Wisły, zarząd podał do dymisji, a trener Carrillo, prawdziwy wiślak z białą gwiazdą w sercu mógł dalej pracować...
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak Carrillo jezdzil na wyjazdy to zescie na gowno mowili papu !
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|