The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2018, 12:07
już w 100% zdrowy ?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.04.2018, 12:12
100% zdrowy i wiecznie młody
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.04.2018, 12:13
Wczoraj nie było go na ławie kajam się sorry
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.04.2018, 12:28
Zastanawiam się w jak dramatycznej formie muszą być Małecki i Kostal skoro na ławce siada Brlek, który ... zapomniał jak gra się w piłkę. Nie dziwne że on się nie łapał do kadry w Italii. U nas narazie tez nie powinien...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.04.2018, 12:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
- w 68 Halilovica i wstawiając Ondraska (to dowód, że trener reaguje na sytuację, kiedy widać, że potrzebujemy s przodu walca - niestety Ondrasek nie sprostał oczekiwaniom)
Skąd wniosek, że nie sprostał oczekiwaniom? Każdy wie jak gra Ondrasek. Daleki jestem od jego obrony ale z tego co wiem to gość jest dość dobry w powietrzu. Tymczasem pierwsze 15 minut po zmianie gość biegał na skrzydle, a końcówkę spędził na szpicy gdzie nie pamiętam aby dostał chociaż jedno rozsądne dośrodkowanie, aby mógł coś zawalczyć.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.04.2018, 12:56
mi tam się Odrasek podobał wczoraj, tzn gówno zagrał, najpierw na skrzydle.. to co on miał tam zdziałać ? ale jak już piłka do niego leciała to wygrywa główkę, więcej od niego nie oczekuje niż to żeby zrgywał do Carlitosa i rozrywał obronę.. gdyby nie był taki szklany to bym z nim przedłużył umowę i wystawiał do składu, potrzeba nam takiego walczaka z przodu
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.04.2018, 13:59
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
No ale kto ma za niego zagrać?
Konkretnie to ktoś z pary Tibor -Brlek,a wtedy zostaje Bogucki np. za Tibor-a.
Można tez Wasilewskiego (bo wczoraj chyba był na ławie) dać za Valeza i inaczej to poukładać.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 03.04.2018, 14:21
Notorycznie piszecie VAlez a trenera chcecie pouczać...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.04.2018, 14:21
Brlek jest w fatalnej dyspozycji, Tibor po to został przesunięty do przodu, żeby był z niego jakiś pożytek, w środku zwyczajnie jest miażdżony fizycznie.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 03.04.2018, 14:49
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Brlek jest w fatalnej dyspozycji, Tibor po to został przesunięty do przodu, żeby był z niego jakiś pożytek, w środku zwyczajnie jest miażdżony fizycznie.
Skoro Brlek jest w fatalnej formie,to w jakiej mus być Małecki skoro nawet na ławę się nie łapie...Co za różnica ,skoro Mitrovic-a też miażdżą...
Jak przyszedł ten trener to wiązałem z Nim duże nadzieje i rzeczywiście w pierwszych meczach widać było inna grę(lepsza piłkarko) niż za Kiko.Jedno co mnie nie przekonuje do tego trenera to MOIM zdaniem złe wybory personalne jeżeli chodzi o wyjściowa 11 lub dokonywane zmiany.

ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Notorycznie piszecie VAlez a trenera chcecie pouczać...
Ale to ma znaczenie w istocie tego tematu...
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 03.04.2018 o godz. 14:52.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.04.2018, 14:52
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Skoro Brlek jest w fatalnej formie,to w jakiej mus być Małecki skoro nawet na ławę się nie łapie...Co za różnica ,skoro Mitrovic-a też miażdżą...
Jak przyszedł ten trener to wiązałem z Nim duże nadzieje i rzeczywiście w pierwszych meczach widać było inna grę(lepsza piłkarko) niż za Kiko.Jedno co mnie nie przekonuje do tego trenera to MOIM zdaniem złe wybory personalne jeżeli chodzi o wyjściowa 11 lub dokonywane zmiany.
Widziałeś ławkę rezerwowych? Brlek na zmiane ŚP, Boguś na zmian 10. Może by tak Małego za Cueste spróbować?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 03.04.2018, 15:03
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Widziałeś ławkę rezerwowych? Brlek na zmiane ŚP, Boguś na zmian 10. Może by tak Małego za Cueste spróbować?
Zupełnie nie rozumiem Twojego pytania i insynuacji,ale skoro ironicznie pytasz o Małeckego za Cuesta to rozumiem że podważasz możliwość Brleka na pozycji ŚP,czyli mało sie znasz.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.04.2018, 15:18
Zupełnie nie rozumiem Twojego pytania i insynuacji,ale skoro ironicznie pytasz o Małeckego za Cuesta to rozumiem że podważasz możliwość Brleka na pozycji ŚP,czyli mało sie znasz.
O czym pan gadasz
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 03.04.2018, 15:55
Konkretnie to ktoś z pary Tibor -Brlek,a wtedy zostaje Bogucki np. za Tibor-a.
Można tez Wasilewskiego (bo wczoraj chyba był na ławie) dać za Valeza i inaczej to poukładać.
Jak Halilovic gra z tyłu widzieliśmy wczoraj, szczególnie przy stracie przed pierwszym golem dla Lecha.

Halilovic to zawodnik mogący grać podwieszonego napastnika, jak Wojtkowski, nigdzie indziej. Wszędzie indziej to totalna katastrofa. Brlek totalnie bez formy. Więc choć byśmy chcieli, to Mitrovic na ten moment jest jedyną alternatywą.

Nie mamy prawdziwego ŚRODKOWEGO POMOCNIKA o umiejętnościach rozegrania i przeszywającego podania, mogącego rozegrać z tyłu jak i rozrzucać piłki z przodu. Ostatnim takim zawodnikiem był Brlek w formie. Wcześniej Garguła, Melikson, Szymkowiak. Czyli bieda.

Cywka w środku na prawdę bardzo solidnie, ale to taki bardziej typowy środkowy pomocnik- żeby nie zepsuć, żeby nie pomóc.

Jest jeszcze kontuzjowany Basha, ale to typowy rygiel z podaniem do najbliższego, nic więcej

Do systemu preferowanego przez Carillo mamy JEDNEGO pasującego zawodnika w formie- Llonch. Reszta to żal. Nie ma cofniętego rozgrywającego, nie ma wysuniętego rozgrywającego na pozycji środkowego pomocnika.

Wczoraj zostaliśmy przez to właśnie KOMPLETNIE zdominowani w drugiej połowie. Liczba przebitek wygranych przez Lecha, podania Brleka do rywala (4 razy), zgubienie piłki przez Halilovica (ze 3 razy), statyczność Mitrovica wołały o pomstę do nieba.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 03.04.2018 o godz. 16:08.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.04.2018, 15:57
ponadto protestuje przeciwko szufladkowaniu Lloncha jako zawodnika , który poza destrukcją nie daje nic w ofensywie, polecam powtórke pierwszych minut meczu

mógł być od bodajże 4-5 minuty ustawiony...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.04.2018, 16:00
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jesteśmy średniakiem, nie stać nas na bycie czymś więcej.
To prawda i trener nic tu nie wyczaruje, ani kibice też nic mądrego nie wymyślą, ale (!) można narzekać na wystawianie Mitrovicia, albo spekulować na temat słuszności/niesłuszności skreślenia Małeckiego czy Głowackiego, bo na manewr na tych polach możemy sobie jeszcze pozwolić. Jeżeli wszystko już będzie z konieczności i nie będzie żadnego wyboru, to pisanie na forum straci sens.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.04.2018, 17:47
czaro napisał(a):Wyświetl post
To prawda i trener nic tu nie wyczaruje, ani kibice też nic mądrego nie wymyślą, ale (!) można narzekać na wystawianie Mitrovicia, albo spekulować na temat słuszności/niesłuszności skreślenia Małeckiego czy Głowackiego, bo na manewr na tych polach możemy sobie jeszcze pozwolić. Jeżeli wszystko już będzie z konieczności i nie będzie żadnego wyboru, to pisanie na forum straci sens.
Grał Małecki, nie było Mitrovicia, wyniki były zbliżone. Od czasu schyłkowego Maaskanta.
Mamy jednego zawodnika przerastającego ligę, reszta jest solidna lub słaba. Pojedyncze mecze może to ładnie wyglądać, ale brak nam jakości.
Wasza pisanina jest bez sensu bo za darmo nigdy nie zbuduje się dobrego składu.
W sumie mój post też bez sensu, bo skoro przez tyle lat nie dotarło do jednego czy drugiego barana to już nie dotrze że nie jest ważny zawodnik X czy trener Y, ponieważ od lat gramy na poziomie możliwości finansowo-organizacyjnych. Albo nauczycie się to szanować, albo będziecie nadal tak toksyczni jak teraz.
Mitrović był OK. IMHO lepszy niż Halilović w tym meczu. Problem w tym że Amica ma w środku piłkarzy o klasę lepszych w tym momencie. To drużyna budowana z transferów na które nas nie stać (po kilkaset tysięcy euro) wsparta młodzieżą z profesjonalnej akademii której nie mamy. Nie mamy swoich młodych więc sprowadzamy takich trzeciego sortu (Ci lepsi - jak Czerwiński grający całkiem spoko w Zagłębiu w ostatnim meczu - mają nas w dupie).

Minie sporo czasu zanim zaczniemy się na poważnie liczyć w walce o puchary. Przegraliśmy z Amicą, byliśmy słabsi ale nieznacznie. Nauczcie się doceniać takie rzeczy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.04.2018, 18:45
Nie jestem pewien, czy zrozumiałeś, co miałem na myśli. Owszem, niewiele tu można zmienić na lepiej, ale wymieniamy się opiniami na temat tego niewiele. Wszystko to jest wzięte w spory nawias, ale w gruncie rzeczy byłoby w ten nawias wzięte nawet, gdyby w Wiśle można było zmienić znacznie więcej. To jest forum kibiców, a nie chat akcjonariuszy Wisły Kraków S.A., więc od początku reguły gry są takie, że wymieniamy się tylko opiniami. Mądrzejszymi, głupszymi, ale tylko opiniami. To taka inna, bardziej socjalizująca, forma krzyczenia na piłkarzy w telewizorze. A Ty tu wpadasz i krzyczysz: jesteście głupi, zamknąć się, nie pisać, bo to nic nie zmieni. No, nic nie zmieni. I co z tego?
Ostatnio edytowane przez czaro : 03.04.2018 o godz. 18:48.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.04.2018, 19:18
Panowie po dzisiejszym meczu ten Pan jest do wyjebania! Co to było? Co to za runda? Jeden dobry mecz z Legią a reszta to kaszana !

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.04.2018, 19:21
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Panowie po dzisiejszym meczu ten Pan jest do wyjebania! Co to było? Co to za runda? Jeden dobry mecz z Legią a reszta to kaszana !
7 miejsce, wygrana z Legią (pierwszy raz od 8 lat). Co ty byś chciał od trenera? Wejdzie na boisko i będzie strzelał gole?
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.04.2018, 19:24
Trenerowi trzeba dać popracować, to oczywiste, ale mimo wszystko należy mu się dużo cierpkich słów - niezrozumiałe i w większosci przypadków późne zmiany, taktyka niezbyt dobrana do naszych możliwości personalnych, przywiązanie do nazwisk.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

pepe72 napisał(a):Wyświetl post
7 miejsce, wygrana z Legią (pierwszy raz od 8 lat). Co ty byś chciał od trenera? Wejdzie na boisko i będzie strzelał gole?
Oglądałeś dzisiejszy mecz? Widziałeś reakcje trenera i zmiany? Kiko to był amator a to jest profesjonalista? Ja różnicy nie widzę!

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Niech ktoś mu powie, że zmiany można dokonywać wcześniej niż w 70 minucie meczu. Może zna inne przepisy gry w piłkę nożną?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ja rozumiem, my nie mamy licencji, Carillo ja ma ale jak widac nie trzeba miec licencji zeby widziec i wiedziec, ze Boguski i Mitrovic nadaja sie do chrzanu, Cywka tez nie jest od nich lepszy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.04.2018, 19:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Niech ktoś mu powie, że zmiany można dokonywać wcześniej niż w 70 minucie meczu. Może zna inne przepisy gry w piłkę nożną?
Mecz miał przerwy, grano 10 minut dłużej. O ile pamiętam przerwy były przed 70 minutą

mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, my nie mamy licencji, Carillo ja ma ale jak widac nie trzeba miec licencji zeby widziec i wiedziec, ze Boguski i Mitrovic nadaja sie do chrzanu, Cywka tez nie jest od nich lepszy.
A kto za nich?
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2018, 20:01
Mecz miał przerwy, grano 10 minut dłużej. O ile pamiętam przerwy były przed 70 minutą

W 46 minucie też można robić zmiany - zwłaszcza wiedząc o wyniku w Gdańsku

A kto za nich?
Za Boguskiego- Małecki,Kostal,Bałaniuk,Brożek,Ondrasek
Za Mitrovica - Halilovic,Brlek,Velez

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2018, 20:05
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Za Boguskiego- Małecki,Kostal,Bałaniuk,Brożek,Ondrasek
Za Mitrovica - Halilovic,Brlek,Velez
Wprawdzie nie mam licencji trenera, ale chyba nie da się za jednego zawodnika wstawić kilku. Chociaż nie wykluczam, że mogłoby to znacząco poprawić naszą grę
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.04.2018, 20:09
Generalnie sie nie czepiam Carillo,wrecz przeciwnie,wspieram go,bo wiadomo,ze ma facet trudna robote - Zarzad i kibice maja aspiracje mistrzowskie albo i pucharowe,ale chca wszystko miec tu i teraz. To droga donikad - jest to jasne i oczywiste.

Ale przypominam sobie wiadra pomyj,jakie wylewano na glowy Ramireza i tych,co go bronili ( a raczej bezsensownej dezycji o jego zwalnianiu czy tez jechaniu po nim za kiepska gre mimo daleko trudniejszej sytuacji kadrowej). Ba,robia to nadal.

Gdybysmy popatrzyli po 9 meczach i sezonie przygotowawczym,oraz o obecnej kadrze,z roznych wzgledow nieco mocniejszej niz na jesieni,to nasz obecny trener wykrecil na wiosne 13 punktow. Jego team strzelil 11 bramek,stracil 10.
Wisla z poczatku pracy Ramireza to pierwszych 9 meczow z wynikiem 19 punktow. Bramki 14-8. Wiecej bramek strzelonych,mniej straconych,a trzeba pamietac,ze do przyjscia Ramireza Wisla byla najgorszym zespolem na wyjazdach w calej Ekstraklasie...

9 meczow + okres przygotowaczy - to juz jest jakis material do oceny. Przed nami oczywiscie jeszcze runda mistrzowska,wiec za wczesnie na generalizowanie,bo Kiko przegral ja z kretesem. Ale przeciez tajemnica poliszynela bylo to,ze pilkarzom sie niezbyt chcialo - klub przezywal wtedy trudnosci finansowe i byly klopoty z terminowymi platnosciami,niektorzy mieli na oku inne kluby...

Czepiam sie jednego - niektorzy wbrew faktom dalej uwazaja Carillo za zbawce i cudotworce. Zarzad tez tak uwazal.

Ciekawe wiec,co powiedza teraz.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.04.2018, 20:22
Zarząd to chyba co innego mówi kibicom żeby kupowali karnety, a co innego drużynie (Carlitos: nie postaiono przed nami celu puchary - gdzieś to wstawiłem).
Na temat dobrego początku Kiko i klapy w top 8 mam przemyślenia, ale pozostawię je dla siebie.
Myślę, że tym razem aż takiej klapy nie będzie. Będzie przeciętność.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.04.2018, 20:50
Prawda jest taka że nie gramy już o nic. Jeżeli dalej będzie jechał na tych samych nazwiskach a nie próbował zawodników przyszłościowych to kiepsko jak dla mnie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów