|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Generalnie to jedziemy ze ścierwem.
Chciałbym widzieć zadupcanie na 6 biegu i przełamanie w stylu 3:0 dla Wisełki. Realnie pewnie lekka poprawa będzie, ale skończy się remisem. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Dużo można pisać, pejsy w gazie, my odwrotnie, na najważniejszy mecz w sezonie mamy mega kłopoty.
Perez nie ma prawa pojawić się na ławce, niestety wariant dwóch defensywnych Bascha-Perez nie sprawdza się, szkoda, że nie ma Veleza chętnie zobaczyłbym duet Bascha - Velez, tak więc Perez nie nadaje się na walkę na całego od 1 minuty... Jakiś pomysł na środek Brożek, Mały w formie gości spod sklepu tak więc totalnie nie ma wyjścia i Bogusia musimy oglądać, Bartosz jest jeszcze słabszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
W jakim q..a gazie? Z ostatnich 4 meczy wygrali jeden z apatyczną Lechią (zwycięstwo chyba po karnym w końcówce)
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Może jemu chodziło ze w gazie tzn cyklon B. My gramy ostatnio pyte ale żydy to grają mega pyte .
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W takim samym gazie jak Płock... będzie ciekawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Idealny mecz na przełamanie dla nas. Jazda z ....ami!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
[B napisał(a):
W bramce Buchal, zamiast jak dotychczas grającego Pereza Małecki i nie wiem czy nie Brożek. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
LucjuszWielki napisał(a):
W bramce Buchal, zamiast jak dotychczas grającego Pereza Małecki i nie wiem czy nie Brożek. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Oglądałem połówkę meczu sąsiadki po naszym meczu w niedzielę i jak forma będzie podtrzymana z obu stron to będzie bardzo ciężko. Zresztą przy naszym niedzielnym stylu to byłoby ciężko pewnie nawet z Garbarnią.
Oby się przebudzili, super jakby Brożek w takim momencie się przebudził. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie łudziłbym się, że Brożek się jeszcze obudzi. Niestety nic z niego już nie zostało, wygląda jak oldboy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() POZA tym mimo porażki we Wronkach pejsy zagrały przyzwoicie, nawet objęli prowadzenie, a my na wronieckiej arenie mimo remisu zagraliśmy na podobnym poziomie jak w niedzilę (prócz pierwszych 20 minut).
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 12.12.2017 o godz. 15:14.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Przejmujemy teraz tron a wy kur.wy won won !!!
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Buchal
Arsenić, Głowa, Wasilewski, Sadlok Boguski, Haililovic, Wojtkowski, Basha, Małecki Lopez I jazda. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Piękne sito byłoby na środku, nie ma szans na takie zestawienie od 1 minuty, bądźmy poważni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie wstawianie Małeckiego za Imaza jest słabym pomysłem. Jesusowi daleko do idealnego skrzydłowego, ale zdarzało mu się coś popykać z Carlitosem. Po za tym jest on bardziej uniwersalny, może sie zamieniać momentami pozycjami z Carlitosem, a Patryk jest przyspawany do liniii bocznej. Mały przed kontuzją grał słabo, a po kontuzji prezentuje się fatalnie. Jeśli jednak ma zagrać to prędzej za Boguskiego.
Cuesta z Płockiem obronił kilka groźnych strzałów, ale miał też trochę niepewnych interwencji. Mimo wszystko chyba wolałbym go za Buchala, choć prawdopodobieństwo, że się skompromituje jest podobne. Może Tibor by sie przełamał, coś jak Brlek w Lubinie rok temu, który po pięknej bramce z miejsca stał się kluczowym graczem drużyny |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przeanalizowałem ostatnie lata i podaje optymalny skład:
ręcznik - Cleber, Głowacki, Marcelo, Jop - Małecki, Sobolewski, Melikson, Stilic - Brożek, Carlitos z ławki: Boguski, Brlek i w 90 minucie Boukhari a poza tym, pejsy ..uja grają, o.......imy ich ! ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Cuesta
Bartkowski, Głowacki, Wasilewski, Sadlok Cywka (ew. Arsenić) Basha Boguski (ew. Bartosz), Wojtkowski, Małecki (ew. Imaz) Lopez 1 Dzięki Ramirezowi i brakowi drużyny rezerw kompletnie nie wiem co reprezentują sobą na dzień dzisiejszy: Bałaniuk, Kostal i Halilovic. Stąd nie wiem jakie planowałbym zmiany, ale kogoś z nich wpuściłbym za Wojtkowskiego jeśli straci siły/chęć do gry. Bardzo brakuje mi Štilicia, ale trzeba playmakera, stąd jak nie Wojtkowski to Haliliovic, lub ktokolwiek choćby Kostal na 10tce. Wisła nie umie się tylko bronić, więc trzeba tez próbować atakować, choć i tak najchętniej wystawiłbym niemal samych defensywnych zawodników jak widać. 2 Zakładam że Brożka nie ma po co wpuszczać, chyba że na ostatnie minuty. 3 Myślałem o Cywce/Arsenicu na defensywnym pomocniku, bo szukałem nieco wyższych i masywniejszych graczy do walki w środku pola. Basha i Wojtkowski to jednak grajkowie nieco zbyt filigranowi jak na mecz przy Kałuży w obecnej formie Wisły, żeby koło nich stawiać jeszcze Lloncha czy Halilovicia. Potrzebują więc wsparcia kogoś mocniejszego fizycznie (wiem, Arsenic to "wieszak", ale przynajmniej wysoki). Generalnie Wiśle brakuje "fizycznych", bo także Llonch i Velez tez do najwyższych nie należą. Myślę, że to był błąd przy kontraktowaniu graczy. W "meczach walki" jak tradycyjna sieczka-kopanina podczas "derby" centymetry się bardzo przydają. 4 Na prawej obronie stawiam na krytykowanego Bartkowskiego, bo z tego co pamiętam Bartosz jest dobry tylko w pomocy, a i Cywka także lepiej żeby trzymał się z dala od naszego pola karnego, bo go czarodzieje z eklapy niemiłosiernie wkręcają go w ziemię. Postawiłbym może na Arsenicia, ale myślę jak już wspomniałem o centymetrach w środku pola (Małecki, Boguski, Basha, Wojtkowski... będzie tego metr siedemdziesiąt, jak zaczniemy grać dokładnie po ziemi to centymetry będzie można olać).. 5 Stawiam na Cuestę, bo coś tam wychodzi z bramki czasem, ale znowu jest to słaby bramkarz, gra na przedpolu pozostawia także wiele do życzenia...niestety dobrzy bramkarze w Wiśle to było tak...MOŻE Cierzniak i...nie pamiętam, musiało to być bardzo dawno. 6 Boję się też o obronę Głowa-Wasyl. Owszem, są twardzi, silni i mocni, ale ich brak zwrotności może nas kosztować grę w 10tkę. 7 Skrzydła: Małecki, Imaz, Boguski - ciężko postawić na kogokolwiek, Boguski wydaje się przynajmniej w rytmie meczowym... A może ewentualnie tak, z Haliloviciem na środku i Wojtkowskim na skrzydle (znów pytanie o formę Halilovicia i innych nie grających ostatnio Cuesta Bartkowski, Głowacki, Wasilewski, Sadlok Arsenić (ew. Cywka) Basha Boguski (ew. Bartosz), Halilović ,Wojtkowski (zmiana - Małecki, Imaz, Kostal, Bałaniuk?) Lopez
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 12.12.2017 o godz. 17:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Tu nie o personalia się wszystko rozbije, ale o pomysł na ten mecz. Jak Boguś dalej będzie grał na 10 zamiast na skrzydle, przy linii, to nic z tego nie będzie. Nasi skrzydłowi generalnie za szybko schodzą do środka, nie grają szeroko, nie dośrodkowują spod samej linii (przy czym nie mam na myśli dośrodkowań tylko górą - można też spokojnie grać po ziemi jak w meczu z Termalicą). Tego chcę więcej widzieć. A kto ma to zrobić, to jest drugorzędna rzecz.
Liczę, że piłkarze wezmą się w garść, nie będą się bali odpowiedzialności i zagrają ofensywnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
To będzie kopanina przez duże "K". Nie spodziewam się płynnych akcji, gry z polotem i rozmachem. Tu trzeba wyjść i walczyć do samego końca. Craxa na pewno nas przysiądzie od początku i będziemy przeżywać ciężkie chwile. Po cichu liczę, że je przetrwamy, potem mecz się wyrówna i w końcówce strzelimy zwycięską bramkę - Wasyl z główki
Także, bardzo optymistycznie wierzę w skromne 1-0 dla nas.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cuesta- Arsenić, Głowa, Wasyl, Sadlok,Boguski- Basha-Halilović- Małecki, Wojtkowski- Carlitos
Lepiej wystawić Cuestę, bo Buchal znowu jakąś szmate może wpuścić i będzie po zawodach do tego przyspawany do linii. Cuesta coś tam wychodzi i piąstkuje i ma większy zasięg ramion |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Obawiam się jak Sobol który nie cierpi Probierza i bardzo bardzo będzie chciał wygrać derby wpłynie na zespół. Ostatnio gdy był trenerem derby nie bardzo mu wyszły. Ale może przy takim marazmie jaki był na Płocku potrójna energia Sobolewskiego zrównoważy się z jej deficytem u piłkarzy i wyjdzie potężna siła bojowa. Oby.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
a moze by zaryzykowac Brozka z Carlitosem od samego poczatku ? jesli zagramy standardowo to jestesmy w dupie , po prostu licze tylko na fuks i element zaskoczenia , i cud ze komus , na ktorego nikt nie liczy wyjdzie mecz zycia , w odwrotnym kierunku remis biore w ciemno , ktos napisal zeby Wasyl gral od poczatku , wg mnie nie dogralby do 30 minuty przez czerwien
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cywkę na środek zamiast Pereza/Wojtkowskiego. Niech walczy. Balaniuk za Boguskiego a Caritos na skrzydło. A co.
Powód: Lit.
Ostatnio edytowane przez GBO : 13.12.2017 o godz. 07:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Kominek napisał:
Cytat:
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
----------------Buchal------------------
Arsenic - Wasyl - Głowacki - Sadlok ----------- Basha - Cywka ------------ -----Małecki - Carlitos - Imaz -------- -----------Bałaniuk/Brożek------------ W Football Managerze by się sprawdziło ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie tak dawno Cywa był jednym z najgorszych, a teraz nawet na srodku ma wyjść ?
p.s. spodziewam sie jezdzenia zydow na dupie i wysokiego pressingu (czyt. jesli nie bedziemy jezdzic na dupie rownie mocno, to mogą być jaja jak berety) ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
----------------Cuesta------------------
Arsenic - Wasyl - Głowacki - Sadlok ----------- Basha - Perez/Cywka/ Llonch ------------ -----Małecki/Imaz - Carlitos - Wojtkowski/Bartosz -------- ---------------Bałaniuk/Brożek------------ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skoro wszyscy dywagują to wg mnie skład powinien wyglądać następująco:
Cuesta - Arsenić, Głowacki,Wasyl, Sadlok - LLonch (albo ktokolwiek inny byle nie Perez) Basha, Wojtkowski, Boguski - Carlitos, Brożek. jak najwięcej jeżdżących na dupach, aby pieprzonym probierzowcom pokazać ich miejsce w szeregu. To jest cały czas polska ekstraklapa - 2 razy przegrasz to nie znaczy, że nie możesz w następnym meczu wygrać. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|