|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wisła Kraków to Nasz klub, a projekt prowadzenia pierwszej drużyny dostał Kiko. W niego musimy wierzyć. Wraz z Junco wybierali piłkarzy, na których chcą oprzeć ten projekt. Czas, kiedy pozbyliśmy się wielu piłkarzy (30.06), i zakończyliśmy kontraktować (połowa września) to 2,5 miesiąca. Tyle może wynosić różnica (wierzą, ze mniej, bo niektórzy byli w treningu) w przygotowaniu do sezonu.
Czas działa na naszą korzyść. Od Kiko (on jest pierwszym odpowiedzialnym) i sztabu teraz zależy jak szybko drużyna się zgra, zawodnicy dojdą do optymalnej formy i ilu z nich przy naszym trenerze stanie się lepszymi piłkarzami. Po pracy Kiko widać było efekty w rundzie wiosennej. W zimie miał większość zawodników w okresie przygotowawczym. Pieli się w miarę systematycznie w górna część tabeli. Każdy ma prawo narzekać na styl. Kiko to wie. Na razie mamy Carlitosa w formie, który cięgnie wszystkich. A czas, gra na naszą korzyść. Moja opinia na temat słabej formy Ze Manuela jest zbieżna z wieloma. Można zadać sobie pytania, czy pozostali są na tyle słabsi w tym momencie od niego, że nie grają? Bo z punktu widzenia klubu, jeśli, którykolwiek z młodszych zawodników prezentuje taka samą formę to stawiałbym na niego. Z prostych powodów - Ze Manuel jest wypożyczony (nawet jeśli jest klauzula wykupu na optymalnym poziomie, te pieniądze na początku należałoby wygospodarować na wykup), ma swój wiek. I w końcu nie mówiliśmy o jego przyjściu, jako melodii przyszłości, tylko zawodniku, który miał dość krótkim czasie wesprzeć drużynę. I to nie do końca mu wychodzi. ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ze Manuel to Portugalczyk, a nie żaden rodak Kiko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To wg ciebie kto poleciał ? Głowacki nie Cywka tym bardziej nie.Ja stawiam na Brożka
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zbierzmy do kupy to pieprzenie dziennikarzy:
1) Wisla wygrywa bo miala latwy terminarz (co z tego, ze Legia i Lech mialy jeszcze latwiejszy?) 2) To skandal ze w Wisle gra tak malo Polakow (co z tego, ze w Lechu, Jadze, Legii, Lechii czy Cracovii gra jeszcze mniej lub tyle samo?) 3) Wisla musi zawsze i wszedzie grac piekna "krakowska pilke" bez wzgledu na wszystko (co z tego, ze z Wisly odeszlo 14 pilkarzy, a przyszlo 13 nowych, a nasz budzet transferowy wynosi 0 zl?) Czy cos trzeba wiecej dodawac? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepszy był skrót naszego meczu w magazynie Liga+. Podczas przedstawiania składów nie omieszkano wspomnieć "w wyjściowej jedenastce Wisły Kraków zagrało AŻ 7 zagranicznych graczy", następnie leci skład Piasta "Piast wyszedł na mecz z Wisłą w następującym składzie". Szkoda, że nie wspomnieli, że w Piaście też 7 zagranicznych zagrało
![]()
Ostatnio edytowane przez silver03 : 19.09.2017 o godz. 12:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Również na to zwróciłem uwagę. Ba... gdy się przeanalizuje składy poszczególnych zespołów to wygląda to bardzo podobnie. Natomiast łatka przyczepiona jest tylko do Wisły.
Rzetelność dziennikarska... ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
1 problem Wisły : ofensywa - z przodu poza Carlitosem i jednym meczem Małeckiego w Gdyni na 4 ofensywnych pozycjach nikt inny nie zagrał dobrego spotkania wychodząc w pierwszym składzie. Co najwyżej 2-3 solidne mecze (Halilovic w PP i szczerze mówiąc nie wiem kogo dalej wymienić). Z ławki owszem - Bartosz, Wojtkowski i Halilovic dawali fajne zmiany, ale to wszystko.
Ze Manuel, Boguski, Wojtkowski, Bartosz, Brożek, Kostal, Ondrasek, początek sezonu Małeckiego, Imaz - po prostu nikt i nic. I stąd biorą się główne problemy w ofensywie Wisły tzw. ,,Carlitos-god mode on" Potencjalne rozwiązanie? Po prostu musimy liczyć, że ktoś odpali 2 problem Wisły : -środek pola, nieustanna rotacja spowodowana transferami z klubu, zawieszeniami, urazami, przyjściem graczy w nie najlepszej formie fizycznej - tutaj duet DP obojętnie jaki musi się zgrać. Na plus jak dla mnie Basha, Velez, a troszkę zawodzi Llonch. Potencjalne rozwiązanie? Czas, stabilizacja i spokój. 3 problem Wisły - błędy defensywy Niestety wiele razy obciął się już Gonzalez (zanotował już trzy fatalne występy na czele z tym w Zabrzu), Głowacki wieku nie oszuka, Arsenic potrzebuje ogrania, a Cywka ma problemy z linią spalonego. Potencjalne rozwiązanie? Ch.. wie, Velez na środek obrony? Próba ogrywania Arsenicia? Liczenie na powrót solidnego Gonzaleza? Indywidualne treningi Cywki na linię spalonego? Raczej ponownie - czas i spokój. Na plus Ramireza : korzystanie z plusów ekipy : ofensywne wjazdy Sadloka i Cywki, uruchomienie gry z pominięciem drugiej linii, oraz rozciągnięć gry dzięki świetnym przerzutom Gonzaleza, Sadloka oraz Bashy. Świetne zmiany z ławki (to chyba znak rozpoznawczy Kiko). Dodatkowo naprawdę pechowo nie zdobyliśmy ostatnio goli z SFG. Ładnie to Feio ogarnął, ale jak się z 3-4 m nie trafia do brami... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@raindog
Też jestem tego pewny, ani Boguski ani Brożek ani tym bardziej Głowacki czy Małecki niczego takiego głupiego nie zrobiliby..... A Krzysia już nie ma...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
rzygam Waszymi narzekaniami, Wam nie dogodzi. może i czerstwa gra ale są punkty, a to teraz było najważniejsze. jak ktoś dalej nie ogarnia, że 2 kluczowych zawodników odeszło z Wisły, to ma problem z odbieraniem rzeczywistości. czas pokaże, czy Kiko się nadaje czy nie ale skończcie mi tutaj smęcić, jak trzeba odczekać trochę na to jak nasza pomoc będzie wyglądać. pozdrawiam Was czule malkontenci
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ok to ja jako malkontent zapytam gdzie byli ci kluczowi zawodnicy w tamtym sezonie w grupie mistrzowskiej, na wakacjach
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 19.09.2017 o godz. 14:47.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
odpowiadam Ci, mieli wyjebane na grę, bo nie dostawali kasy
zresztą zobaczysz, odejdzie Brożek i Boguski i będzie lepiej, bo będzie spokój. Mączyński mącił o kasę, Brlek nie i to Brlek po odejściu MakiCWKS stał się liderem. Jego najbardziej szkoda, bo byłby bardzo ciekawy zespół. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
takie pierd0lenie to chyba liczenia na zaniki pamięci u co poniektorych , poza ostatnim meczem z TBB , gralismy calkiem niezle, a przegralismy bo gralismy z druzynami z samego topu walczacymi do samego konca o MP
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie wspominając o przekręcie w Kielcach, a także o tym, że po finale PP, wiadome było, że czwarte miejsce nie daje pucharów...
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do Brleka, oczywiscie pelna zgoda aczkolwiek poki co Kiko nie stara sie w ogole go zastepowac zawodnikiem z podobnym usposobieniem do gry tylko przecinakami. W tym wypadku licze na pudla Pereza, gdyz widac faktycznie, ze srodkowy pomocnik potrafiacy nie tylko sie cofnac, odebrac ale i rozegrac potrzebny na gwalt bo nasz srodek praktycznie w kazdym meczu nie istnieje. Zobaczymy. Zastanawia mnie tylko, ze jak teraz ktos narzeka na nasza gre to dostaje liscia w twarz w postaci "ale punktujemy" a jak nie punktowalismy to zaraz znajduje sie 100 wymowek, ze nie bylo to spowodowane nasza chujowa gra ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
z liścia w twarz przez kabel powinny oferować u każdego dostawcy internetowego
połowa tutejszych forumowiczów to jakieś rozkapryszone panny, co im się wiecznie coś nie podoba, nie atakuje kobiet, bo chłodny i logiczny pogląd potrafi nie raz nam pokazać Prezydentowa, ale porównuje do całego zamieszania o styl, wyniki, pracę Ramireza nie jestem fanem stylu Ramireza, ale jeśli on daje wyniki i po meczu mogę poopowiadać jak to nasi wygrali, a nic nie zagrali to jestem dumny! dumny też, że nie szorujemy dna tabeli gdzie mieliśmy styl, tylko wyników nie było, to więc jak to jest z wami? wolicie styl, a nie mieć wyników, czy brak stylu, a nie mieć wyników? odpowiedz jest prosta, jeśli dalej macie wątpliwości to utwórzcie transparenty z Kazkiem Moskalem, był styl? był, zamiast wygrywania meczów to je przepieprzaliśmy w końcówce z braku sił, a za Ramireza je wygrywamy w Polsce żadna drużyna nie notuje wyników i dobrego stylu gry, bo reprezentujemy ligę kopiących się po czole, gdybyśmy te dwa czynniki ze sobą połączyli to wyszłaby super drużyna, której nie widziano od dominacji Wisły Kraków z ery Cupiała ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No, to teraz proponuję porównać początki sezonów Ramireza i przywołanego Moskala (niech będzie pierwszych 9 meczów sezonu). Za Kiko stylu nie ma ale są wyniki, za Kazimierza był styl ale ponoć przepieprzaliśmy. Prosiłbym w takim razie o podanie przewagi punktowej Wisły Kiko nad Wisłą Moskala - zapewne musi być to kolosalna różnica na korzyść Hiszpana
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja juz swoje w zyciu po gebie wylapalem
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
pewnie że będą, psioczenie dzisiaj równa sie choroba psychiczna , psioczenie jak beda zle wyniki to juz tylko lekka głupota , no chyba że spadniemy do 1 ligi , wtedy faktycznie psioczenie byłoby usprawiedliwoione
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A czy ktos psioczy na wyniki
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2016
Offline |
|
|
I to niestety przyjdzie niebawem. Obym się głęboko, niczym gardło Sashy Grey mylił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 19.09.2017 o godz. 20:50.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Coś chyba za dużo tych meczów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
błąd w statystykach? juz poprawiam zle mi tabele na 90 minut pokazało
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wycie jak za Maaskanta. Odstaw rodaków postaw na mlodych Polakow
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To teraz będzie - odstaw rodaków, postaw na młodych Chorwatów.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ewentualnie, odstaw Polakow, postaw na swoich rodakow
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o wycie, wyniki są w porządku, trochę poniżej dwóch punktów w meczu będzie bardzo dobrym wynikiem w skali sezonu - jeśli uda się Kiko podtrzymać passę to będziemy w czubie.
Tu chodzi nie tylko o wrażenia artystyczne; bo wiadomo, że jak się bardziej zgrają piłka powinna (przynajmniej w teorii) chodzić lepiej. Tu chodzi o defensywną grę. Niektórzy chwalili naszą grę w rundzie mistrzowskiej z Legią, a ja widziałem paniczną obronę Częstochowy i fartownie wywieziony remis. Często tak gramy niezależnie od rywala. Mało ryzykujemy, gramy kunktatorsko, jak strzelimy gola to przestajemy grać i pozwalamy grać przeciwnikowi i próbujemy gry z kontry. Ja rozumiem, że nie mamy drużyny, która by mogła spróbować zdominować Lecha czy Legię na tą chwilę i w takich meczach powinniśmy grać trochę defensywniej ale Kiko mocno przesadza. Dlatego też wiele meczy zabijamy sami. Jest to jedynie obserwacja, ale jak u siebie z Piastem wychodzimy dwoma defensywnymi pomocnikami, no to o czym tu gadać? Na szczęście mamy trochę indywidualności, szczególnie w tej rundzie w gazie jest Carlitos i jakoś sobie radzimy. Nie wiem na ile Kiko jest w stanie taką średnią zdobycz punktową podtrzymać grając w ten sposób. Sam jestem ciekaw i życzę mu jak najlepiej. Co nie znaczy, że mam kryć fakt, że patrząc na naszą grę oczy bolą. Bolą. I to niekoniecznie jest wina ilości zmian w drużynie, bo fakt, że drużyna jest niezgrana jest tylko jedną ze zmiennych. Na pewno istnieją trenerzy, którzy potrafią zrobić wynik i grać w miarę przyjemnie dla oka. Chociażby taki Górnik bardzo ładnie teraz gra i też punktuje. Tak tylko dla przykładu. I nie - nie chce zmieniać teraz Kiko. Ryzyko pogorszenia się wyników jest za duże - Kiko ma wyniki, niech trenuje. Jednakże jeśli przestanie mieć wyniki to ja np. nie będę widział żadnych powodów, żeby go dalej trzymać i myślę, że wiele innych osób myśli podobnie. Zrobi pierwszą piątkę to pewnie zostanie, zrobi miejsce 6-8 to różnie może być. Jeżeli nie wejdzie do grupy mistrzowskiej to poleci szybciej niż Kwachu róbi pół litry. Taka rzeczywistość, a my sobie możemy tu pitu pitu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.09.2017 o godz. 21:37.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|