The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2017, 08:18
Znów się podpalają wszyscy a skończy się remisem...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.09.2017, 08:47
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nie.Arka też ma dużo nowych grajków i jakoś im coś nie idzie w lidze.Ostatnie zwycięstwo w pierwszej kolejce za to cztery remisy i dwie porażki ja tam jestem optymistycznie nastawiony
Zawsze musi być przełamanie.
A z kim najlepiej się przełamać jak nie z Wisłą?

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.09.2017, 10:16
Zrobiłeś to co miałeś zrobić nikt do ciebie nic nie ma prócz czerepacha.

Nie.Arka też ma dużo nowych grajków i jakoś im coś nie idzie w lidze.Ostatnie zwycięstwo w pierwszej kolejce za to cztery remisy i dwie porażki ja tam jestem optymistycznie nastawiony

ad vocem: kolego Andrucik , zwłaszcza ja NIC do Ciebie nie mam , wręcz przeciwnie , niestety musisz sie przyzwyczaić że kolega Brylant ma problemy z rozumieniem słowa pisanego

i wracając do meczu : pewne 3 pkt
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 08.09.2017 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.09.2017, 10:49
Ja proponuję w tym meczu rozwalić Arkę jak gnój po polu. Mam nadzieje, że moja propozycja zostanie rozpatrzona pozytywnie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2017, 11:30
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ad vocem: kolego Andrucik , zwłaszcza ja NIC do Ciebie nie mam , wręcz przeciwnie , niestety musisz sie przyzwyczaić że kolega Brylant ma problemy z rozumieniem słowa pisanego

i wracając do meczu : pewne 3 pkt
Chodziło mi o to,że tobie nie chciało się napisać więcej niż jedno zdanie później edytowałeś post bo ci zarzucili,że nic nie napisałeś

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zawsze musi być przełamanie.
A z kim najlepiej się przełamać jak nie z Wisłą?

Cholera zawsze takie rozumowanie z kim byśmy nie grali to mają z nami się przełamać.... ktoś się przełamał na nas? ostatnio chyba nie....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 08.09.2017, 12:10
Buchalik
Cywka, Głowacki, Gonzales, Sadlok
Boguski, Halilović/Wojtkowski, Llonch, Małecki
Ze Manuel, Carlitos

Tak to widzę i obstawiam wygrana jedną bramką. 0:1 po golu Małeckiego.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.09.2017, 13:04
Cholera zawsze takie rozumowanie z kim byśmy nie grali to mają z nami się przełamać.... ktoś się przełamał na nas? ostatnio chyba nie....
Fakt, że w tym sezonie jeszcze nie...

Tak czy owak drwale Ojrzyńskiego nie będą zwracać uwagi na grę piłką.
Liczyć się będzie u nich: kick and run, a po drodze zabij kogo się da

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.09.2017, 13:26
W sumie podobna taktyka do naszej tylko u nas bez tego zabijania.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.09.2017, 15:12
Arka jest slaba, mecz w pucharach to zaden wyznacznik. Ale nasza forma chociaz lepsza to byla ostatnio daleka od ideału. Trzeba tez patrzec na to, ze jest to mecz wyjazdowy wiec spotkanie o wiekszym kalibrze nawet gdy gramy wylacznie z Arka, ktora rok temu nas zlala 3-0 co tez w sumie nie jest zadnym wyznacznikiem patrzac jak rok temu rozpoczelismy sezon. Wygrana jest jak najbardziej w zasiegu ale nie mozemy zagrac jak w 2 polowie ze Slaskiem bo znowu sie to dla nas zle skonczy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.09.2017, 15:30
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wygrana jest jak najbardziej w zasiegu ale nie mozemy zagrac jak w 2 polowie ze Slaskiem bo znowu sie to dla nas zle skonczy.
Ke?
Z kim?

10 znaków

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.09.2017, 20:20
To co gramy w obronie to jest k.. kryminal
7 goli straconych w 4 ostatnich meczach, dwóch wysokich stoperów głowki nie jest w stanie wygrać z gosciem co ma 170cm
druga bramka to juz w ogole kompromitacja, zero doskoku do typa, stoja i patrza
na chwile obecna mamy ujemny bilans bramkowy...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.09.2017, 20:23
I za to nie można w żadnym stopniu winić Kiko. Dobra pierwsza połowa w naszym wykonaniu, ale głupie błędy. Boguski i Ze Manuel muszą odpocząć. Ivan też powinien, ale kto miałby go zastąpić?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.09.2017, 20:26
Generalnie to jeba...wróóć.

Trzeba w miarę sie szybko ogarnąc, bo śmierdzi to kontrą na 3:1.
Zmiany na już.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.09.2017, 20:39
Piszę to w 50 min. Nie wiem jak to się skończy ale ... GRAMY BEZ OBRONY! Tu trzeba dzwonić....
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.09.2017, 20:45
Coś jest nie tak jesli wychodzi sie defensywnie, a i tak wszyscy wjeżdżają jak w masło...
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.09.2017, 20:45
Oj mocno frajerzymy.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2017, 21:08
Buchalik weź ty już s...alj z tej Wisły !!! qrwaaa jestem mega wściekły
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
andrucik
Member

Od: 10.2016

Stary 08.09.2017, 21:10
Ok, mecz się nie skończył, ale nie mogę na to już patrzeć. Moje wnioski.....
Gramy piach. Dlaczego idą długie lance? Dlatego, że nie ma nikogo na środku, kto by rozegrał. Buchal wrócił do dawnej formy, a Ivan z meczu na mecz, co raz gorzej. Dziękuję dobranoc
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.09.2017, 21:14
We wszystkie 3 bramki w jakis sposób zamieszany Cywka
no ale udawajmy dalej, ze niezle wyglada na prawej obronie
O klasycznej siatkarskiej interwencji Buchalika to szkoda nawet pisać
12 goli straconych w 8 meczach
cieżki sezon przed nami, oj ciężki
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 08.09.2017, 21:17
Ten zespół gra bez pomysłu i ambicji, niech mi ktoś wyjaśni jedną rzecz, Kiko pół roku temu powiedział, że najważniejsze jest ogarnięcie gry w obronie. No to brawo, więcej straconych bramek od nas mają tylko parchy... PO PÓŁ ROKU. Wstrzymywałem się od osądów do tej pory, ale Kiko chyba nie do końca ogarnia co się dzieje, skoro taki Ojrzyński i Stokowiec z tej OKROPNEJ PMS, wkładają 3 bramki naszemu Simeone..
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 08.09.2017, 21:23
Trzeba być umysłowo chorym, aby przed meczem obstawiać nasze zwycięstwo, jak wiadomo,że z nami najlepsze mecze są na przełamanie.....

Przed meczem (o czym tu pisałem) obstawiałem 2:0 dla drwali ojżyńskiego, po smsie od kumpla z Gdyni po strzale Małego, że mamy Romario napisałem mu: SPOKOJNIE będzie 3:1... Odpsiał, ze mnie chyba poj... bo mamy Carlitosa, MAłęgo a oni nikogo, odpisałem: MACIE PRZYPADEK A TO NAJWIĘSZKY RYWAL WISŁY. (chodziło mi o walke na poziomie kurestwa a nei walki i wrzutki na 100 metrow na afere)

Przed golem na 1:1 pisałem, że wkur.. mnie takie granie antyfutbolowe jak korona kielce i niegdys jagiellonia... Wrzutki na pałe, na afere z 40 metrów i walka fizyczne po chamsku. Nagle podanie na oślep z 40 metrów gdzie Cywka za pozno doszedł, a Głowa i Gonzalez mimo bliskosci pozwolili włądowac bramke.

Gre arki najlepiej odzwierciedla gra z autu... czyli wrzutka ala tomasz hajto, bo nie potrafia rozegrac....

Potem akcja przy której Cywka złamal linie i najwiekszy drwal z łęcznej czy tam bełchatowa PIESIO podaje do bambusa-brodatego islamisty a Buchaliczek wychodzi i stoi jak dziecko.

Po tym wszystkim kwestia czasu była 3 bramka. Stradivarius sory Sztejmorsk z chyba 2 ligowego gornika czy uj wi skad wybrania dwie brami (Carlitosa i Gonzaleza), a nasz BUCHY łąduje sobie swojaka. Buchalik na to właśnie czkeałem, więc do widzenia dziękujemy. Nie raz takie coś jeszcze będzie.

Świnia w swoim stylu, stylu ojżynskiego, chamska gra, na czas wymuszanie , pedalswo, antyfutbol. Nie potrafilismy sie oprzec temu urestwuniestety.

ZE MANUEL nara, to juz bez wątpienia mozna przesądzić.

Chciałem napisać, że mimo nawet przegranej 10:0 to i tak Piesio był najwiekszym drwalem, bez móżgu, bez techiniki, bez pojecia jakiegokolwiek, lecz Buchalik go przebił.

ZE MANUEL dno, Cywka udział przy 2 bramkach, BUCHALIK RĘCZNIK, Boguś w swoim stylu, Arsenić na srodku mizernie.

Dziękuję za tę wypowiedź.

EDIT:

AHA środek po odejściu Brleka wygląda mizernie.... (Mąke jak i Popo można było przed ich sprowadzeniem do nas spuścić w kiblu, wiec legionisty nie ma co żałować - tak dla ścisłości, forumowiczów, którzy mieli zwidy i omamy sądzac, że Mąka jest ważnym ogniwem u nas w środku pola).
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 08.09.2017 o godz. 21:42.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 08.09.2017, 21:25
Ktoś tutaj pisał o tym, że mamy wygrywać technicznymi piłkarzami z fizyczną ligą?

Na razie to chłopy z widłami mają w d..ie technikę hiszpańską i napi...alają ile wlezie.

Momentami wglądaliśmy w Gdyni jak nasza repra w Kopenhadze - spóźnieni do każdej piłki, każdego z wiślaków opadało przynajmniej trzech drwali, wolni, niezdecydowani.

Ale cóż: gramy techniczną piłkę

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.09.2017, 21:25
Arka nas wdeptała w ziemię, zabiegała w tym meczu.

U nas brakowało jakości - zagraliśmy słaby mecz.

Nie zmienia to faktu, że Buchalik przy pierwszej bramce mógł się lepiej zachować (ale nie musiał), za to przy trzeciej bramka ewidentnie na jego konto.

Jakby zamienić miejscami bramkarzy to moglibyśmy to spokojnie wygrać, bo Steinbors dzisiaj pokazał klasę (moim zdaniem strzał Carlitosa był trudniejszy do wyciągnięcia od Siemaszki no i interwencja przy strzale Gonzaleza).

My też zupełnie nie przypominamy drużyny z początku sezonu, która w końcówkach szła jak po swoje. Taka prawda.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 08.09.2017, 21:26
Arka antyfutbol tylko czemu nasi debile nie walczyli NIC ?

NIC, kilka fauli i 2 żółte...
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.09.2017, 21:27
W sumie to nic sie nie stalo. Gramy to samo od lutego, z roznym skutkiem
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 08.09.2017 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 08.09.2017, 21:28
Skonczylo sie szczescie, to meczow sie nie wygrywa. Nie mamy (i nie mielismy!) stylu, nie wiemy co grac, kazda pilka to "moze jakos to bedzie".
Sorry, ale Kiko out
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 08.09.2017, 21:31
@ s1mone Nie zmienia to faktu, że Buchalik przy pierwszej bramce mógł się lepiej zachować (ale nie musiał).
Idę spać:(
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.09.2017, 21:32
Szkoda strzępić ryja. Prymitywny, rolniczy futbol made by Ojrzyński i leżymy. Znowu gramy zrywami, przeplatając to katastrofalnymi, kompromitującymi fragmentami (minuty 30-40, początek 2. połowy). To raczej nie odpuszczanie, bo widać, że zapieprzają, ale coś tu ewidentnie nie gra. Trudno się tłumaczyć tym, że Steinbors zaliczył dwie kapitalne interwencje, zmieniające przebieg meczu (jakiś melepeta w C+ oczywiście twierdził, że "tylko dwie", poziom leci na łeb na szyję).

Mamy fatalną defensywę, wszystkie dzisiejsze bramki to Benny Hill, a najgorzej, że praktycznie nie mamy na tę chwilę pola manewru. Arsenić to chyba najgorszy zawodnik z tych jakich mamy możliwość oglądać, gorszy nawet od Ze Manuela i Boguskiego. Buchalik - niestety, piękny sen się skończył i wracamy do trybu ręcznik.Trzeba trzymać kciuki za zdrowie Veleza i pozostaje liczyć na to, że przynajmniej 2-3 świeżych zawodników do gry ofensywnej zaskoczy, bo niestety tracimy masę bramek i nic nie wskazuje na to, że to się zmieni. Cały czas mam jednak wrażenie, że sporo tracimy na chaosie wynikającym z braku zgrania. Trzeba jeszcze czasu.

Jeżeli na siłę szukać jakichś pozytywów to znaczna poprawa gry Patryka, plus zaangażowanie Carlitosa. Mam nadzieję, że odwołają się od kartki Arka.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Środek nie istnieje, pierwsza i trzecia bramka dla Arki to jakiś kryminał.

Kolejny mecz w środku na dwóch defensywnych pomocników bez żadnego pojęcia o rozgrywaniu piłki. Gonzalez kolejne fatalne spotkanie. Reasumując - solidnie przepracowana przerwa na reprezentację.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ciezko szukac jakiegos rozegrania. Buchalik do pralni.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów