The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2017, 10:52
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Bo jego przeszłość lepiej wygląda?
Fryzurę ma modniejszą... jest szansa na karierę w stylu Krychowiaka i życie w Paryżu!!
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.07.2017, 11:14
Kto tu rozkminia Brozka w pierwszym składzie? Ludzie, on to moze co najwyżej na ostatnie 20 minut wejsc. Gość ciągle sie z urazami zmaga i ma prawie 34 lata. Jedynym napastnikiem na świecie w jego wieku,który jest/byl skuteczny to Ibrahimovic. Czas Pawła się niestety kończy. Niestety on i Boguski wiecznie grac nie moga. Czas postawić na mlodszych. Tyle w tym temacie i naprawdę pomyślcie cAsem.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 18.07.2017, 11:16
Cuesta - Sadlok, Gonzalez, Głowacki, Cywka - Llonch, Brlek, Halilović - Małecki, Lopez, Boguski, czyli bazowe 451 w ofensywnym wariancie 433. A bohaterem meczu zostanie Rafał Boguski! Do zobaczenia na R22.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 18.07.2017, 11:26
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Kto tu rozkminia Brozka w pierwszym składzie? Ludzie, on to moze co najwyżej na ostatnie 20 minut wejsc. Gość ciągle sie z urazami zmaga i ma prawie 34 lata. Jedynym napastnikiem na świecie w jego wieku,który jest/byl skuteczny to Ibrahimovic. Czas Pawła się niestety kończy. Niestety on i Boguski wiecznie grac nie moga. Czas postawić na mlodszych. Tyle w tym temacie i naprawdę pomyślcie cAsem.
Paweł w ostatnim materiale na kanale przyznał, że pierwszy raz przepracował okres przygotowawczy bez urazu, od dawien dawna. Oczywiście sam uważam, że to para Carlitos - Ondrasek powinna wyjść na weekendowy mecz. Po pierwsze dlatego, że zdało to egzamin. Po drugie Ondrasek to silny napastnik i uważam, że lepsze jest takie połączenie w ataku siły i techniki. Pawła można wpuszczać jako joker na pod męczonego rywala, bo Hiszpan na chwile obecną nie wygląda na gościa który może grać na pełnych obrotach przez 90 minut.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
jaso
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 18.07.2017, 11:32. Tylko 3 punkty!
O ile w pierwszym meczu z Pogonią było wiadomo, że Lionch nie zagra, a Pogoń będzie chciała być przy piłce toteż zagraliśmy dwójką z przodu wychodząc kilka razy fajnymi akcjami. W meczu z BBT myślę, że warto zagrać ustawieniem 4-5-1 bowiem przypuszczam, że większość meczu to my będziemy prowadzić grę i warto mieć mocno obsadzony środek. Ja typowałbym takie zestawienie: Cuesta - Cywka, Głowa, Ivan , Sadlok - Boguś, Lionch, Velez, Brlek , Małecki - Carlitos. Być może pomoc wygląda defensywnie, ale wg. mnie Lionch pokazał w końcówce sezonu, że potrafi zagrać do przodu dlatego ustawiłbym go na 8, Velez do walki i destrukcji na 6, a Brlek na 10. Ponadto Mały z Bogusiem do klepki i Carlitos. Ci piłkarze mają zmysł do gry kombinacyjnej.
Odpowiedz cytując
kalafior1993
Member

Od: 04.2016

Stary 18.07.2017, 11:41
Wg mnie Zdenek słabo zagrał z Pogonią. Cieszy wynik, ale miał 18 strat! Najwięcej w drużynie i bez celnego strzału. Paweł zwłaszcza u siebie potrafi strzelać, a w meczu z Termaliką nie powinniśmy się bronić tylko rozklepać rywala w czym na pewno Brożek jest lepszy od Ondraska. Z Carlitosem mogli by pograć tzw krakowską piłkę
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2017, 12:00
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Z Wojtkowskiego bo? Tylko podążam twoim tokiem myślenia.
bo Wojtkowski w wieku 16 zadebiutował w ekstraklasie, jest od niego młodszy i nie został odpalony jak Kostal z buraczanej ligi gdzie nikt go nie chciał. Niemowie że Kostal jest słaby ale jeszcze długa droga przed nim. Wystarczy?
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 18.07.2017, 12:13
wiertar napisał(a):Wyświetl post
bo Wojtkowski w wieku 16 zadebiutował w ekstraklasie, jest od niego młodszy i nie został odpalony jak Kostal z buraczanej ligi gdzie nikt go nie chciał. Niemowie że Kostal jest słaby ale jeszcze długa droga przed nim. Wystarczy?
I był naszym najlepszym zawodnikiem w sparingach, zapomniałeś dodać. Odpady z buraczanej ligi>Gwiazdy ekstraklasy.

16 lat i debiut- brzmi zacne, jaka szkoda, że tyle widział seniorską piłkę.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.07.2017, 12:13
Wydaje mi sie, ze za Veleza na 100% zagra Llonch poniewaz Velez nie jest jeszcze na w pelni gotowy. Nawet schodzac z murawy w Szczecinie wygladal na mega zajechanego i rzucil w strone Kiko "de puta madre!" co w tym kontekscie oznaczalo mnie wiecej "o ja .......e". Llonch napewno ma wiecej pary.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2017, 12:17
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Kto tu rozkminia Brozka w pierwszym składzie? Ludzie, on to moze co najwyżej na ostatnie 20 minut wejsc. Gość ciągle sie z urazami zmaga i ma prawie 34 lata. Jedynym napastnikiem na świecie w jego wieku,który jest/byl skuteczny to Ibrahimovic. Tyle w tym temacie i naprawdę pomyślcie cAsem.
Zanim coś napiszesz sam pomyśl.

Jermain Defoe, 34 lata, zeszły sezon 15 goli w PL
Fernando Torres, 33 lata , 10 goli i 7 asyst dla Atletico Madryt
Robin van Persie, 33 lata, 18 goli dla Fenerbahce
David Villa, 35 lat, 12 gol ii 3 asysty w MLS
Markus Rosenberg, 34 lata, w obecnym ezonie ligi szwedzkiej udział przy 8 golach [ 13 spotkań]
Artiz Aduriz , 36 lat [!] , 24 gole dla Bilbao
Marco Boriello, 35 lat, 20 goli dla Cagliari
i inni...

Wiek nie ma tu znaczenia. Tylko przydatność dla drużyny. Niech Pawłowi zdrowie dopisuje i niech strzeli 5-10 brame kw tym sezonie.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 18.07.2017, 12:18
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
I był naszym najlepszym zawodnikiem w sparingach, zapomniałeś dodać. Odpady z buraczanej ligi>Gwiazdy ekstraklasy.

16 lat i debiut- brzmi zacne, jaka szkoda, że tyle widział seniorską piłkę.
Tak zapomniałem jeszcze dodać że to właśnie były sparingi... W których lepsze wrażenie nie raz stwarzali zawodnicy takich potęg jak odra Opole czy inne Zagłębie Sosnowiec. Nie raz byli już tutaj kozaki którzy w sparingach byli mega asami a później w lidze okazało się że to mega ogor.

Balashov... Mówi ci to coś?

Poza tym Kamil bardzo często trenował z pierwszą drużyną i łapał się do składu czołowej drużyny bundesligi+ reprezentant polski. O tym już nie wspomniales
Ostatnio edytowane przez wiertar : 18.07.2017 o godz. 12:20.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2017, 12:21
Tak zapomniałem jeszcze dodać że to właśnie były sparingi... W których lepsze wrażenie nie raz stwarzali zawodnicy takich potęg jak odra Opole czy inne Zagłębie Sosnowiec. Nie raz byli już tutaj kozaki którzy w sparingach byli mega asami a później w lidze okazało się że to mega ogor.

Poza tym Kamil bardzo często trenował z pierwszą drużyną i łapał się do składu czołowej drużyny bundesligi+ reprezentant polski. O tym już nie wspomniales
Proszę Was w sparingach Brlek grał taką pytę, że aż strach. w 1 spotkaniu z Pogonią zagrał olśniewająco. Sparingi to nic innego jak jednostka treningowa - żaden wyznacznik
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.07.2017, 12:32

Wyjaśnijmy sobie coś. Zdecydowanie z tej dwójki więcej pociech będzie z Wojtkowskiego... to twoja teza. Starasz się ją potwierdzić TRENINGAMI z wicemistrzem niemiec. Łapał się 2x na ławkę. Ostatni mecz w seniorskiej piłce 3 lata temu, kiedy był jeszcze juniorem. 230 minut w seniorskiej piłce. Oparta o powyższe fakty teza, która zakłada, że zrobi większą karierę od Kostala. Ile razy w akcji widziałeś Wojtkowskiego i ile razy ci zaimponował? Bo ja 20 minut w meczu z Pogonią i nie zrobił nic zapierającego dech w piersiach. Nie oczekiwałem tego od niego, natomiast staram się zrozumieć twój punkt widzenia. Ja np. widziałem Kostala w kilku sparingach i bardzo mi się podobał. Naprawdę będziemy dyskutować o ligach po tym doświadczeniach z Llonchem, Ivanem, Carlitosem czy Kiko? To dalej jakiś argument?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2017, 12:37
Też wolałbym zobaczyć Kostala i Wojtkowskiego w meczu ligowym o punkty i dopiero wtedy oceniać, ktory z nich lepszy.
Na moje wyczucie, na dzień dzisiejszy: Kostal. Ale to Kiko widzi wiecej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 18.07.2017, 12:41
Takie argumenty że do tej pory widziałeś Jak sam mówisz Kostela w sparingach.... Jednak chyba jest różnica w meczu ligowym z Pogonią a treningi z Odrą Opole. Nie uważasz? Spring=trening i nic więcej.

A co miał pokazać? Wiesz jakie miał wytyczne? Przy takim stykowym wyniku raczej trudno żeby miał wchodIc między 3 przeciwników i wiązać krawaty lewa noga.

Poza tym dlaczego właśnie jego wpuscil Kiko? Pewnie dlatego że na treningach lepiej prezentuje się Kostal i w ogóle jest top, dlatego chcę go schować przed całym światem bo Barca już się dowiedziała o nowym Maradonie z Dolnej Roznavy

Jasne mogę się mylić itp. Ale w Wojtkowskim widzieli coś w vicemistrzu Niemiec. Natomiast w Kostal nic nie widzieli w Spartaku trnava
Ostatnio edytowane przez wiertar : 18.07.2017 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 18.07.2017, 13:12
wg mnie pomijanie Kostala jest dużym błędem, bo każdy kto choć trochę zna się na piłce widział co chłopak wyprawiał w sparingach... tzn. szybki, przebojowy, dobry drybling, technika użytkowa i co najważniejsze gra bez kompleksów.
Podzielam opinię Framata, natomiast z jednym się zgodzić nie mogę, czy rzeczywiście Kiko widzi więcej? Masz do dyspozycji ponad 20 chłopa i weź tu człowieku nie popełnij błędu w selekcji...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2017, 13:14
Tym wicemistrzem Niemiec też bym się bardzo nie sugerował, bo póki co jest to drużyna jednego sezonu, jakie co jakiś czas wszędzie się zdarzają, a potem wracają do szeregu. Leicester, Piast czy nawet Cracovia pokazały, że po jednym sezonie siły drużyny się nie ocenia

Natomiast co do tego, który z przywołanych piłkarzy ma większy potencjał oczywiście nie da się w tej chwili wypowiedzieć, chyba że ktoś ma zdolności Smudy

Ja bym nawet postawił hipotezę, że zbyt dobry występ danego piłkarza na tle pozostałych w sparingach międzysezonowych zwykle zwiastuje złe przygotowanie w kontekście formy w sezonie. Oczywiscie to tylko hipoteza i nie będę jej zbyt zawzięcie bronił...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.07.2017, 13:22
Chyba nie do końca czytajcie wywiady z Ramirezem, który zapowiedział, że Martin Kostal to melodia przyszłości i będzie powoli wprowadzał go do składu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.07.2017, 14:08
Takie argumenty że do tej pory widziałeś Jak sam mówisz Kostela w sparingach.... Jednak chyba jest różnica w meczu ligowym z Pogonią a treningi z Odrą Opole. Nie uważasz? Spring=trening i nic więcej.

A co miał pokazać? Wiesz jakie miał wytyczne? Przy takim stykowym wyniku raczej trudno żeby miał wchodIc między 3 przeciwników i wiązać krawaty lewa noga.

Poza tym dlaczego właśnie jego wpuscil Kiko? Pewnie dlatego że na treningach lepiej prezentuje się Kostal i w ogóle jest top, dlatego chcę go schować przed całym światem bo Barca już się dowiedziała o nowym Maradonie z Dolnej Roznavy

Jasne mogę się mylić itp. Ale w Wojtkowskim widzieli coś w vicemistrzu Niemiec. Natomiast w Kostal nic nie widzieli w Spartaku trnava
To może powiesz mi jakie miał wytyczne, bo przecież to jego chwalisz po 20 minutach meczu=/=(sparingu=treningu)

Wpuścił go pewnie dlatego, że jest Polakiem, dużo nie pograł, ale sporo się polskiej ligi naoglądał, mówi po polsku, a przede wszystkim filozofia klubu to 'Polacy przodem', a Kostala nawet nie było na ławce.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 18.07.2017, 14:17
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie do końca czytajcie wywiady z Ramirezem, który zapowiedział, że Martin Kostal to melodia przyszłości i będzie powoli wprowadzał go do składu.
I o to mi chodzi. Był nie dawno Valencia gwiazda copa americano. Świetny technicznie szybki przebojowy.... Ale co z tego skoro taktycznie nie ogarniał?

A co do wytycznych to nie wiem jakie byly, ty też zresztą nie dla tego pisze że wydaje mi się żeby utrzymać 2:1 do końca i to się udało. Więc wytyczne zrealizowane.

Wiadomo że przed młodym dużo pracy ale jest bardzo perspektywiczny i jeżeli będzie grał to w przyszłości możemy na nim sporo zarobić i o to w tym wszystkim chodzi.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.07.2017, 14:19
Kiko nie zrobi nie wiadomo jakiej rewolucji w składzie dojdzie Pol i to wszystko
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.07.2017, 14:32
I o to mi chodzi. Był nie dawno Valencia gwiazda copa americano. Świetny technicznie szybki przebojowy.... Ale co z tego skoro taktycznie nie ogarniał?

A co do wytycznych to nie wiem jakie byly, ty też zresztą nie dla tego pisze że wydaje mi się żeby utrzymać 2:1 do końca i to się udało. Więc wytyczne zrealizowane.

Wiadomo że przed młodym dużo pracy ale jest bardzo perspektywiczny i jeżeli będzie grał to w przyszłości możemy na nim sporo zarobić i o to w tym wszystkim chodzi.
Tematem dyskusji była wyższość Kamila nad Kostalem.

Co do wytycznych to mocne ogólniki, każdy ma do zrealizowania zadania i jestem pewien, że Kiko mówi coś konkretniejszego niż 'wygrajcie dziś, ok?'
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 18.07.2017, 14:59
Co dokladnie Kiko mówi zawodnikom, nie mam pojecia. dlatego nie powiem ci co konkretnie było wytyczone. Ale podejrzewam zeby szanować piłkę i uniknąć głupich strat więc to się udalo. Tak Wiśle jak i samemu Wojtkowskiemu.

No ale to też jest jak by nie patrzeć część porównania. Bo skoro 19 latek będzie regularnie grał to jego wartość mocniej pójdzie do góry niż kogoś kto ma 21. Oczywiście jeżeli grali by dokładnie ile tak samo. Wiek zawodnika odgrywa bardzo dużą rolę w jego wycenie o czym mogliśmy się przekonań niedawno przy transferze Mońki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.07.2017, 15:33
Porównania Kostala do Wojtkowskiego są śmieszne. Inne pozycje, inny wiek, inne doświadczenie. Po pierwsze to Kostal sprawdził się w lidze słowackiej, nie na darmo poprzedni klub dał mu zadebiutować rok temu w europejskich pucharach. Doświadczenie w seniorskiej piłce Kostal ma większe. Wojtkowski owszem, zobaczył kawał dużej piłki, ale tylko w roli statysty. Siedzenie na ławce to jeszcze nie debiut. Poza tym jeśli o Kostalu mówić, że to odrzut z ligi słowackiej to jak można mówić o Kamilu z którym RB Lipsk rozwiązał kontrakt?

Szukając dziury w całym na każdego znajdzie się haczyk. I w Kostala i w Wojtkowskiego wierzę i nawet widziałbym ich docelowo obu w 1 składzie, ale na ten moment Kiko powinien pomału obu wprowadzać. Liczę, że teraz da zadebiutować Kostalowi. A i jeśli ktoś ma do nadrobienia więcej, to na pewno Wojtkowski który wiosną miał długą kontuzje.

Co do meczu: apetyty rozbudzone. Termalika to dobry rywal na przetarcie. No i mamy coś do udowodnienia, w szczególności za plamę jaką daliśmy w ostatnim meczu poprzedniego sezonu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.07.2017, 15:44
Dokładnie - ostatni mecz zeszłego sezonu to plama z Niecieczą. Nie ma co tu ukrywać - tylko walka o 3 punkty. Jeśli chcemy realnie liczyć się w walce o coś w tym sezonie to taki mecz wygrywamy jeśli nie techniką to jazdą na dupach.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 18.07.2017, 15:45
Rozwiązał kontrakt bo? Bo rozwiązali drużynę a w "młodej bundeslidze grać już nie mógł)

Kostal na tyle się sprawdzil w tej lidze słowackiej że nikt go nie chciał w niej. Zagrał w niej niecałe 400minut. No tak ale masz rację wypromował się pucharach, zagrał przecież całe 3 minuty hahhah
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 18.07.2017, 16:28
Spieracie się kto jest lepszy, czy X czy Y. Bo ten zagrał tyle minut tu a ten tyle minut tu. Za rok podyskutujecie.

Tak jak ktoś wyżej napisał. Kiko widzi na treningach kto jest na dziś do gry w jakim wymiarze i na jakiej pozycji. Zaufanie.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.07.2017, 19:12
As napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie, ze za Veleza na 100% zagra Llonch poniewaz Velez nie jest jeszcze na w pelni gotowy. Nawet schodzac z murawy w Szczecinie wygladal na mega zajechanego i rzucil w strone Kiko "de puta madre!" co w tym kontekscie oznaczalo mnie wiecej "o ja .......e". Llonch napewno ma wiecej pary.
stawiałbym ze slowa wypowiedziane przez Veleza nie sa przypadkowe, ale nie swiadczą o zmęczeniu tylko o czym innym.
Velez jest Katalonczykiem

no ale to tylko moja rozkmina. kazdy ma jakies rytuały zwiazanie z wchodzeniem/opuszczaniem placu gry

Nieciecze zlać w końcu tak jak przystało na Wisłę. 4-0 i dziękuje!

no ale tak na serio, to byle wygrać!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.07.2017, 19:27
Rozwiązał kontrakt bo? Bo rozwiązali drużynę a w "młodej bundeslidze grać już nie mógł)

Kostal na tyle się sprawdzil w tej lidze słowackiej że nikt go nie chciał w niej. Zagrał w niej niecałe 400minut. No tak ale masz rację wypromował się pucharach, zagrał przecież całe 3 minuty hahhah
Wiem czemu Wojtkowski przyszedł, wszyscy to wiedzą. U nas sa goście jak Jakub Ptak czy Purcha, którzy nie maja gdzie grac bo skonczylo wiek juniora a jednak klub przedluzyl z nimi kontrakt i chce wyslac na wypozyczenie. RB Lipsk jakby tylk chcialo to by Kamila nie wypuscilo z rąk.

No i po co kpisz?

Kostal na wiosnę zostal wypożyczony do 2 ligi i na wiosne 2017 zagral cala rundę, wiec klamstwem jest że przyszedl po roku siedzenia na ławie.

Można dyskutowac czy lepiej zadebiutować w europejskich pucharach czy siedziec na ławce, ale po co?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 18.07.2017, 19:52
Ale gdzie ty tu masz kpiny? W ekstraklasie słowackiej zagrał w tamtym sezonie 300minut. To jest ogranie? W 1lidze słowackiej której poziom to conajwyzej polska 2liga zagrał łącznie 800minut w 11 czyli też nie grał wszystkiego od deski do deski...

Co do Wojtkowskiego to inaczej jego sytuacja wyglądała by gdyby nie doznał tak poważnej kontuzji przed rozwiązaniem młodzieżówki

Zresztą uznawany jest u nas za bardzo duży talent, i nie tylko my go chcieliśmy. A czy ktoś słyszał o Kostal żeby był nadzieja Słowacji i żeby się ktoś z nami o nie go bił?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów