The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2017, 08:07
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Sam Kiko mówił, że się nauczy języka, a tymczasem mija pół roku i gość ani me ani be. Są jako takie wyniki, to wszyscy machają ręką, ale dla mnie to jest problem i liczę, że trener dotrzyma słowa. W innym razie będzie to wyraz braku szacunku do pracodawcy i kraju, w którym pracuje.
Q...a nie doszukujmy się już na siłę problemów.Zaraz ktoś stwierdzi,ze to może uchodźca i odbiera prace Polakom.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.07.2017, 08:08
Dla mnie może nawet mówić po chińsku, jeśli dogaduje się z piłkarzami bez problemowo.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.07.2017, 08:17
Wiadomo że Ramirez się polskiego nie nauczy jak on nawet po angielsku nie mówi. Ma za to inne zalety trenerskie i dlatego jest naszym trenerem. A obietnica że nauczy się trochę polskiego to raczej żart który padł w studio L+ tfuu C+

Trenera rozlicza się z innych rzeczy niż języki, co nie zmienia faktu że znajomość polskiego raczej by mu pomogła niż zaszkodziła
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 17.07.2017, 08:30
Co poniektórzy maja jeszcze problem do Kiko za język.

Zacznijmy od tego ze nie oszukujmy się ale język polski jest jednym z trudniejszych na świecie i takiemu Hiszpanowi czy innemu obcokrajowcowi z zachodu jest dużo trudniej to ogarnąć. Chcecie żeby w pół roku gadał po polsku?!
Jednakże podczas przywitania z sędziami przed meczem Kiko powiedział kulturalnie 'Dziendobry' poza tym pojedyncze słówka zapewne już umie a sklepac zdanie mało prawdopodobne.
Dajmy spokój takim .......om do pomocy ma takiego gościa jak Feio.
Najważniejsze są wyniki i gra drużyny a te jak narazie są po stronie Kiko wiec o czym tu dyskutować.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.07.2017, 08:33
Język hiszpański jest 5 najpopularniejszym językiem na świecie i dopóki w klubie będzie funkcjonował model trio Junco - Kiko - Feio nie powinno być żadnych problemów w zespole.

A sam Kiko mógłby się zacząć uczyć, ale cokolwiek wymagać można by w 3-4 roku pracy, a nie po 7 miesiącach. Zresztą jestem zdania, że nigdy nie będzie prowadził np konferencji po polsku bo po prostu do tego nie ma predyspozycji. Może jakby spędził, tyle w Polsce co Junco czyli koło 12 lat z przerwami to tak. No i Kiko już raczej nie będzie miał żony Polki

Trzeba rozliczać z pracy i wyników. Tyle.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.07.2017, 08:35
Nie raz podkreślał w wywiadach, że mają wypracowane pewne mechanizmy komunikacji. Patrząc po wynikach i atmosferze w drużynie - sprawdzają się. Dodatkowo ma swoich hiszpańskich adiutantów w każdej formacji.

Nie jest też głupi i dobrze wie, że w tym wieku, wywodząc się z odmiennej rodziny językowej, próbując mówić w szatni po polsku co najwyżej wywoła podśmiechujki niż przekaże to co chce., I efekt będzie odwrotny, tylko zaszkodzi.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 17.07.2017, 08:40
Kiko jest 7 miesięcy w Krakowie, na pewno z językiem jest dużo lepiej. Niedługo zacznie przekazywać swoje uwagi po polsku. Chyba nikt z was się nie próbował nauczyć zupełnie nowego języka w 7 miesięcy?

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2017, 08:50
Z głową i broziem się rozumieją, mały też coś słówkami pojedynczymi rzuca żartobliwie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.07.2017, 10:18
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Sam Kiko mówił, że się nauczy języka, a tymczasem mija pół roku i gość ani me ani be. Są jako takie wyniki, to wszyscy machają ręką, ale dla mnie to jest problem i liczę, że trener dotrzyma słowa. W innym razie będzie to wyraz braku szacunku do pracodawcy i kraju, w którym pracuje.
Dobrze Angulo wczoraj w Turbokozaku powiedział - przyjechałem tu strzelać gole, a nie mówić w kilku językach.
Kiko tak samo - przyjechał tu trenować i zrobić dobry wynik.

A po drugie, co Wy porównujecie Chorwata do Hiszpana?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 17.07.2017, 10:37
Do keczup itd.

Moze Kiko mlaska przy jedzeniu, kto wie. Moze Was to tez irytowac. Ale ja przezyje. Druzyna tym bardziej.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.07.2017, 10:48
teo napisał(a):Wyświetl post
Znaczy Się co ? O czym mają gadać we dwoje? O tym jakie dupeczki posuwal i przez która ma syfa ? Czy o tym dlaczego jego żona mu nie daje?
Ty się człowieku czytasz? Rozmowa w 4 oczy z trenerem ? Brak komunikacji ?
Trener ma zawodnikowi pokazać co ma robić na boisku a zawodnik ma w tych założeniach zapier...
Mogą nawet na migi czy po chinsku sobie wszystko objasniac.

Jak się nie ma do czego dojebac to się dojebie że wody w zupie za mało.

Ps. Zawodnicy Kolejorza pokazali gdzie maja zaangażowanie językowe bjelicy w ostatnim meczu ligowym i LE. Coś się teoria nie sprawdza.
Naprawdę? Myślisz, że tak piłka wygląda? Na czasach Smudy się zatrzymałeś? Jeśli na tyle interesujesz się Wisłą i oglądałeś wywiad ze Skorżą, to powinieneś wiedzieć, że przez ostatnie 2 lata, w których nie prowadził żadnego klubu, skupił się głównie na PSYCHOLOGII. Jeżeli nadal twierdzisz, że na linii pacjent-psycholog może być trzecia para oczu i będzie dawało to zadowalające rezultaty, to tylko przyklasnąć.

Nie chcę, żeby mnie tu źle zrozumiano. Gdy Kiko przychodził, to byłem w 10% tego forum, które prosiło, aby dać mu szansę. Teraz, gdy zrobił dobre wyniki 100% forum życie by za niego oddało i zawsze było #teamKiko. Napisałem też w 1 poście, że chciałby, żeby PO PRZERWIE ZIMOWEJ udzielił jakiś odpowiedzi po polsku. Rok na naukę języka kraju, w którym się mieszka? Przy miernych staraniach jak najbardziej do zrobienia.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 17.07.2017 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.07.2017, 11:21
Mam nadzieję, że do końca pracy Ramireza w Wiśle największym problemem z nim związanym będzie to, że nie posługuje się naszym językiem. Czego nam wszystkim serdecznie życzę.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 17.07.2017, 12:09

Jak ktos ma problemy ze soba to niestety ale musi grac w klubie (lidze?) gdzie jest mniejsza presja/wymagania.
U nas jest jakas dziwna moda na zaglaskiwanie zawodnikow. Bo ma talent, bo trzeba ostroznie, bo zeby nie urazic.
Ku(#*$a. Jak slysze takie pie#*(*#nie to mi sie slabo robi.

Na szczescie Kiko to jest inny typ. Pracuje z zawodnikami glownie na treningach, nad rozwojem ich umiejetnosci i oni poprzez poczucie ze staja sie lepszymi zawodnikami takze czuja sie mocniejsi psychicznie.
Niestety, ale kazdy psycholog ci powiem, ze kazda bariera, ktora jest w glowie, wynika ze strachu. W przypadku polskiego pilkarza ze strachu ze nie uda mu sie kopnac prosto pilki
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.07.2017, 13:10

Jak ktos ma problemy ze soba to niestety ale musi grac w klubie (lidze?) gdzie jest mniejsza presja/wymagania.
U nas jest jakas dziwna moda na zaglaskiwanie zawodnikow. Bo ma talent, bo trzeba ostroznie, bo zeby nie urazic.
Ku(#*$a. Jak slysze takie pie#*(*#nie to mi sie slabo robi.

Na szczescie Kiko to jest inny typ. Pracuje z zawodnikami glownie na treningach, nad rozwojem ich umiejetnosci i oni poprzez poczucie ze staja sie lepszymi zawodnikami takze czuja sie mocniejsi psychicznie.
Niestety, ale kazdy psycholog ci powiem, ze kazda bariera, ktora jest w glowie, wynika ze strachu. W przypadku polskiego pilkarza ze strachu ze nie uda mu sie kopnac prosto pilki
Ty jesteś bardziej ignorantem niż idiotą W POLSCE jest może ze 3 psychologów w całej lidze. W ligach TOP5 W KAŻDEJ, bądź w 90% drużyn jest psycholog. Nje wjem to siem wypowiem.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.07.2017, 13:25
jak zwykle ze skrajności w skrajność

jedni płaczą że Kiko chu*wy bo nie mówi po polsku , z drugiej strony mówią że to jest nic a nic nie ważne

takie bicie piany dla samej kłótni
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2017, 13:45
(wzrusza_ramionami)
Z ostatniego wywiadu meczowego w C+ wynika, że Kiko już coś tam rozumie (widać było po reakcji na pytanie zanim zostało w ogóle przetłumaczone), więc robicie z igły widły. Języka się uczy od pół roku i to "przy okazji", koncentrować to niech się koncentruje na trenowaniu.
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 17.07.2017, 14:23
W filmiku "na językach" było widać, że zna kilka słówek. Spokojnie, potrzebuje czasu żeby zaczął mówić po polsku na poziomie komunikatywnym. Swoją drogą jestem ciekaw jak długo Wy się uczyliście języka obcego zanim byliście w stanie się nim posługiwać na podstawowym poziomie.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.07.2017, 14:28
Wszystko zaczęło się od mojego postu, ale chyba nikt go ze zrozumieniem nie przeczytał. Powtarzam raz TRZECI. Chciałbym, żeby na wiosnę udzielił wywiadu łamaną polszczyzną. Rok na podstawy języka, który otacza cię z każdej strony.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.07.2017, 14:31
Na nasze szczęście nie wy tworzycie kryteria i weryfikujecie przydatność trenera dla Klubu
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2017, 14:43
....a, ale mnie trener moZe być nawet głuchoniemy,jeżeli tylko odwala swoją robotę dobrze... I .... wam do tego czy mówi po polsku perfekt czy nie, będzie chciał to się nauczy i tyle
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.07.2017, 14:51
Tyle w temacie
https://www.youtube.com/watch?v=_Y6Po58Og7E
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.07.2017, 17:12
15:21 co ktoś tam w tle gada?
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 17.07.2017, 17:53
Cytat:
Ty jesteś bardziej ignorantem niż idiotą W POLSCE jest może ze 3 psychologów w całej lidze. W ligach TOP5 W KAŻDEJ, bądź w 90% drużyn jest psycholog. Nje wjem to siem wypowiem.
Idiote poszukaj sobie w rodzinie daleko nie bedziesz musial patrzec

Powiedz mi miazgo pomidorowa. Piszemy o trenerze czy o psychologach w klubach? Bo mi sie wydaje, ze o trenerze a ten w zadnym razie psychologiem byc nie musi a nawet nie powinien.

Oj, miazga zapedzona pod tloczek i sie gubi...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.07.2017, 19:49
Kiko to pracoholik, pogadajcie sobie z kims kto jest blizej w klubie, ja sie zastanawiam czy on w ogole ma czas, zeby sie jezyka uczyc
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.07.2017, 19:52
Idiote poszukaj sobie w rodzinie daleko nie bedziesz musial patrzec

Powiedz mi miazgo pomidorowa. Piszemy o trenerze czy o psychologach w klubach? Bo mi sie wydaje, ze o trenerze a ten w zadnym razie psychologiem byc nie musi a nawet nie powinien.

Oj, miazga zapedzona pod tloczek i sie gubi...
1. Zacznijmy od pogrubionego tekstu- hahahahaha. WYPUNKTUJ proszę, gdzie się gubię? Bez ogólników, jeśli łaska.

2. miazgo pomidorowa ...

3. Dyskusja między nami, nie dość, że nie przyjmujesz żadnych argumentów (faktów, nie opinii), to jeszcze zaczynasz wjeżdżać na rodzine? Mówią, że gimnazjum to nie szkoła, nie wiek, a stan umysłu- chyba mają rację. Czy pogrubiony tekst nie miał w pewien (żałosny) sposób wpłynać na opinie innych użytkowników i moją reputacje? W psychologa się bawisz? Ogórku kiszony?

4. Właściwa dla tematu część: Progresywnie coraz więcej trenerów twierdzi, że muszą być również psychologami dla swoich zawodników, bo każdy z nich potrzebuje indywidualnego podejścia. Jesteś ignorantem i to nie jest opinia, to jest fakt.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 17.07.2017, 21:13
Po pierwsze.
Pierwszy zaczales obrazac.
Po drugie.
Nie nadstawiam policzka tylko oddaje. Zawsze.
Po trzecie.
Pisalismy o trenerach, o tym ze maja byc psychologami (wedlug ciebie) a nie znajac jezyka nie maja jak byc, a potem zaczales pisac ze psycholog to jest w kazdym zachodnim klubie.
Tu sie miazgo pomidorowa i intelektualna rozlatujesz.
Tak sobie dopasowujesz co piszesz jak akurat w dyskusji wynika, lub jaka gafe popelnisz i starasz sie to swoja czerwona miazga zakryc.
Po czwarte.
Trafiles na kogos kto na takie sztuczki sie nie lapie, kto pamieta pare postow wstecz i takie "niescislosci" wylapuje
PESZEK
Po piate.
Znowu wylatujesz z miazga, ze wiekszosc trenerow cos tam I twierdzisz ze to fakt.
Podaj prosze mi zrodla tych faktow. Ktorzy trenerzy tak uwazaja. Oczywiscie poprzyj odpowiednimi wypowiedziami, bo inaczej to jest taka typowa twoja miazga kiedy ktos cie lapie na bzdurze
Ja jednak uwazam ( i to jest moja subiektywna opinia a nie fakt!), ze kazdy z trenerow to chcialby miec w sztabie psychologa, ktory z delikatnisiami pracuje i im uzmyslawia, zeby nie mysleli o swoich slabych stronach, ale tych mocnych. A czas, ktory psycholog im podaruje poswiecic na prace z zespolem/obserwacje zawodnikow/obserwacje rywali i inne rzeczy, ktore musi robic trener.

Ale ty mi pewnie znowu wyskoczysz z mega merytorycznym argumentem, ze wiekszosc trenerow to ... to i tamto tylko nikt poza czerwona miazga o tym nie slyszal ani nie czytal
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.07.2017, 22:12
Ibrahimović o Mourinho "He just wanted to say 'It'll be nice to work together, looking forward to meeting you' - nothing remarkable but he was speaking in Italian," Ibrahimovic recounts in his autobiography.

"I didn't get it. Mourinho had never coached an Italian club. But he spoke the language better than me! He'd learned the language in three weeks, I couldn't keep up. After the Spain game I got a text message. 'Well played' he wrote, and then gave me some advice and I stopped in my tracks. I'd never had that before. A text message from the coach. Sure, I understood he was sending those texts for a reason. He wanted my loyalty, but I liked him straight away."

To a propos indywidualnego podejścia do piłkarzy, szczególnie tych trudnych jak Zlatan, a także coś o nauce języka i reakcji piłkarza.

Na koniec cytat jakiegoś podrzędnego portugalskiego trenera.

"A coach must be everything;A tactician,motivator,leader,methodologist,psycholog ist,technician"

PESZEK

Ale ty mi pewnie znowu wyskoczysz z mega merytorycznym argumentem, ze wiekszosc trenerow to ... to i tamto tylko nikt poza czerwona miazga o tym nie slyszal ani nie czytal
Bo to wymaga podstawowej znajomości angielskiego.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 17.07.2017 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 17.07.2017, 23:36
Wtrącając się do Waszej dyskusji. Nenad Bjelica gdy dostał w lidze+extra pytanie czy potrzebuje w swoim sztabie psychologa odpowiedział, że nie. To on ma być psychologiem i docierać do piłkarzy. Sam jestem zdania, że trener powinien być po części psychologiem.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2017, 09:35
Cytat:
"A coach must be everything;A tactician,motivator,leader,methodologist,psycholog ist,technician"
Ale kurde nie z zawodu. Jedno zdanie o specyfice pracy trenera nie sprawia, że trener zastępuje te profesje w klubie, albo że ktoś wymaga od trenerów posiadania takich zawodowych uprawnień
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 18.07.2017, 15:39
Cytat:
Wtrącając się do Waszej dyskusji. Nenad Bjelica gdy dostał w lidze+extra pytanie czy potrzebuje w swoim sztabie psychologa odpowiedział, że nie. To on ma być psychologiem i docierać do piłkarzy. Sam jestem zdania, że trener powinien być po części psychologiem.
I to jest to o czym pisalem wczesniej zaglaskiwanie
Znaczy z czym ma do nich trafic? Zeby potrafili trafic prosto w pilke? Czy zeby nie plataly im sie nogi? Czy zeby zamiast na .....i potrenowali 2 h dluzej?

To sa dorosli ludzie. Trafiac to mozna do 12-14 latkow zeby im wpoic odpowiednie wartosci i priorytety.
Rozbraja mnie to ckliwe rozczulanie sie nad trafianiem do glowy kopacza

Tak sie cackamy z miernotami juz 20 lat w tej lidze i efekty widac co roku w pucharach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów