The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2017, 13:01
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawdę, trenera będziemy oceniać po zakończeniu sezonu.
Nie po Jagiellonii, Piaście, czy Legii.

Póki co gołym okiem widać jego rękę. Trzy mecze i zachowana regularność, konsekwencja.
Napawa optymizmem.

Decyzja zarządu, by odejść od zamkniętego koła, to jest polskiej myśli szkoleniowej, wydaje się póki co strzałem w dziesiątkę.
Dla mnie sukcesem będzie pierwsza 8-ka w tym sezonie a potem niech się dzieje może być i top 5
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 26.02.2017, 13:15
Powiem tak, dawno nie miałem takiej pewności że utrzymamy prowadzenie jak teraz. Obrona jest naprawdę niezła. Dobrze wygląda też przechodzenie do ataku.
Nie przeszkadza mi zupełnie że nie wymieniamy setki podań i mniejsze posiadanie piłki. Koniec końców liczy się wynik. Zespół jest poustawiane. A to jeszcze nie 100% naszych możliwości bo Stilic dojdzie do siebie a może in plus zaskoczą Videmont i Valencia jak w końcu się pojawi. No i MAMY LAWKE!

Z perspektywy tego co przeżyliśmy i co nas nieomal zabiło to lepiej narazie być nie może. Liczyłem na 7 pkt w 3 meczach, jest 6 przeżyje ten jeden mniej
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 26.02.2017, 13:40
Po prostu łeb boli od tego, jakie niektórzy tutaj bzdury pie*dolą. Drużyna gra źle taktycznie? Nie widać ręki trenera?

Ograliśmy zasłużenie 3-1 wicelidera, niech mi ktoś proszę wytłumaczy, CO Z TYM NIE TAK?

Nie no, jasne, najlepiej regularnie mieć 80% posiadania piłki i permanentnie kończyć spotkania wynikami 0-0 lub 2-2. Przynajmniej przyjemnie się to ogląda, a po meczu można napisać, że " Grają za*ebiście, tylko Moskal nie ma napastników."
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 26.02.2017, 13:59
jest dobrze a nawet bardzo i nie ma co narzekać, czekamy na reszte graczy i co przyniosą kolejne mecze i przestrzegam przed popadaniem w rozpacz jak przegramy , Legia , Lech czy Lechia to sa mecze w ktorych nawet utrata punktow nie powinna podkopac zaufania do trenera

ja to widze tak , w tym sezonie bezproblemowo się utrzymamy ( a przypomnijmy sobie sytuacje po przejeciue klubu przez meresinskiego i serie 7 porazem wdowczyka - 1 liga to sie wtedy wydawał najmniejszy wymiar kary)

a jesli w lecie transfery będą tak udane jak zimowe to w przyszlym sezonie puchary nasze
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.02.2017, 14:10
Ktos tu napisal, ze gra dalej opiera sie na "starych" zawodnikach, wiec nie widac reki Kiko.

Abstrahujac od taktyki/transferów etc. chcialbym tylko powiedziec, ze to wlasnie przygotowania u Kiko sprawily, ze Brozek czy Glowacki wygladaja najlepiej od kilku ostatnich rund, Maczynski wrocil do swojej starej dyspozycji, Boguski i Malecki sa w bardzo dobrej formie, a i jeszcze Cywka-gosc ktory nie lapal sie w ogole jest jednym z wyrozniajacych sie zawodnikow rundy wiosennej i nikt tu nie teskni za Jovicem. Wydaje mi sie tez, ze niedlugo blyzczec moga Brlek i Zachara.

Dojscie do formy Stilica jest tylko kwestia czasu.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 26.02.2017, 14:13
dodać muszę że bardzo mi się podobała chemia pomiedzy trenerem a Małeckim po srzeleniu bramki , okiełznanie naszego (już nie takie infant enfant terrible, to tez w jakimś stopniu wyznacznik stopnia "ogarniania" drużyny przez trenera
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.02.2017, 14:32
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
dodać muszę że bardzo mi się podobała chemia pomiedzy trenerem a Małeckim po srzeleniu bramki , okiełznanie naszego (już nie takie infant enfant terrible, to tez w jakimś stopniu wyznacznik stopnia "ogarniania" drużyny przez trenera
Bo z tego co widze Ramirez kazal Maleckiemu zamiast wykonywac rozne czekac na 20 metrze na spadajace pilki.Tak strzelilismy juz 2 gole w tym sezonie i oba Maleckiego i chyba to bylo takie "podziekowanie" - "miales racje, coach"
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.02.2017, 15:00
Myślę, że Ramirez to inteligentny człowiek.

Nie wpuścił hurtowo nowych graczy do I zespołu, każdy, nawet Semir, na to miejsce musi zapracować.
Znalazł dla Małego ciekawą pozycję w czasie rzutów rożnych.
Poprawił organizację gry w obronie.
Pewnie jeszcze coś by się znalazło.

Wydaje mi się, że jego najważniejszym celem jest obecnie zapracowanie na dłuższy kontrakt. Kiedy się uda, na pewno będzie szukał bardziej efektownej gry. Na ten moment liczą się przede wszystkim wyniki. Mam nadzieję, że z Gliwic przywieziemy 3 punkty.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.02.2017, 19:07
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Po prostu łeb boli od tego, jakie niektórzy tutaj bzdury pie*dolą. Drużyna gra źle taktycznie? Nie widać ręki trenera?

Ograliśmy zasłużenie 3-1 wicelidera, niech mi ktoś proszę wytłumaczy, CO Z TYM NIE TAK?

Nie no, jasne, najlepiej regularnie mieć 80% posiadania piłki i permanentnie kończyć spotkania wynikami 0-0 lub 2-2. Przynajmniej przyjemnie się to ogląda, a po meczu można napisać, że " Grają za*ebiście, tylko Moskal nie ma napastników."
Ale kolego, na prawde, szkoda strzępić oczu, ryja i klawiatury na poniektóre forumowe kwiatuszki. Cos tam gdzies usłyszeli, cos tam gdzieś wyczytali i .......ą te farmazony nie mając nawet pojęcia o czym piszą.

Nic nie poradzisz, ze ludziom jest w niesmak fakt, ze pojawia się jakis kasztan z hiszpańskich peryferii futbolu i ku zapewnieniom, wyliczeniom czy przestrogom od brukowców sportowych...radzi sobie naprawdę przyzwoicie.

Ku zaskoczeniu specjalistów, Kiko lekko pokonał pułapki, ktore są juz tradycyjnie zastawiane na szkoleniowców w Ekstraklasie . Mimo że pojawił się w zimie z zabitej ciepłej dziury to nie udało się mu "spieprzyć przygotowań". Mimo roszad w drużynie pokonał mroczną barierę braku zgrania a tak potrzebnej świeżości to drużyna szuka ...ale po bąku pana Krzoski w szatni przed porannym treningiem.

I mimo nieprawdopodobnego scenariusza w którym zawodzą pewne do tej pory pułapki(zmory trenera) na naszego trenera w razie w...czekała juz biblijna Wieza Babel. W skrócie bariery jezykowe - level Extra Hard.
To nic, że w dzisiejszych czasach biblijna Wieże Babel ukonczono by szybciej niż remont stadionu. Slaskiego . Thank you - Google tłumacz
To nic, ze uznano jezyk futbolu za skomplikowany jak finanse futbolowej centrali. A jaka jest prawda?

No prawda jest taka, że nasza liga nie jest tak skomplikowana jak sie specom wydaje. Wystarczy znac uniwersalny jezyk (basic) i u nas obcokrajowiec moze z marszu kopac sie po czole a nie kopac czoła nauką języka...Ball(gest kuli), Fałl, Left, Rajt, Bak, Pas, Cros, Szut, Faster czy Stej, Stop, Difenc, Main, Fakoff, Bicz wystarcza by biegac w dobrym kierunku po boisku.
A jesli chodzi o "kluczowe" odprawy to poza -GO GO GO!!! reszte .......enia i próbę tłumaczenia "filozofii" na poziomie Elbudowskiej kasety VHS z kinową wersją hitu z Rosji, przeznaczonej dla polskiego pirata ...zalecamy na pół serio.

Nie żeby to byl zlepek bezwartościowych bzdetów. Jednak cięzko znaleźć argumenty dla perfekcyjnego przekładu , gdyz z doświadczenia wiemy jakie to zrozumienie mają założenia klepane nawet w naszym jezyku. Trenerzy po w.......u, zawsze mają pretensje do piłkarzy o nierealizowanie założeń taktycznych Wiara ze chodzi o te słowne wizje a nie te trenowane w pocie czoła przez caly tydzien...
Przykre, ze tak potężne taktyczne umysły marnują swój trenerski talent i jak ich przedstawiona wizja futbolu jest kompletnie niezrozumiała dla przeciętnego ligowego kopacza.

Reasumując. Powiem wprost.

Brawo dla trenera, brawo dla TS i zarzadu , brawo dla nowych zawodników, brawo dla starych - sa sercem druzyny, brawo za sprzedanych, brawa dla Wiernych Ukochanej Wisle przy R22...
Wyniki będą to i wrocą zjeby i małysze od sukcesów. Krok po kroku.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.02.2017 o godz. 19:22.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.02.2017, 21:24
Ludzie p.ierdolą dla samego p.ierdolenia ,bo nie maja co robic? bo tacy sa ludzie?, bo w piwnicach z trollami niestety jest polaczenie z internetem?skoro Kiko jest z 4 ligi Hiszpanskiej to nic nie potrafi,szkoda czasu na niego i wezmy Probierza ....a Jerzego Fiutowskiego na jego asystenta.

Ale co do Kiko to spokojnie ocenimy go jak sie dowiemy w ktorej grupie zagramy.On ma jasny cel-grupa Mistrzowska.Nie ma co teraz pisać czy on wypali czy nie,to jeszcze nie ten czas.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.02.2017 o godz. 21:27.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.02.2017, 23:39
Oczywiscie że celem jest grupa mistrzowska, bo logicznie to innego celu nie ma.
JA jestem spokojny i wrecz uważam że ta druzyna bedzie grac coraz lepiej. Czas gra na naszą korzyść a sama pozycja wyjsciowa obecnie jest dobra. Jesli nie bedzie katasrtofy punktowej w kolejnych 3 spotkaniach to raczej przyklepiemy nasze miejsce w grupie mistrzowskiej.

Ogolnie to chyba nawet ciezko bedzie ocenic Kiko po zakonczeniu rundy zasadniczej. Tylko 10 kolejek...Mało jak na człowieka z zewnątrz wiec obecna zdobycz wydaje sie byc doskonałym wynikiem.

A z reszta jesli sie ten sezon skończy w gr. spadkowej to jedynym odpowiedzialnym tej wtopy bedzie kielecki sprzedawczyk. Oddać siedem kolejek bez choc jednego punktu to mistrzostwo błazenady albo ...fajne wygrane u buka. Tam powinno byc minimum 10pkt zdobytych. Takie numery to głównie w krajach europy B...
Lecz jak kvrwa bazuje na farcie to sie leci jak w ruletce. Statystycznie powinno byc w kratke czyli bez większego zaniepokojenia. Jednak bywa, ze czarne poleci 8 razy z rzedu ... podobnie serie udupionych meczy przez bezradnych i modlących sie o odmienny los Skorży, Smudy, Urbana, sprzedawczyka, Ulatowskiego czy nawe remisa Moskala

Wiec, dlatego ze większość druzyn sie slizga to mamy wyniki jakie mamy. Probierz w sumie częściej chwalony niz ganiony, tez gra tak jak sie mecz ułoży a nie jaki byl plan. Tzn plan kazdy trener ma ten sam - nie przegrac.... Boze, ja wiem ze do awansu do LM w Białym brakuje tylko lotniska, jednak obwiniac za slabe mecze i kiepskie wyniki balon a reczej jego brak w Białym? I niby upomina sie juz o niego 9 lat?
Ewidentnie gosc nie ogarnia, ze ....a nie ma balona. By sie nawet wstydził wspominać, ze problemem w jego grze jest brak czegoś o czym swiadomie wie od 9 lat . Debil upośledzony a nie trener. To juz Maciek z Klanu po trzech latach zajarzył że gra w serialu i przestal sie codziennie pakować na basen oraz dostawac atakow szału gdy za drzwiami cofano go do srodka.

Smuda po w.......ach., wlasnie oznajmił ze druzyna pokazała charakter i wygrala gdyż zagrała tak , jak podczas przygotowań...zapominając ze w pierwszej połowie grali w 4 ognie On nie wie dlaczego wygrał, wie ze nie przegrał i triumfuje...a za tydzien w.......ą mu 4.

Mozna eseje pisac o naszej lidze. Magiera tez sie pogubił lub wrocil na swoj poziom. Stracą mistrza, puchary ...ach, fajnie bylo jak sie przejęło druzyne po awansie, bez ciśnienia i ktora odradzała sie po zajechaniu pzrez asystentow Albanca. Teraz sam ich rozmontowal i bedzie bankrut no ale jak ktos daje Jędrzejczykowi o ok 700tys E za wysoki roczny kontrakt?

Obecnie ciekawą i kombinacyjna pilke graja, wlasnie Wisla i amica...pewnie przyszly mistrz.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.02.2017 o godz. 00:18.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.02.2017, 08:48
Dariook napisał(a):Wyświetl post

A z reszta jesli sie ten sezon skończy w gr. spadkowej to jedynym odpowiedzialnym tej wtopy bedzie kielecki sprzedawczyk. Oddać siedem kolejek bez choc jednego punktu to mistrzostwo błazenady albo ...fajne wygrane u buka. Tam powinno byc minimum 10pkt zdobytych. Takie numery to głównie w krajach europy B...

Też się nad tym wczoraj zastanawiałem. 7 meczów, ZERO punktów na 21 możliwych. Choćby zdobyć wtedy 1/3 z tych 21 to gdzie byśmy teraz byli w tabeli? Jeszcze na dokładkę ZERO punktów w 4 meczach z dwoma mocarnymi ekipami tj. Ruch i Śląsk.

Ku.rwa dramat
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.02.2017, 09:49
W sumie po 3 meczach to można porównać pracę Ramireza i Tadzia P. W tych 3 meczach Ramirez wygrał 2 w tym jeden z wiceliderem Jagiellonią i drugi z wiecznie dla nas problematyczną Koroną.
Tadziu przegrał z Podbeskidziem i cudem zremisował z Łęczną - też oba mecze u siebie.
Obaj przegrali takim samym wynikiem ze Śląskiem, jednakże przegrana za Tadzia nie była niczym nieznanym, Ramirez przegrał po bardzo dobrym meczu i raczej pechowo....
Czyli na tle Tadzia Pawłowskiego wypada całkiem przyzwoicie - trener z hiszpańskiej 4 ligi.....
Oby tak dalej...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2017, 10:08
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Mozna eseje pisac o naszej lidze. Magiera tez sie pogubił lub wrocil na swoj poziom. Stracą mistrza, puchary ...ach, fajnie bylo jak sie przejęło druzyne po awansie, bez ciśnienia i ktora odradzała sie po zajechaniu pzrez asystentow Albanca. Teraz sam ich rozmontowal i bedzie bankrut no ale jak ktos daje Jędrzejczykowi o ok 700tys E za wysoki roczny kontrakt?

Obecnie ciekawą i kombinacyjna pilke graja, wlasnie Wisla i amica...pewnie przyszly mistrz.
Tyle, że Magiera dostał dobrze przygotowaną drużynę, która wcale nie była zmęczona, a zbuntowana na Albańczyka. Dziwnym trafem tylko go zwolnili, a Legia zaczęła grać...
Teraz faktycznie jest jakiś problem - to już nie przypadek, że zespół wygrywa 1 mecz z 5 na wiosnę i to po bardzo bułowatej grze; GRAJĄ fragmentami dobrze, czyli jak każdy - gdy siądą na kimś to jakoś to wygląda, a potem wpadają babole jak wczoraj z Niecieczą. I tam za chwilę będzie problem, gdy straty się jeszcze zwiększą (a pewnie się zwiększą) i tylko hehe, tak co roku przez nich krytykowany podział punktów może uratować dupę.

Mistrzem Lech lub Lechia - ciekawy mecz w nast. kolejce.

A o nas - trzeba się cieszyć z solidnej gry w obronie, dwa stracone gole w tych trzech meczach raczej były efektem pojedynczych błędów a nie stałej chujowej gry. Do poprawy jeszcze wiele elementów, zmiennicy nie dają wystarczającej jakości, a więc w momencie gdy ktoś wypadnie - a na pewno zaraz ktoś wypadnie za kartki - pasowałoby aby ktoś wszedł z marszu i robił tyle samo wiatru co Małecki czy robił tak samo dobrze czarną robotę jak Mąka czy Głowa.

Będzie dobrze!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 27.02.2017, 10:45
Dariook myślałeś żeby gdzieś pisać komercyjnie ?
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 27.02.2017, 15:26
Nie wiecie, w których godzinach trenują piłkarze? Dziś około 14:00 z kopalni soli, w której pracuję wychodził gość żywcem przypominający Kiko i zastanawiam się, czy to możliwe, czy po prostu podobieństwo
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2017, 16:37
To aż takie ciężkie treningi,że siedzą w kopalni ? coś mi to przypomina.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 27.02.2017, 18:10
Myślę, że możliwe. Gość generalnie zwiedza Kraków i okolice, o czym wiadomo z jego Twittera.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.02.2017, 18:37
Cytat:
Dariook myślałeś żeby gdzieś pisać komercyjnie ?
Jeden Zarzeczny w Polsce to i tak za dużo
Odpowiedz cytując
ricenb
Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2017, 01:51
dzis komentarzy brak co sie stalo panowie ?
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.03.2017, 05:15
bo wygraliśmy, ale po takiej grze, że oczy bolały jak się na to patrzyło. Ciężko to krytykować, bo to ważne zwycięstwo, ale nie ma też za bardzo powodów by chwalić styl. Niby dominowaliśmy, ale graliśmy tak nieporadnie, że gdyby to się zakończyło remisem 1-1, to raczej nie mówilibyśmy o jakiejś wielkiej niesprawiedliwości, tylko że zapłaciliśmy za złą grę po zdobyciu pierwszego gola, że prosiliśmy się o bramkę wyrównującą.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2017, 07:29
Bez przesady, nie było wcale źle. Jak na Polską ligę mecz do oglądania, parę ładnych akcji było i to z obu stron. Wg mnie wyglądało to tak, że gramy jednak wg ustalonej taktyki, a że mecz wygrany to kolejny + dla trenera. Co ważne do gry ofensywnej zaczęli wnosić coś nowi.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.03.2017, 12:10
jova
Przesadzasz trochę. Pamiętaj że boisko tez nie sprzyjało. Popatrz na mecz nie przez pryzmat ładnej dla oka gry. Nie przez pryzmat oddanych strzałów, ale przez pryzmat akcji po których powinna paść bramka. I tutaj mieliśmy zdecydowaną przewagę. Myślę tak 7-2?

My już nie gramy "ładnego" futbolu. Za to jesteśmy do bólu pragmatyczni i skuteczni na boisku.

btw
Ja tam wolę tą Wisłę niż poprzednią.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.03.2017, 15:36
Wiesz, kiedy piszę, że styl był marny, to nie chodzi o to, że spodziewam się tiki-taki, tylko że graliśmy słabo nawet w porównaniu do innych spotkań z tej rundy, a rywala mieliśmy naprawdę kiepsko dysponowanego. Robiliśmy za dużo prostych błędów tak indywidualnie, jak i jako drużyna. Mieliśmy problemy z wychodzeniem spod pressingu i za często graliśmy na uwolnienie. Nie potrafiliśmy pograć swobodnie, spokojnie pod ich bramką i z trudem dochodziliśmy do sytuacji, a widać było, że np. taki Korun, to tykająca bomba zegarowa.

Mówisz, że mieliśmy z 7 akcji, po których powinien paść gol? Moim zdaniem mieliśmy raczej ze 4 dobre sytuacje. Do tego po strzeleniu gola zupełnie straciliśmy głowę. Pozwoliliśmy Piastowi dojść do głosu i mieliśmy sporo szczęścia, że zdążyliśmy po raz drugi wyjść na prowadzenie. Nasza gra po zdobyciu gola, to było zwykłe frajerstwo i naprawdę poszczęściło się nam, że nie zostaliśmy za nie ukarani.

Ja też widzę postęp w porównaniu z jesienią, ale w Gliwicach naprawdę nie zagraliśmy dobrego meczu. Jeśli tak będziemy grali na kolejnych wyjazdach, to znowu długo poczekamy na następne zwycięstwo.
Ostatnio edytowane przez jova : 05.03.2017 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
ricenb
Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2017, 15:55
w calym sezonie wisla moze zagra kilka meczy przyjemnych dla oka w calej lidze nie znajdziesz drużyny ktora gra caly sezon nawet lecha niebawem zlapie sraczka jak z lazienkowskiej przywieziemy chociaż punkt grajac w takim stylu mysle ze niebedzie zle
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.03.2017, 16:19
Po tych kilku spotkaniach za Ramireza można powiedzieć, że stylem gra dzisiejszej Wisły jest podobna to tego co proponował Skorża. Fakt, że wygraliśmy wczoraj od niepamiętnych czasów na wyjeździe ale tak grając jak w dniu wczorajszym, jak również przy tym ustawieniu personalnym na boisku będzie o kolejne triumfy ciężko.
Gramy 5 zawodnikami w pomocy a 90% akcji to długa piłka albo na napastnika albo do skrzydła gdzie ani Małecki ani tym bardziej Boguski ostatnim podaniem/celnym dośrodkowaniem nie dysponują. Wszystkie groźniejsze akcje wypracowane przez Wisłę w dniu wczorajszym były rezultatem błędów indywidualnych zawodników z Gliwic albo czystego przypadku, ja wolę używać tu określenia chaos. "Chaos" rządzi poczynaniami Wisły w tym roku kalendarzowym w ofensywie.
A co do formacji ofensywnej takie szersze spostrzeżenie głównie jeżeli chodzi o grę na wyjazdach to w pierwszym składzie jest albo za mało zawodników o inklinacjach ofensywnych, praktycznie zero podań otwierających drogę do bramki ze środka pola albo taktycznie coś nie gra bo formacje są za daleko od siebie zwłaszcza atak i pomoc i w obronie ustawiamy się za szeroko.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.03.2017, 20:45
Wydawać by się mogło, że kibice powinni mieć dość 'pięknych porażek' i cieszyć się po prostu ze zdobywanych 3 punktów. Tym bardziej na wyjeździe. Gdzie nawet Piast nie zwykł przegrywać u siebie (nasza wygrana była ich 4 porażką w 12 meczach).

Widać, że dla Kiko ważniejsza jest poprawa organizacji gry i funkcjonowanie zespołu w defensywie. Bardzo mnie to cieszy, bo w szczególności w pucharach, taka gra może kiedyś przynieść dobre rezultaty.

Nigdy tego nie sprawdzimy, ale jestem wręcz przekonany, że z tym składem i z obecnym trenerem spokojnie stać nas na 3-4 miejsce w lidze, ale straty z początku sezonu może być bardzo ciężko odrobić.

Póki co walczymy o pierwszą 8 i zostało nam tylko 6 spotkań do końca rundy:

Legia (w)
Orlen Płock (d)
Amica Poznań (d)
Bruk bet (w)
Zagłębie (d)
Łęczna (w)

Wg mnie optymistycznie zdobędziemy 11 punktów i da nam to grupę mistrzowską.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.03.2017, 21:24
Mamy 34 punkty. 6-7 w pozostałych kolejkach powinno zapewnić nam grupę mistrzowską. Co i tak jest dużym wynikiem. W zeszłym sezonie wystarczyło mieć punktów 38.
Terminarz mamy na prawdę ciężki, trzeba będzie teraz szanować każdy zdobyty punkt.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.03.2017, 21:35
Wlasnie terminarz mamy w miarę.Teraz tylko wyjazd na Legie,a potem u siebie np Amika.,reszta jest cienka.Jest dobrze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.03.2017, 22:14
oby Głowa, Mały i Sadlok się wykartkowali na Legii.

z Petrochemią sobie poradzimy bez nich, ale będą potrzebni na Lecha...
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów