|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Witam,
w tym temacie chce podyskutować na temat możliwych form pomocy dla Wisły. Na tym forum pisałem już o takim pomyśle: Plan działania. 1. Akcja na fb, tt i petycja które ma na celu niezobowiązujące zebranie liczby chętnych do finansowego wspierania klubu w sposób ciągły. 2. Po zebraniu dużej grupy ludzi zaczynamy to ubierać w ramy formalno-prawne 3. Nowy 'twór' działa na zasadzie: - kibic rejestruje się z imienia i nazwiska na stronie i deklaruje wpłaty - przy deklaracji jasno określa cel na który mają być przeznaczone jego pieniądze - wybiera np. z: a) Akademia b) Opłaty za użytkowanie stadionu c) Opłaty licencyjne same 'czyste' rzeczy by każdy kibic był pewien iż jego środki są przeznaczane na funkcjonowanie klubu, a nie trafiają do kieszeni właściciela, lub nie są 'przejadane' przez administrację. Cała sytuacja jest regulowana umową pomiędzy tym nowym 'tworem' a Klubem, Klub zapewnia transparentność środków przekazanych od kibiców. W kwestii obsługi, nie potrzeba sztabu ludzi do zrobienia tego, wystarczy trzech - prawnik (podpisanie umów), finansista (zawarcie umowy z bankiem) i informatyk w celu stworzenia portalu. Mamy XXI wiek. Tak, dobrze zorganizowany portal będzie potrafił ogarnąć płatności masowe, przeksięgowania do klubu, rejestracje użytkowników, blokowanie/odblokowywanie dostępu przy wpłatach, transparentność finansów w postaci zestawień ile zostało wpłacone, ile i na jaki cel wpłynęło do klubu. Nie widzę tu konfliktu interesów z kimkolwiek, ludzie wpłacają na określony cel funkcjonowania klubu - z czasem gdy już sytuacja się unormuje będzie można rozmawiać z władzami o pewnych przywilejach wynikających z dofinansowania Klubu przez kibiców. Ale na razie myślmy o Wiśle nie o zniżce na kiełbasę na stadionie. To jest mój pomysł o którym z każdym porozmawiam. Poza tym wszelkie inne formy pomocy jakie macie na myśli - piszcie tutaj. Po to jest ten temat by stworzyć najskuteczniejszy sposób pomocy Klubowi. Proszę o konkretne i rzeczowe wpisy, ze strony administracji forum mam obietnicę ścisłego moderowania tematu. Z Wiślackim pozdrowieniem M. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Myślę, że pomysł bardzo ciekawy i zarazem bardzo dobry, zwłaszcza w obecnej sytuacji, gdzie sekcja piłkarska potrzebuje każdej złotówki. Organizacja ta ma jedynie sens, jeśli wszystko będzie transparentne, każdy wpłacający wie na co przekazał swoje grosze.
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
kazda forma generujaca kasa na start dl TS to szansa na wypracowanie stałego systemu finasowania WISŁY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Proponowalbym mimo wszystko fans4club, kolejna edycja oczywiscie zeby jak najwieksze przychody byly to bez organizacji meczu itd, by klub jak najwiecej zarobil na czysto.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zapał w narodzie jest wielki. Postanowiłem to jakoś uporządkować i stworzyć dwa tematy jeden gdzie można dawać konkretne propozycje pomocy. Drugi dyskusyjny. Posty z innych tematów dotyczących pomocy poprzyklejałem.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|