The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grzana
Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2016, 22:52
Meresiński zagrał va banque i wyszedł mu strzał życia.
Liczę, że Patryk Vega zrobi o tym film.

Będziemy o tej akcji opowiadać dzieciom. W szeregu z opowieściami o Wiśle grającej w Ekstraklasie.

Powiedziałbym, że ostatni gasi światło, ale czuję że nawet żarówki już nie będzie.
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2016, 22:55
panowie trzeba ustalić godzinę spotkania jutro pod stadionem! ja nie mam bladego pojęcia o której wiadomix będzie! Musimy w to wciągnać SKWK. Oni maja wszystkie te możliwości jakich mu nie mamy (o co chodzi wiadomo).
HALO jest tiu ktoś z SKWK?
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
cudlaty
Senior Member

Stary 18.08.2016, 22:58
12? 13? 14? chyba dłużej niż do 16 wiadomix nie pracuje? Czy on w ogóle będzie jutro w Klubie?
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.08.2016, 23:02
Myślę, że JM już dawno nie ma w Krakowie....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
cudlaty
Senior Member

Stary 18.08.2016, 23:07
to może szanowne SKWK wypowie się w temacie i już dzisiaj wyda kolejne oświadczenie co do działań związanych z ratowaniem Wisły, zwoła manifę pod stadionem. Świetna okazja dla "niektórych" by odkupić choć częściowo swoje winy z dawnych lat...
Murzyn124
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 18.08.2016, 23:08
Może lepiej w sobote,jutro skontaktowac sie z SKWK ,zebrac ludzi. JM i tak juz pewnie w Krakowie nie ma.
cudlaty
Senior Member

Stary 18.08.2016, 23:12
chyba masz rację... trzeba to przygotować. Może międzyczasie SKWK tez coś zrobi... ....a jak nigdy liczę na nich!
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2016, 00:19
JM obiecal ludziom z SKWK miejsce w zarządzie, to oni siedzą cicho ; )
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2016, 00:22
No właśnie... absurd

Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2016, 00:37
nic tylko to "miejsce w zarządzie" w kółko.

Nawet jeśli takie obietnice były, to miało to miejsce kilka dni po przejęciu klubu, kiedy jeszcze żadnych trupów nie było (poza tym, że nie wiadomo kim Meresiński jest i skąd ma kasę). Teraz sytuacja jest zgoła inna, więc SKWK i TS ostatnie o czym myślą, to jakieś miejsca w zarządzie, skoro zaraz nie będzie żadnego zarządu, a już na pewno nie w ekstraklasie.

Też jestem za podejściem pod stadion w sobotę
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.08.2016, 05:24
Smutne trochę, że kiedyś bez internetu więcej ludzi skrzykneloby się pod stadion niż dzisiaj, gdzie mamy o wiele większe możliwości :/
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 19.08.2016, 07:07
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Smutne trochę, że kiedyś bez internetu więcej ludzi skrzykneloby się pod stadion niż dzisiaj, gdzie mamy o wiele większe możliwości :/
bo ludzie się znali i mieli kontakty w rzeczywistości, a nie takie wirtualne. Wystarczyło, że P z Prądnika znał T z Olszy, ten drugi skrzyknął chłopaków z osiedla, Ci z kolei w szkole , w pracy mieli ziomków z Borku, tamci z kolei wydzwonili kolejnych i tak to się kręciło. A tu wszystko jest "no name" nikt nie wie kto co jak i gdzie.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2016, 08:19
Murzyn124 napisał(a):Wyświetl post
Może lepiej w sobote,jutro skontaktowac sie z SKWK ,zebrac ludzi. JM i tak juz pewnie w Krakowie nie ma.
Tu trzeba manifestować do oporu. Nie pozwolić temu kmiotkowi zarobić jakiekolwiek pieniądze. Niech będzie zorganizowana akcja fansforclub i razem odkupimy Wisłę od tego hmmm.. no niby właściciela. Ale mi to słowo odnośnie JM przez gardło nie przechodzi :/
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.08.2016, 08:42
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
JM obiecal ludziom z SKWK miejsce w zarządzie, to oni siedzą cicho ; )
Siedzieli cicho, bo jeszcze na początku tygodnia były spotkania i wspomniane miejsca w zarządzie, o których wspomniał nasz wspaniały właściciel, aż tu nagle oświadczenie ze strony SKWK. Nie dogadali się, albo stwierdzili - Jakub M. jest już tak skompromitowany, że szkoda z nim rozmawiać i czas na wyrażenie zaniepokojenia. Konto na forum Stowarzyszenia nic Wam nie da, posty o braku ich reakcji przewijały się również tam, co prawda pojedyncze ale jednak.
Nie pozostaje nam nic innego, jak czekać. Ja już nic więcej nie piszę, bo jak pisałem, że SKWK rozmawia z Jakubem M. mimo wszystko, to "prawdziwi" wyśmiali mnie od razu. Mam jedynie nadzieję, że rozmawiali z nim w kontekście wywalenia tego pasożyta z klubu.
Wisła ponad wszystko
cudlaty
Senior Member

Stary 19.08.2016, 09:05
Czy ktoś może wziąć na siebie próbę kontaktu z SKWK? Ludzie przecież tu na tym forum są setki takich podobno co zawsze mają kontakty wszędzie , więc co? Nagle wszyscy pochowali się w norę? Ja .......ę co za naród!!!
RUSZCIE DUPY!!!
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.08.2016, 09:19
Jeśli nie ma miejsc w zarządzie S.A. to SKWK jest prowadzenie Wisły od IV ligi. Kasa się liczy.
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 19.08.2016, 09:23
I co ....a dalej czekamy na rozwoj wydarzen? Czy ruszy ktos ....a dupe i zorganizujemy to?! Ja chocbym chcial sam tego nie ogarne ludzie ....a do roboty bo zaraz bedzie za pozno!!!!!!!!!!!!!!!!!!
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.08.2016, 09:24
Pytanie ilu jest kibiców Wisły. Po tym forum widać że dużo pierdzielenia a mało konkretów.

A ja spróbuję być konkretny.

Proste założenie - 50tys kibiców wpłaca co miesiąc 10zł. Kwota dla każdego śmieszna a w skali roku jest to 6mln zł. Czyli bardzo dobry sponsor.

Potrzebujemy:
1. programisty webowego - który stworzy stronkę z rejestracją gdzie każdy kto chce wesprzeć Wisłę będzie podawał swoje dane. Na stronce będzie info że rejestrując się zobowiązuje się do wpłaty jednorazowej 50zł i późniejszych comiesięcznych wpłat 10zł.
2. prawnika/prawników którzy ujmą tą zrzutkę w ramy prawne. Zabezpieczą przekazywanie środków do klubu na określone cele (np. pensje lub opłaty za stadion) tak żeby kasa nie trafiała do kieszeni właściciela.
3. Managera który to ogarnie biegając po urzędach i bankach. Założy jakiś twór prawny, konta bankowe itp.
4. W zamian za to wpłacający kibice dostaną pewne możliwości wpływania na politykę klubu. Można to bardzo łatwo zrobić poprzez stronkę o której pisałem wcześniej.

Na początek oczywiście trzeba określić ilu jest chętnych, akcja na fb, petycja. Nie wiem, cokolwiek. Byle by mieć nawet szacunkową liczbę możliwych 'ofiarodawców'. Mając ta liczbę można stawiać kolejne kroki, o których wspomniałem wcześniej. Ja zrobiłbym to za pomocą https://www.change.org/ - do wstępnego zliczenia chętnych wystarczy.
Od razu zaznaczę nie myślę o wspieraniu JM, raczej o firmach które chciały by wesprzeć Wisłę, ale mają obawy. Konkretna deklaracja ze strony kibiców może znacząco ułatwić decyzję wejścia w Klub. A w razie największego nieszczęścia będą środki na funkcjonowanie klubu.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2016, 09:28
dobra dość pierd...lenia bo szkoda czasu. Osoby, które mają jakieś pomysły, chęci proszę o kontakt: [email protected]
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 19.08.2016, 09:38
Herbi1303 napisał(a):Wyświetl post
dobra dość pierd...lenia bo szkoda czasu. Osoby, które mają jakieś pomysły, chęci proszę o kontakt: [email protected]
he he, kilka postów wyżej pisałem że stworzyłem maila na potrzeby tej akcji.
mail brzmi: [email protected]

więc mamy dwa maile, i nikogo kto chce działać.
cudlaty
Senior Member

Stary 19.08.2016, 09:38
podstawowa sprawa to musi być ktoś, kto tym wszystkim zarządza! Ktoś kto nie boi się odpowiedzialności. Reszta to są już tylko środki do osiągnięcia celu o których można rozmawiać. ja mogę się z daną osobą spotkać i pogadać, mogę coś pomóc na ile będę mógł. Nie wiem co z tego wyjdzie ale od czegoś trzeba zacząć. Założenie spółki zoo to 300 za krs chyba + notariusz ok. 500. Adres to może być na początek wirtualne biuro - 100 zł/mies. Prezes i Zarząd pracują za free. Na wpis do KRS-u czeka się miesiąc. Międzyczasie można próbować rozmawiać z kimś poważnym, jakimś inwestorem np. o tym że jak nam się uda ustalić warunki odkupu Wisły to ta osoba wykupi udziały w "naszej" spółce i tym samym "my" jego pieniędzmi odkupimy S.A. Równolegle [pozyskujemy kasę od kibiców i prowadzimy PR. Takie rozwiązanie pozwoli potencjalnemu inwestorowi zostać do samego końca anonimowym. Wtedy też trzeba międzyczasie dorwać wiadomixa, "ustalić" warunki okupu, modlić się by w tym czasie Wisła S.A. nie straciła licencji, chłopaki jakoś grały itp. W ciągu 3 miesięcy sprawa powinna się rozwiązać, przy założeniu, ze znajdziemy inwestora.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2016, 09:44
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
he he, kilka postów wyżej pisałem że stworzyłem maila na potrzeby tej akcji.
mail brzmi: [email protected]

więc mamy dwa maile, i nikogo kto chce działać.
nie zauważyłem, sorry mój błąd...
momo
Senior Member

Stary 19.08.2016, 09:55
Zrobiłem coś takiego może dzięki temu coś ruszy.

https://www.change.org/p/wis%C5%82a-...h-kibic%C3%B3w

Zobaczymy ilu nas jest.
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 19.08.2016, 09:56
Na początku trzeba zmusić szkodnika do odejścia. Rzuciłem luźny pomysł na shoutboxie już. Może pomysł jest głupi i infantylny, ale skoro nie ma innych.

Otóż dla tak pustych i zakochanych w sobie ludzi typu wiadomix bardzo ważne są media społecznościowe, co zresztą widać było wcześniej jego aktywnością na facebooku. Może by tak po prostu zaczął mocną nagonkę w internecie? Jakieś memy, hashtagi itd. Przecież ten koleś a już na pewno jego nastoletnia dziewczyna internet traktuje jako miejsce do lansu i pokazywania swojego zajebistego życia za ukradzione pieniądze.

Przypomnę tylko akcję bednarz_wypierdalaj i memy jakie się pojawiały m.in. z karcherem

Wiem, że to głupie, ale do tej akcji nie trzeba przynajmniej odchodzić od klawiatury, a wiele osób tutaj lubi sobie tylko popisać a nie działać
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 19.08.2016, 09:58
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
podstawowa sprawa to musi być ktoś, kto tym wszystkim zarządza! Ktoś kto nie boi się odpowiedzialności. Reszta to są już tylko środki do osiągnięcia celu o których można rozmawiać. ja mogę się z daną osobą spotkać i pogadać, mogę coś pomóc na ile będę mógł. Nie wiem co z tego wyjdzie ale od czegoś trzeba zacząć. Założenie spółki zoo to 300 za krs chyba + notariusz ok. 500. Adres to może być na początek wirtualne biuro - 100 zł/mies. Prezes i Zarząd pracują za free. Na wpis do KRS-u czeka się miesiąc. Międzyczasie można próbować rozmawiać z kimś poważnym, jakimś inwestorem np. o tym że jak nam się uda ustalić warunki odkupu Wisły to ta osoba wykupi udziały w "naszej" spółce i tym samym "my" jego pieniędzmi odkupimy S.A. Równolegle [pozyskujemy kasę od kibiców i prowadzimy PR. Takie rozwiązanie pozwoli potencjalnemu inwestorowi zostać do samego końca anonimowym. Wtedy też trzeba międzyczasie dorwać wiadomixa, "ustalić" warunki okupu, modlić się by w tym czasie Wisła S.A. nie straciła licencji, chłopaki jakoś grały itp. W ciągu 3 miesięcy sprawa powinna się rozwiązać, przy założeniu, ze znajdziemy inwestora.
BRAWO , BRAWO, BRAWO!

Może jest tu ktoś kto jest prawnikiem, księgowym itp. i ma trochę czasu?

Ja jestem zwykłym pracownikiem działu sprzedaży, mieszkam 100 km od Krakowa - ok, mogę się tym zająć, ale tego nie można spieprzyć. Natomiast DEKLARUJĘ wszelką pomoc i że każde jakieś moje oszczędności trafią na to konto.

Tak mi dopomóż Bóg.
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2016, 10:45
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
BRAWO , BRAWO, BRAWO!

Może jest tu ktoś kto jest prawnikiem, księgowym itp. i ma trochę czasu?

Ja jestem zwykłym pracownikiem działu sprzedaży, mieszkam 100 km od Krakowa - ok, mogę się tym zająć, ale tego nie można spieprzyć. Natomiast DEKLARUJĘ wszelką pomoc i że każde jakieś moje oszczędności trafią na to konto.

Tak mi dopomóż Bóg.

Ty myślisz, że "zwykły księgowy" jest w stanie ogarnąć twór jakim jest Klub Sportowy? Tu trzeba jakiejs korpo, która zna się na obrabianiu Sportowych Spółek Akcyjnych. Kontrakty zawodników nieco różnią się od zwykłych umów o pracę. Owszem, Klub to swego rodzaju biznes, ale wpływy za uczestnictwo w lidze czy od sponsorów to trochę inny rodzaj przychodu niż zwykłą płatnosć od kontrahenta - trzeba wiedzieć co i jak ugryźć. i wiele wiele innych czynników.

Praca na cały etat dla paru osób, a nie dorywcze po godzinach.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
cudlaty
Senior Member

Stary 19.08.2016, 10:56
jonaf napisał(a):Wyświetl post
Ty myślisz, że "zwykły księgowy" jest w stanie ogarnąć twór jakim jest Klub Sportowy? Tu trzeba jakiejs korpo, która zna się na obrabianiu Sportowych Spółek Akcyjnych. Kontrakty zawodników nieco różnią się od zwykłych umów o pracę. Owszem, Klub to swego rodzaju biznes, ale wpływy za uczestnictwo w lidze czy od sponsorów to trochę inny rodzaj przychodu niż zwykłą płatnosć od kontrahenta - trzeba wiedzieć co i jak ugryźć. i wiele wiele innych czynników.

Praca na cały etat dla paru osób, a nie dorywcze po godzinach.
Tu nie chodzi o to że MY naszym księgowym będziemy "obrabiać" Wisłę, a o to że ten księgowy ma "obrabiać" tę powstałą spółkę. Wisła sobie będzie działał dalej jak działa i oby międzyczasie się nie wy.......iła. Nasz księgowy musi tylko ogarnąć wpłaty od kibiców, ewentualne bieżące drobne wydatki i później być może jedną transakcję wejścia w klub i drugą zakupu akcji Wisły. My się później usuwamy w cień i znikamy ze spółki a zostaje tylko INWESTOR z WISŁĄ, którą przejmuje.Później czy ta spółka jako podmiot będzie istniała czy nie to zależy od Inwestora, być może ją zlikwiduje ale najważniejsze że Wisła będzie wtedy już w jego rekach....
Pisałem skrótami myślowymi, mam nadzieję ze jasno...
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.08.2016, 10:58
Potrzebne jest wsparcie SKWK, owszem ostatnio wiele złego dzieje się także w ich szeregach, nowe zgody itp.
Prawda jest jednak taka, że razem z SKWK do walki może stanąć także TS. W ich szeregach mamy kilku działaczy, prawników, osoby znające poważnych przedsiębiorców.

Jeśli chcemy wygrać, to tylko przy wsparciu ze strony Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków.

Protest przed stadionem, petycja.........

Nie wiem co byłoby najlepsze w tym momencie.....
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 19.08.2016 o godz. 11:01.
momo
Senior Member

Stary 19.08.2016, 11:03
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Protest przed stadionem, petycja.........

Nie wiem co byłoby najlepsze w tym momencie.....
Wszystko i wszyscy razem. kibice stowarzyszenia inwestorzy. WSZYSCY.
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.08.2016, 11:06
Dodam tylko że SKWK organizując taki protest ponownie mogłoby przekonać do siebie podzielonych kibiców, bo wiadomo nic tak nie jednoczy jak wspólny wróg.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów