|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ale tylko trochę.To nie te czasy gdzie nerkę można by zastawić że wygramy, bo kiedyś łatwo można by się ugadać - dobra, 'dziś' wy nam dacie a w finałowej rundzie się odwdzięczymy.Bo powiedzmy sobie szczerze, dziś nam bardziej zależy na tej wygranej, podobnie Zagłębiu za kilka tygodni.Tyle że na szczęście to inne czasy.Byle tylko sędzia tego nie s.......ił bo wczoraj był blisko
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Jak dla mnie Wdowczyk wygrał tym, że postawił na ofensywe, nie bawił się jak Tadziu w sadzanie Pawła na ławce, tylko gra tym co ma najbardziej do przodu. Jak dla mnie wystarczajaca jest statystyka z nc+ ile goli mamy z PB, a ile bez niego i mozecie psioczyc na niego, ale ja widze w nim goscia, ktory przytrzyma z przodu pilke, czasami kreatywnie ja rozegra, czasami straci po czym robi sie syf z tyłu (choćby wczoraj takie sytuacje były), ale to jest tylko polska liga i pewnie wlasnie dlatego nie zrobil szału za granica.
Zeby nie było off topu, to pytanie z mojej strony, czy Wdowczyk podtrzyma to co dalo nam szanse na pierwsza 8, czy jak pare osob na forum, zacznie kombinowac ze skladem i ustawieniem...? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem dużą robotę zrobił właśnie ten karny, nie dość że w doliczonym czasie, to jeszcze niesłusznie, ale obroniony przez Miśka. Jak to nie da im kopa i nie scementuje jeszcze bardziej to już nie wiem co.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
75%.......
Nie przegrała tylko Lechia,ale remis ustawił ja i Ruch w patowej sytuacji.Ktokolwiek przegra przy zwycięstwie Wisły zamienia sie Nią miejscem, w przypadku remisu odpada Lechia.
Dodatkowo my musimy,Zagłebie niekoniecznie,gramy u siebie-upatruje tu szanse.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 05.04.2016 o godz. 08:17.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jeśli wygramy z Zagłębiem (które jakby nie było jest również w gazie) to o ile się nie mylę na 100% wchodzimy.
Z Podbeskidziem mamy lepszy bilans bramkowy (4 gole do przodu), z Jagiellonią mamy dwa zwycięstwa i aż 7 bramek na plus do małej tabeli. Jedynie gorszy bilans mamy z Lechią, lecz jeśli Lechia ma mieć tyle same pkt co my, to przy naszej wygranej musi wygrać z Ruchem. Wtedy zrównamy się z Ruchem punktami, a z nimi również mamy korzystny bilans (wygrana, remis, +1 gol). Także nie musimy już patrzeć na innych, wystarczy wygrać z Zagłębiem! Wygrana ta niezależnie od wyników innych meczy ustawia nas na 8 pozycji. Od meczu Lechii z Ruchem zależy czy na 7 miejscu będzie Ruch czy Lechia. Tak czy siak na 7 pozycję szans nie mamy żadnych ![]() ----------------- Edit : Nie pomyślałem o tym, że w małej tabeli niekoniecznie musi się znaleźć wszystkie 5 drużyn, mogą 4 czy 3 - dlatego też przeanalizowałem wyniki meczy między Ruchem, Jagą, Lechią i PBB i potwierdzam - nie ma takiej konfiguracji drużyn w tzw "małej tabeli", która mogłaby nas wypchnąć poza 8 miejsce w tabeli końcowej w przypadku wygranej z Zagłębiem. Wszystko w naszych nogach ! Do boju Wisełko! Poniżej dowód (tzw małe tabelę, tylko drużyn mających tyle samo punktów) : Wisła, PBB, Jaga wygrana, Lechia wygrywa z Ruchem 7. Lechia 17 pts 8. Wisła 14 pts 9. PBB 10 pts 10. Jaga 7 pts 11. Ruch 6 pts nie wygrywa Lechia, odjeżdża Ruch, wygrywa Wisła, Jaga, PBB 8. Wisła 9 pts 9. PBB 7 pts 10. Jaga 1 pts Wygrywa Lechia, wygrywa PBB oraz Wisła - Jagiellonia przegrywa 7. Lechia 11 pts 8. Wisła 8 pts 9. PBB 6 pts 10. Ruch 6 pts Wygrywa Lechia, wygrywa Wisła oraz Jagielonia, - PBB przegrywa 7. Lechia 13 pts 8. Wisła 11 pts 9. Jaga 6 pts 10. Ruch 4 pts Wygrywa Lechia, wygrywa Wisła, reszta przegrywa 7. Lechia 7 pts 8. Wisła 5 pts 9. Ruch 4 pts Tylko dwie drużyny kończą z 38 puntkami, taka konfiguracja może zapaść tylko, gdy Ruch ogrywa Lechię (lub z nią remisuje) i zrównujemy się punktami PBB lub Jagielonią. Z obydwoma pozytywny stosunek, z PBB bramkowy z Jagą punktowy. Ufffff było tego
Ostatnio edytowane przez s1mone : 05.04.2016 o godz. 19:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Poza hamulcowym Urygą reszty pilkarzy ktorych wymieniles wcale nie nazwałbym wynalazkami.Dobrze przemówić i ustawic i wcale to zle nie bedzie wygladalo,a to przeciez sa rezerwowi. Z tym ze przed Zaglebiem nic w skladzie nie mieszać i kombinowac ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
1. Sedziowie czesto mylili sie na nasza niekorzysc. 2. Bylismy nieskuteczni pod bramka (sytuacji i skladnych akcji bylo duzo) 3. Mielismy pecha a teraz mamy szczescie Wg. mnie bardziej niz wplyw samego Wdowczyka poprostu w koncu odwrocila sie karta. Choc trzeba powiedziec, ze Richi jak sie obcinal tak obcina sie dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Jezeli cos systematycznie zie powtarza to nie jest to fart, tylko umiejetnosci".
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 06.04.2016 o godz. 13:59.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Podstawa wszystkiego jest grą dwójką napastników nic innego ...Moskal nie miał poprostu twórczości kopiowal smude .....i zero własnej inicjatywy....Wisła zawsze grała dwójką napastników i musi tak grać .......sukces nawalki z reprezentacją to tez tylko i wyłącznie dwójka napastników to jest podstawa .....
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak miał Moskal grać dwoma napastnikami, skoro miał tylko jednego Brożka w napadzie? Mi też się podoba system z dwójką napastników, ale do takiej gry trzeba mieć tych napastników.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez As : 06.04.2016 o godz. 13:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zaraz ktoś napisze, że miał Stępińskiego
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ no jak widać, Stępiński jest materiałem na solidnego napadziora.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
W drużynie grającej z kontry. No i u nas nie udźwignął presji IMO.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ U nas tak naprawdę nie dostał szansy, ile minut zagrał jako napastnik?. grał głównie na skrzydle. Popatrz na Wolskiego jak wyglądał gdy Broniszewski ustawił go na skrzydle właśnie. Pewnie Smuda też by go postawił na skrzydle i byłby śmiech jaki to cienias.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
U nas nie mial:
ROZGRYWAJACEGO. Lipski vs Boguski. Skrzydlowi totalnie nie w formie vs obecna forma Maleckiego i Boguskiego. Uryga vs Popovic. Cywka vs Wolski. SZANS: mimo kaprawej formy Brozka. Ondrasek. Badz co badz Drzazga. Dzieki ww. czynnikom i u nas obecnie by napierrdalal bramek. Fakt, szkoda, ze smieRdziele zgarna za niego dobry hajs. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Pisalem o tym i sie zgdzam Los oddaje co zabierał za czasu Kazia,bo w przyrodzie nic nie ginie. Teraz tylko nie spieprzyc sytuacjii,mamy podane koło ratunkowe by uratować sezon i co kluczowe to juz tylko nas samych zalezy czy je złapiemy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lubie Moskala i byłem przeciwnikiem jego zwolnienia ale zwalanie wszystkiego na pech jest nie poważne.
Faktem jest, że druzyna Moskala była słaba kadrowo a mimo to grała fajną dla oka piłkę... tylko te nieszczęsne remisy i głupie bramki w końcówkach... jedni nazwą to pechem a drudzy brakiem umiejętności... A tak naprawdę prawda leży po środku... Pamietajmy, że Moskal nie awansował do ekstraklasy też przez taką bramkę w końcówce... a to oznacza, że problem jest szerszy... Rozumiem raz może drugi raz... ale co chwile... Druzyny Moskala mają ten sam problem grają fajną piłkę do momentu strzelenia bramki a potem z niezrozumiałych powodów cofają się i zaczynają się nerwy i głupie bramki w końcówkach... i to jest jego wada, która go odróznia od obecnego Wdowczyka... mam nadzieje, że Moskal poradzi sobie i rozwiąże ten problem... wg mnie obecnie jest średnim trenerem, który ma potencjał i może zostać jeszcze dobrym trenerem... Oby poszedł w ślady Nawałki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Osobowość trenera ma znaczenia. Za Moskala ewidentnie brakowało nam pewności siebie. Dobrze graliśmy, ale traciliśmy głupio punkty.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Lechia remisuje z Ruchem i jesteśmy w dupie ku..a - Lechia Gdańsk. Wstrzymana decyzja o odebraniu punktu Lechii
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.04.2016 o godz. 21:22.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
... a my wygrywamy z Zagłębiem i mamy punkt wiecej niż Lechia
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Racja źle policzyłem, ale nasz remis już w żadnej sytuacji nas nie urządza
![]()
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Zal, ogromny zal. Kiedy nie wszystko od nas zalezalo to gralo nam sie lzej, bez presji, na luzie. Przekladalo sie to na wygrane. W momencie kiedy wszystko zalezalo wylacznie od nas, to pillarze nie udzwigneli presji. Wiedzialem, ze jak nie strzela na 2-0 to Zaglebie predzej czy pozniej wyrowna. Duzy zal. Valarenga, Tibilisi, Pao, Levadia, Jop, Apoel i teraz grupa spadkowa. Zal podobny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Warto wziąć pod uwagę, że nie graliśmy z byle kim, tylko z czołową drużyną wiosny. Ten ostatni mecz trafiliśmy najgorzej jak mogliśmy, a dodatkowo nie mógł zagrać Brożek. Gdyby to był ktokolwiek inny, może poza Legią, to czuję, że teraz cieszylibyśmy się z awansu do górnej 8.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sezon się kończy, coraz mniej spotkań do rozegrania, w związku z czym można już próbować liczyć pewne rzeczy.
Np. to jakie są czysto matematyczne szanse na nasze utrzymanie. Na początek (jako szybsza do policzenia) odpowiedź na pytanie co nam dałoby ewentualne zwycięstwo z Termaliką w poniedziałek. Otóż z obliczeń wynika, że praktycznie zagwarantowałoby nam to utrzymanie !!! Tak dokładnie to byłoby wtedy jeszcze około 0,04% szansy na to, że o naszym utrzymaniu decydowałby bilans bramkowy.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 21.04.2016 o godz. 12:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Żaden bilans bramkowy. W tej lidze teraz liczą się punkty, potem kolejność po rundzie zasadniczej. I to wszystko.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|