The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2015, 19:12
Ja to bym się nie bał o ty czy zajebie nam meczy tylko o to, czy jego nie zajebią. Wzrost / waga : 168 cm / 55 kg !

Z takimi parametrami to nich on lepiej jebnie kuracje hormonalną a nie pcha się do trumny. Wpuści go Kazek to pózniej będzie musiał spojrzeć matuli w oczy i wytłumaczyć, dlaczego Grodzicki tak wszedł ostro ciałem, że chłopakowi urwało bark, głowę po czym stracił przytomność połykając język.

Widać co po treningach robili Zając, Handzik i Kuczak...szlugi po krzokach jarali.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 02.11.2015, 21:12
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
A czemu niby Moskal musi dawać szansę młodym? Tylko dlatego, że są młodzi? Może niech coś pokażą na treningu? Czyżby kolejni trenerzy mylili się co do wartości naszych młodych gwiazd? Przypomnijcie mi gdzie grają nasi wychowankowie, którzy odeszli z klubu?!!! Np. gdzie gra nasza niedoszła mega super, hiper gwiazda Sebastian Leszczak... Fakt obecnie gra w jednym zespole z Maciejem Żurawskim... Szkoda tylko, że gra Ludowym Klubie Sportowym Poroniec Poronin w III lidze (czyli de facto w 4 lidze)...

Też mnie denerwują występy co niektórych piłkarzy z pierwszej 11stki... i sam chciałbym zobaczyć gre, któregoś z młodych graczy... ale widocznie młodzi zmiennicy są jeszcze słabsi...
Jestem zwolennikiem pozostawienia K. Moskala na stanowisku, ale podchodzę do jego pracy z większą dozą krytyki. Uważam, że nie można przykładać jednej miary do każdego naszego wychowanka, tym bardziej, że Marszalik naprawdę pokazał już, że na większą szansę zwyczajnie zasługuje. To samo Kuczak. To są chłopaki, którzy mają grać w ofensywie, a nie stoperzy czy bramkarze, których 1 błąd z reguły równa się utracie gola. Oni muszą grać, muszą się uczyć. Nie tylko dlatego, że nie stać nas na zakup "gotowego" piłkarza, ale też dlatego, że gorzej niż niektórzy nasi piłkarze ostatnio po prostu nie zagrają. I tyle. A to, czy sytuację pod bramką zepsuje któryś z młodych czy jeden ze starych wyjadaczy? Co za różnica? Chyba tylko taka, że z tych młodych może coś jeszcze być. Starzy pozostaną chimeryczni (mam głównie na myśli Bogusia).

Kolejnym problemem, który wynika z powyższego (braku wiary K. Moskala w naszych młodych piłkarzy) jest fakt, że on prawie nie przeprowadza zmian. Zapomniał, że zmiany nie służą tylko temu, żeby coś poprawić na boisku, ale też temu, żeby np. dać danemu piłkarzowi odpocząć, czy innemu dać szansę się pokazać nawet jeśli wszystko idzie dobrze.

Przez takie podejście straciliśmy Stępińskiego. Zaraz pewnie stracimy kolejnych. Szkoda by było, gdyby tak się stało bez dania chłopakom szansy.

Na koniec - moja diagnoza problemu, który mamy teraz w Wiśle. Moim zdaniem nie leży on w braku skuteczności u Pawła Brożka, bo ten z wiekiem na boisku zmienił się w króla asyst i generalnie jego przegląd pola jest imponujący. Problem Wisły polega teraz na tym, że jak Brożek nie strzeli, to nie strzeli nikt. Kiedy ta zasada jest łamana, to wygrywamy. Jeśli nie, to nie strzelamy gola.

Dziwi mnie, że Mąka nie jest próbowany na pozycji 10. W reprze zagrał super mecz za Lewym. Niech gra u nas za Pawłem Brożkiem. A jak nie, to może samego Pawła lepiej spróbować na 10, a z przodu ustawić Jankowskiego (z braku drugiego napastnika)? Paweł teraz widzi na boisku wszystko. Gdyby miał piłkarzy, którzy umieją w odpowiednim momencie wykonać ruch do prostopadłego podania, to by to podanie dostali. A Jankes moim zdaniem byłby bardziej niebezpieczny pod samą bramką niż jest na pozycji, na której ma podawać. Bo przecież nie zgrywać głową, bo nie gramy górnych piłek...
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.11.2015, 21:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No wiesz masz wytłumaczenie czemu nie zagrał Handzlik. Pawli, Gajko, Łpiński, Mystkowski, Kądzior, Waszkiewicz- Weszli i mecz przegrali lub zremisowali. Gdzie są teraz ?
O Drągowskim nie pisze bo to jest fenomen, a Sawickij gwaizda młodziezowa wróciła skąd przyszła.

Wiec ja rozumiem Kazka ze bardziej zalezy mu na punktach czy punkcie niz dawaniu szansy komus kto mu może jedynie mecz s.......ic. Rozumiem i popieram.

Co do ludzi których wychowaliśmy to bede sie spierał. Jak Mączyński odchodził z Wisły był dnem, coś a`la Daniel Brud. Burliga najwiekszy progres zrobił nie w Wiśle a Ruchu. Chrapek najwiekszy skok przeżył w Strózach, Magiera Serio ?, A Małecki - kto to jest ? Patrząc tylko na papier i na zawodnikow ktorych wychowaliśmy to co w/w osiągnał by się tym chwalić? Stolarski owszem, zaliczyłbym go do wychowanków którzy teraz .....no własnie gdzie on gra? Buksa? Serio ? Za ile, 1 sezon gry jest naszym wychowankiem?
Marcelo i Kuba tez?
Twoja teoria nr 1) Wisła nikogo nie wychowała przez kilkanaście lat - obalona
Teoria nr 2) Nie ma klubu który wpuszcza debiutantów przy wyniku remisowym lub gorszym - obalona

A to czy ktoś się wybił czy nie to sprawa oczywista, wybił się Drągowski, Pawłowski czy Świderski. Reszta nie i to jest normalne prawo skali. Jak na 2 lata i tak sukces. A wypoiadasz się tak, jakbyśmy nigdy nie przegrali meczu mając samych seniorów w składzie
A Małecki to taki piłkarz którego pół Krakowa całowało po rękach po golu strzelonym z APOELEm i po 3 mistrzostwach jakie zdobył z Wisłą (abstrahując od tego gdzie jest teraz). A co masz do Magiery? W okresie, gdy Magiera błyszczał w Górniku my podziwialiśmy Branco i Lameya na boku obrony. Co do Chrapka, Mączyńskiego i Burligi się nie wypowiadam bo już przedmówcy Cię wystarczająco ustawili.

PS. Uparliście się ciągle na warunki Handzika, a ja ciągnę dalej. To nie jedyny piłkarz młodego pokolenia który jest trenowany przez Akademie. Popatrz jakie warunki fizyczne ma np Wąsikowski czy Marszalik, jak już szukacie dziury w całym. A przypomnę, że Marszalik w kilkanaście minut jakie spędził w ekstraklasie już zrobił więcej niż Cywka. Przynajmniej za faul na nim rywal wyleciał z boiska. Na początek to zawsze coś.

PS.2. Twierdzisz, że młody może nam bardziej zjeb*** mecz niż Crivellaro i Cywka? Ty w ogóle obserwowałeś ostatnie spotkania?
Crivellaro z Ruchem źle się ustawiał - dublował pozycje Boguskiego od samego wejścia. Był przy piłce 3-4 razy z czego nie stwrzorzył żadnej sytuacji, a przy okazji wkur*** całe trybuny gdy przyjął prostą piłkę na 5 metrów. A raczej wybił ją w aut. A jeśli chodzi o innej boskie zagrania to co powiesz na występ Cywki z Łęczną? Bajeczny? Młody mógł zagrać równie źle? Mógł. A jaki pożytek mamy z inwestowania w 28-letniego Cywkę? Chyba tylko taki, że dzięki Moskalowi musimy męczyć się z nim jeszcze przez prawie 3 lata.

I nie, nie promuję na siłę żadnego młodego piłkarza, ale będąc w sytuacji finansowej Wisły - KAŻDY inny klub promuje swoich młodych wychowanków, bo to jedyny sposób aby wyjść z długów i coś na nich zarobić w przyszłości - patrz Korona, Ruch i wcale nie taka biedna Jagiellonia. W szczególności gdy piłkarze I drużyny prezentują taką dramatyczną formę jak obecnie Crivellaro, Cywka i paru innych.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.11.2015 o godz. 21:43.
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 02.11.2015, 22:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I nie, nie promuję na siłę żadnego młodego piłkarza, ale będąc w sytuacji finansowej Wisły - KAŻDY inny klub promuje swoich młodych wychowanków, bo to jedyny sposób aby wyjść z długów i coś na nich zarobić w przyszłości - patrz Korona, Ruch i wcale nie taka biedna Jagiellonia. W szczególności gdy piłkarze I drużyny prezentują taką dramatyczną formę jak obecnie Crivellaro, Cywka i paru innych.
A wiesz jaką formę prezentują Ci "wielcy" wychowankowie? Bo ja nie, ale myśle że trener już tak. I ich grzanie ławy świadczy tylko o tym, że są jeszcze gorsi od słabego Crivellaro oraz tragicznego Cywki. A to dobrze nie wróży
Jeżeli mamy być drugą korona lub ruchem to mam nadzieje, że Kazek dalej nie będzie wpuszczał młodych.... Średnio wesoła perspektywa co sezonowej walki o utrzymanie. I od razu uzupełniając. To że teraz są naszymi sąsiadami w tabeli nie oznacza, że obie drużyny nie skończą jak np. w zeszłym sezonie....
A ile to korona lub ruch zarobiły na tych wychowankach i kiedy obie drużyny wyszły z długów, że podajesz je za przykład dobrej drogi do "bogactwa"?
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.11.2015, 23:00
Wisła po 14 kolejkach:
- 23 strzelone gole - więcej ma tylko Cracovia (25) i Legia (30)
- 12 straconych goli - najmniej w lidze
- różnica bramek 11 - lepszą różnicę bramek ma od nas tylko Legia (14)
- tylko my i Pogoń nie przegraliśmy u siebie w tym sezonie

Statystyki Moskala odkąd przejął Wisłę, czyli od 10 marca (28 meczów):
(w tym zestawieniu nie biorę pod uwagę awansowiczów i spadkowiczów)
- 7 zwycięstw, 15 remisów, 6 porażek. Za Moskala jesteśmy najrzadziej przegrywającą drużyną w lidze (tylko 6 razy w 28 spotkaniach od marca przegrała także Legia)
- przegraliśmy tylko raz u siebie - w 36. kolejce poprzedniego sezonu ze Śląskiem
- aż 9 drużyn punktuje lepiej od nas
- Moskal wygrał tylko 7 razy. Od marca mniej zwycięstw odniósł tylko Górnik Zabrze i Podbeskidzie
- mamy najmniej straconych bramek u siebie oraz najwięcej strzelonych na wyjazdach

Czy liczby przemawiają ZA Moskalem? Moim zdaniem NIE. Nie jest dobrze, ale na pewno nie jest tak źle, jak mówią niektórzy. Może Moskal nie jest dobrym motywatorem? Ewidentnie widać, że u siebie gramy świetnie w obronie, lecz gorzej w ataku, natomiast na wyjazdach jest odwrotnie.
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.11.2015, 09:28
Za to idziemy na rekord pod względem remisów! Walczymy o ten zaszczytny tytuł z Pogonią Szczecin.
Przypomnę tylko, iż w sezonach:
2014/2015 13 - Lech, 13- Wisła, 13- Śląsk
2013/2014 Śląsk- 15, Podbeskidzie - 15
2012/2013 Jagiellonia - 13 (tylko 30 kolejek)

A wspominając sezon 2006/2007 to Kazek miał 4 remisy na 8 spotkań!

Ja jestem ZA zmianą szkoleniowca, ale po tej rundzie w przeciwnym razie to sezon skończymy w drugiej 8-ce z rekordem remisów!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.11.2015, 09:36
Twoja teoria nr 1) Wisła nikogo nie wychowała przez kilkanaście lat - obalona
Teoria nr 2) Nie ma klubu który wpuszcza debiutantów przy wyniku remisowym lub gorszym - obalona

A to czy ktoś się wybił czy nie to sprawa oczywista, wybił się Drągowski, Pawłowski czy Świderski. Reszta nie i to jest normalne prawo skali. Jak na 2 lata i tak sukces. A wypoiadasz się tak, jakbyśmy nigdy nie przegrali meczu mając samych seniorów w składzie
A Małecki to taki piłkarz którego pół Krakowa całowało po rękach po golu strzelonym z APOELEm i po 3 mistrzostwach jakie zdobył z Wisłą (abstrahując od tego gdzie jest teraz). A co masz do Magiery? W okresie, gdy Magiera błyszczał w Górniku my podziwialiśmy Branco i Lameya na boku obrony. Co do Chrapka, Mączyńskiego i Burligi się nie wypowiadam bo już przedmówcy Cię wystarczająco ustawili.

PS. Uparliście się ciągle na warunki Handzika, a ja ciągnę dalej. To nie jedyny piłkarz młodego pokolenia który jest trenowany przez Akademie. Popatrz jakie warunki fizyczne ma np Wąsikowski czy Marszalik, jak już szukacie dziury w całym. A przypomnę, że Marszalik w kilkanaście minut jakie spędził w ekstraklasie już zrobił więcej niż Cywka. Przynajmniej za faul na nim rywal wyleciał z boiska. Na początek to zawsze coś.

PS.2. Twierdzisz, że młody może nam bardziej zjeb*** mecz niż Crivellaro i Cywka? Ty w ogóle obserwowałeś ostatnie spotkania?
Crivellaro z Ruchem źle się ustawiał - dublował pozycje Boguskiego od samego wejścia. Był przy piłce 3-4 razy z czego nie stwrzorzył żadnej sytuacji, a przy okazji wkur*** całe trybuny gdy przyjął prostą piłkę na 5 metrów. A raczej wybił ją w aut. A jeśli chodzi o innej boskie zagrania to co powiesz na występ Cywki z Łęczną? Bajeczny? Młody mógł zagrać równie źle? Mógł. A jaki pożytek mamy z inwestowania w 28-letniego Cywkę? Chyba tylko taki, że dzięki Moskalowi musimy męczyć się z nim jeszcze przez prawie 3 lata.

ehh
skoro łapiemy sie za słówka
1) Tak masz racje, Wisła przez kilkanaście lat wychowała bardzo wielu zdolnych piłkarzy, czego dowodem były transfery tychże piłkarzy do Europy. Co roku klub moze pozwolić sobie na transfery bo zespoł wzmacniają młodzi z juniorów i rezerw dzięki czemu nie ma czegoś takiego jak brak ławki czy brak zrozumienia, w koncu młodzi cwiczą ze soba od kilku lat.
2) Super, ze obaliłeś teorię, bardzo sie ciesze ze jako przykład do którego mamy równać podajesz Jagiellonia, druzynę ktora ograliśmy na ich terenie 4-1.
I teraz gwoli przypomnienia. Pamiętasz dlaczego zadebiutował Drągowski? Pawłowski który sie wybił ? Świderski który? Czym oni sie wybili ? Może jeszcze Zając sie wybił z Kielc po prostu tym że grał?
Super ze podałeś przykład druzyny która póki co ma 5 porazek z rzedu i 1 remis. Jest się na kim wzorować. Zreszta, jak widać bardzo owocne były dla nich te debiuty, widać po tabeli.
I powiedz mi jeszcze jak dużo dało Jagiellonia wpuszczanie Pawła Sawickija? W czym się to opłacało?

I na koniec kapitanie

Proponuje w nastepny meczu usiąść przy Moskalu i dyrygować jego zmianami skoro wiesz kto zagrałby lepiej kto zagrałby gorzej itd. Widze ze mecz z Lechem w PP nie wystarczył, tak samo jako spotkanie z okazji benefisu jakiejs tam wsi tez było zbędne. Weź oglądnij moze na spokojnie?
A co do nazwisk juniorów których podajesz - prosze o charakterystykę. Ja druzyne juniorów widziałem pare razy w meczu. Dlatego w ogole nie jestem zdziwiony tym ze nie grają i kariery nie zrobią.
A o tym jak szkoli i wychowuje piłkarzy Wisła najlepiej nie wypowiedzą się : Marcin Smółka, Marcin Juszczyk, Mateusz Kowalski, Przemysław Rygielski, Kamil Jeleń i jeszcze bym paru znalazł.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.11.2015, 16:22
Moskal jeszcze pracuje tylko dlatego, ponieważ nie opłaca się go zwalniać przed zmianą właściciela.
Wyniki ma żenujące, styl - nasz własny Stawowy.

Proponuję się do niego nie przyzwyczajać.

P.S. "Przynajmniej postawi na naszych wychowanków"
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2015, 17:59
ehh
skoro łapiemy sie za słówka.
1) Skoro próbujesz deprecjonować jakość wychowanków Jagiellonii poprzez nasza wygraną z nimi to prosze przypomnij także kto kończył ostatni sezon na podium? Kogo w przedostatniej kolejce przekręcił sędzia w Warszawie zabierając mistrzostwo Polski?
2) Nigdzie nie napisałem, że wychowała kilkunastu, ale to TY napisałeś, że nie wychowała NIKOGO przez KILKANAŚCIE LAT. Kto to manipuluje słówkami?
3) Ile zarabia Crivellaro, a ile zarabia taki Świderski?* Jaki tutaj mamy stosunek ceny do jakości? Ile zrobił dla drużyny w tym sezonie Marszalik, a ile Cywka?
4) Podaje przykład drużyny która osiąga sukcesy w szkoleniu, a to że Probierzowi na początku sezonu całkowicie rozje*** drużynę poprzez transfery z klubu to inna sprawa.
5) Przedni obrazek.

Oczywiście, najlepiej oceniać juniorów w gronie słabych zawodników. Sławetny mecz PP z Lechem z 8 juniorami w składzie traktujesz jako indywidualną cenzurkę każdego z nich? I jak oni nie mieli zebrać tęgiego lania? A i tak skończyło się lepiej, niż można było oczekiwać po składzie. Do przerwy fartem, bo fartem, ale juniorzy utrzymywali remis.

W gwoli ścisłości. Mam podstawy by twierdzić, że 1-3 piłkarzy z danego rocznika z AP, stać aby w przyszłości coś znaczyć w dorosłej piłce. A to, że w sytuacjach kryzysowych Moskal stawia np na Cywkę w dodatku w 92 minucie ( w końcu broni remisu!) powoduje, że nie tylko mnie krew zalewa.

Kiedyś Paweł Stolarski powiedział, że gdyby nie porażka z APOELem i ogromny kryzys w klubie, nigdy by w Wiśle nie zadebiutował. Teraz mamy taką sytuację, że nawet kryzys nie spowodował, że nie daje się szansy młodym zawodnikom. I jak taki utalentowany 14-latek ma rozważać dalszą karierę w naszym klubie, widząc co się dzieje na górze? ucieka jak Buksa, Maki i kilku innych.

*Jak już koniecznie pytasz czym się wyróżnił Świderski to przypomnę, że chłopak ma dopiero 18 lat, a już ma na koncie 4 bramki w ekstraklasie oraz bramkę w lidze europejskiej. A o kilkunastu występach w ekstraklasie już nie wspomnę.
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 03.11.2015, 18:02
Ale Handzlika, to Moskal powinien promować sam z siebie, a nie wymyśla jakieś durne zmiany w ostatnich minutach meczu. Reprezentant kraju U-18 w dodatku 12 meczów w III lidze z czego 5 bramek, to jednak chyba dobra podstawa do dostania parunastu minut w Ekstraklapie? Na tym w końcu powinno polegać szkolenie, aby najzdolniejszych (szczególnie tych 17-18 latków a nie 22latków i więcej) ogrywać już w tej naszej buraczanej, przecież chłopak lekko sobie da radę, tutaj za wiele nie trzeba potrafić aby się wybić...
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.11.2015, 19:28
^ Umówmy się, Moskal nie zmienia ani taktyki, ani piłkarzy podczas meczów. A będąc dokładnym, taktyki nie zmienia w ogóle, a piłkarzy zmienia tylko kiedy musi.

Boguski może kopać się po czole, a Jankowski partaczyć setki seriami, ale dopóki coś im wyjdzie raz na 4-5 spotkań, to Kazio będzie na nich stawiał. Dalej, po co robić zmiany w trakcie spotkań, kiedy zespołowi "nie idzie", jeżeli w każdej chwili może nagle zaiskrzyć i Jankes może pie*dolnąć hattricka? Od zmian jest 90-ta minuta, nie wiesz?

Młodzież ma jeszcze czas, przecież u nas "młodzież" ma po 24 lata, według niektórych trenerów.
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.11.2015, 14:13
Ech, specjaliści, zaklinajcie rzeczywistość bez końca. JA piszę po raz kolejny o tym co widzę. Tym składem lepiej się grać nie da. Zwycięstwa z z Podbeskidziem i Jagą wprowadziły zbyt duże oczekiwania w stosunku do zawodników. Prawda jest taka że umiemy wysoko wygrać gdy mamy wystarczająco dużo miejsca i czasu na koronki. Wtedy ostatnie podanie dojdzie. Kiedy trzeba zagrać szybką klepę nie ma miejsca na niechlujność i braki techniczne. O ile Jović po prawej stronie jest stosunkowo solidny, o tyle lewa strona z Sadlokiem i Donaldem jest tak kompletnie nieprzewidywalna w jakości swojej gry. Jeśli miałbym coś zmieniać to zaleciłbym większe ryzyko ze strony Mączyńskiego w rozdzielaniu trudnych piłek do przodu i na skrzydła. Mam wrażenie że tylko on w środku jest w stanie zrobić coś niekonwencjonalnego przy zachowaniu dużej jakości i powtarzalności. Cierpliwość nie wystarczy, na wysokości pola karnego w ataku pozycyjnym pojawia się niewidzialna ściana umiejętności. Guerrier z piłką przy nodze w ataku pozycyjnym to zwykła komedia. Cała liga już wie że prawą nogą to ciężko mu podać do najbliższego zawodnika. Prowadzenie piłki - koszmar, zwód - jaki zwód? Rzucasz mu dłuższą piłkę na skrzydło? Oczywiście spalony. Tak się nie da. Ja nie widzę po prostu możliwości poprawy gry tej drużyny w tym składzie osobowym. NIE MA SZANS. To jest TOP LEVEL w Ich wykonaniu.
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 04.11.2015, 15:30
^^^ Wg mnie brakuje tylko klasowego napastnika. Jak idzie Brozkowi to jestesmy w stanie strzelic 3- 4 bramki.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2015, 17:05
1) Skoro próbujesz deprecjonować jakość wychowanków Jagiellonii poprzez nasza wygraną z nimi to prosze przypomnij także kto kończył ostatni sezon na podium? Kogo w przedostatniej kolejce przekręcił sędzia w Warszawie zabierając mistrzostwo Polski?
2) Nigdzie nie napisałem, że wychowała kilkunastu, ale to TY napisałeś, że nie wychowała NIKOGO przez KILKANAŚCIE LAT. Kto to manipuluje słówkami?
3) Ile zarabia Crivellaro, a ile zarabia taki Świderski?* Jaki tutaj mamy stosunek ceny do jakości? Ile zrobił dla drużyny w tym sezonie Marszalik, a ile Cywka?
4) Podaje przykład drużyny która osiąga sukcesy w szkoleniu, a to że Probierzowi na początku sezonu całkowicie rozje*** drużynę poprzez transfery z klubu to inna sprawa.
5) Przedni obrazek.
ad 1. Nie deprecjonuje wychowanków Jagiellonii, ale powiedz mi gdzie dzis jest Sawickij którego dałeś jako przyład, a który wychowankiem nie jest?
ad 2. Okej masz racje. Sprecyzuje. Wisła nie wychowała żadnego WYCHOWANKA na klasowym europejskim poziomie.
ad 3. W końcu konkrety!!I o to chodziło. No więc ile oni zarabiają Crivellaro i Świderski bo ich porównałeś. A ile zrobił dla druzyny Cywka ile Marszalik już piszę. Dzięki takiemu Cywce przed sezonem wielu ludzi klikało w klubową strone ,nabijajac kliknięcia czytając o Tomku. Na pierwszy mecz ludzie poszli z nadzieja ze on cos umie grać. Do tego ma spoko żarty. Dalej chcesz brnąć w temat w którym siejesz wyłacznie domysły? Proponuje w piatek spotkanie na treningu, podejdziemy do Bronia i spytamy kto jest więcej wart ? Pasi ?
ad 4. Podałeś przykład druzyny która m.in dzieki promowaniu młodych dostaje ciągle w dupe. Werteryzm.

E: ale na serio, nie walczmy ze soba, połaczmy siły i jebmy weszło bo coś im Wisła ostatio nie po drodze i za bardzo sie interesują pedały.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 04.11.2015 o godz. 17:10.

wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2015, 17:09
ad 2. Okej masz racje. Sprecyzuje. Wisła nie wychowała żadnego WYCHOWANKA na klasowym europejskim poziomie.

To teraz podaj mi listę zawodników w kadrze Wisły na "EUROPEJSKIM" poziomie. Bo szczerze mówiąc, to i ekstraklasa jest w Europie, i liga albańska, i Premiership więc to pozwoli nam ustalić, jaki to "EUROPEJSKI" poziom w którym mieści się Jankowski, Boguski, Cywka i Crivelaro a nie mieszczą Mączyński, Małecki, Kokoszka, Stolarski, Uryga, Chrapek, Kurto, Burliga, Kuzera, Brożkowie czy Nawotczyński.

Nawet jak będziesz strugał głupa (a przynajmniej - bardziej niż do tej pory) i nie uznasz Małeckiego czy Brożków za "prawdziwych" wychowanków (mimo ze to tutaj wszystkiego się nauczyli), to jednak sporo zostanie.

Chciałbym jeszcze dodać, że taktyczne zmiany w 92 minucie kiedy remisujemy u siebie są żałosne i pokazują, że Moskal nie ma jaj i stara się bronić remisu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.11.2015 o godz. 17:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2015, 17:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post

To teraz podaj mi listę zawodników w kadrze Wisły na "EUROPEJSKIM" poziomie. Bo szczerze mówiąc, to i ekstraklasa jest w Europie, i liga albańska, i Premiership więc to pozwoli nam ustalić, jaki to "EUROPEJSKI" poziom w którym mieści się Jankowski, Boguski, Cywka i Crivelaro a nie mieśczą się nasi juniorzy miałeś na myśli.
poziom europejski wychowanków to taki, w którym wychowanek idzie z polski na zachód na dłużej niz 1 sezon i tam gra w prawdziwa piłke nożną.

wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2015, 17:17
poziom europejski wychowanków to taki, w którym wychowanek idzie z polski na zachód na dłużej niz 1 sezon i tam gra w prawdziwa piłke nożną.
No to określ mi kto do ....y nędzy w obecnym składzie spełnia to kryterium.

A jeżeli nikt, to po co ta cała demagogia?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.11.2015 o godz. 17:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2015, 17:19
No to określ mi kto do ....y nędzy w obecnym składzie spełnia to kryterium.
hmm wg. mnie nikt, ale co to wnosi do rozmowy skoro od początku takie mam stanowisko ?

wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2015, 17:29
hmm wg. mnie nikt, ale co to wnosi do rozmowy skoro od początku takie mam stanowisko ?
Wnosi tyle, że obecnie wymagania odnośnie umiejętności wychowanków są o wiele niższe niż za czasów Skorży (u którego grał Małecki i powinien był grać Mączyński) czy Kasperczaka. Tym bardziej słabo przez to wyglądają Twoje próby dyskredytowania byłych i obecnych naszych wychowanków.

Umówmy się: Moskal ani nie ma wyników, ani nie buduje fundamentów pod przyszłe transfery bądź drużynę. Na tym etapie rozpaczliwie trzyma się ławki do czasu, aż przyjdzie nowy właściciel albo obecny straci do reszty cierpliwość po tym, jak zremisujemy któryś z rzędu mecz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2015, 17:37
proby dyskredytowania?
Masz fakty w postaci druzyny która wygrala ME.
A ze oczekiwania wobec wychowanków sa niższe to skad wziałes? Mamy lepsza baze, mozliwosc wiekszej wiedzy i w zwiazku z tym wymagania sa nizsze!
czy chcesz cz nie, do Wisły sie nie szlo dzięki talentowi. Tyle w temacie, kto wie jak wygladała selekcja i rozmowy ten wie o czym pisze.

wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2015, 17:40
A ze oczekiwania wobec wychowanków sa niższe to skad wziałes? Mamy lepsza baze, mozliwosc wiekszej wiedzy i w zwiazku z tym wymagania sa nizsze!.
Mamy słabszy skład. Łatwiej wygryźć z 11-tki Cywkę czy Jankowskiego niż kiedyś Zieńczuka, Żurawskiego, Sobolewskiego czy Frankowskiego.

"mozliwosc wiekszej wiedzy" - że co?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.11.2015, 17:41
proby dyskredytowania?
Masz fakty w postaci druzyny która wygrala ME.
A ze oczekiwania wobec wychowanków sa niższe to skad wziałes? Mamy lepsza baze, mozliwosc wiekszej wiedzy i w zwiazku z tym wymagania sa nizsze!
czy chcesz cz nie, do Wisły sie nie szlo dzięki talentowi. Tyle w temacie, kto wie jak wygladała selekcja i rozmowy ten wie o czym pisze.
Są niższe, bo sytuacja kadrowa w Klubie jest, jaka jest.
Jak w tym momencie wygląda przyjmowanie do AP?
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2015, 17:47
Mamy słabszy skład. Łatwiej wygryźć z 11-tki Cywkę czy Jankowskiego niż kiedyś Zieńczuka, Żurawskiego, Sobolewskiego czy Frankowskiego.

"mozliwosc wiekszej wiedzy" - że co?
gów**

10 lat temu nie było internetu, wszedzie dostepnych publikacji nt. szkolenia młodziezy i orlikow, nie było konferencji (Np. takich jaka w grudni organizuje Wisła Kraków) nie było tak łatwiej wymiany wiedzy i nie było badań.
Nie było takiej bazy jak jest ani opieki.

Ale ok. Skoro sa mniejsze wymagania od juniorów to znaczy ze trenerzy maja mniejsze wymagania a co za tym cele druzyny sa mniejsze. Tak ? Nie.
E : wolfy, widzisz ze jestem online tak jak ty, po czym nagle kazdego swojego posta edytujesz i cos dodajesz po tym jak ja swojego wysłałem. Ja pamietam ze zawsze było cieżko, szczegolnie jak robiłeś z Małeckiego naszego napastnika na lata, ale bez jaj, nie stosuj metod PO.

Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2015, 18:31
ad 1. Nie deprecjonuje wychowanków Jagiellonii, ale powiedz mi gdzie dzis jest Sawickij którego dałeś jako przyład, a który wychowankiem nie jest?
ad 3. W końcu konkrety!!I o to chodziło. No więc ile oni zarabiają Crivellaro i Świderski bo ich porównałeś. A ile zrobił dla druzyny Cywka ile Marszalik już piszę. Dzięki takiemu Cywce przed sezonem wielu ludzi klikało w klubową strone ,nabijajac kliknięcia czytając o Tomku. Na pierwszy mecz ludzie poszli z nadzieja ze on cos umie grać. Do tego ma spoko żarty. Dalej chcesz brnąć w temat w którym siejesz wyłacznie domysły? Proponuje w piatek spotkanie na treningu, podejdziemy do Bronia i spytamy kto jest więcej wart ? Pasi ?
ad 4. Podałeś przykład druzyny która m.in dzieki promowaniu młodych dostaje ciągle w dupe. Werteryzm.

E: ale na serio, nie walczmy ze soba, połaczmy siły i jebmy weszło bo coś im Wisła ostatio nie po drodze i za bardzo sie interesują pedały.
1. To przecież logiczne i o tym również napisałem. Trzeba wypróbować 10 zawodników z nadzieją, że przynajmniej 1 z nich wypali. Sukces, zawsze jest wynikiem wcześniejszych porażek. Ilu zawodników zaczęło robić kariery w wieku 26 czy 29 lat, gdyż w młodym wieku nikt nie dał im szansy gdy na wysokim poziomie? Gdyby taki Grzegorz Piechna czy Mateusz Piątkowski mieli szanse w wieku juniorskim na trening i grę w klubie ekstraklasowym to być może inaczej ich kariera się potoczyła.
Jak nie będziemy testować młodych w warunkach ekstraklasowych, to nigdy nie przekonamy się czy są coś warci.
2. I dalej się nie zgodzę. W myśl przepisów to i Uche czy Marcelo można uznać za wychowanka. A to że 'jakąś' karierę zrobił to się zgodzimy.
A Mączyński? pół życia spędził w Wiśle, zagra na euro 2016 (odpukać!), wygrał z kadrą awans będąc kluczową postacią. To nie jest europejski poziom?
3. Rozumiem, że brakuje Ci argumentów, ale naprawdę sądzisz, że na pierwszy mecz Wisły ktoś przyszedł dlatego bo zagra w nim Cywka? może jego rodzina, ale ona i tak miała bilety za free.
Rozwaliłeś mnie doszczętnie.
A pytania o to kto więcej zarabia, Brazyliczyk który grał w Katarze i I lidze w Portugalii, czy 17-letni młodzian z Jagiellonii odpowie nawet 6 letni kibic Wisły. Wymyśl coś ambitniejszego.
4. Lepsza drużyna która dzięki promowaniu młodych dostaje ciągle w dupie i ląduje na podium ekstraklasy, niż drużyna która ich nie promuje i ledwo załapuje się do grupy mistrzowskiej.

Ja z nikim nie walczę. Pogubiłem się tylko co chcesz udowodnić. Że warto zaorać całą Akademie (nawet tych 12 latków), bo w końcu z nikogo nie będzie tam pożytku czy może docenić wkład Cywki w ratowanie remisów Moskala.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.11.2015, 20:36
Ja mam takie pytanko do zwalniajacych Moskala - z racji faktu, iz bedziemy mu bulili 1,1mln zł, to czy jestescie dalej przekonani o jego zwolnieniu? Jesli tak, skad wziac kase?
Anty PO-PiS!!!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2015, 20:40
naiwni kibice zrobią kolejną akcję zbiórki kasy na klub, po czym klub spłaci kolejne zaległości (może odprawę Moskala), a miłość kibica będzie miał w d..e
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2015, 22:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
naiwni kibice zrobią kolejną akcję zbiórki kasy na klub, po czym klub spłaci kolejne zaległości (może odprawę Moskala), a miłość kibica będzie miał w d..e
Co ma miłość kibica do Moskala? kochamy Moskala czy Wisłę?

ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie pytanko do zwalniajacych Moskala - z racji faktu, iz bedziemy mu bulili 1,1mln zł, to czy jestescie dalej przekonani o jego zwolnieniu? Jesli tak, skad wziac kase?
Moskal zarabia 1,1 mln zł? chyba z pensją Smudy Ci sie pomyliło

Praca Moskala powinna podlegać weryfikacji tak jak każdego innego trenera. Wszyscy dobrze wiemy, że Moskal i tak pracuje dłużej (ze względu na sytuację finansową klubu), niż pracowałby w normalnych warunkach.

Ale wracając do Moskala. Skoro z GKSem Katowice pożegnał się honorowo, to z Wisłą jak się pożegna? Moskal prędzej czy później skończy swoją misję w klubie, bo na polskiego Arsene Wengera się nie zanosi.

Pytania "czy mamy kasę na kolejnego trenera" powinny być kierowane do klubowej księgowej. Skoro mieliśmy przed sezonem kasę na zatrudnianie tak przeciętnych grajków jak Cywka czy Crivellaro to... ? Skoro z przecieków medialnych Cupiał chciał/chce zwolnić Moskala to... ? A trupy które wypadły ostatnio z szafy nie są niczym, co by zaskoczyło Gaszyńskiego.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2015, 09:23

Ja z nikim nie walczę. Pogubiłem się tylko co chcesz udowodnić. Że warto zaorać całą Akademie (nawet tych 12 latków), bo w końcu z nikogo nie będzie tam pożytku czy może docenić wkład Cywki w ratowanie remisów Moskala.
nigdy nigdzie nie pisałem by zaorać akadamie a co do tego cała. Nie mitologizuj.

Pisałem tylko ze handzlik nie gra bo jest słabszy od reszty co nie powinno dziwić.
I dalej, ze nie mozna pisać "mogł wpuśic młodego zjebałby mniej" bo to jest czyste zwykłe .......enie o szopenie kogoś kto chyba w piłke nie grał bo nie bierze pod uwage chocby tego ze młodzika może zjeśc presja, posra sie, źle poda i bedzie klops. Jak taki klops wyglada pokazał zbytnio zmotywowany Osman Chavez dając zmiane z Jagiellonia.
Ktos tez na siłe stara się udowodnic że szkolimy młodzież nie mając pojecie o tym jak wyglada trening, selekcja itd, a opiera się na kilka graczach którzy trafili się Wiśle jako złote strzały. Wolfy chyba juz tak sie podpalił że wymyślił Maczynskiego u Skorzy a nie pamieta ze Mąka wtedy był na poziomie Danka Bruda.
A co do Mączyńskiego sam chłop w wywiadach mowi ze ukształtował go i wychował Nawałka, wiec pisanie ze my go ociosaliśmy na piłkarski materiał jest dosyć słabe bo Wisła pozbyła się go za czapke fajek. Za tyle się nie oddaje talentu.

ale ok. Zgadzam sie ze trzeba wyprobowac wszystkich,dawać im szansę poniewaz sa z drugiej druzyny (pal licho umiejetności itd). Chciałbym jak w Milanie na bramce 16 latka, na obronie ze dwóch 18 latkow, w pomocy na 10 tez jakeigoś młodzika i w ataku. testować testować do bólu. Będzie zły styl ? niewazne - testowalismy młodzych. Będzie w....... za w.......em - niewazne tetowalismy młodych. Będzie spadek -niewazne testowalismy młodzych. A jak z tych młodych nic nie bedzie a klub będzie na dole tabeli, no cóż, pewna grupa bedzie zadowolona, to bedzie ta grupa która krzyczała "Chcemy wiecej polakow" po czym ich dostali i srali pod siebie co mecz, czemu taka żenada itd.
Chyba czas zacząć pisać po prostu bedac oderwanym od realiów.
Tak. Zwolnić Moskala. Wisimy już z 5 mln złotych wiec czy 6 czy 7 nie zrobi WAM róznicy bo przeciez to nei Wy płacicie.
Jaroszyńśkiego na bramke! Kowalskiego na stoper, Żemło na bok, Bruda i Uryga na def i Kuczak w ataku.
Serio, wole Wawrzynca....

Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2015, 17:44
nigdy nigdzie nie pisałem by zaorać akadamie a co do tego cała. Nie mitologizuj.

Pisałem tylko ze handzlik nie gra bo jest słabszy od reszty co nie powinno dziwić.
I dalej, ze nie mozna pisać "mogł wpuśic młodego zjebałby mniej" bo to jest czyste zwykłe .......enie o szopenie kogoś kto chyba w piłke nie grał bo nie bierze pod uwage chocby tego ze młodzika może zjeśc presja, posra sie, źle poda i bedzie klops. Jak taki klops wyglada pokazał zbytnio zmotywowany Osman Chavez dając zmiane z Jagiellonia.
A Osman Chavez to przykład młodzika? w zasadzie to nawet nie powinienem Cię przekonywać, że i zawodnik ograny może się dać lagę po całości (tak jak od miesięcy Cywka i Crivellaro), bo przykładów można aż mnożyć. Niestety, ale stawianie na młodych to w dużej części inwestycja, która na początku wręcz musi przynosić straty.

Na tej samej zasadzie Mączyńskiego ukształtował Nawałka, jak Wisła Głowackiego, Baszczyńskiego, Kosowskiego czy całą plejadę innych graczy którzy trafili do nas w wieku 20-22 lat. Przypomnę tylko, że Mączyński trafił pod nos Nawałki w wieku 24 lat. To w końcu Wisła ma jakieś sukcesy w szkoleniu czy nie? Myślę, że dla dobra wspólnego warto zakończyć ten wątek.

Nigdzie nie napisałem, że trzeba testować wszystkich. Wręcz przeciwnie, podkreśliłem, że w każdym roczniku mamy 1-3 nieźle utalentowanych graczy. Nie mitologizuj.

Tak apropo fatalnego szkolenia http://akademiawisly.pl/trzech-wisla...do-kadry-u-16/ . Może za jakieś 2-3 lata będziemy mieli z nich pociechę w 1 drużynie, o ile ktoś na nich odważnie postawi..

A co do zwolnienia Moskala to również nie siej fermentu. Bo każdy tutaj logicznie myśli (no może poza Antymodem) i dobrze wie jakie Wisła ma długi. Skoro Cupiał myśli o zwolnieniu Moskala to kibice mają prawo o tym dyskutować. Równie dobrze, zamiast atakować userów możesz pisać mejle do Cupiała, jakim prawem chce zwiększać nasz dług zewnętrzny.
Moskal nie będzie u nas i tak dłużej pracował niż do końca kontraktu, chyba że wykręci miejsce pucharowe na koniec sezonu. A to czy to zrobi leży tylko w jego rękach. Na dzień dzisiejszy, Moskala nie bronią wyniki, nie ma także wymówek, że poświęcił wyniki kosztem wprowadzania młodych graczy do zespołu.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.11.2015 o godz. 17:47.
arti
Guest

Stary 05.11.2015, 18:21
A co do zwolnienia Moskala to również nie siej fermentu. Bo każdy tutaj logicznie myśli (no może poza Antymodem) i dobrze wie jakie Wisła ma długi. Skoro Cupiał myśli o zwolnieniu Moskala to kibice mają prawo o tym dyskutować. Równie dobrze, zamiast atakować userów możesz pisać mejle do Cupiała, jakim prawem chce zwiększać nasz dług zewnętrzny.
Moskal nie będzie u nas i tak dłużej pracował niż do końca kontraktu, chyba że wykręci miejsce pucharowe na koniec sezonu. A to czy to zrobi leży tylko w jego rękach. Na dzień dzisiejszy, Moskala nie bronią wyniki, nie ma także wymówek, że poświęcił wyniki kosztem wprowadzania młodych graczy do zespołu.
Albo nadal będzie naście czy więcej baniek długu i nie spadnie z ligi.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów