The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: W wyborach parlamentarnych 2015 zagłosuję na:
KW Prawo i Sprawiedliwość 66 30,14%
KW Platforma Obywatelska RP 10 4,57%
KW Partia Razem 1 0,46%
KW KORWiN 85 38,81%
KW Polskie Stronnictwo Ludowe 5 2,28%
KW Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni 6 2,74%
KWW „Kukiz’15” 19 8,68%
KW Nowoczesna Ryszarda Petru 16 7,31%
Inny 11 5,02%
Głosujących: 219. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2015, 20:01
Dzięki za dobre słowo, jestem zobowiązany.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.10.2015, 20:12
Aha, czyli glosujac na dana partie i udzielajac jej mandatu w sejmie i senacie nie mam z nia nic wspolnego? To moze zaglosuje na po albo na zlew? Albo korwina, jak myslisz?

Swoja drog ciekawe - Miro glosujac na pis nie ma z nimi nic wspolnego, ale glosujacy na korwina to kuc, putino-rusofil, glosujacy na zsl albo na zlew komuch, a na po zdrajca na rodu to PO-papraniec. Inne standardy jak widze.

Aaa, przypominam sobie wlasnie posty z kampanii prezydenxkiej. Jak to bylo? Nie idac na wybory w 2 turze popierasz komora? Jakos tak?

"Nie place vatu" - w ziemiance zyjesz, bez pradu? Tez Miro placisz vat. Straszne?

Tak, wieksza sciagalnosc podatkow- wiekszy budzet. Szybciej 0,5 mld pln dla ciapatych splacimy.

"Nie odczuwam zadnych korzysci z glosu na dana partie"

Tak Mirku, to jest straszne.

I czy to nie nazywa sie "samozaoranie"?

Program Pisu odnosnie podatkow zmasakrowany. Jutro gospodarka w takim razie.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.10.2015, 20:40
Moje typy:
PiS - 39%
PO - 25%
ZLEW - 8%
Kukiz - 6%
PSL - 8%
Korwin - 5%
Petru - 4%
Razem - 5%

Nocna zmiana:
https://www.youtube.com/watch?v=awCEkYfJgTc

https://pbs.twimg.com/media/CR3_dtQU8AAsZOV.jpg
Ostatnio edytowane przez leszekm : 22.10.2015 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.10.2015, 21:01
Polecam,Bareja by tego raczej nie wymyślił

http://wpolityce.pl/polityka/269366-...o-rece-opadaja

ABG wiesz że nudzisz? Głosując na Pis jestem z nim związany,perełka.

Tak , większa ściągalność podatków więcej kasy w budżecie.Możliwa jest nawet kwota w okolicach 100 mld rocznie.Nawet mniejsza da pozytywny efekt,bo 8 lat słyszymy że nie ma pieniędzy.

Przekonałeś mnie, zyskam ten 1% na vacie? a Ty? Chodziło mi o to że nie jestem vatowcem, nie zrozumiałeś.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 22.10.2015 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.10.2015, 23:04
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Przecież słyszałeś - PiS gówno obchodzi, że ponad 0,5mld PLN zostanie wyjebanych do kosza. "I tak by tam wylądowało" czy jakoś tak.
Przepraszam że odnoszę się z kilku dniowym opóźnieniem ale, obowiązki.
Natomiast jak widzę kolega ABG ma czasu wystarczająco dużo aby oddać się radosnej twórczości na tym forum, połączonej z próbami poetyckimi (a może chodzi o zacięcie hip hopowe, trudno dociec).
Jeśli miałbym jednak skomentować zamieszczone powyżej "przemyślenia" na temat naszej konwersacji dotyczącej tego, jakie koszty zostaną poniesione w związku ze zgłoszoną przez JK propozycją, byłbym niestety zmuszony stwierdzić stwierdzić, że staje się dla mnie jasnym, dlaczego, aby zauważyć "wrodzoną inteligencję kolegi", kolega zmuszony jest każdorazowo wysyłać pisemne przypomnienia.
Cytat:
No to Ciebie się pytam rekinie finansjery.
A nie powiedział tak sam JarKacz? Tak chętnie czytałeś konwersację moją i wislak68. 522,2mln zł. Ponad 8 lat ludzie zarabiający ponad 25 tys. miesięcznie będą musieli spłacać waszą hojność.
Miło że powołujesz się na mnie. Problem polega na tym że ja twierdzę, że ze wspomnianej kwoty nie zapłacimy nic. To Ty w tym swoim neofickim zapale twierdzisz że PiS będzie obciążał nas jakimiś wyimaginowanymi kosztami: "ciapatych" czy "emerytur żydowskich". Kompletny nonsens.
Jeśli chodzi o "ludzie zarabiający ponad 25 tys." to wystarczy że swoje dochody będą osiągać jako firmy, aby mogli w pełni skorzystać z 25% obniżenia stawki podatkowej (nie wspominając o pozostałych rozwiązaniach, zmniejszających podstawę opodatkowania).
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 22.10.2015 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.10.2015, 23:09
Jeszcze raz ponawiam zaproszenie do typowania wyników wyborów wraz z krótkimi regułami:

1. Typy podajemy bez przedziału z dokładnością do 1 pp.
2. Typujemy 8 partii ogólnopolskich, bez planktonu i innych Stonóg.
3. Wynik ustalamy na podstawie łącznej liczby popełnionych błędów.

Przykład:
Trafiliśmy w punkt sondaże 7 partii, a jedynie pomyliliśmy się w przypadku partii Razem, która otrzymała 4% zamiast podanych przez nas 2%. Otrzymujemy wtedy 2 karne punkty i sumarycznie kończymy zabawę z bardzo dobrym wynikiem -2 punktami.

Zestawienie typujących na dobę przed ciszą nocną:

Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.10.2015 o godz. 23:14.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 22.10.2015, 23:31
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Polecam przeczytać przed wyborami i dokonać właściwego wyboru:
https://archiwaipn.wordpress.com/201...lske-dzielili/
A tutaj potwierdzenie tego stanu rzeczy:
http://www.warszawskagazeta.pl/kraj/...cow-i-sowietow
Nie wiem czy pomyliły Ci się fora, czy się zaciąłeś, ale ten drugi link zamieszczasz w tym temacie już po raz drugi w ciągu kilku ostatnich dni. Ja rozumiem że w sztabie panika, ale daj sobie choć trochę na wstrzymanie.
Natomiast nie myśl sobie że tak łatwo wywiniesz się od zakładu. Jeśli wierzysz w to że KORWIN zdobędzie więcej niż 5%, to załóż się o dobrego malta. Udowodnij że naprawdę wierzysz w sukces swojej partii, a nie zawracasz nam tu głowę po próżnicy. Jest deal?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.10.2015, 23:41
Ja sie moge zalozyc o trzy butelki malta nawet, ze Korwin bedzie mial powyzej 5 procent. Odbior osobisty. Zgoda?

Z Miroslawem tez o 0,7 finlandii, ze PIS nie bedzie mial 40 procent. Odbior osobisty. Zgoda?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.10.2015 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 22.10.2015, 23:41
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie, to będzie wyglądało to tak:

PiS 35-40
PO 20-25
Kukiz 8-10
Lewica 8-10
PSL 6-8
Nowoczesna 5-6
---
Korwin 3-5

Jestem przekonany, że do Sejmu wejdzie co najmniej 6 partii. Jedyne wątpliwości mam przy Korwinie.
Ponieważ mam bardzo kiepskie doświadczenia z zakładami w których w jakikolwiek sposób uczestniczył sołtys, dlatego pozwolę sobie nie brać udziału w zaproponowanej przez niego zabawie. Natomiast myślę że mógłbym, z pewnymi zastrzeżeniami, podpisać się pod powyższym mailem. Uwagi są takie:
1. Korwin nie ma szans na wejście do Sejm. Jego wynik będzie oscylował wokół 3-4%
2. Pis może przeskoczyć 40% jeśli frekwencja będzie na poziomie 45-40%
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 22.10.2015 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 22.10.2015, 23:43
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ja sie moge zalozyc o trzy butelki malta nawet, ze Korwin bedzie mial powyzej 5 procent. Odbior osobisty. Zgoda?
Jestem. Co rozumiesz przez odbiór osobisty? Pofatygujesz się z moją wygraną do Polski?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2015, 23:46
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jestem. Co rozumiesz przez odbiór osobisty? Pofatygujesz się z moją wygraną do Polski?
Zgadza sie. Bede w Krakowie na meczu z zydkami, wtedy bedziemy sie mogli porozliczac.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.10.2015 o godz. 23:47.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 22.10.2015, 23:47
Zgadza sie.
No to mamy deal
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 23.10.2015, 00:33
emj10 napisał(a):Wyświetl post
[...]
Źle spisałeś mój typ wyniku młodej lewizny.

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
PiS - 39%
PO - 19%
Kukiz - 10%
ZLEW - 7,9%
PSL - 5%
Korwin - 5%
Petru - 4%
Razem - 3%
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.10.2015, 06:08
Poprawię, podobnie jak u siebie zamienione wyniki Kukiza i umywalki
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.10.2015, 07:19
Nadchodzi coś czego tak naprawdę wielu już oczekiwało.
W poniedziałek będzie jeden z ostatnich programów Tomasz Lis na żywo - istnieje możliwość że sam pożegna się z widzami aby uniknąć wyjazdu na kopach z Woronicza.

Zapewne w tej chwili trwają ostatnie spazmy jego, Tomasza Wołka i Wiesława Władyki w reżimowej radiostacji TłokFM.
Abnegat Żakowski już przytulił się Adriana "75% PIT" Zandberga.
Koniunkturalista Schetyna wypiął się na Ewkę galaretkę
Tusk prosi o azyl w Brukseli.

Ludzie!!!

Nie s.......my tego!!!! Takiej hujni jak za ostatnie 8 lat nie pamiętam.
Wszyscy, absolutnie wszyscy targajmy na wybory kogo się da i odsuwajmy PO od koryta!!!
Niezapomniane będą gazety od poniedziałku. Piękna mina zdesantowanego już awaryjnie do TOK FM Kraśki, Pochanke-ruchanke, Sobieniowskiego i te "pełne troski komentarze" o tym "co dobre dla PL już się skończyło" i "czeka nas wyznaniowe Państwo".
Kłamią, zalewają szczynami to co dla nas najcenniejsze, brukselskie pieski, w imię stanowisk zaleją nas tłumem hunów. Tacy oni są!!

Ale my im: TAKIEGO wielkiego WAŁA JAK POLSKA CAŁA!!!

PRECZ ....A PRECZ!!!!
Warci są tego aby w tradycji II RP splunąć im pod nogi i zostawić.
To już nawet nie chodzi czy będziecie głosować na PIS, Kukiza czy Korwina, ale wyjebmy w kosmos Komuchów i och odszczepy (razem), PO i tych plantatorów z PSL.

Ogłaszam ostatni Weekend HUJNI!!!!

Zapraszamy do Polski od poniedziałku!!!!
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.10.2015, 07:31
PiS 39 %
PO 22 %
ZLEW 9 %
Kukiz - 8%
PSL - 6 %
Nowoczerska - 5%
Korwin - 5%
Razem-3%
Inne -3%
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 23.10.2015, 07:32
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Polecam,Bareja by tego raczej nie wymyślił

http://wpolityce.pl/polityka/269366-...o-rece-opadaja

ABG wiesz że nudzisz? Głosując na Pis jestem z nim związany,perełka.

Tak , większa ściągalność podatków więcej kasy w budżecie.Możliwa jest nawet kwota w okolicach 100 mld rocznie.Nawet mniejsza da pozytywny efekt,bo 8 lat słyszymy że nie ma pieniędzy.

Przekonałeś mnie, zyskam ten 1% na vacie? a Ty? Chodziło mi o to że nie jestem vatowcem, nie zrozumiałeś.
"ABG nudzisz" cytat miodzio , perelka , samozaoranie.

Lzesz. W dodatku nie zadales sobie paru minut trudu by sprawdzic informacje odnosnie swej ukochanej partii. 100 mld? Beacie wyszlo 52. Mirek jak Ty tak liczysz skladki na te ubezpieczenia to nie dziwne, ze wlasnej firmy nie zalozyles.

Lzesz rownie obrzydliwie zdaniem "panstwowiec k.mac". Gdybym byl panstwowcem bylbym zwolennikiem uszczelnienia Citu. Ja wole, by kase z tego mial przedsiebiorca.

Mirus to Ty pewnej podstawowej prawdy nie rozumiesz. Przedsiebiorca owszem, rozlicza sie w Cit, ale na codzien kupijac produkty czy korzystajac z uslug placi vat. On jako przedsiebiorca nie poczuje ulgi z powodu placenia w ogole Citu, jego pracownicy rowniez.

Jeszcze raz powtarzam "narodowym" socjalistom- wiecej $€Ł w budzecie to nie jest program ani cudowne rozwiazanie. Wiecej $€Ł w portfelu obywatela to jest prawidlowe rozwiazanie. Plandeka za pozno to zrozumiala, a 2 - nierealistyczny program.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.10.2015, 07:50
Dołączam się do typów:

Pis - 41 %
PO-20 %
ZLEW - 6 %
KUKIZ - 10 %
PSL - 5 %
Nowoczesna - 5 %
Korwin - 6,5 %
Razem - 3,5 %
Reszta - 3 %
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.10.2015, 07:54
Po 8 latach władzy dobrowolnie nie oddadzą. Te wybory to będzie taki sam cyrk jak wybory samorządowe
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 23.10.2015, 07:59
PiS - 40%
PO - 24%
ZLEW - 8%
Kukiz - 9%
ZSL - 5%
Nowoczerska - 5%
Korwin - 5%
Razem - 2%
Stonogi, KNP i reszta - 2%
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 23.10.2015 o godz. 08:07.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 23.10.2015, 08:16
Też się zabawię:
Pis - 38 %
PO-23 %
ZLEW - 8 %
KUKIZ - 12 %
PSL - 7%
Nowoczesna - 5 %
Korwin - 4 %
Razem - 1 %
Reszta - 1 %
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.10.2015, 08:23
Zatem i moja propozycja
PiS - 40%
PO - 22%
ZLEW-7%
Kukiz - 7%
KORWiN-7%
PSL - 7%
Nowoczesna - 7%
Razem - 1%
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.10.2015, 08:26
PiS - 36%
PO - 21%
ZLEW - 9%
Kukiz - 9%
PSL - 5%
Nowoczesna - 8%
Korwin - 6%
Razem - 2%
Stonogi, KNP i reszta - 3%
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2015, 08:57
To i ja sie dolacze:
PiS - 38,5%
PO - 21%
ZLEW - 9%
Kukiz - 8%
PSL - 6,5%
Nowoczesna - 5%
Korwin - 5,5%
Razem - 2%
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 23.10.2015, 09:22

Z Miroslawem tez o 0,7 finlandii, ze PIS nie bedzie mial 40 procent. Odbior osobisty. Zgoda?
Z radością przyjmuję,zakładam że finlandia podobnie jak Pis będzie miała 40%

ABGwislakABG " ze wlasnej firmy nie zalozyles"

To coś nowego? ten jeden cytat potwierdza moje spostrzeżenia, nie obejmuje mnie vat i cit to znaczy że nie założyłem firmy? miszcz?

Beacie jak pieszczotliwie piszesz 52 wyszło z Cit , do tego dodaj uszczelnienie vatu, paniał?

Jeszcze jedno, jak ja Państwowiec to Ty "przekręciarz"?.To już było, odchodzi w zapomnienie.

wislak68 "Pis może przeskoczyć 40% jeśli frekwencja będzie na poziomie 45-40% "

Taka będzie frekwencja, w okolicy 45%, moje typy z czerwca znasz, ostatnio jak już pisałem mam wątpliwości co do Korwina, raczej wejdzie.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 23.10.2015 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2015, 09:24
A jak nie bedzie mial i przegrasz to co 37,5 Zurawinowa mi przyniesiesz?
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 23.10.2015, 09:28
Jakoś nie widzę 7 partii wchodzących do sejmu. lewaki +razem około - 12 % ? nie sądze. Kukiz i Korwin łącznie również koło 15 % ? kolejny raz mało prawdopodobne. Sondaże muszą pokazywać ze wchodzi 363434634 partii żeby osłabić możliwość samodzielnych rządów Pis. Ciemny lud kupi sondaż i zagłosuje na planktony.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.10.2015, 09:32
Typując wyniki nie zapominajmy o tym:

http://niezalezna.pl/72185-nowe-wyty...owanie-wyborow
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.10.2015, 09:36
Idźcie wszyscy do wyborów i podejmijcie decyzje zgodną z własnymi przekonaniami a nie wolą większości. To od mojego/Twojego głosu zależy przyszłość Polski a nie od sondaży z telewizji. Mam nadzieję że jesteście świadomi na kogo i na co głosujecie.

Jeżeli się wahacie pomiędzy KORWIN i PiS:

Cytat:
KORWiN chce powstrzymać "inwazję imigrantów"

Polacy, a także pozostałe europejskie narody, powinni "uszczelnić granice" podobnie jak Węgrzy, by pomóc w "powstrzymaniu inwazji nielegalnych imigrantów do Europy" - mówił poseł i polityk partii KORWiN Przemysław Wipler

Wipler wystąpił w Sejmie na wspólnej konferencji prasowej z rzecznikiem prasowym węgierskiej partii opozycyjnej Jobbik - Adamem Mirkoczkim.

Ocenił, że Węgry "w sposób szczególny zostały tą inwazją doświadczone". - Dali sobie jednak radę, budując mur wzdłuż granicy, de facto wystawiając tam wojsko, doprowadzili do tego, że cała ta masa ludzka, która dotąd przekraczała granicę nielegalnie przestała to robić - dodał polityk partii KORWiN. Według niego, obecnie należy "uszczelnić" inne drogi, którymi nielegalnie imigranci próbują dostać się do Europy. Wipler uważa, że "takie działania, jakie podjęli Węgrzy powinny dziś podjąć inne kraje europejskie".

KORWiN udzieli wsparcia Orbanowi

Jeśli KORWiN po wyborach wejdzie w jakąkolwiek koalicję, która będzie rządzić Polską, to "udzieli premierowi Viktorowi Orbanowi i węgierskim przyjaciołom pełnego wsparcia" w tej sprawie. Powiedzenie "Polak-Węgier, dwa bratanki" powinno znaleźć uzasadnienie i materializację w konkretnej współpracy i konkretnej pomocy, której moglibyśmy udzielić Węgrom - zaznaczył.

Nie mogą biernie patrzeć na muzułmańską okupację Europy

Wyraził nadzieję, że Polacy i Węgrzy zacieśnią współpracę w ramach Grupy Wyszehradzkiej tak, "by cała ta grupa mówiła jednym głosem: +nie dla nielegalnych imigrantów+" i sprzeciwiała się przydzielaniu jakiejkolwiek liczby imigrantów krajom unijnym.

http://wiadomosci.radiozet.pl/Wybory...antow-00013205

dla porównania:

Cytat:
Rzecznik PiS: Trzeba respektować zobowiązania rządu Kopacz ws. uchodźców

„Trzeba pomagać finansowo, humanitarnie poza granicami Polski, ale trzeba też respektować decyzje, które podjął rząd pani Ewy Kopacz” – mówi w Kontrwywiadzie RMF FM rzecznik kampanii PiS Marcin Mastalerek pytany przez słuchaczy o stanowisko jego partii w sprawie uchodźców. „Jesteśmy poważnym państwem. Jeśli jest jakaś decyzja rządu, to można próbować ją renegocjować, ale pewne decyzje zapadły” – dodaje.

http://www.rmf24.pl/raporty/raport-f...-u,nId,1906561
To mając na względzie te informacje pójdzcie i zagłosujcie zgodnie z własnymi przekonaniami. Pamiętajcie jednak że tutaj chodzi o przyszłość Polski i całej cywilizacji europejskiej.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.10.2015, 09:40
Pis 35%
Po 25%
Kukiz 9%
Lewica 8%
Korwin 6%
Nowoczesna 6%
Psl 5%
Razem 2%
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów