The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2015, 15:57
Niektórzy się obudzą jak już wylądujemy na 13-14 pozycji, czyli prawdopodobnie już niedługo.
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 19.10.2015, 15:59
Jest jedno proste pytanie lepiej punktowa czy ładnie grać. Przy czym ładna gra to mit bo klapa nie bez skutku to sztuka dla sztuki. Czy kibice Piasta by się z nami zamienili?
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 19.10.2015, 16:08
Dla mnie to już dobry moment na pożegnanie się z Moskalem. W ataku u nas straszny piach, jeden Brożek coś gra (ofensywnie, ale bardziej jako 10 a nie 9) a z juniorów Kuczak i Marszalik na ławce, reszta w rezerwach. Wiem, że są słabi, ale zasługują na 2-3 szanse minimum - jak Lipski w Ruchu, Matynia czy Lewandowski w Pogonii, Kapustka czy Wdowiak u żydów itd. Dlaczego taki Uryga ma już tyle meczów rozegranych i dalej na niego się stawia, mimo, że słabo rokuje? Dlaczego mimo dramatycznej gry trio Cywka-Jankowski-Boguski i juniorów właśnie na ławce zmiany są robione tak późno i w taki sposób? I jakikolwiek argument za tym, że juniorzy sa za słabi - nie można tego oceniać na bazie meczy III ligowych - w otoczeniu lepszych piłkarzy mogą zdziałać więcej. Gdyby i tam byli za słabi - owszem, piłkarski odpad, może jeszcze zdążą załapać się na studia. Ale oglądając sobotnie derby Marszalik był jednym z niewielu pozytywów w naszej grze, szarpał, celnie podawał i dobrze dryblował - może gdyby miał kogoś, kto umie wykończyć lub kogoś, kto mu dobrze odegra to byłby lepszy efekt?
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.10.2015, 16:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie licz porażek, tylko punkty.
Wygląda na to, że nie jest tak najgorzej akurat pod tym wzlędem. Zdobyliśmy o 2 pkty mniej niż parchy (mieliśmy -1 pkt na start sezonu), nad których grą eksperci się zachwycają a np. nie przegraliśmy w Warszawie z Legią.

Największym problemem jest brak ruchu z przodu, brak kreatywności piłkarzy i chęci do zmiażdżenia rywala. I to, niestety, jest też po części wina Moskala. Po części, bo kadrę ma jaką ma, ale znowu tutaj też jest z nim problem, bo nie robi nic, aby próbować coś zmienić - czyt. dać szansę młodszym gościom. Nie ma nic do stracenia.

Czekam kiedy wystawi na "10" Mąkę. Liczyłem, że stanie się to wczoraj, bo przecież na kadrze pokazał się na tej pozycji z bardzo dobrej strony. Mam nadzieję, że jak wróci do gry, to na tej pozycji właśnie będzie wystawiony.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.10.2015, 16:27
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Pytanie podstawowe czy stać nas:

a) na opłacanie trzech trenerów

b) jeśli Moskal ma wpisaną powiedzmy trzy miesięczną odprawę to czy stać nas na obraz klubu który zmienia trenerów jak rękawiczki czytaj kto poważny do takiego klubu przyjdzie
a) czy stać nas na kolejny rok bez gry w pucharach? czy stać nas na ciągle spadającą frekwencję (za Smudy bez bojkotu było średnio 2-3 tyś więcej)*

b) czy do Lechii Gdańsk przychodzą poważni piłkarze? A chociażby do Piasta? A do Ruchu? A do Łęcznej? Pogoni? zmiany trenerów średnio raz w roku są normalne w większości klubów ekstraklasy.

*nie zamierzam bronić Smudy, tylko dowieść tego, że istnieje świat bez Moskala na stanowisku trenera Wisły Kraków, co wielu podważa (sic!).
borys
Banita

Stary 19.10.2015, 16:28
Sorry ale jak porównujemy się do parchow i ze tylko 2 pkt mniej..
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.10.2015, 16:32
borys napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale jak porównujemy się do parchow i ze tylko 2 pkt mniej..
Porównuję do nich, bo to ich komentatorzy chwalą i oni rzekomo są na zajebistej fali i Bóg wie jak są mocni. To mówię jak są - tak, że mają 2 pkty więcej niż my będący w ogromnym kryzysie. Jeśli chcesz, to możemy odnosić naszą sytuację w tabeli do pozycji Amicii, Lechii czy Śląska, ale wtedy nie będzie to załamywanie rąk, tylko stwierdzenie, że jednak "mogłoby być gorzej".
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.10.2015, 16:33
Jedno jest pewne-jest progres bo nie tracimy już bramek w końcówkach.
A tak na poważnie nie widzę w tej drużynie pomysłu na grę, cały czas gramy to samo, piłkę po krakowsku która na nikim nie robi wrażenia i nikogo nie zaskakuje bo nie mamy w składzie samych Mączyńskich i Głowackich. Bardzo szanuję Kazimierza Moskala ale przykład Piasta pokazuje jak wiele zależy od trenera dlatego potrzebny jest ktoś kto osiągnął coś w tym zawodzie. Jeszcze 1-2 takie mecze i będziemy już tylko przed Górnikiem i Amicą.
borys
Banita

Stary 19.10.2015, 16:53
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Porównuję do nich, bo to ich komentatorzy chwalą i oni rzekomo są na zajebistej fali i Bóg wie jak są mocni. To mówię jak są - tak, że mają 2 pkty więcej niż my będący w ogromnym kryzysie. Jeśli chcesz, to możemy odnosić naszą sytuację w tabeli do pozycji Amicii, Lechii czy Śląska, ale wtedy nie będzie to załamywanie rąk, tylko stwierdzenie, że jednak "mogłoby być gorzej".
Ale odnies się do Piasta, Zagłębia, Termalne, Lecznej. To że parchy są nad nami to choćby o włos jest niedopuszczalne.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.10.2015, 17:00
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Nieśmiało tylko pragnałbym zauważyć, ze trenerzy 2 z 3 wspomnianych dryzun za owa sytuacje zdazyli juz zaplacic posadami...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.10.2015, 17:07
W takim razie kto za niego?
Kto wszczepi w tę drużynę syndrom wygrywania i wykorzystywania sytuacji bramkowych? Kto zrobi że Jankowski stanie sie tym kim ...nigdy nie był ?
No Pany, zwalniamy Mosala więc kto za niego? Kto za niego i co on zmieni ? Czekam na odpowiedź w stylu : Czerczesow

Wolfy moze i tandetna manipulacją z mojej strony jest wyliczanie ze mamy mało porażek, niemniej jednak wole zremisować niż pzegrać
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

borys
Banita

Stary 19.10.2015, 17:15
Wycenmy grę w 1 ósemcei v grę w 2 tj. Prawa telewizyjne, bilety itd a ja Ci odpowiem. To nie są małe pieniądze.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.10.2015, 17:19
Nie mam w zwyczaju liczyc pieniądze do przodu jeśli mam spore długi...

Kto za niego?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.10.2015, 17:22
Podsumowanie

1. Prawda jest taka, nie stać nas na trenera.
2. Gdyby nas było stać Moskala nie byłoby już dużo wcześniej.
3. O ile nie stanie się cud w postaci milionów wpompowanych w klub, Moskal wypełni cały kontakt (czyli wypełni).
borys
Banita

Stary 19.10.2015, 17:32
A z czego możesz m.in te długi spłacić jak nie z przyszłych pieniędzy? Prosta sprawa kasy będzie więcej grając w grupie mistrzowskiej Moskal tego nie zapewnia. Mówimy o kwocie dużo większej niż pensja KM do końca jego kontraktu.

Co do kto - nie wiem nie, mam wiedzy. Natomiast ekonomicznie w 2 połowie tabeli zarobimy mnie to fakt. I dużo mniej niż 30k/Mc z kontraktu Moskal.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.10.2015, 17:47
Fakt jest taki, że wygląda to coraz lipniej i naprawdę za chwilę Moskal musi się spakować i niestety stąd "polecieć". Szkoda mi go niesamowicie, TAK PO LUDZKU, ale wyniki go nie bronią, a drużyna gra coraz gorzej. Wczoraj po prostu ch.. mnie strzelił jak widziałem tego niedorajdę Jankowskiego i "czarnego" Donalda, który wy.......ił Panu Bogu okno. To nie jest kwestia szczęścia. To nie jest kwestia frajerstwa. To po prostu jest kwestia braku ELEMENTARNYCH umiejętności. Brak szczęścia to może być, kiedy nie ułoży się taki mecz raz na jakiś czas. Ale kiedy nie zdobywa się goli w 100% sytuacjach, nie trafiając do pustaka i układa się to w pewną prawidłowość, to nie można mówić o tym, że bramkarz wybronił komuś mecz, czy sędzia coś za.......ił. Wczoraj nawet gdybyśmy dostali tego karnego po faulu na Gumisiu, to mogłoby się okazać, że i tak Jankowski czy Boguski strzeliliby 2 metry obok, albo prosto w Nowaka.
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.10.2015, 17:51
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Podsumowanie

3. O ile nie stanie się cud w postaci milionów wpompowanych w klub, Moskal wypełni cały kontakt (czyli wypełni).
A co skarbnikiem spółki jesteś?
To po co ten Jugol przyjechał,mecz (Wisła-Śląsk) sobie oglądnąć w Polsce?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.10.2015, 17:52
Widzę, że po tym żenującym wczorajszym występie w klubie cisza i spokój jakby nigdy nic się nie stało!!
Otóż stało się ku...a. Zremisowaliśmy ledwo co z wioską, której stadionik znajduje się w polu kukurydzy!!!! Ta wieś liczy 700 mieszkańców do ch...a. Nasze miasto ku......................aaaaa ok 1000000 mieszkańców!!!!!!!! My wczoraj się ośmieszyliśmy na własnym obiekcie po raz enty!!!!!!! A pan Kazimierz Moskal nadal trenerem!!! A Jankowski, Boguski, Brożek, Cywka i inni nadal piłkarzami Wisły!!!!!!!!!!
Noż k..aa mnie tu krew zalewa, a w klubie cisza jak makiem zasiał!!!!!!!! Powinny być info o zwolnieniu Moskala i przesunięciu kilku kopaczy do rezerw lub klubu kokosa!!!!!!!!!! Wole ogrywać młodzież niż tych starych wyjadaczy nic nie wartych!!!!!!
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.10.2015, 17:52
Na pracę u nas z tych poważniejszych trenerów w tym momencie może zdecydowałby się Maciuś, jednak gwarantuje on dokładnie 0% szans na poprawę sytuacji, a dodatkowo z nim w pakiecie dostalibyśmy magika Terzottiego, przy którym nawet Donald ruszałby się jak wóz z węglem. Kto poważny tutaj przyjdzie, nie mając żadnych szans na wzmocnienie składu?

Jak forumowicze wyżej zauważyli, nie stać nas na innego trenera. Ja jestem zdania, że jakiekolwiek ruchy na ławce trenerskiej powinny zostać przeprowadzone w przerwie zimowej.
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.10.2015, 17:58
[QUOTE=Patryko;1417547]Na pracę u nas z tych poważniejszych trenerów w tym momencie może zdecydowałby się Maciuś, jednak gwarantuje on dokładnie 0% szans na poprawę sytuacji, a dodatkowo z nim w pakiecie dostalibyśmy magika Terzottiego, przy którym nawet Donald ruszałby się jak wóz z węglem. Kto poważny tutaj przyjdzie, nie mając żadnych szans na wzmocnienie składu?

Żadnych Maciusiów ani Terzottich. Nie uczymy się na błędach Lecha? Nie widzimy co oni zrobili z tym klubem?
Obawiam się, że do zimy to my możemy spaść na ostatnie miejsce!!! K..aa nie sądziłem, że takich czasów dożyje!!
krzaq12
Senior Member

Stary 19.10.2015, 17:58
Jeśli miałbym się wypowiedzieć kto za niego to z rodzimych trenerów jedynie Skorża, ewentualnie Taraś.
Jedno jest pewne jeśli miałby przyjść Maciej Skorża to musiałby zaakceptować obecny sztab z Broniszewskim jako asystentem i Bahrem jako trenerem od przygotowania fizycznego i tutaj może być problem. Z obcokrajowców to nie mam pojęcia na kogo moglibyśmy liczyć, bo zapewne wołają sobie jeszcze więcej niż nasi fachowcy, a zmiana trenera byle tylko zmienić nie ma sensu. Kolejna roszada musi być dobrze przemyślana...
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.10.2015, 18:06
Davss875 napisał(a):Wyświetl post

Żadnych Maciusiów ani Terzottich. Nie uczymy się na błędach Lecha? Nie widzimy co oni zrobili z tym klubem?
Obawiam się, że do zimy to my możemy spaść na ostatnie miejsce!!! K..aa nie sądziłem, że takich czasów dożyje!!
Nie no, spoko, tak źle też nie będzie. Biorąc pod uwagę naszą prawidłowość, czyli wygraną w co czwartym meczu, przegraną w co szóstym, obstawiam że ogramy Ruch i laski w Paski, zremisujemy z Jagiellonią, Zagłębiem, Legią, Lechią i Pogonią, a Górnik i Lech - dziwnym trafem nam w.......ą.
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.10.2015, 18:11
kristos napisał(a):Wyświetl post
A co skarbnikiem spółki jesteś?
To po co ten Jugol przyjechał,mecz (Wisła-Śląsk) sobie oglądnąć w Polsce?
Jaki Jugol? Na jakim meczu?
krzaq12
Senior Member

Stary 19.10.2015, 18:12
Szkoda że nikt nie pamięta o tym, że Skorża przyszedł do amici i zdobył pierwsze od bodajże 6 lat trofeum dla tego klubu. Inna sprawa co działo się później ale nie wolno o tym zapominać. Jesień miał słabą, zresztą Maciuś od zawsze ma słabe wejście w sezon. W Wiśle też tak było i w Legi także.
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.10.2015, 18:14
Powstaje pytanie ile w grze Lecha faktycznie jest winy Maciusia, a ile po prostu żenujących transferów? Skorża na polskie warunki jest dobrym trenerem.
arti
Guest

Stary 19.10.2015, 18:20
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Skutecznosc to przyszla w Bielsku. Ale niestety zaraz poszla. Pewnie pomylia sie i zabladzila. Skutecznosc jest taka ze od 3 meczy nie strzelamy bramki. To juz gorszej nie moze byc. No chyba ze zaczniemy samobojcze.
Tego "meczu" może nie traktujmy zbyt poważnie. Pomeczowy wywiad z kopaczem z Bielska, panienka mówi o słabej grze i że pradopodobnie takim wynikiem i grą zwolnili trenera, a on po prostu odpowiada coś w stylu: takie jest życie.
To był kabaret nie mecz, niezbyt jest czym się szczycić.
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.10.2015, 18:26
A może problem u nas tkwi w akcji "nie ma sianka, nie ma granka" orientuje się ktoś czy kopacze dostają swoje na bieżąco?
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.10.2015, 18:29
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Podsumowanie

jeeeeju.... obyś się mylił! ;-) Bo jak tak dalej pójdzie na przyszły sezon będziemy musieli szukać jeszcze tańszego trenera i pewnie, i grajków też a perspektywa gry w Myślenicach wcale nie będzie jakąś mrzonką...
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że jednak jakieś wyjście z sytuacji jest i w środę, mam nadzieję, jakieś pozytywne info gruchnie z Zarządu i jednak zmiana trenera będzie...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
krzaq12
Senior Member

Stary 19.10.2015, 18:33
Cytat:
A może problem u nas tkwi w akcji "nie ma sianka, nie ma granka" orientuje się ktoś czy kopacze dostają swoje na bieżąco?
Ponoć dostają pieniądze na bieżąco ale niektórzy tylko 60-70%, ale jak jest naprawdę wie tylko Gaszyński, choć patrząc na ostatni występ Jankowskiego który mając w kilku sytuacjach tylko bramkarza i jego wielką bramę trafiał idealnie w niego jakby grał w zbijaka.
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 19.10.2015, 18:37
Żaden polski trener nie jest dobry (na polskie warunki czy nie polskie).
P.S
Właśnie obejrzałem jeszcze raz ostatni mecz naszej reprezentacji i mam wątpliwości czy tym zespołem kieruje Nawałka czy Lewy.
Według mnie to Lewy pokazywał jak się ustawiać, kiedy podwajać czy kiedy grać pressing.
A z naszego podwórka:
Gliwice godzina 22.08 (nie wiem która to była minuta meczu) Piast trochę nas przycisną Brożek podbiega do śrdka pola rozkłada ręca i wymownie pyta Moskala Co gramy?
Nie dostał odpowiedzi.....
To tyle jeśli chodzi o "polską myśl szkoleniową"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów