The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.10.2015, 11:32
Wspaniale było znowu zobaczyć tych piłkarzy.

Jest już dzień po więc można trochę pomarudzić.

Od strony kibicowskiej:

Fajny pomysł z tym młodym tylko czy musiał ciągnąć to aż tyle nie wystarczyło 15 min.
Wiadomo dlaczego tak było ale czy nie można było na ten jeden raz trochę odpuścić i raz krzyknąć władca muraw i łowca bramek i zaśpiewać na polu jest mrok
Od strony boiska myślę że można było zrobić większy fan i powiedzmy tak w 60 min ,,władować dwie czerwone kartki " Wiśle i karnego dla gwiazd na boisku więcej by się działo były by większe emocje.

Zabrakło małego komentarza w trakcie meczu ze strony spikera powinien bardziej prowadzić: wchodzi Damian Gorawski to ten który uciszył Estadio Santiago Bernabéu. Casillasa pokonał czy uda mu się to z Cierzniakiem ? itp.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.10.2015, 12:23
Damian Gorawski to ten który uciszył Estadio Santiago Bernabéu ..... ...jeblem
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 11.10.2015, 13:13
Wyśmienita akcja naszego Klubu. Ogromna frajda zobaczyć ponownie w akcji Kosowskiego, Szymkowiaka czy Sobolewskiego

PS. Marszalik #40 wygląda jakby był z nagrody.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.10.2015, 13:13
piotek napisał(a):Wyświetl post
Chciałem sobie obejrzeć mecz na youtube, ale jest przerwa w nagraniu między ok. 10 minutą a 77... Transmisja też padła w trakcie?
Transmisja słabo działała od początku, czyli rwało już w trakcie studia przedmeczowego. W końcu, około 10 minuty opanowaliśmy sytuację, ale wiązało się to m.in. ze zmianą jakości streama i być może dlatego YouTube nie poradził sobie z nagraniem, tzn przerwał je. Aż dziwne, że od ok. tej 77 minuty to nagranie jest.

Tak czy inaczej, nagrywaliśmy całą transmisję i więc coś z tego powrzucamy. Jeszcze nie wiem czy skrót, czy całą transmisję jeszcze raz, czy znajdziemy jeszcze jakąś inną formę, ale coś będzie. Ponadto nasze nagrania trafią do klubu i współpracującej z nim firmy, która rejestrowała całe wydarzenie "od kuchni", i w tym materiale fragmenty meczu też na pewno się znajdą.

Mecz przeszedł do historii, ale będzie można do niego wrócić jeszcze nie raz.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.10.2015, 14:01
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Damian Gorawski to ten który uciszył Estadio Santiago Bernabéu ..... ...jeblem
Masz rację, nie uciszył. Było tam głośno jak nigdy wcześniej

https://www.youtube.com/watch?v=wf3eDpGupAU
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.10.2015, 14:01
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiałem się, co zapamiętam z tego meczu? Kmiecika niewiarygodnie sprawnego jak na 61 latka czy Motykę goniącego z brzuchem 10 m od akcji? Dobrą sprawność 40 latków? Zawodników z którymi świętowałem kiedyś sukcesy na rynku? Tak sobie myślę, że jednak zapamiętam zwyczajnie, że na tym meczu byłem obecny i byłem dumny.

Duży szacunek dla tych, którzy grali na boisku i duży szacunek dla tych, którzy byli na trybunach. Nikt się tu fajerwerków na boisku nie spodziewał i być może dlatego były one w pewnym sensie większe niż w słynnych meczach chociażby z Barceloną. Były inne ale chyba właśnie dlatego ważniejsze.
Kmiecik to ma nawet 64 (ur.1951).
Fantastyczna akcja, fantastyczne wydarzenie. Oby jak najszybciej było nam dane przeżyć kolejne takie emocje i sukcesy i obejrzeć tylu świetnych piłkarzy w Wiśle jak w latach 1998-2011.
Odpowiedz cytując
loory
Member

Od: 12.2011

Stary 11.10.2015, 14:14
powiem Wam jedną rzecz. Byłem na murawie po meczu by zrobić sobie zdjęcia z piłkarzami. jaki efekt? 99% piłkarzy wyleciało z murawy w stronę szatni i vipa - tak oczywiście że jak danego piłkarza dogoniłeś to zgodził się na zdjęcie - ale był JEDEN piłkarz który został do samego końca pytając się 5 razy czy każda osoba która chciała mieć z nim zdjęcie ma już je. Kto to był? Sobol! I powiem wam ze takie małe rzeczy a pokazują stosunek i charakter piłkarza a w tym wypadku Piłkarza przez duże P i Legendę.

Akcja wyśmienita ale wg mnie nasza obecna Wisełka powinna grać mnie agresywnie i wynik powinien być jakiś 8;8, gdzie bramki powinni strzelać asy jak Żuraw, Franek czy Szymek i Kosa. Bądź wymienić składy po 50%. Tu i tu. Bo jak technicznie taki Franek czy Żuraw dalej dają radę tak motoryka i kondycja już słabo - oczywiście w pełni zrozumiała sprawa/

Myślę że każdy z klubu jest zadowolony bo 800 tysięcy podratują nas chociaż kapkę ( a myślę że mało który z nas myślał że uda się chociaż 2 cel zrealizować )

#ToNaszaHistoria
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 11.10.2015, 14:21
Taki był zamysł. Moskal mówił , żeby grać poważniej w tym meczu, aby grajki nie wypadły z rytmu meczowego. Wiadomo, że nie było na maksa, ale żeby też nie było piłkarskiego festynu.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 11.10.2015, 14:49
Panowie wyszło nawet fajnie - choć szczerze , myślałem na początku, że będzie z 20 000 osób.
Trochę za bardzo piździło.
Ale czy naprawdę takim problemem dla kibiców Wisły jest pójść po takim meczu na halę i dopingować koszykarki, Mistrzynie Polski? Zasługują na coś lepszego.
Frekwencja na koszu to żenada na całego, 15 000 ludzi chwile wcześniej pod halą, a na meczu pustki...
Wisła Kraków to nie tylko piłka!
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.10.2015, 15:38
Nie wiem, czy którykolwiek z piłkarzy Gwiazd chciałby wygrać/zremisować, czy choćby strzelić kilka bramek, bo mu się łaskawie podłożono. To byłby cyrk. Wierzę, że każdy sportowiec wolałby dostać do zera niż dostawać gole "z łaski". To byłby cyrk lub, jak ktoś mądrze zauważył, festyn Wisła (dzisiejsza) i tak wychodziła do ataku tak, że wystawiała się na kontry.

Podobał mi się Kuczak, ruchliwy, fajna bramka. Nie skreślałbym też Marszalika, chłopak ponoć od zawsze był gdzieś tam w cieniu, zawsze byli bardziej utalentowani, ale on miał determinację. Niech pracuje, zbiera doświadczenie i się wyrobi. Każdy solidny zawodnik nam się przyda.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.10.2015, 18:11
kristos napisał(a):Wyświetl post
Tak uważam ,bo dla mnie śmieszny klubik nie warty zawracania sobie nim głowy ,co im daje tylko satysfakcję ,że ktoś zwraca na nich w jakiś sposób uwagę.
Piłka , wojna lub historia Cię nie nauczyła, że przeciwnika się nie lekceważy ?
Ale ok, bez sensu nad tym tutaj rozkminiać. Złe miejsce i czas.
Pozdrawiam.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 11.10.2015, 18:54
ten smieszny klubik kiedys przerzucil na wlasna strone dziesiatki osiedli i byl bliski calkowitego unicestwienia Wisly w miescie, a ekipa smiesznego klubu z nic nie znaczacej grupki przerodzila sie w kontretna bande , ktora siala terror, a z Wisla bylo wtedy bardzo zle.. powod? olejmy Cracovie, nic nie znaczy, coz oni moga zrobic.. i to byl najwiekszy blad!! potem nie zdazylo sie obrocic jak Cracovia miala w rekach wiekszosc miasta..ale wytrzymalismy ten atak , a kolejne lata to wracanie Wisly na szczyt, a na dzis znow Cracovia niewiele znaczy.. ale nie wolno popelnic bledu z przeszlosci, starzy Wislacy doprowadzili wowczas do takiej sytuacjj przez tego typu myslenie jak u kristosa co do dzis wspominaja i nie moga sobie tego wybaczyc!!!! Cracovie trzeba caly czas je..ac, spiewac o niej na meczu gwiazdy dla Bialej Gwiazdy czy na festynie, i w takim duchu wychowywac mlodych wislakow, zeby od malego mieli nienawisc do tego klubu, i patrolowi ulice Krakowa kazdego dni i by wyrosli na chlopow, a nie cioty na strzala.

milosc do Wisly musi isc w parze z nienawiscia do Cracovii.
Ostatnio edytowane przez c. : 11.10.2015 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 11.10.2015, 22:05
W ten sposób sami sobie ograniczamy frekwencje na stadionie.
Przede wszystkim jednak nie zrozumiałe jest dla mnie to, jak można z jednej strony nabijać się z innowierców napinających się w każdej sytuacji i zionących do nas większą nienawiścią niż miłością do swojego klubu, a z drugiej strony z radością tworzyć sobie podobną "bandę meneli" z nastoletnich chuderlawych smarkaczy i panienek robiących siarę na stadionie i poza nim miast śpiewać Wiślackie pieśni wiecznie ".ebiących Cracovię" etc. etc.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 11.10.2015, 22:17
Prawda taka, nie raz ściągałem znajomych z korpo na stadion i śpiewanie przez 30 minut przed każdym meczem Cracovia K Cravovia S sprawia, że nie mają ochoty wracać mimo iż mecz jako taki im się podoba. O tym by takie osoby puściły na mecz swoje dzieci to już mowa nie ma. Czasy się zmieniły i nie jesteśmy już społeczeństwem wiecznie najebanych rolników/robotników którym takie przeklinanie nie przeszkadza.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.10.2015, 22:35
Czyli teraz nienawiść, ale w stopniu umiarkowanym. Najlepiej w kierunku Warszawy?

Kiedy na 30 minut przed meczem było ciśnięte na prchate stworzenia?
To że nie powinniśmy cisnąć po żydostwie powiedz tym którzy mają z nimi na co dzień do czynienia. Ciesz się że są ci w twoim mniemaniu "najebani rolnicy / robotnicy" bo inaczej po wyjściu ze stadionu swój szalik trzymałbyś w majtkach.
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 11.10.2015 o godz. 22:40.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 11.10.2015, 23:15
O czym tu wogóle pie.rdolicie. Wisła Kraków to nasza historia, a cracurva jest od jeb.ania wszędzie zawsze i do końca. Nawet na przyszłorocznych dniach młodzieży powinni odspiewac ze to stara ku.rwa.
A ty Viper nie pier.dol i nie pisz bajek o śpiewaniu na parchow pół godziny przed meczem. Następny raz weź znajomych z korpo do Galerii Krakowskiej jak tacy kur.wa wydelikaceni.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.10.2015, 07:34
rav napisał(a):Wyświetl post
[...]

Tak czy inaczej, nagrywaliśmy całą transmisję i więc coś z tego powrzucamy. Jeszcze nie wiem czy skrót, czy całą transmisję jeszcze raz, czy znajdziemy jeszcze jakąś inną formę, ale coś będzie. Ponadto nasze nagrania trafią do klubu i współpracującej z nim firmy, która rejestrowała całe wydarzenie "od kuchni", i w tym materiale fragmenty meczu też na pewno się znajdą.

Mecz przeszedł do historii, ale będzie można do niego wrócić jeszcze nie raz.
Oczekiwowujemy z niecierpliwością!
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 12.10.2015, 07:50
Śmiech na sali co niektórzy tu pisza.
Ze 3 minuty było śpiewane na żydów w ciągu całego meczu, a tu poruszenie jakby cały mecz ktoś ich jebał.
Znajomym, którzy 30 minut przed każdym meczem słysza jebanie cracovii, polecam najpierw udać się do laryngologa.

Poza tym tak jak napisał c.: odpuścimy teraz żydką, to za 2-3 sezony będziemy jeździć na mecze taksówkami a szalik wyciągać z gaci po wejściu na stadion.
Nie jestem żadnym chuliganem, na meczu byłem z żoną i nie przeszkadzały nam te 3 minuty, bo wiemy jak było kiedyś.

Każdy ktos chodzi na Wisłe troche dłużej, wie jak kiedyś było. Nie można dopuścić, by sytuacja się powtórzyła.
Jakby (odpukać) tak się stało, to takie płaczki jak wyżej, pierwsze znikłyby ze stadionu.

Także zamiast się oburzać i .......ić głupoty, najpierw doinformuj siebie i kolegów jak było i jak jest.
Bo to jest Kraków.

Co do meczu, to fajna sprawa. Miło było zobaczyć tych wszystkich ludzi, którym tyle zawdzięczamy w ostatnich 20 latach.
Szkoda tylko frekwencji. Na takie wydarzenie bilety powinny być wykupione tydzień przed meczem.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 12.10.2015 o godz. 07:58.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.10.2015, 08:09
Zajebista akcja 821k na liczniku a wy placzecie bo dwa razy pocisnelismy zydom, no ja jebie brak slow. Szkoda ze tylko dwa razy, zdecydowanie za malo przypominamy przynajmniej na meczach u siebie, kto jest naszym najwiekszym wrogiem. I nie, nie jest to Legia z Warszawy.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 12.10.2015, 08:17
Panowie i Panie koniec dyskusji tutaj o Cracovii jak chcecie to jest taki temat kibicowanie na polskich stadionach.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.10.2015, 09:14
Gdzie i kiedy mozna odebrac nagrode jesli wybralem odbior osobisty ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2015, 09:19
Pełne nagranie transmisji, zapraszam http://wisla.tv/gwiazdy-dla-bialej-g...nsmisja-meczu/
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.10.2015, 10:25
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Gdzie i kiedy mozna odebrac nagrode jesli wybralem odbior osobisty ?
Podejrzewam, że o możliwości odbioru nagród będą informować mailowo - póki co są tylko planowane terminy dostawy.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.10.2015, 15:05
Brawo. A jest szansa na jakies nagrania z kuluarów ?
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 12.10.2015, 16:01
Przepraszam bardzo, ale czy to nie jest trochę wstyd, że nawet na takim meczu "charytatywnym" frekwencja na stadionie jest poniżej 20 tysięcy kibiców? Rozumiem mecze ligowe ale w uczestnictwo w takim spotkaniu powinno być obowiązkiem. Ja sam kupiłem bilet ale przekazałem dla Domu Dziecka bo nie mogłem z powodu ważnej uroczystości rodzinnej. Wracam do domu patrze na frekwencję na meczu i jestem negatywnie zaskoczony. Fajnie, że zebrane ponad 800 tysięcy złotych ale mogło być więcej bo 2 mln trzeba oddać Genkowowi.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2015, 17:55
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
Fajnie, że zebrane ponad 800 tysięcy złotych ale mogło być więcej bo 2 mln trzeba oddać Genkowowi .
Tym argumentem przekonałbyś wszystkich do przyjścia...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 12.10.2015, 19:16
Podobnego typu akcja powinna być zorganizowana na 110-lecie klubu. Wystarczy sparing z Fiorentiną.
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 12.10.2015, 19:48
rav napisał(a):Wyświetl post
Tym argumentem przekonałbyś wszystkich do przyjścia...
Tym bardziej po takim argumencie powinni chcieć przyjść.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 12.10.2015, 19:52
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Podobnego typu akcja powinna być zorganizowana na 110-lecie klubu. Wystarczy sparing z Fiorentiną.
Tak, najlepiej organizować taka akcje co roku.
W przyszłym roku jakiś mecz będzie na pewno ale tego typu akcji bym się nie.spodziewał.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.10.2015, 21:25
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem mecze ligowe ale w uczestnictwo w takim spotkaniu powinno być obowiązkiem. Ja sam kupiłem bilet ale przekazałem dla Domu Dziecka bo nie mogłem z powodu ważnej uroczystości rodzinnej. .
Jedno zdanie wyklucza drugie może wszyscy mieli ważne uroczystości rodzinne i dali kasę na bilet dla domu dziecka ? Kto chciał to był ( wszak nawet można było bilet kupić bez karty kibica ) .. i nie ma co filozofii do tego dorabiać...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów