|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Kolejni odważni tuż przed wyborami? Tak czy tak włos się jeży na głowie.....
http://www4.rp.pl/Plus-Minus/3100999...Smolensku.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Katastrofa smoleńska. Sąd uznał, że tekst Cezarego Gmyza o trotylu na wraku tupolewa był rzetelny
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...elny,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Po wyborach teraz Kaczka będzie szaleć i nadal temat smoleńka aktualny i tak do usranej śmierci
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A czemu miałby być nieaktualny, coś zostało wyjaśnione?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Tu wypada przypomnieć: „Naród, który traci pamięć, traci sumienie„ (Z.Herbert), „Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości” (J.Piłsudski) i przestroga ...”Naród, który nie zna swej historii skazany jest na jej powtórne przeżycie”. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fajnie wrócić na forum po kilku latach do tego tematu.
Jawnie można poczytać jakie głupoty wypisywali co poniektórzy uważający Antka Macierewicza za rozsądnego człowieka. Minęło 6 lat od ostatniego wpisu, śledztwo PiSowskie już oficjalne, finansowane przez Państwo nic nie wykazało. I gdzie teraz jesteście obrońcy Zamachu Smoleńskiego? |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdzie są obrońcy?
Zatrudnieni w państwowych spółkach razem z żonami, kochankami, dziećmi, wujkami, ciociami, sąsiadami i okradają Polskę. Od początku bylo wiadome, że nie ma żadnych przesłanek dotyczących zamachu, morderstwa. Ciemny lud jak to mówi towarzysz Kurski uwierzył w te brednie, pomógł szkodniczej partii zdobyć władzę na jednym wielkim przekręcie smoleńskim. Od początku było wiadome, że Smoleńsk bardzo pomógł tylko PiS-owi i J.Kaczyńskiemu. Dzięki temu mogli zacząć obrzydzać Polskę Polakom, co im się niestety udało, a w konsekwencji od 2015 r. demolują kraj i dzisiaj Polska nie jest poważnym krajem na arenie międzynarodowej, tylko państwem wstydu, gdzie występuje łamanie praw człowieka, zwalczanie opozycji, prześladowanie przeciwników politycznych. Polska jest w coraz większym stopniu izolowana, oddala się od Europy i jest wpychana w objęcia Putina. Po wygraniu wyborów w 2015 r. ten temat zniknął na tym forum, najwięksi wyznawcy Smoleńska nagle zniknęli - powiązani też z IPN-em. Przypadek? Chyba nie. Wcześniej przez wiele miesięcy byliśmy zalewani różnymi teoriami o strzelających parówkach, itp.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 08.07.2021 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mam tylko jedno pytanie:
- skoro nie było żadnego zamachu dlaczego Rosjanie nadal przetrzymują wrak? Żeby pomóc PiS, które na każdym kroku buduje swoją narrację między innymi na nastrojach antyrosyjskich (NordStream, umowa gazowa Pawlaka, mierzeja wiślana uzasadniana chęcią olewania ruskich zezwoleń na tranzyt, nie mówiąc o samym Smoleńsku)? Ludzie, którzy pi....rd.......ą o "łamaniu praw człowieka, zwalczaniu opozycji, prześladowaniu przeciwników politycznych, izolowaniu Polski" to zwykli idioci, którzy nie mają pojęcia, co się za tymi słowami kryje |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rosjanie nie chcą oddać wraku? Pierwsze słyszę. To Polska strona już o ten wrak w ogóle nie zabiega.
ps. Szalony Antek dzięki bredniom o Smoleńsku stał się milionerem i obecnie żyje ponad stan w swojej posiadłości. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Profesor medycyny sądowej z Łodzi, który zdaniem podkomisji Antoniego Macierewicza potwierdził jej teorię o zamachu w Smoleńsku, został właśnie oskarżony o przekręty finansowe. Prokuratura zarzuciła Jarosławowi B. malwersacje podczas kierowania Zakładem Medycyny Sądowej w Łodzi. Przez cztery lata miał oszukiwać innych lekarzy. Sobie miał zawyżać wynagrodzenie za wydawane opinie, a wielu innym ekspertom zaniżać stawki. - Pokrzywdzonych działaniem prof. Jarosława B. jest ponad 100 ekspertów, którzy wydawali opinie zlecone łódzkiemu ZMS. Niestety, powołani przez nas biegli nie byli w stanie dokładnie wykazać, jaka jest kwota stwierdzonych nieprawidłowości - mówi w rozmowie z Onetem prokurator Daniel Prokopowicz, rzecznik prowadzącej śledztwo Prokuratury Okręgowej w Kielcach.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Czyli pancerne brzozy istnieją naprawdę, a Władimir to jednak dobry człowiek? Kamień z serca.
![]()
WISŁA KOLOROWE !!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Był zamach czy nie było... na pewno po tym co zrobił Putin z Ukraina od 2014, a szczególnie teraz jest duża poszlaka do twierdzenia, ze zamach mogl byc. Jak widac smiecie rosyjskie nie cofna sie przed niczym. Na pewno wiele w tej tragedii smolenskiej namieszali, zrobili wszystko aby przeszkodzić i sklocic Polaków. Co raz bardziej to wszystko oraz slowa L. Kaczyńskiego z Gruzji ukadaja sie w całość. Jak widać Putin wyciaga łapy co raz dalej i przed oczami całego świata idzie na stolice i po prezydenta Ukrainy. Gdyby sie okazalo, ze zamach byl i stoi za nim Rosja to nawet bym nie mial przez chwilę zwątpienia, ze niemozlwie, ze to za gruba akcja.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Bo myślę logicznie i nie mam w głowie gówna. Dowodów nie ma, można opierać się na poszlakach ale akurat katastrofa smoleńska pięknie jako puzzel pasuje do układanki która się odpierdala od kilkunastu lat za sprawą Rosji: Gruzja - Smoleńsk - Krym - Ukraina. Skoro Putin jawnie "idzie" po prezydenta Ukrainy to nie problem zrobić zamach, udać, ze to tak samo się zrobiło i wykończyć prezydenta Polski. Ale prawdy się nigdy nie dowiemy, takiej prawdy wynikającej ze śledztwa, jedynie jeśli coś jest na rzeczy to może zapisane gdzieś w tajnych dokumentach w Rosji i to może kiedyś wyjść na jaw jako potwierdzenie takiej tezy.
![]()
drozd:
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
1. sztuczna mgła, 2. elektromagnes, 3. fałszywe radiolatarnie, 4. fałszywe APM-y, 5. meaconing, 6. bomba paliwowa, 7. zestrzelenie rakietą, 8. lądowanie na ziemi, a następnie wybuch, 9. dobijanie rannych, 10. bezgłośny helikopter podmieniający wrak, 11. sztuczny hel, 12. strącenie bronią EMP, 13. "dwa wstrząsy", 14. pancerna brzoza, 15. maskirowka, 16. wybuchowa farba, 17. bomba termobaryczna, 18. wybuchy wielopunktowe....." 19. nie było półbeczki, 20. była półbeczka po odłączeniu tyłu kadłuba, 21. zdalna blokada lotek, 22. Macierewicz: "samolot został obezwładniony na 15 metrach" 23. Nowaczyk: "samolot rozpadł się na 36 metrach", 24. Rońda: "samolot nie zszedł poniżej 100 metrów" 25. trotyl, 26. nitrogliceryna, 27. wybuch w salonce, 28. dwa wybuchy, 29. trzy wybuchy, 30. pękające parówki w mikrofali oraz miażdżona puszka po piwie "Lech" świadczą że był wybuch, 31. Macierewicz: "ekspertyza czarnych skrzynek potwierdza, że uderzenia w brzozę nie było", 32. ktoś majstrował przy skrzydle przed wylotem, 33. bombę podłożono w Samarze, 34. wybuchowe drzwi, 35. trotyl odkryty na całym samolocie, 36. Macierewicz - bomba taka jakiej używają lewaccy terroryści, 37. błędne naprowadzenie i eksplozja, 38. c.d.n...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Powiedz, masz 100% pewności, że Ruscy nie maczali w tym rąk?
![]()
drozd:
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie jest zle zadane pytanie. Ty jestes antypisowcem i tu drwisz z głupoty PiSu a czy sam sobie zadales pytanie czy pomijając te szopki PiSu rzeczywiście moglo to byc zaaranżowane?
Ja dowodów nie mam, z PiSu juz mi sie smiac nie chce ale to tez nie znaczy, ze po prostu mógł to byc zamach. Jedno jest pewne, Rosja zrobila wszystko aby sprawie uciąć leb, narobić zamieszania i skłocic tym Polakow. A nie zdziwiłbym sie gdyby na prawdę to byl zamach a PiS i PO specjalnie robiły cyrki i zamieszanie, tak po prostu, majac w dupie kolegow z partii, którzy zginęli, wszystko po to aby obrzucac sie gownem nawzajem. I tez bym sie nie zdziwil gdyby te wszystkie teorie o trotylu itp tez były mowione specjalnie, żeby sie było o co kłócić i dalej trzymac władze PO-PiS. Prędzej jestem w stanie uwierzyc ze to byl zamach, niz w to ze POPiSy maja dobre intencje i nie dzielą sie za kuluarami Polska na pół. Dowod na zamach nie mam, tak jak wtedy pisałem, slowa SP Kaczyńskiego, Gruzja, teraz Ukraina i bezpardonowy atak na Kijów. Jak najbardziej wpisuje sie w te ukladanke zamach i nie byloby to niczym nadzwyczajnym. Zginęlo raptem 96 osob w wypadku. Dziś jawnie, na oczach calego swiata gina tysiace dzieci i cywilów ostrzeliwanych w swoich domach. I co? Nic nikogo nie obchodzi, także zabicie na patencie, po cichu 96 osob, w tym prezydenta to nie jest nic wow. Niestety
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.03.2022 o godz. 14:34.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
to było pewne, że ktoś odkopie ten temat - a jeszcze bardziej pewne było, że będzie to Jaroo1
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Doprowadzili do wojny polsko-polskiej , no i Putin to wykorzystywał nie zwracając np. wraku , bo wiedział ,że to co robi PIS to destabilizacja Polski. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A pomyślał ktoś, że czasem prawda jest problematyczna?
Pomyślcie rok 2010 dowiadujemy się (w sensie wysoko postawieni politycy, czy tam jakieś służby), że to jednak zamach i mamy twarde dowody. Co mieliśmy z tą informacją zrobić? Jak się zachować? Mieliśmy zaatakować Rosję? Wyjść do TV i potępić ich działania? Może ktoś, gdzieś tam doszedł w tamtym momencie do wniosku, że lepiej będzie przedstawić to jako wypadek. Nie wiem, nie znam się... głośno myślę. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Cytat:
Człowiek o nicku AS82 mówi o jakims skocaniu, wojnach polsko polskich i ze PiS napuszczal na Tuska, a sam ciągle ma przed oczami Macierewicza i Smoleńsk, na pewno wie, ze zamachu nie było. Cudze wariactwo widzi, a swojego nie. ![]()
drozd:
|
|
|
Banita
Offline |
|
Toje logika ,że było albo nie było ,można zakwestionować wszystko , w każdej dziedzinie życia np. że mecze piłkarskie mogą być ustawiane ,bo nie ma dowodów za ani przeciw ,że tak jest bądź nie jest. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ja wiem, że powiedzenie "nie ma dowodu, że zamachu nie było" brzmi śmiesznie ale powiązując to co się stało w 2010 roku, działanie Rosji, to, że ewidentnie Kaczyński nie pasował Putinowi i Rosji (tak jak teraz nie pasuje prezydent Ukrainy po którego jawnie idą żeby go obalić a może i zabić) - te wszystkie Dudy czy Komorowskie to się schować mogą przy Kaczyńskim, który był mały ale jednak wariat i działał konkretnie - powiązując to z tym co się działo przez ostatnie lata to jak najbardziej wszystko pasuje do siebie.
Moim zdaniem prawdy się nigdy nie dowiemy, każdy może uknuć swoją teorię a ruski tak to pięknie rozegrali i pozbawili nas możliwości śledztwa, sprowadzenia wraku itp, że teraz to sobie możemy bajdurzyć co było przyczyną. Jedynie może się coś okazać jakby jakieś papiery oficjalne od ruskich wyszły w tej sprawie z archiwów. I mówię to jaka osoba bezstronna bo ani mi do PiSu ani do PO blisko. A gadanie, że na pewno zamachu nie było bo Antek raz mówił, że brzoza, raz, że trotyl a teraz, ze ufoludki nic nie wnosi do tematu. Jak chcesz się śmiać z Macierewicza to załóż sobie oddzielny temat o gadaniu o Macierewiczu. Tutaj w tym temacie te wynurzenia pisowskie nic nie zmieniają i nie wyjaśniają. I mam ogólnie żal o to do PiSu, że ze Smoleńska sobie zrobili kampanię wyborczą i razem z PO rozmyli temat, zrobili z tego cyrk, nie uszanowali nawet śmierci swoich kolegów i "swojego" prezydenta. No ale jak widać się udało, rządzi PiS i dalej po PO zabijają gospodarczo i zażynają finansowo nasz kraj. Także układ sie trzyma dobrze. ![]()
drozd:
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Radosław Sikorski odniósł się w Radiu ZET do procesu sądowego z Jarosławem Kaczyńskim oraz wypowiedzi prezesa PiS na temat katastrofy smoleńskiej w jego ostatnim wywiadzie. - Jeśli ma dowody, że był zamach, to zamierzam go wezwać na świadka, by przedstawił dowody w sądzie - dodał Sikorski.
No i dobrze , bo może pod rygorem karności ten szmaciarz w końcu powie co "wie" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
że niby Jarek się sądów boi?
![]() |
|
|