|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Kadre mamy wąska to fakt ale tez póki co rozegraliśmy 12 meczów, 18 zawodników do tego zeby zdobyć 21-22 punkty i awansować w pucharze niezbędnych nie było Najlepsza gra Wisły jaka pamiętam to było jak mielismy żelażna 11 do grania i 2-4 jako takich rezerwowych ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Member
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Moim zdaniem lepiej było kupić dobrego napastnika zamiast Cywki i pewnie nawet nie byłoby tematu zwolnienia Moskala, ale co ja tam wiem...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Skorża poleciał ponieważ przegrał dość ostro eliminację o LM (i ogólnie puchary) oraz wszystkie ważne mecze w rundzie jesiennej (Lech, Legia, Derby).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
To jakie zmiany Moskal robi w 91 min meczu przy wyniku 0-1 mozna skwintowac hasłem J.Wójcika " Coż on ku//a robi" ?
inaczej tego nazwac nie mozna. Kazek to fajny gosc.prawdziwy Wislak.ale niestety trener I ligowy9choc w GKS tez sobie nie poradził). poprostu taka rola go przerasta.Wisła ma bic sie co rok o wielkie cele,nie wazne jaki ma skład.a za Moskala wygralismy chyba z 6 czy 7 meczy na 30. no dramat.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Problemy Moskala zaczęły się po zakończeniu poprzedniego sezonu. Zostawili trenera bo wiedzieli, że jakakolwiek zmiana na stanowisku przy braku budżetu transferowego skończy się tym, że żaden trener z dobrym CV przy Reymonta nie zawita. Właściwie poza Cierzniakiem do którego trudno się przyczepić reszta zawodników nie wnosi niczego do gry, ba Mączyński z meczu na mecz gra gorzej. Na jakiej podstawie klub związał się 3-letnimi umowami z Cywką i gościem, który kopał w piłkę w Dubaju (dodajmy bez szału). Moskal nie jest trenerem na miarę klubów Ekstraklasy, nie ma charyzmy, ustawia drużyny praktycznie w ten sam sposób w każdym meczu, drużyna gra w jednostajnym tempie a w ataku pozycyjnym nie istnieje, dodatkowo ma gość pecha ale na to wpływają czynniki związane z jego warsztatem trenerskim.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
uwierz mi kolego.naprawde mamy mocny skład jak na ekstraklase. tylko ze jesli bedziemy grac takimi Urygami to wygrywac meczy nie bedziemy. jaki sens ma wpuszczanie zawdonika w 91 min meczu jak przegrywamy? ma sobie polizac trawe czy sie rozgrzac bo mu zimno? no dramat.zero taktyki,zero myslenia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja osobiscie zaserwowałbym piłkarzom tygodniowy trening strzelecki i trening z wrzutkami. bo to jest kompromitacja zeby zespol ekstraklasowy nie potrafił dosrodkowac... 5 dni po 8 godzin i obrzydło by im wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
panowie mówię to z żalem, ale Kazek taktycznie leży, nie umie poukładać naszego zespołu, nie umie zmotywować i wyciągnąć z nich maksa, nadal nie nauczył ich żadnej taktyki i rozwiązań... naprawdę czas na zmiany, bo stać nas na dużo więcej! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Mi brakuje w tej grze strzałów z dystansu, mamy piłkarzy co potrafią to zrobić, ale nie korzystają ...
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Jak widać w wielu zespołach (Laegia - Nikolić, Pogoń - Zwoliński, Lech - Sadajew) brak napastnika robi ogromną różnicę. Przecież 7 bez Nikolicia biłaby się z Amicą o utrzymanie, w samej Amice też widać różnicę z i bez Sadajewa. U nas dobry napastnik (wiem, historia, ale w tej śmiesznej lidze tyle samo bramek co Brożek ma chociażby drewniane beztalencie Przybyła) to byłaby gwarancja 2-3 zwycięstw więcej - chociażby wczoraj...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Prawda jest brutalna ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mozesz się śmiać koleżko sympatyczny, ale wyniki i miejsce tabeli mówią dokładnie to co mówię i to co mówiłem przed sezonem.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
polecam wyjść na świeże powietrze i przewietrzyć głowe... idąć Twoim tokiem myślenia, fakt iż Baraca przegrała z Sevillą oznacza że Sevilla ma lepszy skład. Brawo
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Chcialbym skromnie zauważyć, że Barcelona nie zajmuje tak jak Wisła, miejsc 5-7 od czterech sezonów i to z różnymitrenerami. Ba, nawet z waszym bośniackim ulubieńcem w składzie.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 04.10.2015 o godz. 15:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Co z Niecieczą ,bo są przed nami - lepszy trener, czy zawodnicy? ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mądrzejsi "kibice".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli jestesmy zajebisci, mamy swietna kadre i swietnych pilkarzy, a to ze od kilku sezonów zajmujemy miejsce w srodku tabeli to czysty niefart.
#okej ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Mamy JEDNEGO napastnika... Mamy 2,5 pomocnika Mamy 2-3 obroncow... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To wina Moskala
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 04.10.2015 o godz. 15:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pokaż choc jedną osobe. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W takim razie jaka jest przyczyna? Garbata dola pomyliła sobie strony Błoń, spisek, krasnoludki, układ planet czy tam inna konstelacja gwiazd powoduje to, że ze stałych fragmentów gry nic nie mamy, ofensywni chcą wjechać z piłką do bramki, Uryga tak czy inaczej występuje?
Czy może oni to sprawili? ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Moskal to żenująco słaby trener i tyle w tym temacie, gdyby Podbeskidzie nie chciało zwolnić Kubickiego to pewnie przerznelibysmy tez z nimi... Ale oczywiście, zwolennicy myśli szkoleniowej (o ile taka w ogóle istnieje) Kazimierza i tak będą szukać powodów chujowej gry wszędzie tylko nie winie trenera. A prawda jest taka, że gdyby Każdy inny trener miał takie piękne statystyki, to nikt po meczu nie skaondowalby w jego obronie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mamy średnią kadre, w miare wyrównaną jedenastkę ale bez zmienników a wyniki i gra jest ponad stan.
Co z "dajmy czas jak w Anglii itd? Aż tak źle gramy ze zwalniamy trenera czy zwalniamy go bo jak przegrywamy to po meczach w których jakies cuda dzieją sie pod bramka przeciwnika który w sobie znany tylko sposób cudem ratuje sie przed utratą bramki? A Ci wszyscy co w trakcie meczu pisza - "za słaba kadra itd, wymieńmy ich" (a byli tacy, szczególnie uzytkowanik na M)n niech podadza kogo by u Nas widzieli ? Dla ogarnięcie tematu powiem ze niedawno piłkarz który juz u nas nie grał zarabiał w Wiśle ...1500 zł. Cracovia kupiła ostatnio juniora z druzyny macierzystej płacąc za niego 12 tys zł. Wiec za ile i kogo WY mądre głowy byście do Wisły ściagneli? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słabe przygotowanie motoryczne boimy sie w czasie meczu podkrcic tempo w obawie ,że zabraknie siły .
Przez to atak pozycyjny przeprowadzany jest bardzo wolno ,czego efektem jest bardzo łatwe "czytanie gry" przez przeciwnika. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Każdy obiektywny przyzna że gra jest niezła tylko wyniki za słabe. Gdyby przyczyną była nieumiejętność stworzenia sytuacji to można by mieć pretensje do trenera, ale wyników nie ma bo grajki zarabiające kilkanaście tysięcy miesięcznie nie potrafią wykorzystać dziecinnie prostych sytuacji które zespół stwarza, a w ich miejsce nie ma zmienników. Więc najpierw pretensje do niektórych piłkarzyków. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Sam już nie wiem czy Kazek powinien w tym klubie pracować czy nie. Rok temu Smuda mając ręcznik w bramce i cały tartak drewna w postaci Dudki potrafił wygrać 4 mecze z rzędu. Potrafił też przegrać 4 mecze z rzędu ale momentami byliśmy nawet liderami. Później nagle zaczęliśmy po zimie przegrywać z Bełchatowem, Zawiszom i innymi drużynami. Inna sprawa że Smudzilo miał Semira, który sam ładował super bramki i miał w cholerę asyst a teraz zamiast postarać się o napastnika nawet o tego Stępińskiego to sprowadziliśmy samych pomocników i bramkarza który nam ratuje w każdym meczu dupę. Stępiński może jakiś super nie jest ale w Ruchu grając na swojej pozycji zdobył już 4 bramki czyli tyle samo co nasz jedyny napastnik.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|