The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2015, 09:38
Szkoda punktów. Mecz z liderem, na jego śmieciach, wyrównany.
Wkurzające zaczynają się robić te próby wejścia z piłką do bramki przeciwnika. Zamiast strzelać, to zabawa w polu karnym.
Cierzniak dobre zawody, aczkolwiek bramka stracona to jego wina. Szkoda, że tak zachował się na 20 sekund przed końcem pierwszej połowy.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.10.2015, 09:40
arti napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem sposób gry jest błędny - milion podań, pchanie się na siłę do bramki, zero strzałów z dalszej odległości, w rezultacie mało sytuacji kończonych strzałem w światło. Ładnie to wygląda, a wyniki na ogół 0-0, 0-1, 1-1. To droga donikąd.
Jaki uczeń taki mistrz i odwrotnie.

IMO u Moskala widać rękę i filozofię Maaskanta. Wystarczy sobie przypomnieć te rzuty rożne... Wszystkie na krótko i klepka do bramki. Maaskant powtarzał jak mantrę: 'Grass only','grass only'.

I w sumie się nie dziwię - chyba najlepszy trener u nas od którego można brać wzorce. Prywatnie bardzo lubię filozofię i tok myślenia jaki prezentował holender.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.10.2015, 09:41
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Forma Brożka to jeszcze inna bajka. Wiem, że on zawsze marnował setki, ale to, co zrobił przy podaniu Guerriera w 46' woła o pomstę do nieba. Najpierw za szybko wbiegł w pole bramkowe, przez co Donald nie miał jak zagrać mu dobrej piłki a jak już ją dostał tuż pod nogi to ją ominął i zaczął narzekać, że dostał na plecy. Co to ....a za pozoranctwo?!
Bardziej irytująca była jego postawa w meczu z San Marino .
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.10.2015, 09:44
Rafal-SWL napisał(a):Wyświetl post
walic ile fabryka dala? tak jak Jankowski z Koroną? a może tak jak w Łęcznej? bezmyślnie ale za to mocno i z kapy... no prosze Cię człowieku...
Czyli to co oni robią wdg ciebie jest dobre? Bawią się w Barcelone. Boją się uderzać z dystansu, tylko jeden drugiemu podaje, kombinują jak koń pod góre i zazwyczaj ...uj z tego wychodzi już w nie jednym meczu.
Jakby Jankowski trafil z Korona to pewnie bys go chwalił pod niebiosa Czlowieku, a tak po nim jezdzisz! Jak nadarza się okazaja trzeba uderzać, a nie bawić się w 1000 podań, bo to nie ma sensu!
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.10.2015, 11:07
[QUOTE=PiVoSH92;1416118]Rob - tak własnie powinien wyglądać dziś środek pola. Piast był agresywny, ale wbrew pozorom nie był bardzo niebezpieczny środkiem pola, a kontrami i skrzydłami (albo oba naraz). Dobrze by było, gdybyśmy ten środek zagęścili, ale jeśli grała tam para Uryga-Mączyński nie było na to szans - to nie są piłkarze do takiej gry.

Forma Brożka to jeszcze inna bajka. Wiem, że on zawsze marnował setki, ale to, co zrobił przy podaniu Guerriera w 46' woła o pomstę do nieba. Najpierw za szybko wbiegł w pole bramkowe, przez co Donald nie miał jak zagrać mu dobrej piłki a jak już ją dostał tuż pod nogi to ją ominął i zaczął narzekać, że dostał na plecy. Co to ....a za pozoranctwo?![/QUOTE]

Może tym razem ma alergię na Donalda Kiedyś nie wykorzystywał żadnych setek od Kirma. Czasem musiał się nieźle przy tym nagimnastykować, żeby z metra do pustej nie trafić..
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.10.2015, 12:10
No ja słyszałem, bo niestety meczu nie mogłem oglądać że ten Piast to taki bardziej szczęśliwy lider. Że w meczu z Nami oddychali rękawami dość szybko.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 04.10.2015, 12:29
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
No ja słyszałem, bo niestety meczu nie mogłem oglądać że ten Piast to taki bardziej szczęśliwy lider. Że w meczu z Nami oddychali rękawami dość szybko.
To bardziej było planowanie energii - kiedy nam zaczęło brakować pary zrobili taki kocioł, że przez 10 minut nasi tylko patrzyli jak tamci biegają. Latal świetnie ich przygotował, wie dokładnie, na co ich stać i zarządza ich siłami optymalnie - stąd takie a nie inne wyniki.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.10.2015, 15:11
Wracając jeszcze do tematu napastnika, bo według mnie to jest główny problem. Jest dopiero pierwsza połowa, gdy piszę tego posta, ale zobaczcie sobie na skrót meczu Górnik - Legia, co znaczy mieć napastnika w składzie. Napastnika, nie emerytowanego Brożka, z całym szacunkiem do jego osoby. Legia gra piach, a mimo to Nikolić ma już dwa gole (tak, wiem, jeden to karny).
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.10.2015, 16:02
ale my juz nie jestesmy Wisła która siedzi na hajsie i kupuje zawodnikow.
Im szybciej niektorzy ogarna kuwete tym mniej dupa będzie bolała na przyszłość.

Zwolnią Kazka? Ok, kto za niego?
Co jeśli nie bedziemy nie tylko zdobywac bramek ale rowniez nasz gra to będzie typowa kupa? Wtedy nastepny trener?
Taka bajka konczy sie na trenerze Smudzie który ma za zadanie nie pierwszą ósemke ale uratowanie przed spadkiem.

Czy z innym trenerem wczoraj Brożek trafiłby w piłke? No chyba krwa nie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 04.10.2015, 16:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Czy z innym trenerem wczoraj Brożek trafiłby w piłke? No chyba krwa nie
A może gra przeciwko trenerowi? Nie wiem, co miałoby go zachęcić do tego, ale nie znając ich stosunków coś może być na rzeczy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.10.2015, 18:12
No jak, przeciez to Paweł Brożek!
w pierwszych 5 spotkaniach tez zwalniał Kazka?

Zeby tylko Smuda nie wrócił bo to ....a wszystko straci sens.

Za Dana Petrescu grali o wiele brzydziej dla oka ...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 04.10.2015, 21:55
Musimy się wzmocnić w zimie. Napastnik to podstawa, def. pomocnik, skrzydłowy, lewy obrońca, ofensywny pomocnik z prawdziwego zdarzenia. Tak wiem pomarzyć zawsze można. Trzeba wierzyć w lepsze jutro mimo wszystko.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.10.2015, 14:36
Mecz przegrany z winy Pawła Brożka i tyle w temacie. Zamiast wyjść na 1-0 straciliśmy bramkę, która ustawiła mecz. Żadna z drużyn się nie wyróżniła niczym szczególnym. Koniec tematu.
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.10.2015, 14:59
Czemu z powodu Brożka Przecież to dziki zagrał mu ch.u.j.ową piłke. Raz ze za plecy a dwa to o dwa kroki za późno . Gdyby miał patelnie na dołozenie nogi i nie trafił to bym się zgodził .
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 05.10.2015, 16:29
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Mecz przegrany z winy Pawła Brożka i tyle w temacie. Zamiast wyjść na 1-0 straciliśmy bramkę, która ustawiła mecz. Żadna z drużyn się nie wyróżniła niczym szczególnym. Koniec tematu.
Ja sadze, ze to wina wrozbity Macieja. Wywrozyl z herbacianych fusow Nesporowi, ze strzeli bramke z Wisla. Masz ci los- strzelil!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 05.10.2015, 20:51
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Crazykaro, weź nie p.ierdol.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.10.2015, 08:04
Widziałem tych gości koło Zarabia, to przez nich:

Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member